Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Magister_Peditum
    Efekt hodu oštěpů se mi tedy extrémně nelíbí.
    • MickeyMutant
      Magister Peditum, komu ty vlastně fandíš, Římanům, nebo Egyptu?
      • Magister_Peditum
        Samozřejmě, že Římanům. *1* *3*
        • MickeyMutant
          Věř mi to nebo ne, ale tak nějak jsem to tušil.
  • Ty střely vypadají jako rakety, všechno je zrychlené, více arkádové, toho jsem se obával
    • No ty střely ze začátku jsem si říkal jo je to alfa ... ale koukám že tam stále jsou wtf ... starší video ? doufejme ... a jinak co ti přijde zrychlené ? v reálu se jednotky moc dlouho neřezaly jako ve filmech nebo arkádové ?
      • No bitvy probíhaly různě dlouhou dobu... Co mně přijde arkádové? Koukni se ještě jednou na video proboha... házení oštěpů na 50m hned po rozkazu a ještě v běhu, dále např. rozkaz pro utvoření jiné formace, vojáci v běhu ze čtverce vytvoří obdélník závratnou rychlostí (5:27), absolutní nesmysl... ti samí oštěpaři dohodí oštěp na obrovskou vzdálenost a vždycky mají úhledně zarovnané řady... možná pro někoho jsou to maličkosti, ale jsou to detaily které v té hře tvoří výsledný obrázek a pokud na to CA mají takové nehorázné finance, tohle musí dopilovat (nebo si jednoduše řekli, že na to serou a zpřístupní hru více hráčům)
        • MickeyMutant
          "...oštěpaři dohodí oštěp na obrovskou vzdálenost a vždycky mají úhledně zarovnané řady"

          No jo, kdyby oštěpy házeli z perfektně zarovnaných řad, tak vždycky přežije jenom ta poslední řada.
          • Jde mi spíše o to, že lehkooděnci nebyli trénování na držení formací... bojovali rozptýleně, proto mě nevýsostně sere, když mají zarovnané řady. To samé jsem viděl u germánských lučistníků v předváděčce z bitvy v Teutoburském lese. Je to pitomost, nevím proč tenhle neduh neodstranili.
      • Magister_Peditum
        Bitvy obyčejně trvaly několik hodin. Jsou známy i extrémní případy, kdy se (samozřejmě s přestávkami) řezali i několik dní.
      • Chlape, řezali. Římani meli vypracovanou techniku kdy prvni řada byla po určité době střídána. Jsou záznamy o tom že v extrémně dlouhých bitvách celé dopoledne, přišel voják do přední linie 5-8krat. Mrkni na wiki na Battle of Watling Street. 4500 legionaru rozsekalo za jeden den 70 000 domorodcu. To se neudela hned.
        • Chlape ty jednotky bylo myšleno;)
    • Snad bude k mání nastavení jako v prvním Rome (boj střihem arkády nebo reality). Teď hraju znovu Medieval 2 i Rome a bitvy se mi zdají stejně rychlé. Fyzikální model RTW 2 se určitě ještě vylepší. Mají na to přes dva měsíce času. Dopadne to dobře, jen nesmí mít komunita přehnané požadavky. Navíc se časem objeví zase nějaký Realism. Až bude Aleš zase v FC, zkusím se ho na to zeptat. Jelikož pořád leží v historických knížkách, bude na to mít relevantní názor :)
      • K laser-strileni - hatuje to snad kazdy, takze se da ocekavat ze s tim neco udelaji (doufejme ;-) ). A rychlost je vyssi, jak shogun
        • Je vyšši, sam toi zmínili v tom videu :)
        • Verim ze mas Shoguna po tech hodinach ve voku. Dle CA budou pesaci utikat a umirat cca 25% pomaleji. To ze Battle of Nile je rychlejsi udelali proto ze tenhle build meli na E3 a Reezet a chteli aby si to zahralo co nejvic lidi. Tak to zrychlili. :D
          • Oprava
            Dle CA budou pesaci utikat a umirat cca 25% pomaleji jak v Shogun2.
            • Mas pravdu, blbe jsem rozumel:
              8:40 http://www.ign.com/videos/2013/07/10/rome-2-total-war-battle-of-the-nile
              Video battle of nill je rychlejsi, nez bude hra.
              Jinak 10:40 si povidaji o rychlejsich jednotkach, s tema footunitama - o tech jsem jeste nic neslysel, jen o celkove gameplay speed
      • No jako člověk historií políbený a studovaný na to relevantní názor mám *3* samozřejmě hra se realitě nikdy podobat nebude, ale spousta věcí na tom videu mě štve... co už, uvidíme jaké to bude, až to vyjde
      • Dovětek: pokud se najde někdo šikovný (a půjde to), může zkusit zalovit v souborech po vzoru "descr strat" jako je přepsaní tahů, otevření frakcí, hodnoty diplomacie atd.
  • Bohužel AI zase na dost bídné úrovni. Všechny ty jejich lodě, hořící balvany a kde si co si ať si strčej do zádě, když počítač jen tupě stojí a posílá jednotky jednu po druhé na smrt.
    • Keyz
      Mně by zajímala mechanika boje. To vypadá, že to je snad na na tahy jakmile se bojuje. Prostě tam stoji pak se nějak sekne a zase. Neutočí samy do zad a do boku NPC ale stojí za sebou jak blbci. Tam je záběr na chumel a tam to je vidět. Jedno NPC se tam otáčí sem tam a vedle stojí jízda a on asi neví jak se má postavit.

      Vůbec to postavení jednotek se zdá, že počítač řeší nejvíce a neumí to vyřešit. Pokaždé do sebe naběhnou a začnou se nějak stavět a divně posouvat a pak se bojuje. Neviděl jsem nikdy, že by to byl boj dva a více na jednoho.
      • Boj dva a vice na jednoho v Rome 2 ani neuvidis. Vsechny souboje jsou jeden na jednoho. Tento system je prevzaty s Shogun2. U samuraju to davalo smysl. U masovych bitev to proste nechali s tím, že pokud jsou kolem volní kamarádi spoluvojáci, kteří by mohli zasahnout, dostane bojující bonus a tak protivnika rychleji vyrídí.
        • Keyz
          To je dobře, že volný spolubojovník nějak pomáhá i když takto.

          - Stejně škoda, že to neupravili, když na to člověk pak kouká tak to vypadá divně. Mohli by si dát u historické hry více záležet.

          Tedy když stojí první řada proti první řadě, tak borci v druhé řadě dávají bonus těm v první řadě? Anebo to platí pouze když mají vyloženě početní převahu a nebojují.?
          • K tem radam, pri stejnych jednotkach ma mit vliv i hloubka formace (tusim ze to zminovali ve spojeni hlubsi skupina=vetsi sila.. a push ridsi jednotky dozadu [zatlaci je]), a pak jeste zde ma byt to stejne u light/heavy unit (armor/nonarmor etc.). Proste film 300, jak tam tlaci jednotky ze skaly ;-)
            Obecne, pri normalni unit size si nevybavuji (vyjma hero) ze by bylo mozne mit jednotku o jedne rade (mozna ninja ;-), ale to je o necem jinem), takze pri mec vs mec, ci kopi vs kopi, by stejny bonus meli mit obe strany. Z praxe - hloubka pouze prodluzovala napr. u shoguna delku boje unit vs unit. Na druhou stranu, kdyz jsi mel vic rozstahlou jednotku jak byla souperova, tak tva obklopila souperovu, a panacci na kraji utocili prvni, a relativne z boku formace (dost to jde videt na spearwallu pri stejne sirce katan, a pri vyrazne vetsi sirce katan... v prvnim pripade dlouhy boj, v druhem kratky).
            • hlubsi skupina = vetší masa, slibovali. Rikale take ze kazdy objekt na bojisti ma mit svoji hybnost. Nicmene podle poslednich videi, jsou vojaci z papiru, pripadne slamy. Hori jak kvalitni rezivo, a jeden chariot dovede odhodit 3m vzhuru cca 25 tezkoodencu. Jak rikam, rozpacity. Mozna tam fyzika je, jen tam jsou tahla, na gravitaci. Nebo nemaji prirazeny spravne hmotnosti k objektum. SharpShooters urcite sli do jednostupu, dost mozna i jini strelci. Ono, pokud bys mel v novem systemu sirsi radu idealne tak o tri panaky na kazde strane. Tihle navic pak daji bonus tomu poslednimu v rade, co jeste bojuje, a voila. Mas dva vojaky ve sve jednotce co bojuji s bonusem +3. :-)
            • "Obecne, pri normalni...", to je porovnani aktualne posledni ttw hry shoguna2, jak to maji posefovane ;-)
          • Uplne presne to nikdo nerekl. Tak jak to popisovali, vojak co by MOHL zautocit vytvori bonus. Z druhe rady toho gladiem moc neudelas. :-)
        • gG sice jsem to na videu nevidel, ale nejakym zpusobem "prevaha" bude zakomponovana rychlejsi smrti jednotky (nevim jestli spesl animace... uvidime). Toto je ofiko informace od developeru/CA. V pozadi se bude konecne brat v potaz prevaha (prislo mi vtipne, jak se jeden ashigaru 20 sec mlati s mnichem, kdy kolem nej stoji par stovek dalsich kamaradu mnichu ;-) ).

          K te A.I. - predpoklada se, ze je to na easy, ale cert vi... Jeste to ani nemaji v bete. U blbeho shoguna by A.I. uz reagovala... Ale nechme se prekvapit. Jinak jestli bude alespon na urovni shoguna, budu nadsen.. uz mesic preordered, a cekam ;-)

          Pro urypane - to nej na TTW hrach zacina v multaku. Muzete ho milovat, muzete nenavidet, ale nejvetsim souperem (krome vas samotnych) je jen human protivnik. Neverim moc CA, ze singl bude "vyrazne tezsi" jak byl u predchozich her. Aktualne veryhard/legendary resily cheaty A.I. (zatroleny takeda, s fullstackem po 10ti tazich max.) ;-)
          • "(prislo mi vtipne, jak se jeden ashigaru 20 sec mlati s mnichem, kdy kolem nej stoji par stovek dalsich kamaradu mnichu ;-) )." jj, presne tohle se propiralo na offiko foru. Reakce byla presne jak rikas.
            Pravda je, ze na to ze to maji mit do mesice hotove + mesic na distribuci a stale mluvi o pre-alfa, a stale to jako pre-alfa vypada, jsem z toho take rozpacity.
            • pre alfa jsou jen ukazky, aktualni build bude nekde jinde :) Kdo vi proc nam jej neukazou.
          • PS: 973 hodin played v shogunu, velka cast multak, takze tak...
    • Co mě nejvíc dostalo bylo to, jak 3 oddíly legionářů hodili oštěpy na útočící Slony. Přímo z běhu, hned po stisknutí tlačítka... a sloni se v mžiku dali na útěk *9* Tak mi nikdo netvrďte, že ta hra není víc arkádová.
  • Keyz
    Btw mohli by udělat, že když se běží z kopce tak je šance, že někdo zakopne bude hromadný pád.
    • MickeyMutant
      Nemohli, to by bylo historicky špatně. Grotesku vynalezli až ve 20. století.
      • Keyz
        Ale sranda byla pořád *3*
  • Malokdy kritizuji styl psani, ale pan Loukota je neco extra. v každé větě má minimálně jeden věcný blábol. Slohová stránka a pořadí slov by se dalo tolerovat u Vietnamce z první generace. Prosím Vas pane, o Total Waru už nepište. Nechte to někomu jinému.
    Děkuji.
  • MickeyMutant
    "římsko-egyptský voják" - to bude asi nějakej bastard.

    "Cézar" - je to ten slavný cézar, takže Caesar.
    • Veskoslav
      No římsko-egyptský voják by měl být člen Římské legie, co se postavil na stranu Egypta a bojoval proti Římu, ne?:) Aspoň já jsem to tak pochopil:)
      • ext je blabol. Je to hypotetická bitva, čistě pro prezentaci. Bez jakéhokoli historického podtextu. Zádny Caesar ani jeho bratranec. To celé si autor vycucal z prstu.
      • MickeyMutant
        Řekni si třeba "řecko-turecký nacionalista" nebo "slávisticko-sparťanský fanda" a bude ti to jasnější. Je to buďto Egypťan, nebo Říman. Leda, že by měl dvojí občanství, ale to EU tehdy ještě nepovolovala.

        (římsko-egyptské vojsko, oddíl, síly je samozřejmě ok)
        • ? Bože, vždyť z textu to je naprosto jasné. Jde o armádu složenou z egyptských a římských oddílů pod vedení Caesara a Kleopatry, která bojuje proti čistě egyptské armádě jejího bratra...
          • Text je blabol. Je to hypotetická bitva, čistě pro prezentaci. Bez jakéhokoli historického podtextu. Zádny Caesar ani jeho bratranec. To celé si autor vycucal z prstu.
            • MickeyMutant
              Tak proč se v intru před bitvou mluví o Caesarovi, Ptolemaiovi a Alexandrijské válce?
          • MickeyMutant
            Neříkám, že z textu není jasné, kdo proti komu stál. Říkám, že "římsko-egyptský voják" je nesmysl.
        • Veskoslav
          No Egypt byl součástí Římské říše, tudíž byl Říman, ale mohl se citít jako Egypťan a pak byl Římko-egyptský voják:-D
          • Egypt se stal součástí řimské říše až v roce 27 př. n. l a tohle je rok 47 př. n. l. Egypt byl samostatnej. *8*
            • Vedená prefektem a ne prokonzulem a byla považována za osobní majetek císařů.
            • Veskoslav
              Nn. Na přelomu 31/30 se stal součástí Římské říše jako provincii Aegyptus se zvláštním statutem. Ale jinak máš pravdu:)
            • MickeyMutant
              30 př. K. l.*4*
  • Ta AI musela být skutečně neskutečně blbá. Ve 12 minutě je záběr na Egyptské lodě, které mají nemalou posádku. Zaprvé: Náhodné ostřelování svahu z lodí by i přes minimální účinek přineslo snížení morálky římských vojáků. Zadruhé: Kdyby se část posádek vylodila, mohli napadat římské vojáky zezadu a tím opět demoralizovat vojsko. Zcela pomíjím fakt, že AI vlastně vůbec netaktizovalo :) Pokud měl ovideo ukázat vzhled a průběh boje, tak fajn. Ale otaktice nemůže být řeč :) (ač tam slečna často opakuje, jaký on je dobrý stratég :D )
    • Magister_Peditum
      Podle mého šlo jen o nějakou speciální preview verzi, aby to mohl maník v pohodě okecat a náhodou přitom neprohrál. Jinak by to byl celkem průser, protože takhle dementní AI nebyla snad v žádném dosavadním díle. *1*
      • Navíc předváděčky jedou většinou na easy/normal obtížnost právě z tohohle důvodu....ne na klasickou very hard :)
        • XorxoxTalarius
          Zajimalo by mne co vsichni maji proti obtiznosti normal :)
          Plus obtiznost nevylepsuje AI (ve vetsine her) ale pouze pridava bonusy ke vsemu ...
          • Kdysy byl "Normal" to, co je dneska hard a za hard se snad nětkerý hry dřív ani pořádně nedaly dohrát. Ještě doteď mám vzpomínky jak mi v half-life na difficult chcípli vojáci až při druhý patroně z brokovnice do kebule.
            • Keyz
              Normal by měl být Normal. Tedy tak jak to tvůrci chtěli. Většinou Hard opravdu přidá nelogické bonusy AI.

              Tohle bych viděl na Normal tak, že AI bude využívat poctivě co půjde. Klidně mohou přidat 3 lehčí obtížnosti a ne dát Normal který je easy a Hard kde lítají cheaty sem tam.

              Btw to je pak vidět jak kecají. Chtějí nějak udělat hru a vykašlou se na to. Dám si Normal a je to lehčí než tvrdili a pak si dám Hard a je to zase komedie. HP +X% k protivníkům atd.. To je tedy věc, to bych nikdo nevymyslel. I blbé Diablo to má lepší. Kde potvory mají lepší dovedností atd.
  • Taky bych chtěl mít takovou pěknou kamarádku, která by se mnou takhle prožívala hry *1*
    • Hej takovou mám přítelkyni, není nic horšího, než když ti na celý den ukradne noťas a hraje na něm Skyrim *4*
  • Taká škoda že vydanie nevyšlo na leto,teraz by bol na to ideálny čas,aspoň pre mňa,v septembri už zasa škola.
  • Doufám, že tam půjde nastavit abych viděl, kolik má jednotka ještě vojáků v číslech. Hody oštěpů jsou dost hrozné, taky mě zarazilo, že tam není jako v jedničce ukazatel oštěpů. Doufám, že to bude dobroš, ale abych pravdu řekl, stopro mě to ještě nepřesvědčilo.
    • Zeleny bar na kartice je nahrazka cisla poctu vojaku. Cerveny bar zustal stejny, je to strelivo.
      • Já vím, že je zelený bar náhražka, ale i tak mi víc vyhovujou čísla. Ten červený mi potom taky došel, no :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit