Přejít na výpis diskuzí
Vývoj RPG Torment: Tides of Numenera se zaplatil za 6 hodin!
6.3.2013 | Petr Poláček
220 příspěvků
-
"...ve výsledku se vybere hodně peněz. Což na oplátku znamená, že hra bude větší, než třeba tvůrci plánovali a její vývoj se prodlouží."
Domácí úkol pro statistika: Pokud je délka vývoje přímo úměrná vybrané částce a předpokládáme-li, že typický donátor podobné hry má teenagerovská léta dávno za sebou, jaká je průměrná mortalita ve sponzorské skupině? Jaká bude procentuální šance, že dárce ještě před vydáním zažije kouzlo opouštění tělesné schránky místo ve hře na vlastní kůži? A nakonec otázka, která se logicky vtírá: Nebude pozůstalým darovaná suma scházet třeba při pořizování smutečního věnce? -
Na tomhle vás bude ždímat do konce života. Ikdyž mu dáte 3x víc než chtěl, sami uvidíte, že přijde znovu a chce po vás to samé, se stejnou písničkou. Ještě nevyšla žádná jeho hra a chce po vás další prachy i přes to, že vydělal mnohém víc než potřeboval, měl ten rozdíl investovat do nového a škemrat o prachy až bude mít nějaký výsledek venku. Ja raději pomohu někomu kdo začíná a nemá tak vysoké nároky.
-
-
Pomáhat můžeš právě tomu, komu chceš. To je kouzlo Kickstarteru. Někdo chce pomáhat začínajícím vývojářům, někdo zase chce nakopnout pokračování hry, na které čeká 15 let. A když jde o hru, která je obecně považována za jednu z nejlepších vůbec (a na poli RPG je to naprostý král) - což nemluvím za sebe, protože k Planescape: Torment jsem se ještě nedostal - tak se není čemu divit, že lidi sypou jak diví. Zkrátka proto, že ani není jiná možnost jak oživit starou značku. Velcí vydavatelé na to kašlou, protože na izometrickém RPG stovky miliónů nevydělají.
-
-
Souhlas a zaroven litost, ze tak hezky mluvis o tom RPG a nezkusil jsi ho :D. Tam jsou proste dokonale ty rozhovory, vtipy a celkove ono zpracovani. To vsechno tu hru delalo dokonalou.
Jestli ti nevadi starsi grafika a mas rad RPG jako Baldurs Gate, tak doporucuji do toho jit i ted.
A tusim, ze i cesky preklad stal za to:)
-
-
-
nejak sa mi nechce prispievat na hry, ktore maju dva nakreslene obrazky a nejaky akoze prislub, ze to bude dobre. navyse v kombinacii so sklamaniami poslednej doby z veci, ktore nemali dovod byt zle (a pre mna su) ako napr xcom a omerta...
-
-
No vidis a me prijde prave xcom celkem dobrej, i kdyz je to rozdilne pojaty a slo by to zpracovat i jinak. Navic prave XCOM tusim nebyl pres kickstarter, takze zadny prispevek jsi nemusel davat, leda si hru koupit :)
-
-
Když si lidé mohou dovolit jen tak vyhazovat peníze na projekty, u kterých ani není jisté, jestli vůbec vyjdou, nedejbože jak vlastně budou na konci vývoje vypadat, tak to na tom nejsme v této zemi tak špatně, jak pořád lidé říkají. *6*
-
-
Já to říkám furt, že se máme dobře, ale jsme rozcapení
-
Jasně, tak raději vyhazovat prachy na projekty pod vedením např. EA, kde máš aspoň tu jistotu, že to bude zase pěknej shit, ačkoli všechny preview vypadaly skvostně.
-
-
No né. Tak kam člověk dává své peníze, je jeho věc, ale vždycky mi to prostě přijde strašně vtipné, když každej řve, že nemá a přitom lidi cpou prachy do podobných věcí, ale to se samozřejmě netýká jen kickstarteru, ale to je na jinou debatu, která sem vlastně ani nepatří.
-
-
Každej dává podle velikosti své peněženky. Někdo nedá nic, někdo dá 20 dolarů, někdo dá 1.000. Ti co přispívají většinou neřvou, že nemají dukáty. Spíš řvou, že nemají na hraní čas jako dřív *1*
Já dal akorát 35 $ na Project Eternity a teď uvažuju nad Tormentem. Jak Obsidianu, tak inXile věřím. Jsou to zavedená studia, které za sebou už nějaké hry mají. Pravděpodobnost, že hru nedotáhnou, je malá. Že obě hry budou nehratelné pitominky je taky velmi nepravděpodobné.
Za cca 700 korunek mám hru předobjednanou vč. soundtracku, collector knížky v PDF a kuchařky *15*
-
-
Nerozumim, hru od ea si kupuji az po te co vyjde a vim jaka je, zda mistoji za to nebo ne, nefinancuji jim zadne projekty.
-
-
-
Ech, ty limited tier budou za první den vyprodaný...