Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Teda nějak nevim, co chtěl básník říct. Radši jsem si i přečetl originál, abych se ujistil, že to nebylo "ztraceno v překladu", ale ne. Sakra vždyť vývojáři i hráči se pochopitelně zajímaj o tuny dalších věcí. Tady jsem si právě říkal, že to myslí trochu jinak, nicméně v rozhovoru uvádí příklady jako motosport, fotbal, zahrádkářství, kutilství, ochrana kulturního dědictví nebo cokoliv jinýho. Sakra o něco takovýho se přece zajímá většina lidí, to by neexistovaly tisíce nejrůznějších her na nejrůznější témata, kdyby se vývojáři ani hráči nezajímali o další věci.

Nemůžem ani stírat rozdíl mezi hrou a realitou, naopak právě si uvědomovat, že hra je něco zvláštního. Klidně se do ní ponořit, na tu chvíli zapomenout a hře "uvěřit", to je nakonec hodně důležitá součast spousty her. Ale vymezit její hranice, oddělit jí od reálnýho konání. Rozhodně hru nemůžeme považovat za něco tak běžnýho, jako fotku, hra má svoje speciální místo a čas. Jinak to taky může bejt průšvih. Hra (digitální nebo jiná) pochopitelně zase ovlivňuje hráčovy dovednosti, schopnosti, někdy znalosti, ale pořád je to hra. V ideálním případě z ní čerpáme něco přínosnýho, to se dávno děje, takovej her je mraky (opět nezáleží na tom, jestli je tím míněna videohra).

Třeba mi něco uniká, ale fakt mi to připadá jako nicneříkající pseudointelektuální blábol bez hlavy a paty, co se na pohled tváří strašně moudře, ale obsahem je velký kulový (abych byl slušnej). A jestli tím fakt myslel jenom to, že jsou všechny hry na jedno brdo, tak může začít na Underdogs. Projít ty hry co dělaj něco jinak a jsou o milionu zájmů a oborů, reflektujou znalosti tvůrců a bez toho zájmu by ani nevznikly, tak to mu zabere čas asi tak do hrobu, to už se ani nedostane k současným hrám. Že zná jenom hry, který jsou si podobný jak vejce vejci a používaj stejný postupy a mechanismy, to na nikoho svalovat nemůže, to jenom věnoval strašně moc málo času hledání a hodně kecání.
  • Vyvoj her jako media brzdi prece konzole!!!
  • Kámo neviem ktorým otvorom tvojho tela si toto vyprodukoval ale mal si to radšej spláchnuť kam to patrí. Veď to nedáva zmysel
  • co to plácá za nesmysly vždyť dnes spousta lidí se zajímá o věci co s hraním her nesouvisejících proto hrajou různé simulátory, logické puzzle, šachy, prostě dělají hromadu věcí pramenících z jejich zájmů nehrajou jen mária, myslím, že už dávno dochází k tomu že dříve "nehráči" se hluboce zajímají o věci a témata, která s hrami absolutně nijak nesouvisí. Své zájmy si pak všichni následně spojují s hrami a obráceně....

*3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit