Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jo, obě NWN jsou moje srdcovky, zejména dvojka. Měl jsem rád i tu základní kampaň o Stínovém Králi (kterou většina lidí moc dobře nehodnotila), natož tak Mask of the Betrayer. Mělo to vtipné společníky, spoustu namluvených dialogů, a dobrou grafiku.

• houmrhoumr

tak ted jdi do bg2. dao je super ale bg2 je TOP

• 0011

Black Isle Studios udělali Planescape Torment, to je skvělá hra, ale IWD nesahá BG 1 ani po kotníky, je to doslova BG souboje mínus všechno ostatní, včetně zajímavých sidequestů. Předvytvořit si celou partu uměl i BG1, ale nebyl důvod to dělat, protože hra je plná zajímavých NPC k najmutí s vlastními questy a unikátními schopnostmi/gearem, kdežto v IWD nemáš na výběr. Hudba byla solidní u obou dílů, ale kvůli tomu hry nehraju. "Příběh" mi spíš přišel jako afterthought jako kdyby se soustředili jenom na souboják a prostředí a pak si vzpomněli že by to chtělo i nějakou dějovou linku, zkrátka slovo solidní bych nepoužil.

• Derp_1337

Osobně jsem si náramně užil Neverwinter Nights 1 & 2. Přišlo mi to lepší než IWD.

• mně se IWD rozhodně líbilo. Ano, bylo to lineárnější, ano bylo to víc postavené na souboje, kterých tam bylo víc a byly těžší, ale mělo to skvělý setting i artwork, ten příběh byl velice solidní, mělo to výborný soundtrack od Jeremy Soula (doporučuju na youtube pustit). Pro mne kvalitou zcela srovnatelné s BG1. BG2 byla jiná liga

• Před pár lety jsem to hrál a v zásadě souhlasím. Kolega to hraje teď. Tvrdí, že ho to baví (což věřím, mě to taky bavilo), ale do stropu nevyskakuje. Oproti tomu Planescape: Torment má podle mého co říct i dnes. Sice má exploitovatelné a ne moc variablilní souboje, ale ta atmosféra je perfektní.

• Jevo83

BG1 je uz v tejto dobe hlavne zdlhava hra s frustrujucim pathfindingom. Ikonickou hrou ju uz robi asi len dabing, hudba a spomienky...

• BG1 neni zadny zazrak a v dnesni dobe cista nostalgie.

• Tady to je spis KFC vs Mekac

• Zato první dvě hodiny gameplayů BG1 budou určitě hrozně zábavné. Tohle jsou hry, které se musí procházet vlastním tempem. Jako materiál pro youtubery je to jen pro otrlé (jako většina tahových her).

Jak by podle tebe měla vypadat ta správná moderní verze BG3, když ta aktuální je vykradení a zničení trademarku? Co je tam špatně?

• JJ některé souboje byli hodně těžké, ale myslím, že Temple of elemental Evil byl těžší, ten jsem teda taky dohrál :D

• Tak dokonce nebyla ani od BioWare ale na stejném enginu a zasazená do stejného světa :)

• 0011

Tu sra... chci říct Icewind Dale nedělalo Bioware, ale Black Isle Studios, oba díly. Vím že to svádí dávat do stejné škatulky, protože si půjčili od Bioware engine, ale taky nedáš do stejné kategorie wagyu steak a Bic Mac, protože je obojí z hovězího...

• Tenurri

Mě by docela zajímalo, jak by sis představolal, že by to tedy mělo vypadat, aby to nebylo "prznění legendy" a "nulová úcta k předloze"?
    Mělo by to být spíše jako Solasta?

A podle čeho soudíš, že to tak je?

• zaléží jak moc znáš Forgotten Realms lore a jak moc mu budou věrní Lariani. Pokud budou věrní lore, tak to může být naprosto plnohodnotná BG3 hra v larianovském hávu. Mně osobně to nijak nevadí.

• zrovna IWD2 si myslím že byla ze všech těch Bioware her na Infinity Enginu zdaleka nejtěžší. Spíš to bylo pro veterány BG1 a BG2, kteří chtěli trochu těžší výzvu.

• Já jsem zvědavý. Baldursy mám rád ale ani I ani II jsem nikdy nedohrál (jako 90% her) umořili mě ty mraky textu (a moje OCD prolízt celou lokaci, podívat se do všech šuplat ...). Prakticky jsem od BioWare dohrál asi jen Icewind Dale II a Mass Effect I. D:OS I a II jsem taky nedohrál :D

Ale bude to muset počkat za chvíli vyjde JA3 

• Tenurri

Hrála, 1 jsem dohrála někdy minulý týden :D
    Ale ano, zahrála jsem si ji jen kvůli 3.

Pro mě je to prostě D&D a svět Forgotten Realms převedený do hry a ano, asi nikdy mě nenadchlo nic tolik, jako výše zmíněný DA:O.

A nemyslím si, jak někdo poznamenal výše, že je do další Divinity...Hrála jsem 2, bavila mě hodně, ale ani náhodou neměla tenhle "feel" jako BG3 nebo původní Dragon age.

• Tomu věřím, že to bude skvělá hra. Možná i desítková, kdo ví. Mě na tom celém dráždí vlastně jen ten název. Až si budu chtít zahrát Dragon Age nebo Divinity, zahraji si to. Já to nehraji, protože mě to nebavilo, takže mě evidentně nebude bavit ani tenhle zprasenec od Laryanů (soudíc na základě cca 2h gamesplayů na YT)

Prakticky nulová úcta k předloze, pouhé vykradení a zničení trademarku. Takhle se przní legendy.

• Inquisitor

Je to Divinity 3 ve svetě Forgotten Realms a Baldurs Gate. Baldurs Gate feeling tam prostě není. Ale hra to bude skvělá, o tom asi žádná.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit