Přejít na výpis diskuzí
Vývoj Divinity: Original Sin se neobešel bez finančních problémů
12.9.2014 | Adam Homola
65 příspěvků
-
Tuhle hru doporucuju. Pribeh sice neni tak dobrej, jak sem cekal. Ale vsechno ostatni super. Hlavne to ale nekupujte za 40ecek na steamu, lidi!!! Vsude jinde to maj za 20 (mozna i levneji).
-
tak snad nekdy prijde doba kdy lidi pochopi ze HRU nedela pribeh ale hratelnost a ze hraju, jenze ono se to tezko vstrebava po tom co hry jako baldurs gate hracum vnutily ze cteni tun textu je vlastne to hrani..
Dobry pribeh a texty ve hre jsou fajn ale hra která stavi jen na tom je spatna hra, hra s prumernym pribehem a texty ale skvělou hratelnosti je porad lepsi. -
to mne zas hrusky pripadaj vsechny desne podobny, kdezto v jablcich je vetsi vyber *5*
-
DS je jen tupá mlátička, nechápu že tam někdo řeší příběh. Každý, o kom vím, že to hrál, chtěl mít dialogy a ostatní věci hned za sebou. Je vidět, že na příběh DS fakt nehraje.
-
Hrušky jsou lepší! Ale jablek je víc :(
-
On a jeho multiúčty. Nebezpečná nemoc, měj trochu úcty.
-
Já mám taky radši jablka než hrušky.
-
Dobré hry nemají šanci na úspěch v dnešní době, díky hráčům co berou pc hraní jako oddech a nechtějí používat mozek, po jak dlouhý době vyšlo tohle a jak čtu v článku s problémama. Třeba síms s prodejem a vývojem problém nemá za 5-10 let rpg bude mrtvý žáner. Ve filmu a hudbě se to už skoro povedlo když se podívám na "kino hity" a mtv music awards tak to nevypadá moc dobře pro lidi co ještě čekají kvalitu ...
-
Můj názor, tvůj názor.
-
Ty zcela nechápeš pojem originální. Ty se koupeš v bahně infantilnosti a klišé a říkáš tomu originalita, to je pak těžké s někým takovým navazat diskuzi. Pak zcela nechápeš lineární a tématický příběh, o tom si něco přečti ať tu ze sebe neděláš vola. Divinity má tragický příběh a dialogy, je mi jedno, jak je ta hra hypovaná a že je to modla z KS. Na to ti seruu, řeknu ti to, jak to je a je to prostě tak. Smiř se s tím. PS. A to vynechávam infatilní grafiku a barvičky...
-
Pro čau: "..když to porovnám s nihilistickým Dark Souls" Tohle přirovnáníí mi přijde fakt hloupé.
To, že ty tam nevidíš příbeh, myšlenku nebo originalitu, ještě neznamená, že tam nic takového není. Pro mě je originalita například příběh hlavních postav. A za originalitu samu o sobě považuju celou tvorbu Larianu, kde kombinují humor i temné prvky.
Navíc porovnáváš styl vyprávění příběhu, jak se dělá v Asii a v Evropě.
Co se týče linearity, tak s tím bych taky úplně nesouhlasil. Plnění úkolů je nelineární a každá mapa, je takový malý openworld, kde si můžeš dělat téměř co chceš a hra tě nechá zajít dost daleko, než tě stopne a řekne ti, že pro další postup musíš něco udělat.
A označit D:OS za casual je blábol. -
Souhlas, ta hra má tragický příběh a dialogy, tohle se může snad líbít jen mistrovi nevkusu ala Veskoslav.
-
Upřímně, Divinity má skvělou hratelnost - extrémně zábavnej combat a věci okolo jako crafting, puzzly atp. Ale z těch zásadních prvků, který jsem od protěžovanýho "old-school" RPG čekal - to jest kvalitní příběh a dobře napsaný dialogy - jsou zatim největším zklamáním.
Než začne nějakej chytrák, kterej to zase bude bůhvíproč brát jako osobní urážku, brblat: mám nahráno cca 50h, hráno s kámošema ve čtyřech v co-opu, dostali jsme se v příběhu dost daleko na to, abychom mohli posoudit, že je to docela nevyzrálá slátanina. Kvůli čemuž se nám snad nikomu nechce pokračovat. A je to škoda, protože třeba souboje jsou fakt zábavný.
Dialogy jsou téměř všechny na stejný brdo. Je úžasný, že mluvit můžeš s každou postavou, ale co naplat, když každý npc, i ty příběhově důležitý, maj stejnej set otázek, který jim můžeš položit a když v dialogu začne o něco skutečně jít, dostaneš na výběr mezi dvěmi protichůdnými odpověďmi.
Jak řikám: pro mě osobně je to škoda a trochu zklamání. Byť vyhozený prachy to nebyly. -
Vincke je jedna z nejlepsich postav soucasneho herniho prumyslu.
-
Koukám, že TheGGG/hehe alias čau tady zase onanuje nad DS. Ale tak, ať si užije. Taky sem onanoval nad každou babou, když sem byl nevyspělý.
-
Ještě to přirovnání k Mementu - do společného udání bych dal do nekonečna opakující časové smyčky a hlavní postava jenom loutka, DKS staví vlastně na časové smyčce - je to vlastně koloběh - Age of Fire/ Age of Dark - jelikož ten " dobrý" konec Age of Fire je vlastně časová smyčka a navazuje na něho dvojka, tak bych to přirovnal Lennymu, který do nekonečn hledá vraha své ženy a jak hlavní postava v DKSII tak Lenny v Mementu jsou jenom loutky - v Mementu je to loutka toho policajta, v DKS2 jsi loutka Shanalotte.
-
No já jsem to srovnávat nechtěl, jen jsem si trochu uzoufl, že příběh je tu strašně lineární a to zrovna u izometrického RPG, kde je tolik možností vytvořit něco více než jen další generovanou fantasy hřičku. Diskuze šla samozřejmě do kelu, jak se sem přiřítil Veskoslav s x nicky a začal naklikávat, pak tu naklíkává někdo na druhou stranu, ach bože -tady se nedá vést normální diskuze, hned mě označí za děcko, lháře -sice jo pouze od Veskoslava, ale i tak mě to rozčílí...
-
Na herní příběh to není rozhodně obyčejné, to může říci samozřejmě pouze ignorant nebo někdo kdo to nehrál. Přirovnal jsem to k Mementu, jelikož je tu tako hodně věci na divákovi, hráči. Memento i Dark Souls podává informace i mimo hlavní dění náznaky, vjemy a spoléha na divákovu/ hráčovu mysl. Mohl jsem použít např i Lost Higway od D. Lynche - Dark Souls samozřejmě nedosahuje kvalit filmu, ale na herní scénu je to zjevení..
-
Tys mu vyčítal ve 12 4 hlasy a sám jich máš 8. Není ti to te%d blbý?
-
Stále nikdo nevysvětlil, co je na tom tak výjimečného. Obyčejný fantasy příběh. Nic víc. A srovnávat to se skvělým filmem jako Mememto? To může jenom fanoušek DS.... *7*