Přejít na výpis diskuzí
Virtuální realita PlayStation VR pro PS4 jde v ČR do prodeje v říjnu za 10 990 Kč
16.3.2016 | Petr Poláček
84 příspěvků
-
Technologicky v podstatě stejní, ba i lepší. Co to je proboha za argumentační fail? :D Sony VR je takovej malej bratříček OR a VIVE, proto ten rozdíl v ceně a samozřejmě tudíž i kvalitě HW atd..
OR a VIVE jsou první verze, které s nástupem další generace razantně slevní. Ale už i nyní, kdy jsou lidi ochotni dát desítky tisíc za mobil, si lidi zakládající na technice a pokroku těch pár tisíc našetří. PC už většinou mají, max upgrade grafické karty. A taky ČR není středobodem, kterej bude dělat prodeje a jinde je tak trochu jiná kupní síla ...
Takže jsi jen další upovídanej klučina, kterej o tom v podstatě nic neví, ale má potřebu to zde rozebírat *9* -
Cardbordu snad nechceš říkat VR? To se nevyrovná ani DK2, natož prvním verzím.
-
Ve VR zaostřuješ do nekonečna, takže nic takovýho, jako únava očí po čučení do pidi obrazovky mobilu se ti nestane. Takže nemysli, ale raděj čti a až pak dělej závěry.
-
U konzolí zcela jasně, u PC nemáš pravdu.
-
Kvůli filmům? Je vidět, že jsi to na hlavě neměl a nebo ne dostatečně dlouho a se správným softwarem. Kvůli filmům *1*
-
To, jak to dopadne ve srovnání s OR nebo VIVE je zcela jasné už teď a to nejenom kvůli display. Ale tak pořád lepší, než klackem do oka. PS5 by už možná na VR být připravené mohlo.
-
Hlavne si treba uvedomiť, že väčšina mainstreamu to bude kupovať kvôli filmom a to má Sony v malíčku a je o krok vpred pred Vive i Oculom. Majú Oled displej a najjemnejší raster plus cinema mód s jedným displejom. Presne pre toto pojdem i ja do VR, hry na VR budú len bonus...a v takom prípade ide človek čisto po cene....Oled telka stojí šialené peniaze, lístok do Imaxu 16 eur, takže rátam že uvádzacia cena okolo 340 eur (399 je len ofiko, vždy sa to predáva i o 50 eur lacnejšiie) bude obrovským lákadlom pre filmových fanšmejkrov
-
milé děti (Mart9 a pod.) zřejmě jste si toho nevšimli ale před tím displejem ve VR brýlích pár cm od očí, jsou jakési průhledné útvary kterým se říká čočky, jejichž úloha je dostat světlo z celého displeje do oka tak aby oko nemuselo ostřit na pár cm ale na podstatně větśí vzdálenost. Problém u VR je spíše "vergence-accommodation conflict" ale o tom příště.
-
Na virtuální realitu se těším, ale až tak s další generací konzolí. Nejdřív. Vzhledem k tomu, že z toho bolí hlava a hýbe vám to žaludkem, tak bych od toho zatim odradil všechny, až na ty největší nadšence, kteří se hlásí jako naši dobrovolní pokusní králíci.
-
Naopak si myslím, že to z tohoto úhlu pohledu bude mnohem lepší než civění do mobilu, protože u VR ostříš do dálky, nikoliv na blízko.
-
O PC nebyla řeč, tam problém není, protože ho máš dál než na dosah ruky a monitor je větší.
-
Myslim ze bys mel zajit na ocni protoze to fakt neni uplne normalni.
Ja s telefonama pracuju a celej den k tomu civim do PC a zatim jsem porad bez bryli a to do monitoru civim pro praci poslednich 15 let a jeste si k tomu pak sednu doma. -
Stačí se pár desítek minut dívat do mobilu a pak chvíli vidíš na dálku h o v n o. Takový 2 dioptrie to budou. Myslím, že u VR to bude podobné, možná ještě horší. Takže otázka spíš je, jestli to nebude trvalé.
-
LV426: SWBF jede na PS4 v 60fps zcela bez problemu. Tyhle experty jako ty, co pisi o necem, o cem vubec nic nevi, mam nejradeji.
-
Star Wars Battlefron je v prvni rade pekna sra*ka. Tudiz je zcela jedno zda se jedna o AAA.
-
já bych za ně nedal ani korunu. To nemá žádnou hodnotu a do hodiny tě to nebaví. Zajímá mě spíše, jak bude vypadat Final Fantasy XIV na VR. To je výborná onlinovka, takže jsem hodně zvědavý, jak to bude řešené ve VR.
-
rozhodujici bude cena her (k plnohnotnym hram maji zatim vsechny daleko) - pokud budou chtit za ty blbiny stejny ceny jako za normalni AAA hry, tak si muzou celou VR strcit za klobouk
z toho, co jsem videl, bych dal za jednu maximalne tak 400,- az max 500,- u tech lepsich -
Moc se o nich nemluvi protoze se o tom co dela se zrakem dlouhodobe uzivani VR zatim nikdo nevi.
Trochu jsem se o tom zajimal a narazil jsem na nazory odborniku ze to muze oci unavit, oslabit a dokonce i dlouhodobe pokazit ale pak jsem taky cetl ze VR (kdyz je dobre udelane) muze byt lepsi nez monitor. Vsichni se ale zatim shoduji na jedine veci a to ze si tim nejsou jisti. -
já neříkám, že nemá v tomhle pravdu, jen jsem se pozastavil nad využíváním proxy.
-
budou to dodavat s varovanim, ze se to nema uzivat vic jak 30 minut denne nebo se maj delat dlouhy pauzy a budou z obliga, ale pokud to bude pro nekoho hodne pritazlivy, tak to tezko bude dodrzovat