Přejít na výpis diskuzí
Vymáhání kompenzace od pirátů je běžná praxe
17.1.2012 | Aleš Smutný
264 příspěvků
-
Ringwraith : v tom si šliapol úplne vedľa, hry a PC boli vždy spojené nádoby, prakticky v každom PC bolo niekoľko štandartných hier ktoré si rád zahral každý užívateľ tejto platformy. V globále jednoducho viac hráčov použilo PC k hraniu hier ako konzolu. Môžeme sa baviť o štruktúre hier alebo celkových ziskoch ale o tom, že PC nikdy nebola hlavná herná platforma nemôže byť ani reč, pretože BOLA.
-
Hraju od 6 let na pc. O krabičku nestojím. To je asi tak všechno.
-
Tak ono by bylo blbé, kdybychom se vždycky shodli, to bychom neměli o čem diskutovat:-D
-
Podobné věci se mi staly u Assassins Creed II a Brotherhood, GTA IV a ještě u jedné hry (už ani nevím co to bylo). GTA IV originálka se neuvěřitelně sekala (i s nejnovějším patchem a nejnovějšími ovladači G. Karty, kdežto pirátěnka šlapala jak na drátkách na nej detaily. A to samé s Brotherhood a AC II...
Jak jednou začnou takové problémy u her, tak je to nejistota až do konce... -
Veskoslav -> asi se neshodnem no.
-
Dokud nasi politici nas budou okradat o vse co mame...sem rad za kazdou vec co muzu mit co nejlevneji a pokud je tu moznost tu vec mit zadarmo...proc za ni platit ano nekdo me muze soudit ale vazne pokud neco muzete mit zadarmo proc za ni platit ? a usetrene penize dat do neceho jineho treba uz tak predrazneho benzinu a potravin....muzete me soudit ano sem pirat apd.. nepodporim vyvojare apd...ale vazne a TED ZNOVA MUZETE NECO MIT ZADARMO V TEHLE PRASIVE ZEMI PROLEZLE KORUPCI A ZKURVENYMA POLITICKEJMA HOVADAMA CO NAS KAZDEJ DEN OKRADAJ...budete za to platit? ja teda ne alespon ne do te doby nez klesne dph aspon o polovinu abych si taky ze svich tezce vydelanych penez mohl dovolit i neco jineho nez uz tak predrazene jidlo a vodu elektiru a benzin...pak si pujdu koupit pc hru...
-
A kde máš HL a AoE? A je v Sc obsaže i Sc datadisk nebo jsou to samostatná čísla?:) Ne encháme toho, na tomto se neshodneme:)
-
Když můžeš kupovat PC hry, tak si můžeš koupit i konzoli a hry.
Jo aha, hry na konzolích jsou horší, cry cry grafika, cry cry klávesnice a myš. -
Mě to prostě vytáčí, protože kvůli pirátství přicházejí hry dýl po konzolových verzích a mnohdy ani nevyjdou.
-
Niekedy dávno keby mi kamarát povedal "počuj Tóno kúpil si nový Portal ?" tak mu poviem že načom frčíš ?
lenže doba ide ďalej ja som dospel a hola hop 25+krabíc, 70+ Steam, + dačo GoG a podobne hier v mojom inventári. Lenže viac ako 50% stých hier keď zoberiem v úvahu pomer obsah/cena podľa mňa dostáva reálnu hodnotu pri 60-75% zľave, čo je smutné keď zaplatím 40e za hru ktorej reálna/rozumej obsahovo, kvalitatívne a nie kravatácke platy/ hodnota je cca 10-15e. Potom sa nečudujem ľudom ktorý majú smolu a nemajú plat poslanca že si hru za 40e nekúpia.
Keď to zhrniem každý z nás pirátil / hry, hudbu, filmy / ale časom dospel dobré kúsky začal kupovať a neskôr kupuje už všetko lebo sa na veci pozerá dospelo a vidí za tým aj kus práce nie len 6h+ kampane, a kedže si to uvedomujeme nekupujeme hry za 40e ale na zľavičke za desíka napríklad. / áno treba čakať /
A potom sú tu samozrejme tí ktorý si nevážia absolútne nič ani v svete reálnom ani digitálnom ale to je už o inom. -
Ale nechápu, proč se s tím tady vychloubáš. To je čistě tvoje věc, jestli to máš "kradený" (jak říkáš ty) nebo "legální". Nám je to fuk (teda aspoň mě), takže tu nemusíš nic dokazovat. Jen bych ocenil kdybys nezačal nadávat každýmu, kdo si něco stáhl (tvůj příspěvek výše). Ubožáku...
-
Úplně stejně vypadalo to moje nelegální než jsem si ho zlegalizoval (tedy přeinstalace a online zakoupení licenčního kódu). *4*
-
Hmm, možná by to chtělo lepší metody boje s pirátstvím.
Třeba se vysrat na pár ruských teenagerů, co zpirátí všechno a zaměřit se na kvalitní servis pro hráče a vytváření kvalitních her a ne jen vyhypovaných CoDkvašek.
Aj ten přehypovanej Skyrim má aspoň velkej svět, propracovanej lore, propracovaný bugy a další věci, který z něho činí logickou koupi. -
Od kamaráda :D Takže pirát se snaží prosadit že krást je v pořádku a zárověň se snaží dokázat že ten co nekrade vlastně krade, protože nevěří že by někdo mohl za věci i platit.
-
Taky jde o to, že dneska už se i v herní branži vytvořil onen úžasný amerikanizovaný mainstream, který už minimálně dekádu ničí například hudbu. Celý systém směřuje ke dvěma cílům:
1. Tvorbě her s filmovým singleplayem, s herní dobou maximálně 5 hodin, nulovou znovuhratelností, drahým vývojem, masivními prodeji v moment vydání, každoročním pokračováním, DLC blbostma, masivní reklamní kampaní, idiotským/klišovitým příběhem, důrazem pouze na grafickou stránku věci, vývojem primárně na konzole, nezvládnutým portováním na PC, špatnou optimalizací a tím pádem i tlakem na prodej nového hardware.
2. Tvorbě sice trvanlivých, propracovaných, obvykle MMO her, které ale bývají zatížené poplatky, mnohdy jen pomalu odlaďovanými bugy a ohromným počtem datadisků.
Abych si koupil hru z první kategorie, musel bych být tramtadadá. Platit 200 Kč na hodinu je úchylné, kupovat kvůli tomu co dva tři roky HW taky. Koupit hru z druhé kategorie? Možná, ale až mě to přestane bavit a zjistím, že jsem na tom za rok odepsal třeba 5000 Kč, nebudu mít chuť udělat to znova. Navíc konkrétně třeba hypovaná MMORPG mě vůbec nebaví.
A přitom jsou stále hry, které mají smysl a dokáží si na sebe vydělat, protože za ně rádi zaplatíme. rFactor člověk koupí jednou, a to ne zrovna za málo, ale pak na něm stráví tisíce hodin v single- i multiplayeru a má přístup do ohromné moderské komunity, která má k dispozici kvalitní vývojářské nástroje. Stejně i s jinými simulátory. Nebo takový Paradox Interactive. Vydá za rok 10 titulů, z toho 5 velmi levných, téměr stejných strategických her, na jednom enginu, bez jakékoliv protipirátské ochrany, s nízkými nároky na HW, zabugovaných, patchovaných ještě tři roky po vydání pomocí updatů i datadisků. A očividně je stále tu a má svou stálou hráčskou základnu, protože ty hry jsou prostě dobré. Stejně se dá podívat i na budovatelské strategie. -
George King Company?
Jo, to je ten týpek, co dává na různá fóra své upravené verze Win.
Jo a použít SLC metodu umí každej. -
Pirátství nepodporuju a momentálně si kupuju jen originální hry do sbírky popřípadě občas nějakou novinku ale co pirátsví nahrává je, že hry stojej za prd. Většinou je herní doba krátká, nebo je to zabugovaný a nebo obojí. Nejlepší příklad udám co se mi stalo o víkendu, stáhnul jsem si LA Noire, nainstaloval, spustil, hrál hodinu a moc mě to bavilo. Tak jsem si šel kouit originálku a kompletně smazal stáhnutou verzi z PC.
Stala se mi nádherná věc, nainstaluju originálku a chci ji spustit a hele nejde, hledám čím to je a nenacházím jelikož stáhnutá mi šla v pohodě. Nakonec zjistím, že je problém v grafice a Rockstar a Nvidia hází chybu na sebe a jako způsob jak to spustit je si koupit druhej monitor (wtf?) Takže mezitím co tyhle dvě strany ví prd tak pan SKIDROW udělal crack, kterej celou chybu opravil a hra jde spustit.
Dokud tedy budou stáhnuté hry chodit líp než originální tak co můžou výrobci čekat? -
Moc to žereš tyhle diskuze;) Dej si kávu, uklidni se a diskutuj dál. Dokazování nemá žádný smysl, když bych byl svině, tak řeknu, že to máš od kamaráda. Tak důsledně to proboha neřeš;)
-
To nechci ani já ale jak se můžete divit že se něco takové děje, když 9/10 pc uživatelů, možná víc krade.
-
Ukaž mi příspěvky, kde se schvaluje pirátství.