Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ačkoli Bohemku moc nemusím a všeobecně mě to nějak nezajímá co dělají, tak ale v tom to případě musím Bohemce pogratulovat, protože aby jedna firma měla v top hraní na Steamu 3 hry(Valve nepočítám) tak to je opravdu pěkný...
  • He7he
    Kolega Zup

    S ohledem na výjimky toto paradigma si užít více platforem u WC bijců bohužel naráží na jejich neskonalou celkovou imbecilitu. Chyba není v jejich vesměs nefungující, ale jinak věhlasně nadupané platformě, která kdysi měla pravda své světlé chvilky ve strategiích nejrůznějších žánrů (žehnejme Commandos sérii a Sudden striku), ale v generaci, která se nedávno náhle odtrhla od cecku a spustila poprvé a pouze hledání min jako vrchol možností a jediné správné cesty. Ti se už dávno svou zatvrzelou chujovostí a nerozhledem vyřadili z něčeho, co by se dalo ještě nazývat zdravým jádrem inteligentního hráčstva. Snová představa zbytečné výkonnosti a spojení deseti větráčků jim kanelovala na mozek. Dnes je situace taková, že drtivá většina téhle "WC scaení", jak ji vtipně označil kolega ovčák níže, pořád jen kecaj a kradou jak straky i pomocí slevovýho Stímu za řití, i když přitom rádi lžou o tom, že výnosy se obecně stírají a že jim Stím otevírá oči a kapesné z prasátek. Taky jako budoucí barikádníci, nostradamové, zemědělci, či potenciální veterináři, kteří pochopitelně ani neví, která bije, považují za vrchol herní éry nějaké nezávislé nebo nostalgické srandičky pro vyfetla nebo takové hratelnostně zfetlé a přemýšlením opravdu ničím výjimečné nesmysly typu Doty (díky kolegovi Izmælovi za připomenutí). Což je velmi smutné, a naopak nedokazují, že by dostatečně projevovaly zájem o tak vynikající a pro jejich platformu velmi slibnější a vhodnější projekty jako je Arma 3 nebo CoD. Libující si v kravinách nejsou prostě perspektivní a to k tomu ještě mají tu drzost se skrývat za výjimečnost, což průmysl ví. Tihle skutečně už dávno nepřemýšlejí jako chytří hráči, kteří se dokáží zastavit, střízlivě se podívat a ocenit opravdu kvalitní a fungující a dobře vypadající hry, i když znovu podotýkám, najdou se i výjimky. Musím každopádně uznat, že je třeba je spíše litovat, protože hrabání se v prehistorii a evidentní mlácení joypadem za mlada, stejně tak jako frustrace si neporadit a nerozběhnout "o řád nižší" konzolovou hrou na svých velínech, se na nich podepsalo opravdu výrazně a jejich fóbie z téhle platformy je dohání až k šílenému a nesmyslnému gumáctví, což mezi ně a námi normálními staví neproniknutelnou zeď.
    • del0
      Bravo. Na okamžik jsem uvěřil, že to není troll na steroidech.
    • Jack1947
      Píšeš vždy hezké psaní atp... bohužel musím souhlasit ale bez odstavců to fakt trhá docela oči.
    • Ani jsem se neunavoval to číst. Když chceš někomu sdělit myšlenku, sděl jí trochu normálním způsobem - např. takové odstavce tu nejsou jen pro pr*el češtinářů... *7*
    • Nastastie grafomania , nie je az taka nebezpecna dusevna deviacia.
    • MickeyMutant
      Tohle je slabé. Tipnul bych to maximálně na pár minut. Třeba takový Fidel s prstem v nose běžně zvládal i několik hodin.
    • Hezky napsany ale fakticky hrozna blbost. Nepracujes nahodou v marketingu nebo PR?
    • mas o demne minus je to moc dlouhy blabol necet jsem to
    • Hnisavec
      top koment *14* *15* *15* *15*
      • del0
        top dem3nt
    • A proč nám to tu celé tak sáhodlouze, ale zajímavě *3* , vyprávíš?
      • Chim
        Evidentně to není brífingový typ.
        • Děkuji ti náčelníku, že jsi se mě zastal *1*
      • jak proste, mily watsone, na topinkovacich ani topinku neudelas...
  • je sice super jak jim to jde
    ale pokud se ve špičce nelognu pak to někde smrdí :(((
    ale třeba to vyřeší nebo nebude tolik špiček .))
  • Koukám "top hry" na obrázku samý prkotiny. Hráčům jeblo nebo jak, že hrají takovýhle ... ehm ... hry? Na prvním místě Dota 2.
    • Sou to hry u kterech musis premyslet a mit skill, pokud teda vis co to znamena.
      Na konzolich by vedli hry jako Call of Duty, Assasin, Mordor, a podobny hovadiny kde zbesile mackas bez premysleni 2 tlacitka.
      Jasne se ukazuje ze PC komunita chce u her premyslet a nevadi ji vyzva, kdezto konzloisti se chcou vyvalit na gauc a bez premysleni mackat 2 tlacitka furt dokola.
      • Souhlasím s tebou, akorát škoda zbytečného útoku na konzole, že tam hry na přemýšlení nenajdeš a je to jen o mačkání tlačítka... (mám PS3, ale srdcem jsem PCčkář).
      • Však v pohodě, já to beru. Pokud PC komunita hraje takovéto hry, tak s tím nemám nejmenší problém. Avšak můj názor je, že jde pouze o výblitek, u kterýho si ,hráči' musí namlouvat, že jde o hru na přemýšlení s nutností mít minimálně high skill úroveň a přitom je to jen přebarvičkovaná, nepřehledná klikačka s herní náplní čokoládového vrutu.
        • Nic si z toho nerob, Dota ma nejake naroky na inteligenciu a schopnosti aby sa dala uspesne hrat. Samozrejme, ze pri absencii ziariacej napovedy ci zmacknut trojuholnik, koliesko alebo krizik sa citis zmatene a pripada ti to neprehladne a sustredis na na jedine comu z nej aspon trosku rozumies...grafike, ktora je pre hratelnost nepodstatna, pretoze nejde o ziadnu hru stavajucu na atmosfere ci vizualnom zazitku , ale na cistej hratelnosti kompetitivnej multiplayer hry.
          • Perfektni koment, presne vystihuje logiku vetsiny konzolistu.
        • Veskoslav
          Takže dostáváš v takových hrách silně na p*del a místo toho, aby jsi napsal, že jsi na to levý, tak řekneš, že hra je o hovnu. Ještě lepší je to nehrát a být ještě za většího troubu. Gratuluji.
          • vlastik.plaminek
            To, že je na to někdo levej neznamená, že to není cypovina. Mě nejde Dark Souls, ale za špatnou hru bych to neoznačil. Jasně, je to trošku nahypované a fanoušci se projevujou jako totální kokoti, ale samotná hra je dobrá.
          • Čekal jsem, že na mě zareaguje otrava, co v té chujovině má nahráno přes 2k hodin. Nuda jako vždycky. *6*
            • Veskoslav
              Opět vedle trolí blbko;) Sekl jsi se o nějakých 40%.
        • Tak az tam stravis nejakou tu stovku hodin, tak nazor zmenis. Dota je super ,byt posledni updaty sou nic moc. Tenhle nazor co pises ty, pisou vetsinou lidi co jim Dota nejde a dostavaji furt na zadek, tak ju aspon poplivou. Mej se:-)
          • Já jí právě že nehrál, ale i tak plivu, protože je v práci nuda a já si musím urychlit čas v diskuzích na games. Ty taky:-)
          • coje to ta dota? neni to takovej ten vodpad nejakej ten mod do warcraftu? voni podle toho udelali full hru? to nekdo hraje?
    • Radsi at se decka kumuluji na dote a lolu ne ? Nebudou oxidovat jinde.
  • Já se konečně po dlouhé době vracím k hraní na PC. Během studia nebyl čas ani peníze na pořádný stroj.
    Zajímalo by mě, jak vidíte budoucnost hraní na PC? Podle mě se oproti minulým rokům začíná karta trochu obracet. Dřív opravdu spousta lidí pirátilo, dnes třeba díky steamu si lidi zvykli hry klasicky kupovat a myslím, že jde taky o to ty lidi k tomu postupně vychovávat.Ikdyž prodeje na PC stále nejsou tak vysoké (ikdyž ty statistiky...)

    Taky si myslím, že lidi začínají zjišťovat, že postavit PC není až zas tak drahá záležitost (kor když se vezme v potaz cen her a předplatného) a můžou tak získat nové možnosti (grafika, módy, workstation...)

    Navíc již dnes jsou nové next gen konzole oproti PC výkonostně pozadu. Co bude za dva-tři roky?

    Jak to vidíte, myslíte si, že se karta obrací ve prospěch PC nebo je to pořád bída?

    A prosím, nehejtujte. Stejně všichni víme, že konkurence je třeba a je dobré, pokud je tábor jak PC, tak konzolí.
    • x_ander
      Podle mě všechno zůstane vedle sebe, tak jak je. PC bude existovat ještě hodně dlouho (kvůli práci či škole má PC prostě každý), a dokud existovat bude, budou na něj vycházet hry.

      Na druhou stranu i konzole rozšiřují svoje funkce a ačkoliv hry jsou pořád to hlavní, proč si je lidi kupují, budou se imho dál funkcionalizovat. A jak píše kolega nade mnou, rozdíly mezi PC a konzolemi se budou postupně smývat.

      Přesto si nemyslím, že by se karta v prospěch jedné nebo druhé platformy obracela. Situace se podle mě v nejbližších 10-15 letech nezmění - budou vycházet hry na PC, budou vycházet hry na konzole a ortodoxní PCkaři s ortodoxními konzolisty si pořád půjdou po krku. Těžko říct, jestli nějakou změnu přinese steambox.

      Co se týká hráčů, tak stejně půjde i nadále hlavně o exkluzivky. Pro mě samotného je primární platformou PC, kterému dávám přednost (byť i na něm hraji spoustu her na gamepadu), ale už dávno jsem vytáhl hlavu z prdele, abych si koupil PS3 a zahrál si Uncharted, Red dead redemption a hromadu dalších pecek. A jsem rád za to, že aby si člověk zahrál "skoro všechny" hry, co ho zajímají, tak mu v podstatě stačí 2 mašiny, pc + nějaká konzole. Nerad bych se dočkal doby, kdy by existovalo mašin třeba 15, a každá měla hromadu svojich exkluzivek.
      • Chim
        Přál bych si alespoň trochu tušit, co se stane nebo nestane za měsíc. Gratuluju ti, že ty dokážeš uvažovat v horizontu 10-15 let. *5*
        • x_ander
          Proč bych nedokázal uvažovat? Realita samozřejmě může být někde úplně jinde, ale jako téma k diskusi bylo nadhozeno "názor, kam se vývoj bude ubírat" a já ten svůj názor sdělil (viz. několikeré "podle mě", které jsem použil). To co píšu, je jen můj laický odhad, rozhodně ne nějaká zásadní pravda, o kterou se chci hádat.
          • Chim
            Ale jo, já to tak i beru *4* . Nejsme kvůli tomu nějak zásadně ve-při, abychom se tu kvůli tomu špičkovali některými ostřejšími výrazy, jako třeba: "můj ty Tondo kolenatej", "ty čertovo kvítko", nebo snad dokonce "ty brundibáre nabubřelý". Mě jenom tyhle prognózy s přesahem do dalšího desetiletí spíš pobaví než abych se nad nimi nějak hluboce seriozně zamýšlel, a vždy si jen tak pro sebe řeknu: "Jo kamaráde, co ty víš co bude zítra".

            Na toto téma znám (ač ateista) jeden krátký sakrální vtip. Ten ti na závěr mého příspěvku napíšu.

            Chceš-li Boha rozesmát, seznam ho se svými plány na víkend.
      • Kazdopadne jak pises, ze se budou rozdili smivat, tak k tomu skutecne muze dojit a jednim z faktoru je i prace se siti jako takovou, pak uz staci mit nejakou kapacitu v siti, ktera vse bude delat za jednotliva PC nebo konzole to je fuk, a ty budes mit k dispozici pouze nejaky ovladaci prvek (gamepad, klavesnici, joystick, touchpad) a pak zobrazovaci prvek v podobe nejakeho projektoru (3D, 2D) nebo obrazovky jako budou bryle, nebo display na tabletu, televizi, LCD.

        Samozrejme realita muze byt jina, jelikoz je tu i spousta dalsich faktoru a to, ze spousta lidi nechape, jak snadno, clovek prijde o svobodu a ochranu soukromi, pokud se pohybuje ve sfere, ktera je mimo jeho dosah. Kolik lidi v dnesni dobe vi, jak funguje obycejna domaci sit, jak funguje tok informaci v dane siti a co s z daneho toku dat a informaci da vsechno zjistit.
    • firebug
      O budoucnost PC hraní se vážně nebojím. Mimo jiné za to může i fakt, že rozdíly mezi konzolemi a PC se pomalu smývají. Konzole už dávno není jen "krabičkou na hraní" a PC se zbavilo nálepky překombinované mašiny, kterou dokáže obsluhovat jen "kovaný intoš". Všichni se snaží o maximální uživatelskou přívětivost a co nejpestřejší nabídku služeb (ale v tomhle ohledu PC bezesporu vede).
      Neodvažuji se soudit, jaká platforma je cenově výhodnější, protože je nutné brát v potaz i cenu periférií, her, projekčního zařízení atd.. Nicméně investovat teď 20 tisíc do mého 5 let starého (před rokem lehce vylepšeného) PC, dostanu mašinku papírově mnohem výkonnější, než nové konzole.
      No a za jakousi renesanci PC hraní můžeme též poděkovat Steamu, který naučil mnoho lidí hry kupovat, instalaci a patchování her zjednodušil na úroveň konzolí a přidal řadu užitečných funkcí navíc. Poslední dobou se na PC konečně objevuje více her pro lokální gaučovej co-op (ano, mám 2 gamepady) a dokonce i nějaký ten split-screen jsem někde zahlédnul, čímž se oslabuje pozice konzolí jako platformy pro "party hraní".
    • Asi takhle, bez jakéhokoliv hejtu, čistě fakta, naopak, prodeje na konzolích jsou v úpadku. Pokud si vezmeme jen USA, což je taková bašta konzolového hraní(to je dáno historickým vývojem elektroniky a v podstatě hlavním důvodem je NES) Prodeje her na PC překonaly prodeje her na konzole už v roce 2010. Naopak prodeje na PS4 zpomalují na Xone dokonce klesají. Je to dáno hlavně tím, že ještě nepředvedli žádné pořádné hry, kromě remaků úspěšných titulů z předchozí generace nové fotbaly. Třeba se konzolové hraní vzpamatuje s nástupem nových her, ale myslím, že spousta hráčů je oprávněně naštvaná, když slibovali hraní v 60FPS a u Uncharted 4 potvrdili, že sice není ječtě hotová, ale už teďka vědí že pojede na 30FPS. Navíc procesory AMD, každý, kdo si dneska staví počítač a není zaslepený fanboy značky ví, že pokud chce ušetřit tak AMD, pokud chce výkon Intel. 22nm je 22nm a až výjde letos skylake, zajímá mě, jestli to AMD někdy dožene, ale spíš ne
      • Můžeš to něčím podložit? Co jsem se nedávno koukal, tak jsem tedy nikde nenašel, že by prodej na PC překonal konzole. Vždycky jsem viděl, že ten konzolový trh je větší (a připadá mi to i logické).

        Celkem by mě zajímalo, jestli máš nějaká data.
        • sorry to o těch % poklesu jsem nenašel, ale z prstu jsem si to nevycucal
        • stačí použít google, ale dobře

          http://www.extremetech.com/gaming/97047-thank-you-farmville-pc-gaming-will-soon-overtake-consoles

          http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2014/04/28/as-global-pc-game-revenue-surpasses-consoles-how-long-should-console-makers-keep-fighting/
          • Coffin.Corner
            No když odhlédneme od toho kde je Farmwille dnes, tak je trochu ironické že PC hraní táhla ta nejstupidnější casual hra, za kterou by se styděly snad i konzole.... *4*
            • Spise je smutne na tom to, co si vybral dany recenzent/ novinar za zarny priklad. Verim, ze by se nasla rada jinych her, ktere by se dali pouzit. Ale je mozne ze dany novinar toho moc nezna.. a zrovna tato oblast mu imponuje. Vzdy pracujeme s tim, co zname. Kdyz neco neznas, nemuzes o tom nic rict.
          • And PCs are adapting with us by becoming smaller and more affordable. In fact, I believe a driving factor in the PC gaming surge has been the release of these new consoles — they’re similar in architecture to the PC, they’re buggy like the PC, and they do a variety of things just like the PC. So why not just get a PC?

            moje rec
    • staci se podivat kolik je tech "uzasnych" exkluzivit na konzole a je kazdymu jasny, ze konzolim odzvonilo

      na pc si najde kazdej to svoje, konzole jsou pro konzumenty nenarocnych oddechovek

      ted uz si ani vyrobci konzoli nehrajou na nic extra, kdyz otevrene presli na low budget amd architekturu
      • Kámo to je zase argument, "konzole je pro nenáročné konzumenty..." Já sem si nenáročně před rokem a něco na ps3 odehrál GTA5, teď sem si ho nenáročně projel znovu, zatímco ty sedíš u počítače a čekáš... a píšeš kraviny na bonusweb... tolik asi k nenáročnému konzumování
        • jestli sis to dvakrat koupil, tak gratuluji k iq oloupanyho bananu
          • Celkově tenhle "war" nechápu, kdo je hráč, tak z povinnosti musí mít doma oboje. Na PC jasně vedou MMo, MoBA, RTS, ale The Last of Us nebo již zmíněné GTA5 si na něm nezahraješ (gta 5 zatím ne). Takže kdo hraje, hraje na obojím, mít konzoli neznamená mít pohlavní chorobu, ale zase se nesmí zavrhovat pc hraní, to je taky nesmysl...
            • Mně třeba přijdou konzolové hry hloupé a moc jednoduché. Byl věk, kdy mě bavilo hrát ježka sonica a určitě bych konzoli ocenil. Ale ne ve svém věku. Také už nepotřebuji nové hry, s radostí si procházím staré.

              Takže platforma a hra je čistě individuální záležitost. Navíc hraní her je u mně 50% času/práce stráveného u PC (během studií tak 10%). Když si můžu zahrát na počítači, proč utrácet ještě za domácí kino a konzoli?

              A někdo to zase může mít úplně obráceně. Tak tu nemluvte o povinnosti. Exklusivky si strčte za uši, protože tak dobré hry jako v roce 2000 se už nikdy dělat nebudou (branže už je příliš komerční).
            • ale mit konzoli znamena, ze zvysujes poptavku po zbytecnym kusu hw, pc umi vsechno, co konzole a jeste spoustu veci navic

              na topinkovaci neudelas nic, co ti sony/ms neumozni nebo aspon nedovoli, zbytecnej fasoidni kus hw
          • Ano koupil jsem si to dvakrát, protože na to mám a protože je to kvalitní hra. A o tom to celé je, né mít PC, nebo konzoli, ale mít oboje :D ... A bude-li to dobrej PC port, koupim potřetí, neboj
            • Poslední dobré GTA bylo GTA 2. Ale to je proto, ze mam radeji hry z jineho pohledu nez first person pripadne 3rd person. Radeji mam pohledy napriklad z boku nebo z vrchu. Prikladem je minecraft, kterej me neoslovil, ale Terrarie me vyhovuje. Radeji si zahraji Baldurs Gate nez abych si zahral nejakou obdobu z prvni osoby.
            • Tak ty ses typicka ovecka, gratuluju.
              Ale ja nechapu jinou vec, co vsichni na GTA vidi, jasne je to skvela hra, ale neni nicim revlucni a vyjmecna. Posledni GTA co me vyrazilo dech bylo Vice City. Jako co na ton vidis, je to furt stejny dokola akorat se meni grafika. Kdyby to na PC nevyslo me to nijak netrapi, mam v top uplne jiny hry nez GTA.
              Jinak lidi jako ty spolecnosti potrebuji, ses ukazka mainstremove ovecko, jak rikam gratuluju.
        • znovu na ps4 samozřejmě
          • to jsi teda fakt jatro zes to zaplatil 2x to ja si radsi pockam na OPRAVDOVOU nextgen verzi co nepojede filmovych 25fps ale pekne 60 s realistickou hustotou dopravy vetsim dohledem atd. Navic to budu mit o petikilo levnejsi *1*
            • kdyz je to vybornej film, tak je jedno jestli ho vidis v den premiery, 5, 10 nebo 50 let po uvedeni, ale to prumernej konzolista nikdy nepochopi...
            • Ano, na PC bude vyšší FPS a lepší detaily, ale opomíjíš fakt, že většina lidí těchto detailů nedosáhne. A než začneš argumentovat, vzpomeň si na úžasně optimalizované GTA4, kterou svého času na full nerozjel skoro nikdo, takže k čemu to... Takže ano, budeš to mít lepší, ale pořád "jdeš do kina" na dva roky starý film, zatímco ho ostatní už 4x viděli :D
  • Hosi radujte se a kaslite na ubreceny konzolisty. PC scena je na tom skvele, a to uz se pred nekolika roky rikalo ze umre.
    A PC je tadu furt a ve skvele forme!
    • He7he
      Nejsem si jistej, zda přetrvávající nefunkčnost, neschopnost rozjet pořádně a bezproblémů kde co, nepochopitelný technologický nic, gumáctví, stále převažující okecávaný bukanýrství, ekonomická nespolehlivost a neperspektiva, evidentní uživatelská archaičnost a další lichotivý žumpy, by mělo být považováno za skvělou formu, ale kaď na to vlčák...
      • MickeyMutant
        Zapomněls na viry. Třeba když googlíš "free games". Najdeš stránky, co vypadají nadějně, klikneš na blikající barevný banner "DOWNLOAD NOW" a už se ti stahuje freegames.exe. Firefox tě varuje před exe soubory z neznámých stránek, je to třeba odkliknout. Po stažení ti to antivirus smázne, musíš ho tedy vypnout a stáhnout znova. Rozklikneš, ale Windows defender ti to přeruší a znova vymaže. Vypneš tedy Windows defender, stáhneš potřetí, otevřeš a UAC (User Account Control) tě otravuje s otázkou, jestli hodláš "freegames. exe" věřit, když exe soubory můžou obsahovat viry. Tohle odklikneš a zjistíš, že ti najednou začnou přes plochu naskakovat blikající reklamní okna a počítač se ti sám od sebe náhodně restartuje a připojuje k síti.

        Prostě PC platforma je složitost sama, a navíc neuvěřitelně náchylná k nepředvídatelné virové infekci. Zlatý konzole!
        • Jack1947
          Stačí nemít antivir, nebo jít na pochzbnou stránku a o spyware máš postaráno... osobní zkušenost. *3*
        • Tohle se me v zivote nestalo :-) Vono jenom mozna staci nebyt magor a premyslet.
          • coz vetsina konzolistu nesplnuje,to je ten hlavni problem... *6*
      • Nechapu proc mluvis o konzolich v diskuzi o Steamu. Trochu offtopic, ne?
        • del0
          On ale nemluví o konzolích, mluví o PC. Akorát je to očividně casual, který umí akorát tak spustit prohlížeč a ještě k tomu právě vylezl z jeskyně od té své zastaralé krabičky a nestihl si všimnout, že na PC jsou vyšší obraty, než na konzolích. Teď určitě napíše, že se baví o AAA segmentu, který je plný kvalitních her (=30fps qte tunelů) a tím mě pobaví. *15*
          • Nie nie, na konzoly to sedi ako vysite ;-)
        • Tak ty nechapes vubec nic, takze to je jedno.
  • Hnisavec
    a je to tu ofiko...polka PCkárov sockuje na zľavy....http://www.gamesindustry.biz/articles/2014-09-09-half-of-pc-gamers-wait-for-sales-to-buy-survey

    heh...potom jasné, že sú predaje na PC mizerné

    warez + čakanie len na zľavy...to je nočná mora každého komerčného biznisu....deal with it. Preto Destiny a GTA V šli na 2 roky čisto na konzolky
    • Jedná se o USA a vzorek 7000 lidí.....To je kur*a reprezentativní vzorek jak prase....

      A nejvíc řeší warez konzolisti. Ti konzolisti, co vesele stahují na pc, kupují v bazaru hry a melou ty samý sr*čky pořád dokola. A jediný důvod, proč GTA V nevyšlo na pc spolu s novou generací konzolí je ten, že Rockstar jsou ulhané d*vky a prodejné d*vky, když dostaly prachy od MS a Sony kvůli prodejům jejich konzolí. Nic víc v tom není. *7* *7*
      • Hnisavec
        keby si mal rozhľad a trošku inteligencie, tak vieš že pri určitom počte ľudí (7000 je už extrémny počet) je štatistická odchýlka minimálna, rádovo pár %.....
        • Veskoslav
          7000 je extrém? Chápu, že statistika se na ZŠ nebere, ale podívej se, jak se dělají průzkumy. Skutečný a relevantní průzkum je zaprvé dlouhodobý a za druhé v řádech desetitisíců (online dotazníky od Coly, Nike, spokojenost atd.). Jako výzkum, kdy ze 50 miliónů hráčů v USA řekne 7000 svůj názor, je stejné jako když vezmeš 1500 lidí u nás a vyjde ti, že máme rádi cikány.

          Mimochodem statisticky významné průzkumy začínají na 1% z populace. Tento má 0,014%.
    • Boha jeho, dal by som si nové předsevziatí, pryč s tímto drblohom. *4* To už ja naozaj prišerné čo tu ten chALAN ROBÍ... K4KOT NEJAPNÝ UŽ!
      • To som chcel napsat já neako sa mi z něj pomotali nick, omlúvám sa moc. Možte zmazat.
    • Navrhuji sepsat petici, snad se zadaří tohohle madarského čobola permnout aspon na ten rok.
    • Ved to je samozrejme , nebudu predsa kupovat za cenu , ktora je kvoli gamestopu a jeho bazarom pri launchi zbytocne vysoka oproti krabiciam. Maju totiz rozum, vsak citaj svoj link , priemerny vek US PC hraca 38, tosu uz rozhladeni ludia a nie deturence od konzol ;-)
    • niceguyfromrussia.ru
      človeče môžeš prosím ťa už konečne držať hubu ?
      • Hnisavec
        pravda bolí...nadýchni sa a ukludni a zahraj si niečo z humble bundle alebo z vianočnej zlavy 100 hier za 3 eurá, záchranca herného priemyslu *6* *3*
        • niceguyfromrussia.ru
          myslíš tie hry s humblebundle kde väčšina bola zaplatená hráčmi na kickstartery ? No jasne ty génius že tie hry budú za 3€...

          Vieš prečo existujú Steam Sales ? Nie ? Myslíš si že je to preto že na PC sa nič nepredáva a vydavatelia sú tak zúfali že hry dávajú za 5€ ? Bežná retail 50-60€ kým sa vylisuje, uskladní, odvezie, donesie do obchodu kde všade pracujú ľudia ktorý si berú nejaký podiel ostane vývojárom 6-8€... to bol hlavný argument v roku 2004 ktorým Lord Gabe obhajoval Steam a to že na vývoj pokračovania HL2 tak zákazníci viac prispejú. Half Life 3 tu síce není ale máme Steam zľavy kedže priemerná marža Steamu pri AAA hrách je 30% čo je 35€ a nie 6€ pri 50€ hre. Nie že teraz zarobia mnohonásobne viac pri plnej cene ale pri zľavách kde si začnú hru kupovať aj ľudia ktorý by ju inak v živote nehrali je to stále obrovský zisk. A kedže na Steame sa tak dobre zarába, vývojári si na PC môžu dovoliť takéto zľavy a spoliehať sa na masy ľudí. Preto na konzoliach nebývajú také zľavy, navyše tam si na oboch store berú Sony a MS oveľa väčšie poplatky. Ciže na Steame podporuješ samotných vývojárov, hráš v lepšiej kvalite a pri tých zlavách ti ostanú peniaze na nový PC.

          OK, teraz už budeš ticho ?
          • ringmancz
            15 euro, ne 35
        • ano,pravda boli,ale jak tak koukam,tak jenom tebe *3*
          • Hnisavec
            ja som len postol objektívnu štatistiku...vy sa správate hneď ako ho..dá a osobné ataky...aspoň vidno, čo za ludí hráva na PC... *7* *6* *12*
      • to vis,zavist je mrcha a jemu jak vidis,neda ani spat *15*
    • Tak ja su za konzole vlastne rad. Hru si koupim za par korun, hraju v max kvalite a 60 FPS a usetrim penizky na upgrade PC. Neni to krasa. Vas odiraji na hrach na sluzbach, proste na vsem. Ja su s PC scenou spokojene, a ty hrdy konzolista jen plat -:)
  • Když nenábízí nic zajímavého a omílají jen dokola už zlevněné hry nebo hry které nejsou zas tak zajímavé, nezaslouží si peníze. Hry které by stejně nehrál, nebo už jsem hrál a sehnal za lepší cenu.

    Je to ale velká firma a "hráči" jsou už hodně stádní tedy že slyší na veškeré slevy a co že už ty hry mají je to levné - defakto zadarmo proč nekoupit. Rozumný a normálně uvažujicí si řekne koupím jen to co opravdu budu hrát, co bych ml z her které mi nic nepřinesou. Má řeč.
    • Jak víš, co kdy budeš hrát, nebo jestli to vůbec budeš hrát? Jen víš, že některé hry by tě mohly zaujmout a některé ne. Některé lidi zaujme hodně her a když je najednou ta hra zlevněná třeba na 3 EURO, tak to prostě koupí a uvidí se. Příjde mi to v pořádku.
    • her je na trhu spousta, ale samozrejme kazdy ma rad jiny zanr apod. S tim jak se postupne naplnuje knihovna, tak uz se samozrejme zmensuje pocet her, ktere pro daneho hrace stoji jeste za koupeni. Nicmene pro me je kazda slevova akce zajimava, vzdycky tam najdu neco ze sveho wishlistu. Spis me ale v posledni dobe stvou indie hry. OK, je tady jista komunita, ktera se o tyto hry zajima. a kdyz jsou slevove akce, tak se nekdy stane, ze velky pocet indie her ve sleve odsouva AAA tituly. Spis by meli ty hry mixovat pul na pul a nebo rozdelit akce AAA her a indie.
      Letos na vanocnich slevach me take rozesmalo hlasovani hracu o tom, ktera hra pujde do slevy. Kdyz v hlasovani neni nic, co by me zajimalo, tak aspon hlasuji pro to, u ceho pak bude nejvetsi cenova sleva, treba to pak pomuze nekomu, kdo o tuto hru ma zajem. V jeden den to ale vyhrala indie hra, jejiz puvodni cena z 1 eura klesla diky vyhranemu hlasovani na nejakych 30 centu. Pritom 2 zbyvajici hry mely puvodni cenu na 20 a 30 ecek. Ale od toho je svobodna volba, nicmene i tak je to usmevne. Tomu pak rikam vyhodna koupe.
      • Stacilo by, kdyby mel steam kvalitni ui a umoznil ti vyfiltrovat to, co te zajima. Ale ne, za to, ze se prestavas v nabidce orientovat, nemuze neprehledny web, ale indie hry, fak k popukani.
        • precti si prosim jeste jednou co jsem psal, nikde tam neni zminovano to, ze se ve steamu neorientuji. Akorat mam Steam asi delsi dobu jak ty, protoze kdybys mel steam dele jak 4 roky, tak urcite budes souhlasit, ze pokud ses spise orientoval na AAA hry, tak pred temito 4mi roky byly napr vanocni slevy o uroven vyse. Mozna i proto, ze tehdy Steam neobsahoval indie hry a veskere slevy se tykaly AAA her.
        • Steam ma siroko daleko najkvalitnejsie UI, len s tym treba vediet pracovat.
  • TheGGG
    PS: Kdo nenakoupil alespoň 6 her je nolifer a měl by se odstěhovat na mars. Gabe si tu odtrhne od pusy dva divočáky, abyste měli levnější hry a vy stejně remcáte. No a co, že máte v knihovničce hry co jste koupily před rokem a ještě nehráli, to snad není žádná výmluva. Při těch slevách jen lituji, že si nějakou hru nemůžu koupit dvakrát.
    • je cas aby sis zjistil vyznam slova nolifer...
    • species
      Dva divocaky??? Ty vole to neni ani snidane!

      Jinak docela me udivuje ze jsi schopny v jednom slovesu napsat na konci "y" a hned v dalsim spravne "i", prestoze podmet je porad stejny. Mazec.

      Sarkasmus taky tak 2-3/10, nic moc cece.
      • Hlavne je super, ze si dava tak dementni avatary, protoze hned vidim co mam ignorovat a kde to bude plny blitek.
  • TheGGG
    Slááááva polní tráva, ať žije PC a steam. Jen kroutím hlavou nad tím, kolik lidí hraje ty retar*ovaný murika omalovánky Dota. Tsss, fakt úpadek hráčstva.
    • Úpadek přišel hned jak jsi začal hrát.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit