Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Derp_1337

Minulý rok Microsoft prozradil počet předplatitelů Game Pass. To číslo se pohybovalo okolo 34 miliónů předplatitelů. 

Nikde nebyla ani zmínka o tom, že to číslo předplatitelů naroste o miliony lidí pokaždé po vydání nějaké nové AAA hry. Takže ty počty krátkodobých předplatitelů jsou očividně zanedbatelné ze statistického hlediska.

• twicer

Keci v kleci, cucání čísel z prstu.

• tomekbobek

Chci ideální svět!

• Thanquol

A tak trojka byla skvělá. NV subjektivně lepší, ale trojku bych určitě nevynechal. 

• Derp_1337

Nikdy jsem neříkal, že to bude propadák s nulovými prodejemi.

Ale očividně chceš vést debatu "na vysoké úrovni", a tak si vymyslel proti argumenty.

• Derp_1337

Game Pass se kupuje z jiných důvodů.

Lidi, co si koupí GP, aby vyzkoušeli jednu jedinou hru, a pak ten GP zruší, je absolutní minimum.

• Jak pravil kolega Derp...práva mají ale protože NV nedělalo přímo jima podřízený studio a je to asi nejlepší novodobý Fallout tak to jaksi nejde přes Bethesda bachor, když se ještě vezme v potaz kolik jim na to dali času...

• jurb83

tak na skusku stoji gamepass 1 euro na 14 dni, cize kazdy moze vyskusat a urobit si svoj vlastny nazor.

• "Nikdo si nebude kupovat Game Pass kvůli takové blbosti."

A plnou cenu za to (místo 11eur) někdo dá? Nebo takovou blbost nikdo kupovat nebude a tipuješ nulové prodeje?

• twicer

Na steamu se to prodává za plnou cenu jak rohlíky, ale nikdo si kvůli tomu nekoupí game pass za pár dolarů. Jo, to dává naprostý smysl.

• Hidden

Zajimave, mam taky radu 40 a tedy pravda, mam o jednu verzi starsi ovladace, takze jestli nenapachaly nejakou neplechu ty. No alespon ze mas vyreseno. :)

• wakorejsek

Pátral jsem na fórech, a stejný problém má spousta hráčů s grafikami RTX řady 40. S nejnovějšími ovladači dokonce hra cca po minutě komplet zamrzne.

Naštěstí je pár způsobů jak to napravit, mně pomohlo odstranit soubor sl.pcl.dll z adresáře: *hra*\Content\Engine\Plugins\Marketplace\nvidia\DLSS\Streamline\Binaries\ThirdParty\Win64\

Takže už všechno OK, ale je smutné, že se něco takového vůbec může stát. Holt kouzlo PC a neomezené variability konfigurací.😎

• Hidden

U me se nic takoveho nedeje, zadne vykyvy ci propady, a ostatne, hra se da nastartovat z hlavniho menu okamzite a pokud by pokazde zahazovala jiz zkompilovane shadery a bez nich pustila hned primo do sveta, melo by to byt poznat. Pokud to ale tobe dela, pak bych spise tipoval na nejaky druhotny problem (jako natvrdo snizena shader cache size v nastaveni ovladacu nebo neco podobneho, i bez ohledu na to by mohlo pomoci ji uplne vycistit).

• wakorejsek

Proto podotýkám, že bez upozornění. Jak jinak si mám vysvětlit několikaminutové kolísání FPS v rozmezí 15-250 v hlavním menu? Při každém spuštění, beze změn v nastavení.

• Derp_1337

Hele, pleteš si příčiny problému. Problém není v UE5. 

Problém poslední dekády je v uspěchaném vývoji her, kde management tlačí na vývojáře, ať co nejdříve vydají hru.

Akcionáři a vedení firem nechcou nic slyšet o optimalizaci. Oni tlačí vývojáře k tomu, aby se problémy šili horkou jehlou.

Proč by taky měli věnovat výkonu hry více času, když můžou obyčejným hráčům v diskuzi říct: "Vám se hra seká?? Problém je ve vašem slabém PC. Kupte si lepší hardware."

A někdy se dokonce bugy (a tristní optimalizace) vůbec neřeší, protože zkušenosti ukázali, že i zabugované hry můžou mít vysoké prodeje. Hráči sice v diskuzích pláčou, ale peněženku stejně otevřou.

• Derp_1337

Cena je v první řadě subjektivní záležitost. 

Někdo je ochotný vyhodit klidně i 100$ za nudnou hru. 

Někdo jiný nechce dát ani 30$ za zastaralou hru s přeleštěnou grafikou.

• Derp_1337

Nikdo si nebude kupovat Game Pass kvůli takové blbosti.

Ne jako sorry, ale na tehdejší dobu byl Oblivion docela fajn hrou. Ale ten stejný gameplay je na dnešní dobu fakt tristní trapas. I před 20 lety jsem se začal v té hře rychle nudit a nedohrál jsem ji. Mám dost soudnosti, abych ji nezkoušel hrát dnes.

• Derp_1337

Jo, Bethesda vlastní práva na Fallout značku a v ideálním světě by jsme dostali remake/remaster New Vegas.

Ale Todd "It Just Works" Howard je prostě namyšlené individuum bez jakékoliv sebe reflexe. On nedokáže překousnout, že by někdo jiný dokázal udělat tu stejnou věc lépe než on.

• SlavicBes

samozrejme zalezi na tom, ako velmi to afektuje balanc hry

• SlavicBes

ja nemam rad zmeny do starych RPG systemov, ale tuna mi to pride, ze to spravi hru asi lepsou...v povodnom Oblivione sa leveluje dost pomaly

lahsie to asi bude, ale tak na najtazsej narocnosti mozno ani nie

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit