Přejít na výpis diskuzí
Vesmírný Star Citizen představuje stíhačku Hornet
23.10.2013 | Aleš Smutný
140 příspěvků
-
Ciste pro zajimavost - hudba se bude 25.10. nahravat s orchestrem Capellen ve Zline v kongresovem centru. Zdroj: https://forums.robertsspaceindustries.com/discussion/65877/6-000-000-stretch-goal-orchestral-score-recording-scheduled/p1
-
-
Tohle mne docela překvapilo, až jsem se začal o SC zajímat *3*
-
Doufam ze pak postnou nejake videa
-
Ta ukázka z jiného projektu (Elysium), kterou tam mají pro představu, je nádherná - ve Zlíně jsou moc šikovní *4*
-
-
Jako Zlíňák tohle slyším poprvé -- teda, tu část, kdy jsme šikovní. *14* *4* *6*
-
-
-
Vlastně tohle byl první trailer co jsem si ze Star Citizen pustil.. Představa že mám na hlavě Oculus Rift a smažím si to takovýmhle způsobem vesmírem mě dělá podívné mrazení v zátyklu (že by adrenalin?).
-
-
Boner alert!
-
-
"...Xenon P", "...paranis deimos" ;-) cokoliv co me chce sestrelit ;-)
-
-
rad litam v carrieru a po jumpu poletuji v m3, takze deimos je vyzva pro meho cerbera ;-) (cokoliv je vyzva, pro meho cerbera ;-D)
-
-
Já zase miluju svoji nádhernou M2 Osaku, kterou doplňuje 20ks M7 Yokohama. Spitfyry a Cutlassy už ani nespočítám *14* For The Sol! *
-
-
-
-
-
srdicko me zaplesalo, na logiku kaslat o tom to prece neni, hry se hrajou ne zijou, takze sup sem s laserovyma gatlingama a plazmovyva cuv cuv kanonama..a hned
-
http://www.star-citizen.cz/ - Tak jak už to bývá zvykem, tak už me to pod článkem máte zase. Kdo má zájem dozvědět se víc, přečíst si články v češtině, nebo si jen pokecat na fóru, tak zamiřte na fasite star citizena
Jinak pokud jsou nějaké otázky ohledně hry, tak se ptejte i tu .... budu tu určitě spamovat celý den. -
-
No, dozvěděl sem se o tý hře teprve teď, a... jak mi něco takovýho mohlo uniknout sakra?
Ale nechápu tu mechaniku: hra ještě nevyšla, nebo teď beží alpha a může jí hrát každý, nebo jak to je? Nebo musím přispět na vývoj, a teprve pak můžu hrát? Sem z toho jelen, nikdy sem tímhle stylem na hru nepřispíval... Inu, omluvte mou idiocii, ale radši se zeptám zde, kde bude odpověď rychlejší a fundovanější, než to složitě hledat. ^^ -
-
Nemusíš se za nic omluvat. *1*
Hra teď jede na klasický crowdfundingový model ... a přístup do alpha a beta verze mají jen ti, kteří přispěli více jak 40$ (35$ u original backerů). Taky je to omezené počtem slotů, kterých je asi 250K (ale budou se navyšovat na 25M), a zbývá jich asi 5K
Pokud nepřispěješ, tak si můžeš počkat na lauch a koupit si hotovou hru, v takovém případě zaplatíš pravděpodobně 60$. Hra je buy 2 play takže jednou koupíš a můžeš hrát.
Alpha začíná na konci tohoto roku dogfighting modulem, který dovolí si vyzkoušet lodě ve vesmír proti NPC a jiným hráčům (teď máme pre alphu, kde si můžeš lodě prohlídnout v hangáru) potom budou následovat další moduly, v půlce příštího roku SQ-42 beta (SP kampaň) a na konci PU beta (MMO server). Lauch někdy v roce 2015. -
-
Ach tak. Takže pokud bych chtěl přispět, tak pokud možno rychle, když zbývá prozatím jen 5000 míst. A, ehm... co znamená original backer? :D
Apropos, na Tvých stránkách jsem se po zběžném průzkumu dočetl, že si je nutno koupit loď (resp. balíček s ní) jako vstupenku, a že ceny lodí se liší. To znamená, že můžu mít jen jednu loď, kterou si koupím na začátku, a pak už ji jen vylepšuju? Tzn., že ten, co si koupí dražší loď, pak bude mít výhodu? Sem zmaten. :D Mimochodem, přispívá se na Kickstarteru, nebo na Robertsspaceindustries? Děkuju! -
-
No můžeš buď rychle, nebo počkat jak zvýší počet míst při 25M
Lod´a balíčků můžeš mít kolik chceš ... Já teď mám 3 jednomístné lodě a 3 větší lodě pro víc lidí. Můžeš si buď koupit samostatnou loď, nebo balíček se hrou a pokud máš víc balíčků se hrou funguje to jako alti (ale víc se dozvíš tady: http://www.star-citizen.cz/vysvetleni-problemu-s-vice-balicky/ )
Lodě všechny bude možné získat i hraním hry, takže i když lidi co mají lepší lodě budou mít zezačátku výhodu, tak nebudeš mít problém je dohnat (ve hře nejsou žádné skilly, není to RPG je to space sim, takže i s levnější lodí můžeš porazit dražší, pokud umíš vzít za knilp)
Přispívá se na Robertsspaceindustries.com Ks kampaň už skončila před skoro rokem (s lidi, kteří přispěli v té době jsou original backeři) -
-
. vitej na palube masomlejnku :D
-
Nejsem Somálec. :D
To ještě nevím... Mě spíš baví takový to mezi - prostě jen tak lítat, zkoumat, sem tam něco prodat, pomoct, občas sejmout někoho jehož SPZka se mi nemusí líbit... Prostě podle nálady. :D -
Já sem industrialista ... po lidech nestřílím. Pokud to nejsou špinaví piráti. Plánuješ být špinavý pirát? *1*
-
Jo, takže 40 $ je minimum. Takže můžu koupit tu nejlevnější svařenou děravou popelnici, a postupně se vypracovat až na nějaký überkoráby. To je fajn. Díky za vyčerpávající info, můžeš se poplácat po zádech za pravděpodobný zlanaření dalšího masa na sestřel. :))
-
-
-
-
Zatím vyšel jenom hangár (ve kterým se dá v podstatě jenom chodit). Samotná hra je ve vývoji, měl by to být mix SP a MMO s důrazem na MP část (ale měl by být i SP příběh). Jestli chceš alpha/beta verze, případně levnější full, přispěj, jestli ne, tak počkej na oficiální vydání.
-
-
-
Akože vybrať milión dolárov za týždeň, to je kurefsky dobrý kšeft, som zvedavý, kam až sa to dostane *5*
-
-
Je to uz trochu manie,vzhledem k tomu ze jeste neexistuje zadny gameplay(nebo minimalne nebyl zverejneny). Ale take tomu fandim,i kdyz za sebe bych uvital nejake RPG prvky ve hre.
-
-
Jednoznacne skvelej marketing, oni to proste umi nalezite prodat, to je fakt! To ze mam doted v hangaru místo Aurory LN, Auroru MR je věc druha :) (upgrady se zatim v hangaru neprojevuji) ale tak zas pribylo akvarium a muzu se oblect do kozeny bundy :D Nicmene je to jeden z mala projektu kterym opravdu verim, ta kvalita je proste citit ze vseho *5*
-
-
Ja napríklad zásadne nekupujem hry pred vydaním a absolútnu väčšinu hier, ktoré mám som kúpil v akcií na Steame za 5-15€...
Ale do SC som tých cca 50€ vrazil, jednak ten projekt vyzerá fantasticky, ale zároveň sa zdá, že to majú pod kontrolou a tak sa to snáď neskončí pohromou, ako to u takých megalomanských projektoch občas býva... Hlavne ale celý ten projekt vo mne evokuje staré časy, keď PC hry ešte neboli taký obrovský biznis a vývoári ich robili vyslovene s láskou *4*
-
-
-
Pokud se nepletu tak od vcerejsi vecera do ted cca 600tisic :) naskakuje to strasne rychle.
-
-
Aby ne, když začíná penězovod ztrácet na síle, rychle předstaí novou stíhačku a ovečky začnou zase sypat :)
-
-
-
to Walltar:
Nevíš jak to bude se zničenýma loděma? Celkem mě irituje, že každá "zničená" loď prostě vybouchne a konec. Zrovna ve vesmíru bych řekl, že loď bude vyřazená z boje mnohem dřív než dojde k tak vážnýmu poškození aby explodovala.
I vzhledem k možnostem pohybu po vnitřku lodi se úplně nabízí, aby byla většina lodí jen vyřazena z boje a člověk by, pokud by to bylo možné, musel u stíhačky například otevřít kabinu a zvenku opravit třeba podporu života nebo hlavní motor třeba formou nějaké minihry. Klidně by se na to mohla navázat i živnost odtahovky. Samo že pokud by do tebe nepřítel dál pálil, tak by tě prostě rozsekal na maděru, ale radsi bych viděl bitevní pole plné vyřazených, s poškozeným generátorem energie nebo vzduch/pavilo vypouštějících lodí které si snaží zachránit život tím, že se plazí pryč z pole za nejblyžší asteroid aby mohly udělat alespoň základní opravy a zachránit si holý život. Pokud bys například neměl dost materiálu na základní opravu, mohl by sis přivolat odtahovku (klidně jiného hráče) nebo si stopnout taxikáře jen pro pilota, protože by oprava vyšla dráž, než nová loď a let ve skafandru k nejblyžší základně by byl smrtelně dlouhý.
Nevím jestli tohle ve hře je/není a zajímalo by mě, kam jim takovýhle nápady psát. Jejich fóra totiž nesleduju...zatím. -
-
Paráda.
1) Jasně že u stíhače se budeš snažit odbelhat někam stranou, případně se někam schovat. O to větší vzrůšo to ale bude. :)
2) a 3) nice
Backuju -
-
Jak to tak čtu tak si říkám je vůbec něco co ta hra nemá?
-
-
No tak třeba nemá velkého vypdavatele, který by jí šlapal na krk.
... Ale hlavně nemá žádnou hratelnou verzi, kde by tyhle věci ukázala, takže pořád jsou to jen cool nápady, které se třeba do hry nakonec nemusí dostat, i když jsou plánované.
Jo a kafe ti neuvaří.
-
-
-
Hra by měla mít celkem rozsáhly damage model ... a lodě budou mít modelované systémy i uvnitř lodě. Takže lidi ti klidně můžou vyřadit loď z boje ... stačí zničit manévrovací trysky, motor, generátor, zbraně, atd... Taky budeš mít možnost si ty systémy ve vesmíru opravit, u větších lodí to proavděpodobně půjde zevnitř, ale u stíhaše asi nebude zrovna praktické vysednout a jít si uprostřed boje opravovat poškozený motor.
A ten tvůj popis bojiště po boji je podle mě celkem přesný. Si myslím, že nějak tak to bude. A každá trošku organizovaná skupina se bude snažit nepřítele vyřadit (a pokud je to pirát tak zajmout, protože za živé se platí větší odměna). Plus z poškozené lodě se toho dá víc odmontovat a odvést, než z hromady kousků velikosti asi krabice vod bot.
Na to taky navazuje systém, kdy se na takovou poškozenou loď budeš moct nalodit (funguje jen u multiplayer lodí) a zabít, nebo zajmout posádku pěkné osobně. A potom si jejich loď opravit a odvézt. (oni sice můžou uplatnit pojistku a dostanou novou, ale ty si získal loď, která sice nejde pojistit, ale je zadarmo).
-
-
Už se těším až hra vyjde a já tam vlítnu se svou základní poletuchou bez bonusů z různých předobjednávek či extra vložených peněz. To tam budu jak s trabantem na srazu Ferrari *15*
-
-
Nenápadně vypadající lodička se občas hodí, po těch drahých nablýskaných z předobjednávek půjdou piráti jak slepice po flusu *1*
-
Si myslím, že bude hrát víc, než nějakých 300k lidí. Tedy doufám, heh.
-
-
i z těch 300K lidí má drtivá většina základní lodě. Max 300i ... ale těch lepších zase tak moc není.
-
-
-
Neco mi rika, ze prodeje PC hardware pujdou rapidne nahoru az tohle vyjde *1*
-
Porad ma tahle stihacka vepredu ty dva vetraky? :D
-
-
Aby ti nebylo horko. *1*
Nikdo neví, ale hromada lidí ji kvůli tomu nesnáší (včetně mě). Ale jinak je to hydrogen scoop, bere to vodík z atmosféry, třeba plynného obra a ukládá ho to do nádrží na reaktivní palivo (a ano palivo bude ve hře) -
-
Jeste aby tam palivo nebylo.. to by tu hru mohli rovnou vyhodit :). Ale zpravidla se aspon treba u ELITE jednalo o palivo na dalkove lety. Pokud tam budou oba typy paliva nebo to bude brano jako jedno to nevim, je fakt ze jsem zatim linej si vsechny ty materialy precist. Asi kdybych se opravdu nudil, tak bych se na to vrhnul, a nebo az se to rozjede.. :P
-
-
Bude jen palivo na lítání v systému ... skoky mezi systémama palivo nevyžadují.
-
-
je preto nejaké vysvetlenie ? nedáva mi to zmysel.
-
-
ok, ja som si myslel, že si hráč môže jump point vytvoriť sám pomocou jd, z taktického hľadiska by to tak bolo lepšie.
-
Je to proto, protože na cestování mezi systémy nepotřebuješ reaktivní hmotu (palivo). Jump drive jen umožní lodi cestovat Jump Pointem (ty spojují systémy podobně jako gejty v EvE) a vevnitř jump pointu maximálně používáš reaktivní hmotu aby si v něm navigoval (pokud letíš neprozkoumaným JP poprvé a nikdo ještě nenahrál bezpečnou trasu), ale jinak žádné jiné palivo není potřeba.
-
-
-
-
Taky me napadlo ze by to mohlo byt nasavatko vodiku ale s tim plynnym obrem vam nevim... nemusela by ta lod na zpomaleni, nasati atmosfery a pote zase zrychleni sezrat vic paliva nez by z toho obra dokazala nacerpat?
Asi jsem moc hral KSP :D -
-
To nerieš, proste je v tom nejaké HI-TECH nasávatko *4*
-
-
Vsechny ty dokumenty a knizky o vesmiru a k tomu jeste hrani KSPecka me pripravili o vsechnu fantasii... je to proste v haji. Ja uz si vesmirnou strilecku asi jen tak neuziju :(
-
-
Ani mě nemluv ... já od KSP furt skřípu zubama. *1*
Ale člověk to musí vydržet, když si chce zahrát cool hru.
-
-
-
-
-
-
dycky mě zajímalo, jak by asi takováhle sci-fi stíhačka vypadala v reálu, kdyby se museli autoři držet realný fyziky, techniky ... jak moc by se lišila od tohodle modelu
né jenom takový to ,,tak tady bude třeba motor, tady budou třeba kulomety, tady bude uložená munice a palivo", atd. *2* -
-
http://www.youtube.com/watch?v=hUIK2l7WWS8 Od 34 minúty tam ukazujú, ako by asi vesmírne súboje vyzerali. A teda neviem, či by niekto chcel hrať takúto hru :D
-
v reálu by sa hlavne boje vo vesmíre neodohrávali na takto krátku vzdialenosť ale boli by dosti nudné a viac menej automatické. Systém by zameral "čosi" desiatky alebo stovky tisíc km ďaleko a začala by sa palba z laserových alebo nejakých iných kanónov, kto by mal lepšie prístroje a štíty by vyhral. Tak si to aspoň predstavujem ja ako laik *1*
Ale mne je to jedno, pretože čím viac ukážok zo SC vidím tým viac mu prepadám... a nevadia mi ani rotačáky :) -
-
No to prave ne. Kdyz se nad tim zamyslis tak prave cim vetsi vzdalenost tim by jsi potreboval mechanickou presnost, jelikoz odchylka jednoho stupne na kilometr je uz sakra dost na to aby jsi minul cil
-
-
Nejde vubec o mireni, jde o mnoztvi enegie ... pokud ti na kruh o prumeru tisice km dopravim GW na kazdej mm ctverecnej, tak je uplne jedno, ze strilim s takovym rozptylem, vsechno v cilovy oblasti se vypari.
-
Prave proto by strilely automaty, vesmirne plavidlo nebude prudce menit rychlost ani smer a tak se lehce spocita jak ho trefit. Plus tam nefouka ;-) Nebo muzou byt navadene, heatseeker a podobne.
Dalsi otazka je cim vlastne strilet, aby to rychle letici rakety vubec dohnalo ;-) -
*1* my nehovor, že v čase keď budú lode cestovať rýchlejšie ako svetlo, nedokážu zacieliť na objekt vzdialený povedzme 50-100 tisíc km. Zrkadlá ktoré budú zacielovať laser môžu pracovať s presnosťou na atomárnej úrovni, čiže desatín nanometru, takže mu na tú vzdialenosť ešte budú môcť zasvietiť rovno do kokpitu :)
-
-
Abys moch cestovat rychlejs nez svetlo, tak bys zrejme musel prekonat barieru casu => tvoje lod by defakto po dobu cesty prestala ve hmotnym vesmiru existovat.
-
No ono zalezi jakym zpusobem budou cestovat. Treba v Battle Techu maji lode skokove ktere skacou z mista na misto, ale mezi kazdym skokem musi nabyt pohon, ve Star Treku zase cestuji hyperpohonem a ve Star Wars maji Warp. A to uz nemluvim o Warhammeru kde cestuji skrz Warp kterej je prolezlej demonama :D
A laser sice pracuje s presnosti nekolika nanometru, ale jde o tom ze neni potreba propocitavat uhel, jelikoz se vzdy jedna o 90 stupnu -
-
*1*
-
Prosímtě ... bys to použil jako centrální vytápění. V oficírských sprchách by chvíli nebyla nouze o teplou vodu.
-
15,7TW *1* ak súčasná účinnosť výkonných laserov je okolo 70-80 % tak aj keby si jeho účinnosť zvýšil na 99,9% (čo je fyzikálne nemožné) tak by ti v lodi zostalo 15,7 GW tepla *1* skôr by si sa odparil ty ako loď na ktorú by si mieril *1*
-
2C-BEAM: Nepotrebujes, potrebujes jen dostatecnej vykon. Pokud na tu vzdalenost budes mit dost vykonu na mm plochy, tak je uplne jedno, ze tam vyrobis trebas tisicikilometrovej kolac.
Vem si, ze na rezani ocele laserem potrebujes laser o reknem 5kW vykonu (staci i min, ale pro jednoduchost). Rekneme, ze ten laser zaostris na jeden mm cverecnej plochy ... => pokud budes strilet tak, ze v miste cile vyrobis 1000km prumer, tak potrebujes 3.14 x 1 000 000 000 x 5 000 = 15,7TW vykonu dorucenyho do toho mista. Lod se spolehlive odpari (a sni vsechno siroko daleko v zone vystrelu). -
walter: presne tak, i keď vzhľadom na výrazný rozptyl laseru na povrchu mesiaca stačí presnosť okolo pol uhlovej sekundy. Ak by sme chceli zacieliť koncentrovaný laser priemeru povedzme 1 meter na vzdialenosť 100 tisíc. km tak aby výrazne nejazdil po lodi, potrebujeme o niekolko rádov vyššiu presnosť.
-
Bacha na to, pletes si Star Wars a Star Trek, s tema pohonama je to obracene.
Zminuju to jen proto, ze by te tu nekdo za to mohl klidne ukamenovat a ja bych pak byl nucenej tomu fandit jen kuli takovy "prkotine" :) -
Dneska jsme schopní zaměřit laser na zrcadlo na měsíci, které tam nechalo apolo 11 a odrazit ho z tama zpátky na observatoř, která ho vyslala ... takže nevím ale s přesmností bych problém neviděl.
-
my sa tu nebavíme o pohone ale zameraní cielu na desiatky až stovky tisíc km, čo ešte raz opakujem nebude problém.
a ja nehovorim o presnosti laseru ale zrkadiel ktoré ho budú zameriavať na ciel, preto príliš nerozumiem o čom to vlastne píšeš.
-
-
-
-
-
Imho by vypadala úplně jinak ... hlavně v reálu asi vůbec nebudou stíhače, nebo menší lodě. S tím na jaké vzdálenosti se dá ve vesmíru bojovat, tak stíhač, který by měl podporovat člověka na vzdálenost nutnou k přiblížení od jedné lodě ke druhé by asi nebyl moc praktický. NAvíc proč se vlastně přibližovat a vystavovat se bodové obraně, když můžeš například z urychlovače vystřelit torpédo nechat ho přiblížit se a jak se dostane do blízkosti cíle spustit motory a doletět si.
Prostě si myslím, že menší lodě jsou pro boj ve vesmíru nepraktické. -
-
Mensi lode jsou prakticke prave hlavne diky sve malickosti. Zkus si to nasimulovat v Master of Orion 2. Jelikoz vetsina lodi byla prave stavena na boj Lod vs Lod tak obrana proti stihacum byla minimalni. Takze jeden dva carriery dokazaly napachat obrovske skody
A stihac muze mit koncipovany motor prave na tu rychlost kterou velka lod nevyvyne -
-
Problémy jsou, že než se ti ten stíhač k té lodi dostane, aby se nějak projevila jeho rychlost a velikost bude mu to trvat několik hodin, dní, nebo i víc.
Si omezený akcelerací, pokud nechceš s pilota udělat polívku a i když budeš zrychlovat kolem 12G což asi ten pilot dlouho nevydží, tak se nakonec budeš muset ke svému cíli otočit zády a zase spomalovat (stejnou dobu jakou si zrychloval) a v tu dobu si tě tvůj cíl zničí.
Lodě nebudou stát hned vedle sebe .... budou mezi nima statisíce, možná miliony kilometrů ... není důvod se přibližovat blíž. Pokud se teda nebude bojovat jen kolem jedné planety. Což potom ale celkem hodně mění podmínky takového boje a tady už může stíhač zasáhnout ... ale zase bude mít problémy s přiblížením, protože se změnou rychlosti měníš i oběžnou dráhu a potkat se s nepřítelem nebude tak lehké. -
-
No ohledne te vzdalenosti jsem psal jiz nize, boj na statisice kilometru je nesmysl, lode budou muset mit kontaktni vzdalenost. Tudiz vzdalenost nekolika, maximalne desitek kilometru. Jde o problem ciste mechanicky a geometricky. Tudiz zcela logicky pokud budu mit stihace s rychlosti rekneme nekolik kilometru za vterinu, tato vzdalenost je naprosto minimalni
Co se tyce pretizeni, tak to neni zadny problem, Rusove maji skafandr ktery pilotovy pate generace stihacek umoznuje se dostat na 12G a pilot nic nepozna, samozrejme zalezi na dobe pretizeni a dalsich faktorech, nicmene tato technologie je uz dnes -
-
Ehm ... stihacky (zcela realne) na Zemi umi bojovat na stovky km ... ve vesmiru, kde mas uplne jiny podminky, nejsou tisice km zadny meritko.
Tvuj druhy odstavec svedci o tom, ze si zcela mimo realitu tohoto threadu, protoze to je samozrejme naprosta kravina. Zjevne vubec nemas predstavu o tom, jak tzv "ani-g" obleky fungujou. Uvedom si laskave, ze pro 12G nepojnes ani ocnim vickem, natoz nejakou koncetinou. Tvoje ruka bude pri takovych Gckach vazit (kazda) kolem 100kg. Das na bench 200 kg+ ??? Rad se prijdu podivat ...
Ant-g oblek zajistuje pouze to, ze pilot (do urcitych Gcek) neomdli - redukuje totiz tlakem na nohy a trup mnoztvi krve, ktere se do nich kvuli pretizeni stehuje a tim padem zustava prokrven mozek. Nijak ovsem neovlivni zatizeni srdce, ktere pri prekonani kritickych Gcek proste postihne zastava. A 12g uz je realne smrtelna hodnota = neznamena, ze to kratkodobe nekdo neprezije, ale bavime se o vterinach. -
Stihacky budou nutny porad, stejne jako kanony a jiny rychlostrileci udelatka... Je klidne mozny, ze na velky vzdalenosti po sebe budou strilet velky lode, ale lokalni konflikty patri a patrit budou mensim strojum. Jestli ale budou mit pilota nebo ne, to je tezky rict.
-
človeče si vyrátaj kolko G by musel pilot znášať pri rýchlosti povedzme 5kms-1 keby sa chcel otočiť na desiatich kilometroch. Kolko by to bolo G ? 100 ? 200 ? *1* a to že rusi majú oblek vďaka ktorému znesú 12G je možno pravda ale rozhodne nie bez problémov a už vôbec nie bez toho aby si nič nepoznal *1* Pri 12G pilot ledva môže dýchať :) G by bol v bojoch na blízko vo vesmíre s pilotom na palube obrovský problém.
a to o tých mechanických a geometrických problémoch pri bojoch na tisícky km som stále nepochopil. -
Rekl bych ze tady tp bude hodne zalezet jakou cestou se lidstvo vyda a jakou cestou se vydaji ostatni rasy se kterymy se setkame. Pochybuju ze to bude jak ve Star Treku kde vsichni pouzivaji vlastne uplne ten sami princip lodi a boje. Navic musis pocitat s tim ze ani ta raketa nemuze letet nekolik dni, jelikoz tim se dostavas k tomu ze by musela byt prilis velka aby mela dostecny pohon a zasobu paliva
Co se tyce pilotu, tak touhle cestou jdou jenom Amici. Ostatni sazi na lidsky usudek, co je lepsi se zjisti az na bojisti
A strela jako takova je prilis nakladna v pomeru s ucinosti s jakou se jsou schopny letouny stejne generace te strele vyhnout -
A já sem říkal, že je zbytečné se nějak přiblížovat, když můžeš na nepřítele poslat hromadu torpéd a nechat je klidně letět týden. Taková střela nemusí nést podporu života a už dnes máme UAV, které se skoro obslouží samy ... tam proč by to nezvládla střela?
Ten pilot je prostě zbytečný. Vždyť už dneska to vypadá, že od nich upustíme ... přece nepotřebuješ nosič střel s několikaletým výcvikem, když se stejně už bojuje jen raketama.
-
-
-
-
-