-
Podle me tento F2P model je pro nas jako hrace lepsi. Ja mam ted nainstalovano hromadu F2P her, ktere si muzu pustit a zahrat zadarmo. A kdybych nekterou z nich chtel hrat vaznejsi tak vyvojarum zaplatim, v cem je tedy problem? *7* Naopak nemusim kupovat kralika v pytli, vidim o cem hra je predtim nez do ni investuji penize.
Napr. stale bych klidne zahral i WoWko pokud by mel jiny model nez ten klasicky subscription. Vyhovovalo by me bud F2P nebo platba za odehrany cas jako je to u WoWka v Cine. Uplne idealni model ma Guild Wars (a GW2), kde koupite klienta a hrajete zdarma. -
V podstate ten model stoji na tom, ze hrac si hru zahraje a uz u ni zustane. Casem do ni zacne investovat nakupem veci, ktere zdarma nejsou. Nektere F2P jsou v podstate nekonecny trial a tam pak kupujete "premium" verzi, ktera je pak plnou hrou.
-
Je to možné, že si to pletu.
Podle mě je free a F2P vlastně to samé, akorát free je celá zdarma a v F2P si člověk může koupit další vybavení, zbraně a věci do hry. Je to tak, nebo se pletu ? -
Předně, nenarážím na kvality daných titulů, ale na systém F2P. Jak řekl Mr. Sugar- záleží nejspíš na tom, jak je to nastavený, ale obecně to pojetí, které se sice tváří jak to není hezký, že je to zadarmo, ovšem do té míry, než si člověk uvědomí že je v takové pozici v řiti nejen tím, že to nezachrání svým zodpovědným hraním vůči někomu, kdo si případný věci odkoupí, což mi opravdu na motivaci třebas nepřidává, ale i tím, že celkově tě prostě cálovat nutí. Celkově mi zkrátka není do dneška jasná existence tohoto systému a ani důvodu, proč bych se měl snažit tolik ho milovat.
-
Ano, koukám na HBO a to zcela výjmečně. TV považuju za ztrátu času a ani TV noviny nesleduju, všechno si můžu najít na internetu a nemusim koukat ani na to, co nechci jako třeba reportáž "narodilo se krásné koťáko, které se kamarádí s velrybou". A právě reklamy jsou důvod, proč nemá cenu koukat na filmy v TV a od toho mám taky DVD...
A taky je tohle dost mimo to srovnávat, protože u her F2P může určité uživatele třeba zvýhodnit a někoho naopak znevýhodnit, což se asi u TV nestává? -
Neřeš to *3* Lidem stačí vidět jeden špatný příklad F2P a už je nezajímá, že existují hry kde je to vyřešeno velmi dobře.
-
Nejsem si jistý, ale mě se zdá, že si tu pleteš "Free" a "Free2Play", což jsou dost odlišné věci. Dota2 jako F2P by mohla právě že dost vydělat. Každý si hru může zkusit, což zvyšuje šance, že hře lidi propadnou a samozřejmě, mnozí znich pak otevřou své peněženky.
To, že F2P může vydělat je taky jeden z důvodů, proč je teď Tf2 Free2Play. Aby ho Valve mohlo dále udržovat, museli nějak obnovit zisky, protože klasická formule "DLC+sleva= obnovení prodejů hry" už přestávala pomalu fungovat, Valve už nemělo co ztratit a tak přesli na F2P a očividně se vyplatilo.
Jen aby bylo jasno, Dota nebude nikdy "Free", ale nejpravděpodobněji bude "Free2Play" a živit ji budou mikrotransakce. -
Edit: tak jak to tedy pak vydělá, když tam nebude obsah který by si lidé dále dokoupili ?
PS: Pardon za to upravování příspevků, neuvedomil jsem si, ze se nato pak spatne reaguje. -
Takze D&D, Lotro, AoC a brzo i STO je zumpa? *8*
-
Eh treba televize Nova ci Prima je taky F2W, nadava nekdo ? navic do televize ti cpou reklamy (5 az 10 min !!) nebo se divas jen na placene kanaly ? HBO atd ??
-
ad PS2: Toho se bat nemusite, az na par extremnich vyjimek, se takto F2P nedelaji.
-
To pak ale nechapete, ze moderni F2P vydelava vic, nez klasicky placeny subscription model. Proto je posledni dobou tak popularni. Naopak kvuli tomu, ze tu je LoL jako F2P byl by nesmysl delat DOTA2 jako subscription, byla by to sebevrazde.
-
Co jsem viděl ten turnaj z Doty2 tak nic moc. Proti LoLku to je strašně pomalý, nezáživný. Hrozně jsem se u toho nudil. V LoLku jsou navíc výborně řešený runy a talenty, každý si tak může přizpůsobit hrdinu svému hernímu stylu a tak na jednoho hrdinu existuje celá řada buildů *4*
-
Mě k tomu třeba vychovalo moje vlastní uvažování a ačkoli netvrdím, že ho mám vždy správný, přes to se dívám na F2P jako na žumpu. Ale věc názoru, o tom žádná... :)
-
LoL neni Pokemon, Gotta Catch 'Em All
-
Dobře, to jsem se špatně vyjádřil. Nemyslím tím, že F2P nemůže být kvalitní, ale je jistější když bude placená. Valve není parta moderů, kteří jsou hnáni ideály, že udělají perfektní hru, ale penězi. Když bude hra placená, tak vydělají peníze a budou určitě chtít tu hru neustále vylepšovat aby si ji koupilo více lidí. Kdyby byla F2P, tak je možné, že na ní za chvíli zapomenou, protože je tu velká konkurence a lidé třeba zůstanou více u LoL atd... Kvalitní free hra je podle mě spíš, když někdo udělá něco nového, má nějakou ideu nebo vyzkouší nový směr a nakonec to vypadá dobře. Tohle je typ hry, který tu už 3x je a z toho 2x free pokud se nepletu (mod počítám jako free). Takže by to chtělo placenou profesionální hru, kde budou mít dost prostředků udělat jí dost dobrou.
PS: Jednoduše nevěřím, že by udělali ohromě kvalitní free hru s pochybným ziskem.
PS2: Taky jsem málem zapomněl, když člověk zaplatí jednou a pak má hru stejnou a vyvářenou jako ostatní je podle mě lepší, než když hraje free a pak narazí na někoho, kdo tam nacpe tisíce za nový obsah ke koupi a pak je lepší než ti ostatní. Jako u MMORPG, kde si můžeš za reálné peníze koupit věci do hry. -
Za RP (mena za penize) si kupujes pouze XP a IP boosty (mena ve hre) - coz ti zrychli pouze farmeni a expeni, dale si kupujes skiny na hrdinu (ty jsou fakt OP, vypadas cool - to ti vyhraje hru) a hrdiny - ktere ale muzes koupit i za IP, pak tam jsou celistve baliky hrdinu (dalo by se rici ze digitalni distribuce hry) , a takove kraviny jako zmena jmena ci serveru - vsechno hrooozne moc ovlivni hru ze ?
nehledne ze runy funguji jako zakladni equip a masterie jako spell tree - coz vse je v rpgckach i ve wowku
to si vsichni mysli, ze kdyz to hrajes tyden, budes buh ? mit vse a nikdo te neporazi ? to ani ve wowku neni, musis expit a obstatat si vybaveni -
Hehe, taky se mi trochu zdá, že tady mají lidi uplně zbytečnej a nesmyslnej odpor k čemukoliv F2P.
-
Hrdiny můžeš koupit i za normální měnu, kterou získáváš za hraní. A hlavně, ani v nejmenším není pravda, že ti nejdražší hrdinové jsou nejlepší, naopak, takový Master Yi je nejlevnější a jeden z rozhodně nejlepších. A neříkej mi, že za dva měsíce si nebyl schopnej koupit žádného dražšího hrdiny. *15*
-
Runy sa nedajú kupovať za peniaze.