Přejít na výpis diskuzí
Virtuální realita PlayStation VR pro PS4 jde v ČR do prodeje v říjnu za 10 990 Kč
16.3.2016 | Petr Poláček
84 příspěvků
-
to jsem taky zvedavej, jaky ocni vady to nakonec bude zpusobovat a tim nemyslim tuhle konkretni, ale celej koncept ohlavkovy VR
-
a to je vyhoda? AAA tituly na tom nepujdou, protoze to nebude mit vykon. coz je potvrzene primo od Sony. tak jaka vyhra :D cilovej segment bude nekde jinde nez u OR aj.
-
pochybuju ze vis vic nez reditel Sony, ktery potvrdil, ze OR ani Vive nebude pro Sony konkurenci, protoze technologicky na nej nemaji. ma treba mensi rozliseni, vetsi FOV (nemusi byt vyhodou) a hlavne byla potvrzena absence AAA her :) takze na nejaky omalovanky VR fakt nepotrebuju. nebo sis opravdu naivne myslel, ze PS4 ma vypocetni vykon na "dospele" VR? prober se... a nebo aspon cti!
navic resit design u VR muze opravdu jen totalni diletant :D -
To se mi VELMI libi, minimálne do sbirky gadgets, které pouziju jen 2x se mi to hodi :)
Zajimalo by mne, jak je to s unavou uci a vlivem na oci. Jaka je doporucena doba hrani v kuse? -
3D televize zmenila filmovy zazitek? ORLY?
-
V podstatě jo, akorát místo toho slova ,,herní” tam patří
,,filmový”
3D desing a vojenský výcvik na tom možná fungovat bude, ale to asi většinu hráčů nebude. -
Jj 3d televize taky byla dlouho ocekavana technologie ktera uplne menila herni zazitek a byla velmi uzitecna treba i pro 3D design nebo vycvik vojaku apod.
-
Virtuální realita se nikdy masově nerozšíří, a už vůbec ne při těchto cenách. Odhaduju to na stejný průběh jako u 3D televizí.
-
V článku se jasně píše, že ta helma nebude brát výkon z PS, ale bude mít vlastní.
-
1000 eur? no nevím, já mám za 2000 eur a splňuju minimální požadavky na oculus a stejně do něj nepůjdu, na druhou stranu pochybuju, že tohle zvládne co je napsané, když zdaleka ne všechny hry na PS4 běží v 60 FPS, jestli tohle zvládne 3d tak, aby z toho lidi nezvraceli, tak to budou hry s grafikou z prvního playstationu
-
A to jako v cem? Technologicky jsou v podstate stejne ba i lepsi nez ostatni. Designove jsou o 5 levelu vyse a SONY evidentne jako jedina firma pochopila, ze aby se neco rozsirilo, tak to nemuze byt tak drahe, ze si to koupi par nadsencu, ale naopak to musi byt spise masova vec. I kdyby to treba meli na zacatku dotovat.
-
Pokud šikulové z Číny najdou levný způsob, jak to připojit k PC, tak by to byla zajímavá alternativa k OR a HTC
-
Uvidime aka bude kvalita obrazu a celkovo funkcnost a dojem z toho. Dnes 1000€ za herne pc mi nepride moc. V pohode sa da vyskladat aj za 1500 a pohoda. Skor mi pride nelogicke kupovat herny NB za 2000€ :D No a ti co pojdu po cene tak idu do konzoly a VR od sony. Ti co idu po kvalite tak do PC a Oculus :)
-
To ukaze cas. Pretoze ak to pobezi ledva na 30fps tak to potom ziadna slava. Mat zasekanu VR :D
-
ostatni VR je ale technologicky nekde ulpne jinde. tohle bude takova hracicka. i sam reditel SONY rekl, ze se treba na OR vubec nechytaji a ze tak daleko nejsou, pac to neni cim krmit. proto je levnejsi.
-
Taky jde asi o to jak by se k tomu postavili majitele konzole. Já osobně bych si za tu samotnou výpočetní jednotku rád zaplatil, ale určitě by to sposta lidí viděla jako podraz.
-
Sony 1, ostatní 0
-
ale nekde pisou, ze to ma vykon 2 TFLOPS, coz je o chlup vic nez ma ta jejich interni 1.84
takze si rikam, ze by byli sami proti hracum, kdyby to aspon mimo VR neslo pouzit k naboostovani vykonu krabicek -
Jo, ale není to přímo výpočetní jednotka. Ta krabička akorát zajišťuje zpracováí obrazu do televize, nepodílí se na grafických výpočtech hry.
-
je zajimavy, ze ten jejich headset stoji cca polovic a jeste k tomu pribali navic externi gpu
kazdopadne peasant station prekvapil, necekal jsem, ze se bude snazit hw vylepsovat uz takhle brzo, ja to tipoval do dvou let, ale bez toho by ta vr byla jen nepovedenej vtip *5*