Přejít na výpis diskuzí
Vymáhání kompenzace od pirátů je běžná praxe
17.1.2012 | Aleš Smutný
264 příspěvků
-
- idete z extrému do extrému, krádež to samozrejem nie je, jedná sa o trestný čin porušenia autorských práv.
- napísať, že pirát nespôsobuje škodu jednoducho nie je pravda, keby sa tohoto vášho pravidla držal každý s tým, že veď žiadnu škodu nepácha, tak by žiaden výrobca hier jednoducho neprežil... Teda jedine ak nepovažujete zánik hier za škodu, v tom prípade vaša logika nemá chybu.
- napísať, že pirát si hru nikdy nekúpy je sebaklam. Je síce správne predpokladať, že drvivá väčšina by si ju skutočne nekúpila ale menšia čas určite áno a tú práve ide. Tvoja teória totiž počíta s tým, že by po zániku pirátstva prestali piráti hrať hry... a to je jednoducho pre človeka ktorý mnohdy na hrách vyrastal nereálne. Navyše pri pomere povedzme 1 zakúpená hra k 40 nelegalnym kópiam u hry XY by stačil iba jeden "vyliečený" pirát zo 40 a zisk môže developer vynásobiť číslom 2. -
když koupíš, budeš mít leda dobrej pocit... nic víc *2*
-
Proboha, tady je ale přeci úplně jedno, jestli to je ekonomický, nemorální a nelogický. Prostě je to protizákoné. Každý se proti tomuhle zákonu staví sám na svoje riziko, když někdo bude mít chuť vás potopit pokutou, má na to právo a vy musíte bez řečí zaplatit. Každýho svobodnej boj. Až to nebude v zákoně, tak prosim...
-
A ze krades hry, to nejsi magor? To ze nevidis, ze singleplayer u CODu neni hlavni hodnotou hry, svedci o tom, ze nejsi magor? Pokud se ti nejake podminky nelibi, ok, nepristupuj na ne. Klidne hrej neco jineho. Neopravnuje te to ke kradezi.
-
Tak hrej freeware tituly, kdyz nemas ani stovku na hru. Nebo jeste lepe, bez si neco vydelat.
A logika boje v piratstvi spociva v tom, ze kdyz hrajes nejakou hru, vznika ti povinnost za ni zaplatit. -
Užívání imaginární zkopírované věci kterou si nechci koupit a nikdy bych si ji za peníze nekoupil je irelevantní z hlediska nevytvoření škody.
Je to jiná parketa než klasický hmotný statek. Pokud ukradneš rohlík, který by sis za peníze nekoupil, tak tento bude chybět, někomu vznikne škoda. Nicméně digitální kopie nebude chybět nikde.
V hmotné a materiálně vytvořené věci je vložena práce za kterou chce mít někdo zisk. Nemůže ji brát nikdo kdo nemůže nebo nechce zaplatit i kdyby ji nechtěl zaplatit. Ale software ano. Tam nikde nic nezmizí.
Nicméně potlačovat se to musí, protože se najdou i tací kteří by si to nebýt pirátství koupili. A tam už škoda samozřejmě vzniká. Tihle lidé jsou zloději. A nedá se na ně přijít, -
Ano, nejspíš jsem podle všech definicí pirát.
A moje morální ospravedlnění?
Určitě to budou "čestní" kupci
her považovat za trapnou výmluvu.
Logika boje s pirátstvím spočívá v tom že kdyby se nám ho podařilo vymýtit tak si část dřívějších pirátů hru koupí. Ale co ti co si ji nekoupí i když nebude jiná možnost jak si zahrát? Na těch se nedá vydělat tudíž za současného stavu na nich firmy neprodělávají (nekoupili by si to tak jak tak) a do této skupiny já patřím.
Kdybych nemohl "pirátit" tak bych byl odkázan na těch pár originálů co už mám a na freeware tituly. -
Jsem poloviční pirát. Kupuju si v akcích a slevách svoje oblíbené hry, jako např.Deus Ex, Thief všechny tři, Oblivion, Morrowind, FS2004 a jiné. Ale dát za hru litr a víc je podle mě v naší silné ekonomice kravina. Žádnou z mnou koupených her jsem nekoupil dřív, než jsem si ji odehrál jako pirát. Stáhnul jsem si ji - zahrál - zahrál podruhé - a zamiloval a koupil. Logické a ekonomické, podle mě. Některé kupuji taky prot, abych je mohl hrát po síti. Flatout, STALKER etc. Ale koupit hru - např.COD - zahrát a za 5-6 hodin dohrát a dát za to litr a víc??? Bych musel být magor!!!
To samé Bioshock. Hru miluju, ale nekoupím ani za zlaté prase!!! Proč? Protože 5instalací a diskriminace nutnosti internetu při instalaci hry mě nutí být pirátem, nebo nehrát. Já jsem přece zákazník!
Ale pro některé vydavatele jsem v první řadě blb, který je ochotný se nechat šikanovat takovým omezením za to, že jsem jim dal peníze???
Je to stejné, jako autorské poplatky za dvd, tiskárny, pam.karty a jiné.
Jsem pro ně automaticky zloděj, tak musím platit??? V jakém světě to žijem?
Ti, které živíme utrácením našich vydělaných peněz nás ovládají jako ty maňásky. -
Když si to nekoupí, proč to potom používá? Nechci tak nepoužívám ne?
-
mas pravdu, kdo stahuje nekupuje, spolecnost nevydela na piratovi at uz stahne nebo nestahne, tudiz neni skoda tudiz neni zlocin
zlocin je nutit nekoho platit za neco co nechce, a pirát nechce to co stojí prachy a nikdy si to nekoupi, ergo - kde neni poptavka neni vydelek
proto je musime vsechny zazalovat a vyzdimat !! At zaplati i ti, co by si nikdy nekoupili to co diktátor nabízí!!
A to je v podstate zlo podsunuté společnosti jako dobro. Podvod přátelé nejhrubšího zrna!! -
a ešte jedno parádne:
http://www.youtube.com/watch?v=SnLB8wysMbY -
Zato tys nás předvedl celou smršť pádných argumentů, že? *15* Take teho mozku mět moc nebudeš, ale nevadí, aspoň nejsu sám, ne? *3*
-
To video je parádní. *1* A výstižné...
-
...proc za něco platit když to můžu mít zadarmo... - zdráhám se uvěřit tomu, že to myslíš vážně.
-
A nakŕmil jedným chlebom zástupy.
PIRÁTSTVO /softu/ JE BOŽÍ ČIN!
*2*
http://www.youtube.com/watch?v=TXauYIQxWIE -
co znamena slovo - ostrakizován?
-
Člověk si může vybrat jestli chce být tou vyvinutou opicí a následovat ego a logiku, nebo lidskou bytostí a objevovat sám sebe a moudrost. Já si logiku a tím peníze a materialismus nevybral, ale většina ano nebo se pouze svezla protože to bylo prostě jednodušší. Ono je také těžké se z toho vymanit, v útlém věku už na vás škola pracuje a možnost výběru je veškerá žádná, lidé ani o možnosti volby netuší a kam to všechno vede vidíte sami. Takhle to fungovat nemůže a všichni co si to uvědomují nejspíš tiše očekávají nějaký zlom, který jak to vypadá se blíží...
-
nemyslim si ze vami uvadzane argumenty su skutocne logicke.Teda su ale len s velmi kratkodobeho hladiska. Z dlhodobeho hladiska ide taketo uvazovanie proti vsetkym.Osobne si myslim ze obohatenie sa na ukor druhych alebo proste kradnutie vedie k zvysenemu sklonu ku korupcii vseobecne a tak davame ostatnym zly priklad ale aj dobry dovod sa chovat podobne.Takymto sposobom sa degeneruje nasledovne cela spolocnost a myslim ze tento zly sposob uvazovania vedie k tomu preco je aspom na slovensku verejny zivot prerasreny korupciou.V podstate tak znacnou mierou prispievame k tomu ze kvalita zivota v tychto zemepisnych sirkach ide do hovien a nadavame na politikou ze preco sa tu nemame tak dobre ako napriklad v skandinavii pritom su len plnohodnotnym obrazom nasej spolocnosti.
-
Není mozek, není rozumný argument :-)
-
Není, hra není rohlík.