Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Časopis jsem pořídil a spokojenost. Cena supr a obsah taky *14*
  • on to jeste nekdo cte ? vse ja na games.cz a nemusim si nic kupovat
    • bobsh
      Máš pravdu, jsou tam jenom zkopírovaný články z Games i s přetisklejma diskuzema a reklamama.
      • Tilwaen
        Jo, absence diskuzí... největší nevýhoda tištěného magazínu *15*
  • Koupil jsem si Level v únoru asi po osmi letech a po prolistování a přečtení pár stránek jsem si řekl, jak tohle může někdo vydávat i číst. Btw už asi tři generace NTB nemám mechaniku...
    Včera jsem si kupil Level 231 a po prolistování a přečtení asi 1/10 časopisu jsem si řekl, sakra, tohle má smysl vydávat i číst. Btw v Giana Sisters už jsem ve čtvrté úrovní a je to zábava.
    Díky kluci, jsem v tom s vámi zpátky.
    Jako někoho, kdo také "vytváří" měsíčník za 99 korun, vám fandím ještě víc.
    • me ta giana nebavi nekdy se delali lepsi plosinovky jako napriklad jazz jackrabbit nebo captain claw
      • GlaDOS
        V čem lepší? Clawa jsem spustil nedávno, Jazze mám ještě v živé paměti a Giana mi připadá velmi v retro stylu.
    • /někdo
  • Keyz
    Velice se mi líbilo téma od Aleše Smutného.

Škoda, že není více her, kde hráč nemůže vyhrát. Nehraji hru proto abych vždy vyhrál, ale protože oproti filmu se mohu rozhodovat a podle své vůle a není každý pohyb podle scénáře. Komu sakra vadí, že na konci hry zemře?

Navíc u Zombie her častý nelogicky nešvar a to ten, že nijak vlastně není známo jak je možné, že vzniklo takové množství zombie a nakonec zcela vyhráli i když nejsou schopní spolupracovat, jsou debilní, pomalí a nepoužívaní nic krom svého těla. To se nedá říci o šíření virů u kterých se to dá lépe pochopit a pak to celé brát vážně. I když i tam lidé v zatím vždy vyhráli.
    A komedie, že Franta kousne Pepu a pak se prokousají přes celý svět je komická. Korunu tomu dávají dobyté tanky v seriálu Walking Dead, které by tu hromadu masa mohli válcovat jako válec válcuje těsto.
    • smejki
      Tanku dojde nafta po dvou stech kilometrech *2*
    • ucho
      nelogický nešvar se dá najít všude. někdy není podstatné, jak se k něčemu dojde, ale co se bude dít potom, když už jsou nějak rozdané karty... a navíc moderní zombíci běhají :)
      • Keyz
        To je fakt. Na běh jsem zapomněl :) V Dead Islandu tam byl ten borec jako raketa.
    • ZvacA
      Doporučuju Brookse a jeho World war Z a především pasáž věnující se bitvě u Yonkers - v celku sympaticky uvěřitelný a komplexní pohled na to, jak může být technika a ozbrojené síly během chvíle v p*deli proti hordám nemrtvých a stejně tak, jak může efektivně padat jeden systém za druhým, od politiky po lampasáky. Je to pořád fiktivní problém, ale nepředstavoval bych si to jak Hurvínek válku - při boji se zombies bych započítával vše, počet míst eskalace, počáteční chaos, dopad na psychiku a bojeschopnost jednotlivce až po celou neveselou situaci nějaké epidemie, která proti lidem sice staví instinktivního vola s chutí kousat živý maso, ale v jejich prospěch hraje taky několik faktorů. Navíc lidi jsou lidi, závislí na všem možným - munice, jídlo, sraní, chrápání, lehárko a další srandičky. Jako ona představa, že bych sednul do obrněnce a všechno to pojezdil, a do večera vytáhl vlajku a zapálil cigárko u kanónu, je vesměs stejně absurdní jako pro někoho představa, že by lidstvo mohlo s nemrtvými prohrát. Třeba Walking dead si to navíc šikovně pojistilo teorií, že tu nákazu mají všichni v sobě, stačí smrt a vrátíš se jako zombík - jednoduchý, efektivní a zaručující velký počet zombie členů během krátké doby, ať už to je kdokoliv. Nejnověji třeba Last of us přišel taky s docela uvěřitelným scénářem, jak může být vše ohroženo jen druhem zmutované parazitické houby, která se šíří buď kontaktem nebo později i vzduchem.

Ono totiž, pohybujícící se torzo a jeho likvidace je jedna věc, ale nesnižoval bych váhu případné nákazy, nějak se šířící, nějak postihující a její dopad na společnost. Vždyť v reálu například mor i španělská chřipka jako zástupci svých století ve svým zenitu decimovaly populaci docela nekompromisně a nevědělo se jak a proč, jen se věřilo a předpokládalo a na tom se zakládala protiopatření, a jak se ukazovalo, některá z nich byla fatální. Zvláště zprávy z období pandemie černé smrti mohou sloužit jako určitá paralela toho, jak se člověk chová a jak přestává fungovat celá jeho společenská struktura i její efektivnost a jak může během chvíle částečně vypadat post-apo scénář, když se potýká s něčím doposud neznámým na mikrobiologické úrovni. Když tohle přesunu na to, že by měl být svět devastován ze strany něčeho podobného s bonusem vzniku zombies, tak by to taky mohlo nadělat slušnou paseku, s tankama nebo bez. Takže, když se to vezme kolem a kolem, ta problematika může být mnohem složitější a mít i nějakou tu logiku. Určitě si podle mýho nemůže vystačit s jednoduchou interpretací, že bychom museli dát nemrtvým na p*del...

http://youtu.be/a4AtSWPrB0o?t=1m43s :)
      • Keyz
        Ten film předpokládá, že nebyli schopno rychle varovat armádu a jednat. Já předpokládám opak. Nechápu, jak by nemohli lehce zjisti, že Zombie je odolný na všechny rány krom do hlavy anebo nějakým výbuchem.

Když vědci dokáží zjisti hodně ohledně virů který je mnohem horší, protože se šíří vzduchem atd., tak tohle mně zaráží. Prostě když si představíš, že to někde vznikne tak nechápu jak je možné, že nikdo nezjistí, jak je zabít když to jde i logicky a není potřeba bádat jako u virů. Navíc bych řekl, že lidé by měli více motivace bojovat jako za války. Protože zde je nepřítel který se dá zabít a zabije ho i člověk když ví jak. U viru prostě nemáš šanci a jsi odkázán na pomoc druhých. Zde se můžeš bránit a jakmile, jednoho zabiješ tak můžeš zjisti, že to jde. Japonci byli ochotni bojovat naprosto šíleným způsobem ale měli jak a proti komu. Po zásahu atomovou bombou najednou neměli jak ani proti komu.
        - Navíc to předpokládá, že naprosto zničí kritické systémy řízení a tam by se prostě bez zbraní nedostali. Jak sakra zdemolují bunkr kde se řídí satelity atd. Prostě je hlavní, že to je lidský protivník. Žádná bomba která spadne a nijak to nevyřešíš, to samé virus.
        • ZvacA
          Měl by si oddělit zombie jako fyzický subjekt a to co k tomu vede - tedy celou tu předpokládanou filozofii katastrofy i brát v potaz koncept biologie, kde by se bádat muselo. Bylo by naivní si myslet, že sejmout bandu mrtváků, hodit je na hromadu a spálit, podat si ruce a rozejít se domů a uklidit si by bylo všechno, co by stačilo. Zombie scénář ve velkým a náhlým provedení by musel představovat v podstatě vyšší level běžných pandemií s výrazným dopadem na celou společnost a viditelnými dopady v nejširsím slova smyslu, od hygieny po nucené přehodnocení faktů. U znalostí zombiím efektivně čelit, jak naznačuješ, by to neskončilo, i tak by byla narušená dosavadní morálka toho, o čem lidé měli doposud představy, nevýjimaje ani následky paniky i strachu z nemožnosti ovlivnit existenci dalšího podobného scénáře. Už jen se vzpamatovat z toho, že by bylo možné, aby lidi začali žrát lidi a dokázali být v pohybu i po značné fyzické deformaci, by hrálo nemalou roli ve které by i narychlo chystaná vojenská opatření mohla selhávat, zvlášť v základních jednotkách zemí a to jsou města. Není potřeba aby zombies zdolávaly bunkry, ale všechno na čem jsou lidé závislí řídí samotní lidé a tohle by byl extrémní zásah do jejich řad. A to je podle mě u tohoto případu zlom, kde by se rozhodovalo, zda se problém podaří udržet nebo padne do "post-apo" období. Nechci dogmaticky tvrdit, že by podobná situace musela mít pro lidstvo výhradně katastrofální závěr, kde by se populace zredukovala na pár přeživších toulajících se pustinama a kde by neexistovaly vlády ani politické a vojenské organizace. Nechci zákonitě tvrdit, že by se taková situace nedala vyřešit a podchytit, ale taky se snažím nastínit, že takový "zombie-outbreak" je potřeba brát ve velice komplexním a širokým hodnocení, než jen v představě, že stačí zbraň, hlava a odhodlání a pohoda...
        • ucho
          no když zvládli nad lidmi zvítězit i opice, mnohem početnější zombíci nemůžou mít problém :D
      • no sem presvedcenej ze ve fikci kerou mas (realne sou zombiie kravina) de o to jak mas nastaveny podmínky. Jestli behaj nebo se plouzej ,jak se virus siri ,kolik mas ohnisek atd.

btw k videu - klasika , ale jako priklad nepresny. Vis co udela naboj s lidskym telem? Ještě navíc vetsi raze? to ze by pripadne zombii necitil bolest neznamena ze se z nej stane pytel s piskem.
        • ZvacA
          Video je jen pro prd*l jako celý film, který si robí z Romerova dílka a jeho konceptu tak trochu řiť - tady například zombies můžou vydržet všehno kromě elektrickýho výboje. Mělo spíše parodovat to snadný heroický odhodlání, který naznačil kolega výše.
          • dyt proto pisu ze to je klasika, sranda to je to je o tom zadna
  • Včera jsem po letech Level koupil a jsem nad míru spokojen. Vítám snahu staro-nové redakce zaujmout trochu jiným přístupem (nesoutěžit s internetem). Bývával jsem pravidelným předplatitelem několik let, ale s vzestupem internetu jsem později od tištěných časopisů ustoupil, když nabízeli pouze to co se dalo v poho přečíst na internetu (víceméně hlavně recenze). Moc hezky jsem si v novém Levelu početl, opravdu se pánové snaží dostát svému záměru a nabídnout vlastní názory a pohledy na různá témata a trendy. Pokud bude časopis každý měsíc obsahově takto kvalitní (teď je zrovna o čem psát - E3, odhalení PS4/XboxOne, kauza Prism, navíc vyšel po 2 měsících) tak ho asi zase začnu odebírat pravidelně. Zatím bych řekl Good Job *4* .
    • vesměs s tebou souhlasím, avšak tu porci recenzí bych přece jenom ještě trochu zkrouhnul na úkor dalšího jednoho nebo dvou tematických článků..
      • bobsh
        Velká várka recenzí je nejspíš způsobená tim, že tohle číslo pokrejvá dva měsíce. V dalšim už jich snad bude míň (nestihne vyjít tolik věcí, který by za recenzi stály)
  • ipad stojí od 8000 kc, s 3G je od 11 000... ipad nejen ze je nejlepší tablet na trhu ale patří i k nejlevnejším
    • sry to je reakce která se nepřiřadila kam měla, puvodní nazor je ze ipad stojí 15k+++...tu je videt jak jsou lidi dezinformovaní.... apple je drahej apple je drahej přitom ipady patřej k nejlevnejším tabletum a iphone 5 je levnejší než samsung GS4 nebo HTC one nebo xperia Z
      • Omlouvat se nemusíš, to se na ipadu stává.... *1*
  • USER47
    Level jsem nekoupil, ale včera jsem si ho prolistoval a dělá na mě celkem dobrej dojem.

Jen se zeptám...to, že text není zarovnanej do bloku, je nějakej záměr? Působí to trochu podivně:).
    • GlaDOS
      Zarovnání do bloku dělá mezi slovy proměnné mezery a vypadá to dost blbě. Preferuji spíš tenhle styl.
      • RakeW
        Jak píše martyFF, řeší se to dělením slov a běžně se to dělá, byť ten styl z Levelu je asi častější. Mně osobně se víc líbí zarovnání, zvlášť v případě, že je většina stránky pokrytá textem s minimem obrázků. Na druhou stranu si toho nějak zvlášť nevšímám, což dokazuje i fakt, že jsem si teď musel pár časopisů najít, abych si ověřil, že se používají oba způsoby :). Zarovnává například Respekt nebo Full Moon či většina denního tisku.
      • když se to umí tak nedělá, stačí nastavit dělení slov a profesionální programy typu indesign si s tím poradí ... *3*
    • Myslis text, zarovnany z obou stran? Tak to Level nemel ani driv a ani Score to tak nema. To jen jak je to cerne na bilem (plus zvoleny font apod.), tak je to vice videt.
    • lol :) tak já ho koupil a to bylo první co mě napadlo :D
  • MishKonn
    Tak jsem se vás chlapci rozhodl podpořit a tento měsíc vynechat koupi časopisu TopGear ve prospěch nového LEVELu. Jestli se to vyplatilo vám dám vědět po příští delší návštěvě WC.
  • level je pro socki *6* score je nejlepši *5*
    • Amylee.Anderson
      JD, ten tvůj status na twitteru už neobhájíš.
    • Ty jseš, ale ubožák. A nauč se česky.
      • USER47
        Napsal člověk, kterej ve dvou holejch větách dokázal vyrobit dvě hrubý chyby.
      • Ty se nauč česky taky, před ale nemá být čárka.
        • Tilwaen
          Nejen to, patvar "jseš" navíc neexistuje.

Hrozně mě baví moralizování, jak se má kdo učit češtinu, od někoho, kdo navíc sám píše jako prase *1*
          • Tak já takové zkomoleniny "jseš" apod. nepovažuji až tak moc za chyby, i když je ten tvar gramaticky špatně. Myslím, že dotyčná osoba si uvědomuje správný tvar, ale píše, jak mluví s určitým nářečím a gramaticky nesprávně. Spíše mi vadí chyby, kdy člověk neví, kde se píše "i", "y" nebo "s", "z".
            • "jseš" je patvar, kdy se někdo, kdo mluví nespisovně, snaží mluvit spisovně, ale neví jak :D

správný hovorový tvar je "seš" :P
          • ucho
            a určitě používáš správně slovíčko "moralizování"? *5*
            • ucho
              Tilwaen: podívej se do slovníku cizích slov na slovíčko "moralizovat" a zamysli se nad tím, jaké mravní ponaučení má pisatel na mysli, když někoho upozorňuje na jeho vědomostní nedostatky.
            • Tilwaen
              Žiji v domnění, že ano, je tomu snad jinak? *4*
        • Čárka tam být může, záleží na tom, jak je to myšlené... Ty jsi, ale (ne nejlepší, nýbrž) ubožák. Mimochodem je tu nějaký další předplatitel, kterému level ještě nepřišel?
          • Cože? Tak to mi hlava fakt nebere, cos tady vyplodil za moudro *1*
            • To mě samozřejmě napadlo, ale nedává to smysl.
              Na výrok : "Score je nejlepší" odpovědět "Ty jseš, ale ubožák", je prostě totální hovadina, to se na mě nezlob (na který planetě se používá spojení nejlepší ubožák *1* ?)
              To by ta první věta musela vypadat trochu jinak.
            • Je to vskutku trochu kostrbaté. Pravopisný křižák to vystihl mnohem lépe.
            • A mně tam čárka chybí... To je tak, když píšu na mobilu.
            • Má pravdu. U běžné fráze: "Ty jsi ale ubožák." Čárka není ale pokud narážel na jeho příspěvek, že Score je nejlepší, už tam čárka patří. "Ty jsi (nejlepší), ale (jenže) ubožák."
  • RakeW
    Ještě jedna věc: Přijde mi, že většina lidí (včetně mě), co se ozývá, už žádný Level nějaký ten pátek nečetla. Co si budeme povídat, autorské složení je fajn, ale ta cena je mnohem důležitější :).

Ale otázka na na pravidelné čtenáře: Je opravdu ten rozdíl oproti předchozímu směru časopisu tak markantní, nebo je to prostě jenom dojem vzniklý z reakcí staronových čtenářů?
    • prijde mi ze rozdil je znat dost. humor je podobny memu (mam podobny vek jako draken) a ne jako pro 15tilety deti atd... jen at jim to vydrzi. a hlavne cena je super. + indie kvalitni hru beru ! :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit