Přejít na výpis diskuzí
Vydavatelé by měli mít podíl z prodeje Xbox One bazarovek
24.5.2013 | Adam Homola
70 příspěvků
-
Omezovat zakazniky je nesmysl a ekonomicka sebevrazda! nehlede na blud ze bazarovy prodej odcerpava penize novinkam NAOPAK ti co si kupuji hry v bazaru si klidne jen kvuli cene pockaji na nenovinku a ti co musi mit novinku v den vydani koupi prodaji a za utrzene penize kopi zase novinku takze pokud jim to zamezite prijde te o zakaznika ktery koupil prodal do bazaru dve novinky a za utrzene penize koupil treti (takze diky nemu jste prodali 3 novibnky takhle koupi dve a ti co si kupovali v bazaru pockaji dele na slevu nebo nekoupi vubec a vysledek bude celkove utracenych penez za hry MENE...
-
dobre a co potom , koupíš z předstihem dostaneš hru zdarma ale pak si hry budeš muset kupovat za 1500 minimálně a jak jsem psal koupíš 5 her a v podstatě máš už novou konzoli ps 4 nebo novou grafickou kartu navíc předtím bys mohl těch 5 her prodat aspon celkově za 2 tisíce a mohl by sis koupit novou ale ted ??? budeš jen dávat jen za znehodnocené neprodejné hry jen proto aby si chamtivý vydavatel mohl koupi novou Residenci v Kribiku , jak říkám jen hlupák si může kupovat hry za takové sumy které jsou znehodnocené a defakto neprodejné jen proto že si chtějí nahrabat , na*rat jim sserou na celou konzoli stejně nikdy nedosáhne kvalit PC i kdyby se possrali u toho .
-
kdybych byl vývojář a nechtěl bych, aby moje hry prodávali lidi do bazaru tak bych každý půlrok vydával hutné DLC zdarma minimálně aspoň do doby než bych vydal další díl... tak asi tak!!!
-
jen poslední díl GTA vydělal přes jden a půl miliardy dolaru , tady tohle opatření je jen chamtivost vyhttp://diskuse.tiscali.cz/img/smile/1.gifdavetalů nic víc , ale narazí na hlavu jen oni sami protože nevěřím rozhodně v úspěch *5*
-
Toto je celkem zajímavá situace pro Sony, protože pokud povolí prodej bazarovek, hodně lidí si řekne že sere na XO a koupí s PS4. Na druhou stranu kam by jste šli vy, kdyby jste byli na pozici vývojáře? Klidně se tak může stát že na XO budou vydávat minimálně s časovým předstihem nebo s nějakými obsahovými výhodami. A to by podle mě mohl být důvod koupit XO, ale možná se pletu :D. Navíc lidi budou nadávat a proklínat microsoft, ale nakonec půjdou a vysolí ty peníze
-
TEDA KROM GTA , ale stačí se podívat na takové Asasin Creed a podobně to jsou hry které vydělávají víc jak hollywodské vysokorozpočtové trháky .
-
A to si predstav ze kdyz si das vecer v hospode steak za tri kila, tak to mas za deset minut snedeny a druhy den za pet minut vys.any, tri kila pryc a nic co by si mohl prodat.
Ve svetle tohoto srovnani mi hra za kterou dam litr stravim u ni x hodin a pak ji i nadale budu mit ve stole prijde jako dost dobre utracene penize. *3* -
Ale to jsou kecy že škodí vydavetelům stačí se podívat na zisky GTA či Cal of duty které jdou do miliard dolaru zisky a to jsou hry co vydávají každý rok , když jim to tak vadí proč to nezrobí i na PC vydavatele , vím že na PC udělaly taky opatření na hry které šli spustit jen díky online aktivace a stálým připojení na servru je zajímavé že jim to vydrželo chvíli pak od toho to opatření odstoupili a zrušili protože zjistili že jim to snížilo zisky (každý se jim na to vysral) a tak to dopadne i s novu konzoli *5*
-
Jo a preco myslis, ze Steam moze robit take zlavy tak skoro? No preto, lebo nema bazarove tituly, tympadom tymi zlavami nekonkuruje tym sam sebe a tympadom s tym nema problem. A ked uz tie zlavy robi Steam, tak ostatne obchody (Amazon etc) ich musia robit viacmenej tiez, inak by im to proste nikto nekupoval. A ja pevne verim a dufam, ze pokial bazarovy predaj jednoducho vymizne z velkych distribucii, tak aj v konzolovom svete budu nakoniec nuteni ist po vzore Steamu a PC do agresivnejsieho znizovania cien, vypredajov a inych akcii.
-
Ja v tomto smere pevne stojim za MS, vyvojarmi a vydavatelmi. Niekolkokrat som tu uz prezentoval svoj nazor, ze bazarove predaje skodia vydavatelom a vyvojarom viac nez samotne piratstvo a som rad, ze sa konecne odhodlali s tym nieco spravit.
Moj nazor je, ze je jedno ci si kupim po polroku od vydania second hand hru z Aukra za 400-500 alebo objednam z Anglicka novu za 500-600 (castokrat s lacnejsim postovnym).
Dufam, ze to tak isto spravi aj Sony (kedze budem kupovat PS4 a nie XOne, tak ma bude trochu mrziet ak to nespravia a tympadom kupou konzole ten napad nepodporim aj svojimi peniazmi).
A inak, dokazem vidiet aj pomerne slusne vyhody pre hracov - segment, ktory kupuje LEN lacnejsie, pol roka-rok stare hry bude stale existovat. A nebude kupovat hry za plne palky. A preto obchody budu NUTENE spravit nieco aby tento segment zaujali. A tomu verte, ze spravia - ci uz vypredaje po vzore Steamu, vseliake akcie typu "buy one, get one free" apod. a nakoniec pravdepodobne aj agresivnejsim znizovanim cien.
All in all, ja proste dufam ze to iste spravi aj Sony a predaj second hand hier sa tym jednoducho vymaze zo sveta. Vidim v tom samozrejme vyhody pre vydavatelov, ale do buducnosti aj potencionalne vyhody pre kupujucich. A hlavne - to ze sa prestanu predavat bazarove hry nepomoze najviac firmam ako EA, Activision ci Ubisoft, tie su mi uplne ukradnute. Ale urcite to pomoze firmam ako Atlus apod, jednoducho mensim vydavatelom, ktore vydavaju mensie ("niche") tituly. -
Taky sám nevěřím že hry budou levnější, ale mě osobně by vyhovovala cena za jednu hru tak 800Kč, v takovém případě bych si hry kopoval pravidelně, ikdyž by mi pak zůstala ležet v šuplíku. Taky si myslím že by tím získali více kupujících zákazníků..
-
jenže pc hry jsou sami o sobě levné hned od začátku a do slev jdou dříve. takže sice na steamu je neprodám ale už v základu za ně ušetřím a to dost podstatně
-
v tomhle případě kdyby hry novinky stáli 500 kč tak bych to dejme tomu bral ale silně opravdu silně pochybuji že hry půjdou pod 1500 kč minimálně takové 2 - 3 roky bude pevná cena daná až časem jak bude konzole stárnout tak půdou i ceny her dolu a nebo je tu další varianta že se jim na to lidi prostě vysEErou ( pevně doufám že jo ) tak to přehodnotí a vrátí systém starých konzol *5*
-
Jako nic proti, ale PC je v tomto smere snad este horsie ako XOne. Sam mam PC a neviem si vynachvalit Steam, ale tie hry NIKDY nepredas. Mne osobne to nevadi, ale kydat kvoli tomuto na ten Xone a potom povedat "tak si kupim PC" znie hypokriticky. Tam je omnoho viac a inych dovodov preco si nekupit XOne nez toto...
-
tak nevím i kdyby stáli 1000 kč tak pořád je to dost přeci nebudu vyhazovat 1000 kč za hru která ti je jak si dohraješ na h*vno .Přeci když si něco koupím tak to chci opět prodat po dohrání ale ty jsi ji koupíš a pak si sní můžeš vytřít leda prdell a to sil lepší za ty prachy pořídím novou grafickou kartu nebo procesor a zvýším si výkon svého PC než abych vyhazoval prachy aniž bych s toho něco měl *1*
-
No ono je na Zemi více jak 7 miliard lidí a z takového počtu se najde hodně hlupáků :D , navíc někteří lidi ani peníze neřeší ... Ale za mě by měli v takovém případě jít s cenama her dolů. Ikdyž mám hry moc rád, tak bych sakra přemýšlel kterou koupím a kterou ne..
-
A to ještě si musíte zaplatit golden kartu aby jste se na ten Net vůbec dostali to je taky minimálně 1000 kč až 1500 kč plus hry 1500 až 2000 kč , kUUrva to abys byl milionař *1* to jak koupíš 5 her tak máš už nový PS 4 *1* *1*
-
OK beriem ale znížte cenu hier z dajme tomu 1499 kč na 999kč...
-
PS4? http://www.linkedin.com/today/post/article/20130522214715-10904058-the-technology-behind-xbox-one
-
Chci vidět hlupáka který bude utrácet 1500 až 2000kč za hry které pak jen těžko prodá ( vlastně jsou neprodejné ) *1*