Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav
    Ale tak na RTS by to mohlo být lepší než klasické gamepady, pakliže člověk hraje u tv. U "stolu" samozřejmě myš. A 1500 mi přijde docela dost, když si vemu, že Xbox ovladač mě stál 899. Ono opravdu záleží, co to všechno bude umět a jak se s tím bude hrát. Snad nám třeba místní redakce přinese nějaké "zážitky" nebo to bude někde k vyzkoušení na nějakém herním festivalu.
  • calwin
    trochu ma prekvapilo že na portali nefunguje vec typu imaginárnej páčky ako to bolo u gamepadov x a ps... že by človek posúval palcom a čím by bol dalej od stredu trackpadu tak by sa rýchlejšie otáčal... takto mi to príde ako obyčajný touchpad na notebooku s čím som ja v živote hrať nevedel a ani nechcel... príde mi to nepraktické... túto funkciu mohli nechať na civilization ale na takom fps ako je portal sa človek uklepe palcom k smrti kým správne zamieri... bude to zasa asi vec zvyku... ak k tomu budú po čase všetky hry implementovať nejaké špecifické vymoženosti pre tento typ gamepadu bude to super :)
  • Keyz
    Já doufám, že by to mohla být evoluce klasického gamepadu. Ale jsou to spekulace, když to nelze vyzkoušet.

Myš + klávesnici to logicky nepřekoná.

Hlavně jak to sakra bude příjemné na dlouhodobé hraní? Třít prstem o nějakou hovadinu asi nebude super. Páčka je na to OK.
  • Pilgrim66
    1500 je palka? Kdyz si vezmu kolik dneska stojej mysi nebo ze jenom klasickej Xbox 360 controller me stal pokud si dobre pamatuju asi 8 stovek, tak pokud si vezmu co v tom ma byt narvany tak to by bylo jeste dobry.

Druha vec je, ale ze je to podle me zas kockopes jako ta konzole. Na FPS se nehodi (podivejte se na to video jak musi vsechno "domirovat") a na bojovky/hopsacky apod je zas lepsi klasickej gamepad.
  • Keyz
    Jo, to ukáže čas :)
  • Robotron3
    Tenhle ovladač v žádném případě nepřekoná myš + klavesnici, joystick, nebo klasický gamepad. On chce zvládat všechno dohromady, aby si lidé u televize s tím zahráli hry, co jsou jinak dělané na myš a i konzolovky. Stejně jako každé zařízení, které se snaží zavděčit všemu, v jednotlivostech přece nemůže být lepší než speciální zařízení. Tenhle gamepad bude mít smysl jen a na tom Steamboxu, nebo když si bude chtít někdo hrát PC hry na TV.
  • Veskoslav
    Spíše mě zajímá ta mechanická odolnost toho ovladače. Přece jenom to nejspíš nebude levná záležitost, tak by mě zajímalo, jak dlouho to vydrží a hlavně co to vydrží. Bylo by docela nemilé, kdyby to po měsíci hraní praskla ta "membrána", co tam je.
  • Keyz
    Jo. Není moc co řešit. Fakta jsou jasná. Ovladač pro konzole je na některé hry vhodnější a tohle muže již stávající dobrý xbox 360 ovladač vylepšit.

Jsem zvědav jak to osvědčí čas. Přece jen to může být měsíc super ale co po roce? Myši, klávesnice, a další ovladače jsou již prověřené.
    ...
  • Za to ty jsi ukázal jak jsi nad věcí a napsal jsi to slušně. Ne počkat napsal jsi to jako debill stylem GGG... *11*
  • Vždycky jsem hrál na PC (klávesnice a myš) a konzoli jsem nikdy neměl. Ale v poslední době jsem si oblíbil klasické skákačky a kvůli nim i nakonec pořídil XBOX360 gamepad a můžu říct, že si tehle typ her užívám daleko víc jak s klávesnicí a myší. A ani nemusím sedět před telkou. Dokonce jsem i konečně pochopil, jak je ovládání některých her primárně šitý na míru gamepadům :-). Na druhou stranu gamepad nikdy nevytáhnu na FPS a jim podobný typ her. Každej controller má svý specifika a každej se hodí trošku na něco jinýho. A tenhle od Steamu vypadá, že je někde dál za klasickým gamepadem. Někde mezi ním a stále tou myší.

Jsou hry, kde narážím na krkolomnou práci s kamerou a říkám si jak s myší by to bylo fajn, na druhou stranu ale ergonomie gamepadu a tlačítek skvěle pasuje. Tenhle steam controller mi přijde jako dobrý kompromis obojího, pokud člověk nechce nebo nemá na výběr.

Rozhodně steam controller vítám a jsem na něj zvědavej. Jestli bude cena kolem 1500 tak mi to přijde výborný např. oproti tomu XBOX360, kterej má výbornou ergonomii, ale co nabízí navíc oproti ostatním ovladačům, že musí stát nějakých 8 stovek?

Jediná věc nad kterou se pozastavuju je to, že sice tím pravým trackpadem se bude líp ovládat kamera, ale kde jsou klasická tlačítka XY, AB? :-)... to budu mačkat na tom trackpadu? Jestli ano, tak se trochu obávám citlivosti, aby to nereagovalo už ve chvíli styku. Přeci jen člověk má ty prsty na tlačítkách připravené a ta hmatová odezva, kdy člověk cítí stisk a odezvu tlačítka taky není k zahození.

Uvidíme jak se to vyprofiluje, ale už teď si myslím, že si ten controller svý místo najde. Viděl bych to tak, že myš a klávesnice bude stále na FPS a podobně (jak jinak, steam controller ani nemá za cíl nahradit myš a klávesnici, tak ani nejde porovnávat neporovnatelné), klasický gamepad na hopsačky a podobný hry, kde není potřeba manipulace s myší/kamerou a na ten zbytek, kde je potřeba trochu šmrdlat myší bude právě controller od steamu. No, uvidíme...
  • C-BEAM
    ku každému steampadu dostaneš lubrikant :)
  • Ovládání z dotykových telefonů s trochou ergonomie...
    Nevím, ale mě osobně to příjde jako znouzecnost. Ovládat na tom půjde všechno, ale ne moc přesně a těžko pohodlně.
  • Tak si tam nalepíš brúsne papiere, nech to má aspoň grády *2*
  • Adam_M
    Konzole jako konzole...pro me zadna revoluce v PC hrani jak se Gabe ohanel.
  • Jack1947
    Tim definitivne potvrdily ze chtej fusovat do konzoly, "Gamepad" radoby a pekne sedne k jejich Steamboxu.
  • Nevím no, šudlat prstem po nějaký ploše nebude po krátké době příjemný, když si vezmu jak mám občas otlačenej/spálenej prst od touchpadu *9*
  • Cosi
    Kam se poděl z videa posuvník rozlišení?
  • Robotron3
    Haptická odezva je náhražka fyzický odezvy. A jako každá náhražka, je to pořád jen v podstatě fake. Proto je taky zábavný hrát na arcade automatech, protože tam máš bytelný joysticky a bytelný tlačítka.
  • Jack1947
    Presne , vystihl jsem to uz v bleskovkach ze tohle ne ( -8) , tohle mi prijde dobre ledva tak na nakej Android to uz hranici s dotykovym ovladanim. Pfuj dekuji nechci.
  • Myslim, ze K+M to ani konkurovat nema, je to proste pokus o alternativu pri hrani bez podlozky na ruky... pokus o urcity komfort pri zanroch , ktore vdaka nepraktickosti klasickeho gamepadu neexistuju pri hrani na konzolach.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit