Přejít na výpis diskuzí
War Thunder není o konkurenci World of Tanks, ale o VÁLCE!
25.8.2013 | Pavel Dobrovský
196 příspěvků
-
Jsem to dneska začal hrát, po nedávné diskuzi jak tu bzla. Nainstalované to mám už delší dobu, účet mám ještě déle (od Wings of Prey a Apache AA). Tož nějakou dobu jsem nastavoval joystick, projel tutoriály, dal pár matchů a jako paráda! Je to vlastně takový Wings of Prey, ale s parádníma bitvama a dobře udělaným mulťákem. Líbí se mi rozličné nastavení ovládání, používám realistic (předposlední) a na letadlovou loď jsem přistával 4x :) Force Feedback funguje naprosto parádně, při velmi pomalé rychlosti joystick zvadne a ve vysoké rychlosti se s tým zase třeba prát a při prudším manévru to i kope a zavrtí a vůbec celé nastavení je vyšpekulované. Široké nastavení os, citlivosti, linearity a co je taky krásný, že i při nastavení grafiky úplně úplně naplno to furt neklesá pod 60 fps, snad jen když pár metrů před vrtulí krutě bouchne nějaký nepfítel :) Jo, v tom ještě nějaký čas určitě strávím!
-
-
Nevím jaká je situace teď, ale před půl rokem bylo používání joysticku oproti myši, spíše handicapem.
-
-
Situace teď je asi ideální. Řekl bych, že FFB funguje ještě lépe, než ve Wings of Prey, využití hotas mám na 100% (tak akorát na ty historical battles) a letadlo se ovládá ůžasně, jde cítit, kdy už se to pomalu utrhne, stejně tak jaký tlak vzduchu jde při točení na křídla, velmi důležité je si u os pro yaw/pitch/rudder nastavit nelinearitu, tak od 1.2 po 1.4 a mít multiplier na 1 a žádnou deadzone. Co se týče ovládání, nemůžu si to vynachválit. Já si to zase nedokážu představit ovládat myší, to už spíše asi gamepadem...
-
V arkade rezimu v kazdym pripade ... potiz vidim v tom, ze dat bittku v cemkoli jinym = dlouhy minuty cekat ... a pak se dockat toho, ze polovina tymu zdechne driv, nez se dostane na nejakou strelbu.
-
-
U historických bitev pomůže přepnout si vpravo dole servery, aby hra hledala na všech dostupných, nejen na EU. Pak to čekání není tak dlouhý.
-
-
-
-
Je to luxusní nějakou dobu to už hraju a zatím si nemuzu na nic stěžovat.
Jen doufám že se jim to povede vybalancovat. -
Upřímně jeden z nejkrásnějších trailerů, co jsem v posledních pár letech viděl. Patos v trailerech mi nevadí a narozdíl od ostatních her, Warthunder takhle fakt vypadá i ve hře.
-
WT je opravdu dar z nebes, jen co jsem si myslel že simulatory jsou mrtvý žánr, tak mě byl předhozen tenhle skovost. O přednostech by se dalo napsat hodně a určitě už to tady padlo. Tak já zkusím zápory. Bohužel ekonomika WT se pomalu ale jistě blíží P2W místo F2P. Nedávno byl zaveden upgrade systém. To by nebo tak zlé kdyby s ním nebyla zavedena možnost za "goldy" přeskočit grindování EXP aby se upgrade otevřel (bavíme se o zvýšení rychlosti o desítky kilometrů, stoupavostech apod.) Stejně tak, je v současném okamžiku docela zbytečné létat těžké bombardéry. Jsou křehké a zvlášť na vyších urovních nejsou odměny za pozemní cíle adekvátní cenám oprav (zníčíte cíle za 9 000 peněz ale oprava vás bude stát mnohem víc, zvlášť v historických bitvách, o arkádách ani nemluvě) ale i přesto je to velmi kvalitní a zábavná hra a doporučuju jí všem kdo mají rádi filmy jako Bitva o Británii, Red Tail, Tuskeege Airman, Memphiská kráska apod. Užijete si srandu a ještě se přiučíte.
-
-
letam lvl15+ v historicalech a s obycejnym premium accountem (ano me neprijde trapne za hru platit) po odecteni vsech nakladu za munici a opravy prumerne vydelavam 80-120k lionu za bitvu... vse krome premium letadel (maji o neco vetsi bonus na vydelavani... jinak jsou to normalni letadla) se da poridit za liony... upgrady na letadlech jsou co se tyce statu jen minoritni polozkou... letadla jsou v zakladu letatelna uplne normalne... neni to jako ve WOT kdy si koupite novy tank a pak trpite x desitek bitev nez z toho udelate pouzitelny stroj... tak o jakem P2W tady mluvime?
-
-
Dobře a na čem létáš ? Jasně stíhač jako BF109 nebo těžký stíhač jako Beaufighter si na sebe krasně vyděla a taky hru často končím s 25-30k za hru (jsem zatím jen na lvl 10) ale pokud bereš Wellingtony/Ju 88 apod tak tě čeká těžké zklamání. V průměru stihnu shodit jednu dávku bomb přičemž né každá trefí (zvlášť na pohybující se cíle). Ale velmi často se například k Wellingotu dostanou BF/FW/ME rychleji než stihne dosáhnout bombrdovacího místa. No a pak se začne prodělávat docela solidně. A to ještě nepočítám do hry ty výborné hráče, co se rozlítnou hned dolů a začnou vyžírat pozemní cíle (bomby ze 3000-4000m prostě dolů chvilku padají.
K těm updragům: On rozdíl v rozptylu kanónů 6 metrů uř je docela znát. Stejna jako rozdíl vy rychlosti u Spita MkI je: S upgrady 619km/h a bez nich 563km/h a to je kamaráde sakra rozdíl. Nebo třeba možnost tahat sebou bomby se na to taky vztahuje. Ju87 sebou tahá bez vylapšení 1x 250 ale s vylepšením zvládne i 2x 250 + 500... Jasně dá se lítat i bez upgradů ale nastává okmažik kdy tě v HB sestřelí jenom proto, protože jsis za goldy nazakoupil vylepšení. -
-
letam vsechny narody podle nalady... kdyz potrebuju expit beru bomber a farmim pozemaky... kdyz potrebuju vydelavat beru fighter a sestreluju letadla... a ty rozdily v upgradech skutecne nejsou tak brutalni jak popisujes... popisky jsou zaprve vsechny naprosto spatne (to vi snad kazdy kdo hraje wt dele nez tyden) a zadruhe to co rikas je maximalni rychlost kterou das treba jen v divu... vykon letadla je dost podobny v dobe pred a po upgradu... a jak rikam... vse se da koupit za normalni ingame menu... behem par bitev mas na to vyletane expy... beres to vsechno moc tragicky
-
-
Moc rád bych viděl jak budeš v tom Wellingtonu farmit GT v Historic Battles ale dobře. Jinak popisky nejsou od posledního hot patche špatně a už ukazujou dobře stejně jako dobře ukazujou postihy nesení bomb. Jestli si myslíš že je výkon stejný tak pak si prosím zkus požádat spolubojovníka aby jste dali custome battles. On si vezme maximálně vylepšené letadlo a ty si vem to samé ale v základu. Zkuste letět vedel sebe v arkádách a HB. Uvidíš jak budeš zaostávat ve stoupání a rychlostech.
Těch pár bitev jsi měl na mysli jak ? Deset, dvacet bitev a máš možná polovinu (zvlášť na vyskoých rank).
-
-
-
-
-
Trailer mě zase pěkně nakropil...jdu pařit *5*
-
Jsme tvrďák od přírody nebulím ale hezký pokus. *15*
-
Možnosti propracované taktiky = Schovat se s tankem za kámen. *5*
-
To jsem zvědav na to divočinu, když tam budou vozidla i letadla při náhodných bojích.
I když má to být více věrohodně, tak by to mohlo přitáhnou jiné hráče. Btw ovládaní letadla je podobné čemu? Šturmoviku? Ten byl dobrý. Základní létaní šlo provozovat lehce ale pořádné boje chtěli slušný um.
- Osobně bych rád něco podobného jen s moderní technikou. Škoda, že není v tomto stylu. *9*
I když by to asi pro hodně lidí nebyli tak zábavné. Je asi lepší rozstřílet letadlo kulometem kdy vidím jak se rozpadne než když na radaru zmizne tečka po zásahu raketou. -
-
Apropos, pokud chces neco vic HC, tak sem zahlid na steamu f2p DCS. Pokud to neni nejaka zpatlanina, a odpovida to nazvu, tak to bude hardcore simulator.
-
Neni to simulator => se sturmovikem to nema nic spolecnyho. U sturmovika kdyz si nebral v potaz rotaci vrtule a nekompenzovali ji kormidlem, tak si ani neodstartoval.
-
-
pokud chceš simulátor je tam volba plně realistická bitva...tam řídíš všechny tydle voloviny..já tam s miší ani nevzlítnu *1* ..navíc tydle kluci z gaijin dělaly posledního šturmovika *5*
-
-
Posledni sturmovik uz nebyl sturmovik, to byla tragedie (pokud mluvime o tom stejnym) ... mam na stole x52 ... ale jeste sem se neodvazil to na tohle vyzkouset ... po tom co sem si precet po netu.
Ostatne, povedlo se mi letadlo na zemi v arkadovym rezimu dostat pri 20km/h do smyku (normalne sem se chtel po pristani otocit na draze a udelalo mi to hodiny ...) ... a to mi co se realnosti ovladani tyce celkem stacilo ... ;D. Ten full real rezim sem lechce checknul, jen s krysou ... a nepochopil sem, proc to na tu mys vubec reaguje, protoze to je naprosto nepouzitelny... ostatne uplne stejne, jako ovladani z klavesnice, protoze to zna jedine stavy 0/1 (plna vychylka/ zadna ), coz je samo taky naprosto nepouzitelny.
Osobne tohle naprosto nechapu ... nekde se mi tu na disku povaluje gameska, ktera pamatuje napoleona ... ted si nepamatuju jak se to menuje, musel bych hledat, ale s klavesnici a mysi se to da ovladat naprosto spickove, a daj se tam delat zcela libovolny manevry a chova se to velmi pekne. Dokonce se to da vpohode ovladat i jen z klavesnice ... a stejne dobre se to da hrat s joyem. Tu hru sem hral co si pamatuju nekdy v roce ... 98? Mozna nekdo da dokupy co to je. Podotykam, ze se to dalo hrat po siti. -
-
vyzkoušej a nastav...ale v plně realistické bitvě ...néé v arkádě nebo HB ..ta je pro myší nooby *1*
-
nehraj arkádu tam je letovej model upraven pro 4 letý děti *1*
-
Tak sem asi nasel ... European Air War 1998
-
-
-
-
Tohle by možná mohlo být něco podobného z moderní doby. Jen to má trochu vyšší nároky na HW. Pro mě až moc, takže jsem to osobně nezkoušel, ale podle videií to nevypadá zle.
http://www.digitalcombatsimulator.com/en/downloads/world/dcs_world/ -
-
Jo to jsou HC pařby pro letadla a vozidla. Vypadá skvěle.
Tohle bych bral jako odlehčenou verzi aby to hrálo dost lidi. Byla by sranda.
Jsou tak pěkné videa https://www.youtube.com/watch?v=w9yv7NjKqFg -
-
Tohle je bozi projekt. Porad si rikam ze je skoda ze jsem linej se tohle ucit. Ja uz asi nesnesu slozitejsi simulator nez je Rise of Flight :D
-
Jo, lidí to asi tolik jako WoWp nebo WT nepřitahne. Ale tak teď by tam lidí mohlo asi být celkem dost, jelikož je to mezi F2P hrami na Steamu. Záleží jestli si to ty lidí co to zkusí udrží a v jakém rozsahu je to "free".
-
-
-
Tak to mám stejný obavy, jako ty. Foufám, že tam bude nějakej 20mm flak na podvozku traktoru (nebo PzIV :-) ... otázka je, jestli i s tím bude někdo hrát a krýt tanky. Stejně tak, jestli vychytají i parametry techniky, aby se dal lehkym tankem (BT) rychle objet nekrytej Tiger a rozstřílet ze zadu...
Celou tu tankovou složku bych uvítal jako v původní Red Orchestře... -
Ideálně nějaká Korea nebo Vietnam kde už lítaly tryskáče ale ještě ty souboje byly dost osobní. Jinak i v Lock-On se dá nakonec krosit kanóny, když si člověk vystřílí naváděné rakety a nic netrefí protože si nepřečel v 1000 stránkovém manuálu jak se ty rakety správně zaměřují :D *8*
-
-
Ten manuál bylo dobré čtení na dlouho večery. :)
Ale bylo tam dobře udělané ozvučení, když byla zaměřena raketa s tepelným naváděním.
Taky ty ruské kecy. Pěkně věrohodná hra.
Nějaká odlehčená verze by mohla být. Třeba ten Vietnam jak se ze píše. Tam rakety dost selhávaly, tedy nebyl by to boj s tečkou na obloze.
- I když naučit ovládat vrtulový krám, taky není sranda. To vidíš v těch dokumentech jak tam popisu co a jak udělal a jak vyžil rychlost atd..
-
-
-
spravte si formátování v prvním odstavci
-
-
Opraveno, dík!
-
-
článek ujde a trailer je to pěkný....jen nevím jestli je nutné recyklovat staré trailery a vydávat je za nové, čekal jsem novinku a né trailer, který byl k vydění na games.cz již před týdnem (článek (21.8.) - World of Warplanes vyjde v září, War Thunder společně s PS4)
...nebo že by byla nějaká chyba v odkazu?