Přejít na výpis diskuzí
Warhammer 40k: DoW II - Retribution - recenze
19.3.2011 | Tomáš Jung
123 příspěvků
-
A Tau empire zase nic.
-
-
Bohužel, stejně jako Necroni a Dark Eldaři se zatím neobjevili. Osobně doufám, že bude ještě jeden datadisk, kde budou - nejlépe, kdyby se objevili také Demiurgové, na které narážel Relic již v Homeworldu...
-
-
Steam je asi tak milionkrat lepsi nez windows live, Mel sem DoW 2 i CHR a skoro vzdycky me to fakovalo s natem a podobnejma pitomostma, hral sem sice jen betu Retributionu coz byl ciste multas ale musim rict ze je steam opravdu lepsi.
-
-
Steam je kravina, me GFWL nedelal zadne problemy. GFWL byl o moc lepší pro komunitu, treba te nekdo nasr.l tak jsi mu mohl napsat spravu jakej je kkt a mohol si mu poradne vynadat. tady muzes psat jen lidem co mas jako pratele a na Steam rozhrani abys mel GPS navigaci tak je to neprehledny. (ted tady nekdo na 100% napíše jak je steam supr prehlednej tak vam prede odepíšu dete se vycpat *11* )
-
-
Že GFWL začalo být v české republice podporováno teprve nedávno a předtím jsi i u originální kopie hry musel registraci přesvědčovat, že jsi ve skutečnosti z Ameriky, a že tenhle problém má ještě pořád většina světových zemí je samozřejmě jenom detajl, který se dá snadno opomenout. Stejně jako to, že se Relic rozhodl využít jako protipirátskou ochranu Steam a ještě musel přidat GFWL pro on-line hraní protože při počátku vývoje ještě Steamworks neexistovaly a tak člověk potřeboval DVA programy aby si to vůbec mohl zahrát je další pominutíhodný detajlík
-
-
presne tak, ja si koupil original DoW2 a netusic co je to za omr*avku se zaregistroval na Windows Live, aby mi nasledne bylo sdeleno ze Ceska Republika neni podporovana, nicmene hra je napevno spojena s Live accountem a uz to nejde zmenit.. takze zadny multiplayer. Musim rict ze tolik nadavek jsem za jeden vecer dlouho predtim ani potom z ust nevypustil :)
-
-
tak sis mel vytvorit novej account ne??
-
-
-
-
-
Mal som ny mysli popisky predmetov, hovoreného slova tam zas tak moc nie je. Napr.: "Fakt dobrý obří kladivo" a popis: "Todle kladivo je lepčejší než vostatní míň dobrý kladiva." A rozhovory su tiež lepšie než to čo hovoria anglicky. Videl si českú verziu že mozes porovnavat?
-
-
Vtipný je překlad určitě... Mláďata genozlodějů, Zahubitel, Krkavci, Tým s jasným kopím, Podivňák, apod., jo, to zní fakt "skvěle".
-
-
V ostatných vyspelých krajinách hru aj dabujú. To len malý český človek sa hanbí za svoj jazyk a potrebuje liezť niekomu niekam. Alebo si chceš pripadat cool zato že hráš hru v anglickom jazyku, wow všetci padnu na zadok si klasa. Mimochodom podivňák je super preklad, kt. znie dobre a je aj verny originalu.
-
-
Ne, pouze si někteří chtějí za své peníze užít vše, jak to jde. Proč například ve Švédsku anglicky umí snad každý? Protože se nedabuje. Lidé tam myslí na to, že angličtinu budou potřebovat téměř všude, takže se jí učí i starší lidé. A jak jsem psal, u Warhammerů se bez češtiny neobejdeš... A názvy jednotek se v naprosté většině případů nepřekládají! Ani německé weby o Warhammeru (40K) je nepřekládají!
-
-
Trochu OT: Odkud kupuješ WH 40k knihy?
-
-
Na Book depository to vyjde hodně levně - nechápu, jak si mohou dovolit tak nízké ceny, nedávno jsem kupoval knihu za cca 115 Kč, což mě potěšilo a díky poštovnému zdarma je to sakra výhodné.
-
Pomohlo, dík :-) Chtěl jsem hlavně znát názvy zahraničních obchodů, neb je to tam obvykle levné, ale ostatníma taky nepohrdnu :D
-
Z vícero zdrojů. Nejlepší (nejlevnější) je www.bookdepository.com a www.bookdepository.co.uk je to jeden a ten samý obchod, ale mají odlišné ceny a poštovné zdarma mají oba, poté se také dají koupit knihy v Ogřím doupěti (koupil jsem tam téměř všude vyprodané knihy Dawn of War 2 a Invasion!) - www.fantasy.cz - pokud si z Prahy, tak si je můžeš vyzvednou v Žitné ulici (také dělají hromadné nákupy z britského Games Workshopu) a nebo samotný www.blacklibrary.com kde kupuji pouze Limitované edice (posílají je pouze přes UPS, takže je poštovné dražší), Print on Demand a nějaké netradiční edice - jako například budu kupovat výroční edici Horus Rising. Snad Ti to pomůže.
-
-
-
-
Nemůžeš napsat, jaké jsou originální názvy? Už Baneblade mi dal zabrat, a kdyby nebylo v recenzi psáno, že je to "extra těžký tank", tak bych nikdy netipoval Baneblade. Názvy by se měli nechat v půdovním znění, aby v tom nebyla taková paseka - navíc Imperiální/Císařská garda...
-
-
České názvy jsem náhodně přepsal z manuálu, můžu ti maximálně říct, co je od jaké rasy, protože v tomhle se jeden nevyzná.
-
-
Tak můžeš u pár napsat Rasu a typ jednotky. Sám mám anglický manuál, protože jsem kupoval Collectorku z Británie, takže se (naštěstí) na těch překladech nemohu bavit.
-
-
To je normální :). Já opravdu doufám, že se toho někdo chytne a pořádně Demiurgy rozšíří a začlení více k Tau.
-
Jo, Genostealer, Ježíši, vidím, že sám tvořím nové rasy do WH. :D Demiurgové, proč ne, vedle Ogrynů a Ratlingů se budou krásně vyjímat.
-
Genestealer má ustálený překlad "Genolupič", což když jsme u toho, tak si vybavuji 3 překlady Space Marine - Hvězdný pěšák, Vesmírný pěšák a Hvězdný mariňák. Krkavci tedy asi budou Bloodletters - http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Bloodletters -, Eldarská jednotka Bright Lance weapon team a Podivňák je Weardboy - http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Weirdboy - nazývat ho kouzelníkem je vtipné, když se tomu výrazu naprosto vše ve 40K brání :). Tau Empire je skvělé, osobně doufám, že se konečně bude více psát/hrát o Demiurgech - http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Demiurg - což je druhý pokus o protlačení trpaslíků do WH40K (navíc spolupracujících s Tau), první byly Squati - http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Squat - ale autoři si uvědomili chybu, že udělali z hrdé trpasličí rasy ve fantasy výsměch ve 40K, tak byly "vyhubeni".
-
Genozloději jsou Genostalkeři, tos asi pochopil, Baneblade znáš, Krkavci, to asi budou ti základní démoni s meči (nejsem si úplně jistý podle obrázku a popisku), Tým s jasným kopím je zahrnutý mezi eldarskou pěchotou a Podivňák - ctituji: kouzelník a jednotka pro dálkovou podporu (orkská pěchota). Já od Dark Crusade hraju buď za Gardu nebo Tau, takže bohužel neznám názvy jednotek u těchhle frakcí.
-
-
-
-
-
Viděl jsem české verze knih a jiných her z WH a WH40K a žádná nebyla lepší, než originál - naprostá většina se ani z daleka nepřiblížila originálu. A ty věci, které si uvedl neznějí zrovna nějak zajímavě...
EDIT: Věc druhá - překlad nemůže nikdy znít lépe, nežli originál, protože ho musí zákonitě změnit (pokud chceš tvrdit, že je lepší, musí býti změněn) a už to není to, co autor zamýšlel. A u Warhammeru (40K) to platí dvojnásob. -
-
Ved prave o to ide myslím že to zmenili a výsledok je velmi podarený a vtipný. Tie hlášky su genialne.
-
-
Tak Tě zklamu, originál je to samé, ačkoli vtipnější. Zapnul jsem kvůli tomu novou kampaň za Orky, abych měl pár věcí - Naff Ork Armor "Itz betta dan nuffin'... I fink"
Gud Ork Armor "Now dis is betta armor. Better den naff armor anywayz."
Gud Burna "Gud fer burnin runts outta dere hidy holes."
Rokkit Launcha "If it don't blow 'em up, it'll at least blow 'em off dere feets!"
Angry Armor "Stop da damage, but not da pain. Dat way youz can get good an' mad about feelin' all dem 'urts wiv no lovely skars ta go wiv 'em!"
Lukky Teef "Diz fing iz shiny 'n sparkly and itz all mine! And if'n I'z fin da ork wot can grow naz teef like dis, I'z be gettin' even more of 'em!"
Gud 'uge Choppa "It waz a great Ork who took a choppa and put an engine in it!"
Takže stále si stojím za tím, že originál je lepší. -
-
Mne len vadi ako je v mode kydat na preklady. Predstav si niektori ludia nevedia anglicky alebo sa len ucia *8* *8* *8* . A cesky preklad im poskytne vydarenu alternativu. Ale vzdy sa najde dost kretenov kt. vbehnu do diskusie a zacnu kricat ze preklad suck. Proste deti. *11*
-
-
Tohle tady někdo napsal? Pouze píši, že originál je originál a ten překlad tomu hodně ubírá - cpž je nezvratný fakt.
Jak jsem psal níže "jsou mnohem lepší v originále, ačkoli jim člověk angličtiny neznalý absolutně nerozumí", takže to chápu, že se Ti česká verze může líbit, ale nechápu, jak můžeš tvrdit, že česká verze je lepší, když si anglickou ani neviděl (či jí nerozumíš) a proč někteří zdejší uživatelé ve všem vidí flame...
-
-
-
-
-
sry toto malo byť inde ako reakcia na TJ Blade
-
-
V recenzii je zopár chybiek napr. zmienka o technickej zastaralosti je nezmysel, ze je kampan pripravou na multi je tiez blbost kedze v kampani su uplne odlisne jednotky s inymi schpnostami, ze je AI hlupa je blbost, proste su tam skripty a ked sa skript spusti tak jednotky utocia ako mozu. nejaky priestor na AI by som tam ani nevidel kedze kampan sa stylom hrania podoba skor na hacknslash rpg. Ak chcete hodnotit AI spustite si prestrelku (skirmish) a uvidite ze AI je na slusnej urovni podobne ako v jednotke.
-
-
Jednotky maji v kampani podobné a casto i stejne schopnosti jak v multiplayeru, potkas tam stejne zbrane, v kampani poznas system boje, das do krve taktiku, klavesove zkratky...takze kampan muze skutecne pripravit na multiplayer.
Od soudobe hry bych cekal lepsi AI. Hrani je zalozene na promyslenem pouzivani schopnosti hrdinu a od AI bych ocekaval neco podobneho, nebo alespon naznak. Melo by minimalne rozeznat hlavni nebezpeci a snazit se koncentrovat na nej, nenechat se oblbnout tim, ze mu do chrtanu narvu levnejsi jednotky a zezadu ho pak kropim silou. V mnoha pripadech mela AI take sanci utocit z nekolika stran a pritom se cpe bezhlave dopredu. Mel jsem pocit ze nebojuji proti AI, ale jen vetsimu a mensimu poctu jednotek nepritele. Ale i tak me to bavilo.
Technicka zastaralost plati, zejmena kdyz kouknete na rozmaznute textury pri priblizeni, chybely me i moderni graficke efekty. Posledni RTS co jsem mel v rukou je Men of War Assault Squad a to ma v nekolika smerech podstatne hezci grafiku i efekty. V soucasnosti to zkratka jde udelat lepe. Nastesti vse vyvyzuji propracovane modely jednotek.
-
-
Serie Warhammer me uplne minula. Pokud bych ji chtel zkusit,kterou cast/datadisk (samoztane hratelny) si mam poridit? Ktery je nejlepsi? Zajima me jen druhy dil. Dival jsem se do obchodu a je toho tolik,ze jako nefanousek serie se v tom vubec nevyznam. Diky
-
-
Ide o to že ludia s retribution nemôžu hrať s ludmi so zakladnou hrou alebo chaosom, cize cela komunita je v retribution. A aj tak to prilis vela ludi nehra. Ak ti ide len o kampaň tak v základnej hre je solídna ale môžeš hrať iba za marinákov a prídes prakticky o multiplayer lebo tam nebudu ziadni ludia. chaos som nehral kampan.
-
-
Multiplayer me vubec nezajima. Ale precetl jsme si pecliveji recenzi a je tam hned nekolik zminek o tomto datadisku jako idelanim pro nas 'nezasazene' svetem WH. *1*
-
-
Neviem ako to autor myslel. vyhodou Retribution je to , že mas na vyber hrať tu istu kampan za asi 8 ras ale na druhej strane je ta kampan pribehovo chudobnejsia a ovela kratsia ako DoW 1. na tvojom mieste by som sa spytal za koho chces hrat kampan, ak si odpovies ze ze space marines, tak by som siel do DoW 2 zakladnej hry. Ale casom mozno budes chiet skusit aj multi.
-
-
sry myslel som DoW 2 zakladnu hru nie DoW 1
-
-
-
-
Jednoznačne Retribution.
-
-
Češtinu výrazne doporučujem, hlavne ak chcete hrať kampaň za orkov je český preklad oveľa lepší ako originál a fakt sa podaril. Tie hlášky nemajú chybu.
-
-
Orkové jsou teda ze všech ras ta poslední, u které bych řekl že překlad může být lepší jak originál *1*
-
Nějaký příklad? Osobně nevěřím, že by česká verze měla lepší text (hlavně, když se podívám na překlad jednotek), nežli anglická. Trpaslíci, greenskins a vlastně i ostatní ve fantasy (kde se jazyk drží částečně staroangličtiny, což překlad již nezvládá a dosti to ničí atmosféru) a Orkové ve 40K jsou mnohem lepší v originále, ačkoli jim člověk angličtiny neznalý absolutně nerozumí - není to náhodou Tvůj případ? Jenom se ptám, nemyslím to nijak zle.
-
-
Napr. Kouřovej raketomet a popis k nemu: "Dyž vystřelíš tak skrz ten kouř neuvidíš, takže i když netrefíš mužeš delat jako žes trefil." Neviem čo tam je v angličtine ale pochybujem že taketo vtipne hlašky.
-
-
-
Musim říct, že mě to překvapilo. Jedničku jsem měl dost rád, tak tu dvojku přece jen vyzkoušim.
-
Warhammer sem miloval ale jak vysla dvojka tak to proklinam omg uplne to skazili udelaly stoho posranou RPG podle Karetni hry
-
-
kartova hra? warhammer? toto je warhammer 40k a to sa od klasickeho warhammeru z fantasy stredoveku lisi viacej nez len cislovkou.... a ked uz chces byt presny, tak WH aj WH 40k maju zaklad v doskovej hre a ta nema budovy a zakladne, DOW II priblizili viacej doskovej hre a mne sa to tak paci vacej
-
-
teda, aby som bol presny, tak zaklad nemaju v doskovej hre, ale v "hre s miniaturamy"
-
-
Hrám s miniaturami se říká deskové hry, navíc Space Crusade či Space Hulk jsou deskové hry s miniaturami. A když už budeme brát maličkosti, tak karetní hry z WH i 40K jsou - namátkou Space Hulk, Horus Heresy či WH Invasion! (fantasy).
-
-
ano ja viem,ze WH su aj karty,ale DOW vznikol na zaklade hry s minuaturamy a btw. medzi doskovou hrou a hrou s miniaturamy je mensi rozdiel, inac mam aj karty, aj space hulk (ten novy) aj normalne modely
-
-
-
-
Proč píšeš, že si Warhammer miloval, když se recenzuje hra z WH40K?
Za další, Dawn of War je hodně malá část 40K, takže příště raději piš přímo o DoW, ne o Warhammeru 40K.
Není z toho RPG podle karetní hry, ale RTS/RPG podle deskovky - nebýt té deskovky, nikdy by tu žádný Dawn of War nebyl (a nebyl by tu ani Starcraft).
A nauč se česky. -
Karetní hry!? Já si nevšiml, že by počítačovou verzi té deskové wargame modifikovali podle pokeru nebo prší :D
-
-
Technologická zastaralost?! Která současná RTS vypadá líp než DoW2?? To by mě fakt zajímalo.
-
-
Přesně tak, CoH a DoWII mají podle mě nejhezčí grafiku ze všech strategií i po takové době. Celkovej design, barvy, efekty a propracovanost, modely... oproti ostatním RTS to mají opravdu vypipalný, ten jejich engine je prostě nej.
-
Abych se přiznal, já neviděl ani strategii graficky lepší, než je CoH. A to bylo vydáno před DoW2.
-
-
Dvě připomínky. Čeština se ani zamák nevyvedla a připadá mi jako by to dělala nějaká partička Ukrajinců za ubytování a stravu. A pak nechápu, proč se recenzent ani slovem nezmínil o Last Stand, což je opravdu výborný kooperační mod.
Dále nepochopím, proč vyměnily Windowslive za Steam(což nezní tak špatně), který blbne víc než WL(to už je špatné). I tak bych doporučil všem nevlastníkům předchozích částí, poněvadž se retribution prodává za cenu datadisku a dostanete vše kromě původních kampaní. Pokud ovšem vlastníte DoW2+CR, už je to na rozmyšlenou.
Jinak jsem z Retributionem velice spokojený(zde si domyslete klady z recenze a Last Stand). *4* -
-
Až vychytají to lagovaní, bude to v pohodě. Steam je obvykle fajn.
-