Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TotalBiscuit uverejnil vynikajuce video ohladom tejto tematiky. Vsetci si ho pozrite, najdete tam niekolko vybornych argumentov ludi, ktori su proti predaju bazarovych hier.

http://www.youtube.com/watch?v=2G_f8YBy39M
  • take ale ted vazne... at jde microsoft dop!či :)
  • ja nedavno provadel upgrade na i5 3Ghz 8GB rychle RAM + solidni deska + SSD + Win764bit a stalo mne to 13000,- bez ssd by to bylo hodne pod 12000
  • to by nikdo nekupoval ostatne jako nekupuje mrtvolu BR... dnes si to kazdej radsi stahne krasne je to vydet na MP3 ztratova komprese, driv si taky mysleli ze CD se bude prodavat porat nebo ho nahradi lepsi bezztratove formaty a dnes kazdej posloucha jen MP3 vsude v aute na cestach i doma v obyvaku CD uz nikoho nezajima, ze muze byt zvukove lepsi? Koho to dnes zajima, kdyz pohodlnejsi a pro vetsinu v uspokojive kvalite je pracovat s mp3...
  • no oni nejsou tak hloupí oni mají moc dobře spočítané, že se jim to vyplatí *3* Proč? Protože hry ZDRAŽÍ! *1* *1* *1*
  • Ruku na srdce, kdo z nás někdy něco nestáhnul *15* *1* *16*
  • No to ani nemusí, já si skládal pc od střední, vždy než něco koupit tak číst, číst a číst o každém segmentu hardware (nevím jak vy ale HW nijak nesleduji a moc se o něj nezajímám do té doby, než přecházím na lepší) :)

V každém případě 2x měř a jednou řež, je to otázka směru jak to člověk bere ale 40 litrů jsem nikdy za PC nedal, vždy lehce pod 20 (šetří se pomalu a když člověk ví, tak mu to dlouho vydrží). :)
  • VonHayek
    Popravdě moc nechápu ekonomické uvažování odpůrců bazarového prodeje (vývojářů?).

Jsem si jistý, že hráči kupující hry se (stejně tak jako jiní zákazníci čehokoliv a kohokoliv) dělí na skupiny, kdy jedna je ochotna za tyto platit plnou palbu, řekněme 1000 za hru. Další si pak tohoto artiklu necení tolik a je ochotna si ty samé hry kupovat třebas jen za 500; no a pro ty je tu služba bazarů.
    Stejně tak to máme na PC se Steamem, kdy část lidí nové hry nekupuje hned, ale čeká na slevy na Steamu apod.

Pokud bude někdo bránit službě bazarového prodeje, odstřihne akorát zákazníky, kteří nechtějí tolik utrácet a v důsledku je předpokládám možné, že se prodá méně her - část lidí z druhé skupiny bude více pirátit(otázka kdy a zda to bude právě na XOne reálné) a nebo prachy dá do jiné zábavy. A budou to právě tyto peníze, které budou části hráčů z první skupiny chybět na koupi jiné nové hry za plnou cenu - řekněme že poměr by mohl být jedna nová za 3 do bazaru prodané...

Obávám se, že to bude nakonec jako to bývá se zvyšováním berní, kdy díky Lafferovi(a Gaussovi) od určitých úrovní vybrané částky klesají. *4* A propagátoři bazarových restrikcí nakonec budou brečet nad klesajícími prodeji/zisky a dopadne to jako s online passy, tedy vše se zas vrátí k dnešnímu stavu věcí. Snad.
  • By ma zaujimalo, co si predstavis pod pojmom "dnesne podpriemerne PC". Ja osobne si predstavim nejaky komp s 2GB RAM, Nvidiou 260 a nejakym core 2 duo, mozno quad core. A chcel by som ta vidiet, ako by si na takom PC rozbehol BF3 tak, aby vypadal tak ako vypada na PS3 ci X360, ktore maju v sebe 8 rokov stare technologie...
  • vyvojari a vydavatele dostanou min pac penize co by hrac kupujici novinky utrzil za bazarovy prodej by investoval do dalsi novinky NAVIC takhle si misto tri koupi 2 a ti co by si hru koupili v bazaru si ji proste nekoupi pac jde o to ze vetsina tech penez za bazarovky se vyvojarum vraci ve forme dasich nakupu...
  • ano vyrovnaji se dnesnim podprumernym hernim PC (mimochodem takove PC postavis za tech 12 take) a to PS4 jeste nevysla a az vyjde bude na ni tak 5 her a nez to bude pouzitelny s dostatecnou nabidkou her tak podprumerny PC bude v te dobe na mile daleko pred ps4...
  • za 40 litrů ? ha ha ha to možná leda v obchodě ale já si osobně PC skládám vždy sám .Jasný že Když si ho koupíš zaplatíš pálku jak cip když chceš mít nadupaný stroj ale pokud se trošku v PC vyznáš není problém si složit sám a vyjde ti to o 30 procent levněji než v samotné obchodě . *1*
  • eh a co maju vsetky tieto sluzby spolocne? predavaju kluce na Steam...a hry sa nedavaju dalej predavat.
  • No preto s tym nieco budu musiet urobit, pretoze budu chciet zarobit. Existuje segment hracov, ktori kupuju bazarove hry. Tento segment nebude kupovat hry za plne palky, ale stale je to dost ludi. Nie su ochotni dat za hru 60, ale daju 20-30. Je ich pomerne vela. Obchody si spocitaju, ze je pre nich lepsie predat hry lacnejsie pol roku-roku, ako ich nepredat vobec. Budu chciet tento segment obsluzit a budu chciet zarobit. A preto pojdu s cenami dole.

Ved preco myslis, ze vobec second hand predaj organizuju obchody ako Amazon alebo Gamestop? Obsluzia tento segment a zaroven nemusia ziadne percenta zo zisku zdielat s vyvojarmi/vydavatelmi... A to je ten najvacsi problem vydavatelov, preto chcu zrusit takyto predaj - nie preto ze Fero pozicia/preda svoje Call of Duty Janovi, ale preto lebo tieto obrovske obchodne retazce profituju z ich prace a pre oni z toho nic nemaju.
  • No jo, ale kdo má počítač za 40? Osobně vlastním PS3, ale i kompa, který je tři a půl roky starej a byl za 14 tisíc a všechno spustím v pohodě. Pravda je, že jsem tam pak ještě za tři pořídil grafiku, když mi stará chcípla, ale vše tam běží krásně (a ultra v Crysis 3 nepotřebuji) na high/very high (záleží zda je to konzolovej port, apod.)
  • Na jake slevy? Proc by slevovali, kdyz nebude jina moznost si tu hru sehnat?
  • Ale slevy jsou vsude mozne, staci hledat. Gamersgate, Green Man Gaming a ano, obcas i kamenny obchod ma akci. Takze kdyz jsem si koupil Risen 2 za 200 korun v akci, opravdu jsem neresil, ze ho pak nemuzu prodat/darovat dal.
    A za druhe v Nemecku celil Steam zalobe prave za toho chovani. Kdyby nekdo vedel, jak to dopadlo, dejte vedet.
  • Covece ty jsi prednaset na ekonomii. Proc by asi byl nekdo nuceny s tim neco delat? Naopak, nechaji maximalni cenu rok, dva, tri protoze budou vedet, ze NEEXISTUJE alternativa. To bude skvele zlepseni pro hrace....
  • Tilwaen
    @Ron: Vzhledem k počtu skalních fanboyů Xboxu (ale i PS) si to nemyslím. Jistě, část uživatelů se jim na to vykašle, ale v konečném důsledku jich nebude tolik, aby to Microsoft nějakým výrazným způsobem ranilo.
  • Mafii 2 jsem hrál na svým ubohým pc úplně na low/mid zhruba někde na úrovni x360 možná o trochu lepší a stejně jsem si to užil. Říkám že v grafice se neskrývá zázrak světa. Radši si koupím konzoli za 12 a pracovní počítač za 10 a vyjdu z toho spokojenější než někdo s komplem za 40 co se furt bojí o to, jesli má všechno nastavený na ultra to je můj názor. Minecraft taky nemá brilatní grafiku a kolik to hraje lidí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit