Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ja jsem to tady na začatku obhajoval ale stahnul jsem demo a ani jsem to demo nedohral takova to byla kravina. Proste jen jdete a mačkate jednu klavesu, a z času na čas zmačknete jeste dalsi dve. Ty souboje na blizko jsou desne nezajimavy, nevyzaduji zadny skill ani taktiku. jestli bych mel tohle delat 8 hodin, tak nevim. Navic je to koridor jak prase, nic proti koridorovkam ale tohle je vazne koridor o sirce 2 metry.
    *11*
    • MishKonn
      No, teď jsi vážně zhodnotil celou hru, podle jednoho souboje v demu.
      • podle recenzenta tam ale nic vic neni *8*
  • This is Blasphemy!
    recenze zcela mimo! tato hra je naprosto skvela a vsude jinde vicemene sklizi velmi vysoke hodnoceni viz metacritic:
    GamingXP - 84, PC Games - 82, PC Gamer - 82, Gamer.no - 80

toto je posledni recenze co jsem od vas cetl, ales smutny recenze psat neumi jak jsem se jiz nekolikrat presvedcil a velmi podhodnocuje dobre hry viz:
    Red Faction Armageddon, Alice Madness Returns obe hry dostali na zahranicnich webech
    vysoke hodnoceni a zejmena Alice je naprosto skvela hra ktera zde byla oznacena za obycejnou hopsacku/mlaticku...
    s timto velmi nesouhlasim Alice je skvela hra plna originalnich prvku ale co cekat od cloveka ktery napise ze sbirani collectibles ve hre je jen pro statistiky... pritom !!! napriklad vzpominky odemykaji velmi dulezite casti pribehu ale to clovek jako vy nedokaze zrejme pochopit...
    stejne tak nesouhlasim s vasi recenzi na warhammer 40k hra je to skvela a zabavna,
    asi vas to vubec nezajima ale prave jste ztratili dalsiho ctenare *16*
    • ales.smutny
      Ale já jsem Red Faction ani Alenku nepsal...
      • MishKonn
        Fail *15* (Pavla)
    • Doporucuji prejit na Materidousku.cz... :-)))
      Ta hra je srot a recenzent se to neboji napsat... Games.cz ma u me neuveritelne velke plus v tom jak strizlive a dospele dokaze hodnotit hry.
    • Mopped
      To snad ne, ty přece nemůžeš odejít, Pavle neodcházej prosím.
    • Když řeknu A, měl bych říct i B, Gamekult, Giant Bomb, Metro GameCentral, Gameblog.fr, Gamereactor Sweden, Eurogamer, GameOver.gr - 60, PlayStation LifeStyle, Edge Magazine - 50
  • Tak jsem si konečně našel chvíli a také nco k té recenzi napíši.
    Pro redakci: Lukáši, tvrdíte tu, že Black Ops dostal 7/10 kvůli MP, ale Aleš vychválí u Space Marine MP a dá tomu 5/10? Co bylo na MP Black Ops (který tu byl již 3x v naprosto totožném provedení) tak slavného? Co bylo na SP natolik lepšího, že hra mohla dostat naprosto neobhájenou sedmičku a Space Marine zase naprosto neobhájenou pětku?
    Aleši, Vy tu mluvíte o užívání celé stupnice a o neuvěřitelném stereotypu u Space Marine, ale u Vámi recenzovaného Assassins Creed Brotherhood jste slovo stereotyp - kterého je hra plná - nezmínil ani jedenkráte. Socomu vyčtete více než Space Marinu a dáte mu 6... A Dragon Age 2, který je hodně stereotypní, má hodně nedodělků dostane 8. A to raději nebudu řešit Killzone či Resistance... Opravdu mi přijde, že díky tomu, že Vám SM nešel, tak jste se na tu hru díval náhle kriticky.
    Další věcí je, že když má hra autoheal, hráči (recenzenti) si stěžují. Když má lékárny, hráči si stěžují. A když tvůrci vymyslí skvělý a originální způsob léčení, který hráčům nedá nic zadarmo, tak si hráči také stěžují.
    "Architektura Forge World je sice skvělá, až by se člověk i rozhlížel, ale hra vás vede koridory, pak koridory a nakonec zase koridory." - hrám od vydavatelů jako je EA či Activision se to nevytýká, vcelku zvláštní...
    "Po třech hodinách je to smutná nuda, po šesti ubíjející nuda." - takže když se začne prostředí a gameplay měnit, tak je to smutná nuda?
    "Space Marine totiž postrádá „ách“ efekt, který v GoW je. Jsou to momenty, kdy prostě s otevřenou hubou zíráte buď na to, co vidíte, na to, co se děje nebo na to, co se stalo." - nic takového tam nebylo? Tak to jsem asi hrál jinou hru, než Vy...
    "Bohužel, když máte nudné, až stupidní dialogy, ubíjíte tím i příběh." - kromě toho, že toto je věc, kterou zahraniční recenzenti chválí (stejně jako dabing), tak jsou to Mariňáci! Nejsou tvořeni k mluvení - na to dříve byli "Iterátoři" -, ale k boji, takže očekávat od nich více, než bylo ve hře je spíše úsměvné.
    Přijde mi, že hře vytýkáte věci, které Vám u jiných her nevadí a často u nich bývají mnohem horší... A navíc hře vytýkáte i to dobré a originální... Pak se můžeme divit, že se dělají stále stejné kraviny, které vydělávají a stále mají namísto recenzí chvalozpěvy, protože u originálních nápadů vývojáři převážně schytají kritiku za to, že se o něco pokusili...
    • hele, díky
      +1
    • MishKonn
      You said it, battle-brother.

Jsou tady tací, kteří se bohužel se svým vyjádřením párají mnohem méně než já, ale jsem moc rád, že někdo si dá tu práci, a objemem informací a faktů moje příspěvky v mnohém překoná. Víc takových.

Jen tak BTW, ta výtka k dabingu mně osobně přišla úplně mimo asi nejvíc, protože Mark Strong to namluvil naprosto božsky.
      • Když už něco chci napsat, tak by to mělo mít určitý objem slušného textu. Nadávání či "výkřiky do tmy" jsou naprosto mimo mísu.

Ten dabing se netýkal zrovna této recenze (jako téměř jediná věc v mém příspěvku), ale některých zdejších diškutérů či jiných českých recenzí. Hlavně Britové, ale i jiné anglicky mluvící státy ten dabing milují, ať už kvůli Strongovi, britskému přízvuku všech (Warhammer je britský, takže by se toho hra měla držet, což také dělá) nebo (a hlavně) kvůli skvělým Orkům a jejich "cockney" přízvuku, který zní prostě skvěle.
        Ale co jsem opravdu z recenze nepochopil, co přišlo Alešovi na epilogu špatného? Bylo to jednoduché, pointa byla naprosto jasná a nějaký sáhodlouhý rozhovor by to celé mohl jedině zkazit - samotní lidé z Black Library (toho skutečného, ne "Black Library of Chaos") samo v knihách psali, že Iterátoři byli od mluvení, Mariňáci od zabíjení. Ostatně každý Iterátor dělal to samé, co Hitler - dokázal dostat davy lidí na svou stranu "pouhým" proslovem.

Jinak něco podobného, jako Games udělali na Game Trailers, kde hru vychválili a poté dostala 7,6 - což nikomu nešlo do hlavy, protože z recenze to vyznělo na takových 8-8,5 bodů.

Ještě pro Games, zkuste stejně hledět na hry od EA či ActiBlizzardu. Strhejte ty, které si to zaslouží (je jich dostatek) a pak nám dejte vědět, co na to vydavatelé říkají - v zahraničí by daný server dotyčnému člověku (autorovi recenze) domluvil nebo by s ním ukončil spolupráci a nebo by nedostávali náhle hry k zrecenzování. Nejlépe dejte recenzovat Diablo 3 někomu, kdo miluje "opravdová" RPG ;).
        • MishKonn
          You said it again. A měl jsem na mysli výtku v recenzi, ne tvoji.
    • Touché. Ale místní příšlušníci a placení agenti GameSStapa ti to nedarují, Císař chraň tvou duši. *2*
      • Mopped
        V pohodě, tento měsíc jsem nedostal ani korunu, takže mu to daruju.
        Agent.
  • Omráčit orka cože ... omráčit orka a následně si jeho zabitím doplnit zdraví a štíty ... navíc boj Spacemarináka zredukovan na 3seky no tudy cesta opravdu nevede *9*
  • Preed
    Zrejme(este to tam nie je)najnizsie hodnotenie na metacritic,way to go games.cz :D,ale inak hra ma nezaujma cize ten flame mi pride celkom smiesny :)
    • ty jsi směšný
  • Já si myslim, že bylo od začátku jasný jak to bude. řežba od začátku do konce. nepřátele se střídají, takže žádný kecy o ubíjející nudě neberu. Jestli z toho chtěl mít Aleš Smutný Gears of war nebo nějakou rpgéčkovinu, ať se zamyslí. Tohle je hra na uvolnění, takže vo co go?
    • Cahir
      Právě jsi popsal typickou pětkovou hru *3* .
      • Co prosím? Tak to můžeme rovnou dávat téměř všem hrám 5/10, protože ona naprostá většina her je "na uvolnění"...
        • Cahir
          Stojím si za tím. Nebudu snižovat laťku jen proto, že casual hraní vládne. Nikdy bych nedal "hře na odreagování" 8, už z principu ne. Zahraj si Planescape Torment, Witchera či z nových New Vegas. Ty hrají mají společné to, že vývojáři do nich dali duši, přemýšleli o nich, brali je vážně a vytvořili tak díla s existencionálními přesahy, jejichž postavy klidně svedou srovnání s literárními či filmovými. Tolik že má dostat tupá koridorovka?!Nakakat.
          • Promiň, ale srovnáváš jablka s hruškami. Ukaž mi 10 her za poslední 2 roky, které jsou na úrovni Witchera, Planescape či New Vegas. Navíc je očividné, že se tu řeší akční hry a ty tu píšeš o RPG... Ukaž mi tedy akční hry, které nejsou "na uvolnění" - čistě akční hry, ne nějaké míchanice RPG a akce.
            • Cahir: Co děláš v této diskusi, kromě pokusu o flame? Toto je recenze na akční hru, které Ty nehraješ, takže Tvé komentáře jsou zde naprosto bezpředmětné.
            • MishKonn
              2 Cahir
              Podle mě zase tak trošičku mluví za vše to, že jsi nikdy nedohrál žádnou FPS. Strašně hrdě si tady stojíš za svými RPG (které zbožňuji), ale to, že tebe baví jen tenhle žánr, ještě neznamená, že jsou jinde špatné hry. Takový Half-Life se všemi svými datadisky, stejně tak Half-Life 2, Aliens vs. Predator (i 2.), Chronicles of Riddick a další skvosty FPS si strčí spoustu dnešních RPG hravě do kapsy. Jak psal T.L.Blade, srovnáváš jablka s hruškami, a pokud neumíš ocenit i jiné kvality hry než je příběh, jsi nejen pseudointelektuálem, ale i pseudohráčem.

Zajímalo by mne...hrál jsi vůbec Space Marine?

Můj osobní tip by byl v tom horším případě nějaké gameplay video, přinejlepším však demo, po kterém jsi vlastně usoudil, že tohle vlastně zapadá do té kategorie 'shit', kterou jsi přece nikdy nedohrál. A pokud jsi, pane, nehrál plnou hru; tedy vše, co zkýtá, jak singleplayerová, tak multiplayerová část, tvoje komentování ohledně recenze, úrovně hry, či jakékoliv hodnocení má v této diskuzi přibližně váhu exkrementu.
            • Cahir
              rmt: "Nemůžu soudit režiserské umění pana Kubricka, ale jeho filmy jsou pro mě jako pěst na oko" - Tak to mluví za vše. My dva se zřejmě nemáme šanci shodnout.
            • 2 Cahir: Nejsi nic jiného než další pseudointelektuál v řadě, což samozřejmě vysvětluje tvé ubohé příspěvky, bez vlastního názoru, který ještě trapně zneužíva literární a filmová jména v diskusi, kam vůbec nepatří. Nemůžu soudit režiserské umění pana Kubricka, ale jeho filmy jsou pro mě jako pěst na oko, snad jen Spartakus je perla.

Pakliže jsi milovník dalších (pseudo)intelektuálů, tak naprosto nechápu smysl tvých nejapných příspěvků u popcorn hry...
            • Cahir
              Jak už jsem jednou napsal, nebudu snižovat laťku, protože průmysl stojí za houby. Mně je jedno, jestli vyjde devítková hra jednou za dekádu, nebudu kvůli nedostatku dávat devítky každý srágoře. Já ti nic takového neukážu, protože já podobné hry nehraju. Nikdy jsem nedohrál žándou střílečku, hraju jen rpgéčka. Ale rozhodně si umím představit FPS, které se bere vážně, využívá na maximum svoje univerzum, má komplexní a promyšlené úrovně a navíc vyžaduje mozek.

Já si prostě jen myslím, že stupnice je v hráčském povědomí již na takovém stupni devalvace, že je 5 či 6 vnímáno jako pr*ser. 5 podle mého skvěle vystihuje slovo "odreágování". Proč tak strašně hráči tupých stříleček (CoD atd.) touží po tom, aby titul vyfásnul osmičku? Když to srovnám se světem filmu, tak já osobně se mile rád, hlavně třeba před těžkou zkouškou, pro odreagování kouknu na nějakou prvoplánovou americkou komedii. Líbí se mi to, baví mě to, zasměju se u toho. Ale nikdy bych to prostě nevrazil na stejnou úroveň jako filmy Tarkovského, Bergmana nebo Kubricka. To je pro ně nedosažitelná meta.
        • Taky z nich je vetsina naprosto prumerna. Nechapu co porad mate s tim uvolnovanim, hry driv byvali vyzva a hrat je stalo zato. Ted clovek pusti hru, za 6 hodin ji dohraje a muze ji vyhodit, dekuji, takovyhle uvolnovani nechci.
    • Ale zase si dej pozor, kdyz se clovek uvolni az prilis, tak se muze taky p0sr4t.
  • Takže multiplayer beží na rovnakem principu jako multiplayer v Dow2 (p2p)? Tak to poteš košte ja si užil lagu dost v DoW 2 kde každa druha hra byla nehratelna, jestli je to tak i tady tak nezajem . za me 0/10
  • Bohuzel recenze pro mne prisla pozde. Vedet, ze dam 1200 za 7 hodin hry s nulovou znovuhratelnosti, tak se na to vykaslu. Zkuste prosim priste prinaset recenze vcas.
    • sorry, ale koupit si zajice v pytli za 1200 muze jen opravdu velky nedockavec, preci z toho nemuzes vinit zdejsi recenzenty:-))
    • smejki
      nauč se čekat, když nevíš *7*
      nebo?
    • MishKonn
      Multiplayer?
      • Multiplayer nehraju. Kdyby rekli rovnou, ze je to MP hra s naroubovanym SP, tak budiz.
  • Diky, recenze presne vystihuje moje dojmy. Jsem fanouskem Wh40k a na Space Marine jsem se velice tesil, nicmene singleplayer je proste strasliva nuda a stereotyp.
  • Recenze čtu jen sporadicky, v podstatě kouknu na úvod, hodnocení, video, komentáře. Pokud se mi titul nějakym způsobem zamlouvá, hru chci.. Baví-li mě, čerpám další informace. Tady mě zaujalo video (killování orků *15* ), nízké hodnocení a obranné komentáře..

Jsem zvědavý, jestli po zapaření půjdu mezi haniče nebo obránce.
    • MishKonn
      To já taky! Dej vědět! *4*
      • Ještě jsem pobóchané od těch orků, ale tady to máš. Zapnul jsem to a dokud nezačala vlastní hra, líbilo se mi to. Space Marine je totálně nezábavná řežba v hezkém kabátě značky Warhammer. Jasně, najdou se lidi, co tohle baví, ale já bych tomu rovněž nadělil krutou známku. Recenzent u mě získal životně důležitého boda *14*. Pokud bych měl doporučit skutečně adrenalinovou rubačku a zároveň super hru – Mount and Blade: Warband. Jen pozor, hraje se to na full obtížnost, aby to mělo ten adrenalin.. (nějakých 175%, rychlost boje normal) *3*
        • Takže Space Marine je "nezábavná řežba", ale po čase neuvěřitelně stereotypní a nudný Mount and Blade je super... A rovnou píši, že jsem hrál obě hry.
          • Použiju přirovnání ze seriálu Černá Zmije, "Space Marine je vedle M&B: Warband jako psí výkal vedle smetany *2* "
            • MishKonn
              http://www.youtube.com/watch?v=S1QzZ15-L38
          • Space Marine jsem nehrál, ale u Warbandu sem strávil asi 50 hodin a bavilo mě to pořád, to je jenom otázka vkusu....
            • Vždyť jsem psal, že je to jen otázka vkusu a Warband podle mě to původního MB přinesl změn hodně na to, že to je standalone datadisk za tu cenu.......
            • Pokud Tě to bavilo, dobře pro Tebe, ale stále to byl stereotyp. Já třeba kvůli stereotypu opravdu nemám rád sérii TES. Chápu, že Tě může stereotypní hra bavit klidně i 100 a více hodin - příkladem jsou například MMO -, ale zrovna MnB by snesl nějaké oživení. V dobách míru je hra neuvěřitelnou nudou, kde není co dělat, pokud nechci proti sobě poštvat i spojence... Když je válka, tak je to moc fajn, ale když chytneš na x hodin mír, tak hra hodně upadne.
            • Ale stále zábavného, když budu mít hru, která bude mít 50 hodinovou kampaň pořád toho samého, ale nezačne tě to nudit, tak o co go? Když budu mít hru s kampaní 10 hodin pořád toho samého, ale po chvilce nudného, tak je to hra logicky horší........
            • 50 hodin stále toho samého. Já u té hry strávil 30 hodin a bylo to pořád to samé...
          • MishKonn
            Souhlas.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit