-
Tak jsem si konečně našel chvíli a také nco k té recenzi napíši.
Pro redakci: Lukáši, tvrdíte tu, že Black Ops dostal 7/10 kvůli MP, ale Aleš vychválí u Space Marine MP a dá tomu 5/10? Co bylo na MP Black Ops (který tu byl již 3x v naprosto totožném provedení) tak slavného? Co bylo na SP natolik lepšího, že hra mohla dostat naprosto neobhájenou sedmičku a Space Marine zase naprosto neobhájenou pětku?
Aleši, Vy tu mluvíte o užívání celé stupnice a o neuvěřitelném stereotypu u Space Marine, ale u Vámi recenzovaného Assassins Creed Brotherhood jste slovo stereotyp - kterého je hra plná - nezmínil ani jedenkráte. Socomu vyčtete více než Space Marinu a dáte mu 6... A Dragon Age 2, který je hodně stereotypní, má hodně nedodělků dostane 8. A to raději nebudu řešit Killzone či Resistance... Opravdu mi přijde, že díky tomu, že Vám SM nešel, tak jste se na tu hru díval náhle kriticky.
Další věcí je, že když má hra autoheal, hráči (recenzenti) si stěžují. Když má lékárny, hráči si stěžují. A když tvůrci vymyslí skvělý a originální způsob léčení, který hráčům nedá nic zadarmo, tak si hráči také stěžují.
"Architektura Forge World je sice skvělá, až by se člověk i rozhlížel, ale hra vás vede koridory, pak koridory a nakonec zase koridory." - hrám od vydavatelů jako je EA či Activision se to nevytýká, vcelku zvláštní...
"Po třech hodinách je to smutná nuda, po šesti ubíjející nuda." - takže když se začne prostředí a gameplay měnit, tak je to smutná nuda?
"Space Marine totiž postrádá „ách“ efekt, který v GoW je. Jsou to momenty, kdy prostě s otevřenou hubou zíráte buď na to, co vidíte, na to, co se děje nebo na to, co se stalo." - nic takového tam nebylo? Tak to jsem asi hrál jinou hru, než Vy...
"Bohužel, když máte nudné, až stupidní dialogy, ubíjíte tím i příběh." - kromě toho, že toto je věc, kterou zahraniční recenzenti chválí (stejně jako dabing), tak jsou to Mariňáci! Nejsou tvořeni k mluvení - na to dříve byli "Iterátoři" -, ale k boji, takže očekávat od nich více, než bylo ve hře je spíše úsměvné.
Přijde mi, že hře vytýkáte věci, které Vám u jiných her nevadí a často u nich bývají mnohem horší... A navíc hře vytýkáte i to dobré a originální... Pak se můžeme divit, že se dělají stále stejné kraviny, které vydělávají a stále mají namísto recenzí chvalozpěvy, protože u originálních nápadů vývojáři převážně schytají kritiku za to, že se o něco pokusili... -
-
hele, díky
+1 -
You said it, battle-brother.
Jsou tady tací, kteří se bohužel se svým vyjádřením párají mnohem méně než já, ale jsem moc rád, že někdo si dá tu práci, a objemem informací a faktů moje příspěvky v mnohém překoná. Víc takových.
Jen tak BTW, ta výtka k dabingu mně osobně přišla úplně mimo asi nejvíc, protože Mark Strong to namluvil naprosto božsky. -
-
Když už něco chci napsat, tak by to mělo mít určitý objem slušného textu. Nadávání či "výkřiky do tmy" jsou naprosto mimo mísu.
Ten dabing se netýkal zrovna této recenze (jako téměř jediná věc v mém příspěvku), ale některých zdejších diškutérů či jiných českých recenzí. Hlavně Britové, ale i jiné anglicky mluvící státy ten dabing milují, ať už kvůli Strongovi, britskému přízvuku všech (Warhammer je britský, takže by se toho hra měla držet, což také dělá) nebo (a hlavně) kvůli skvělým Orkům a jejich "cockney" přízvuku, který zní prostě skvěle.
Ale co jsem opravdu z recenze nepochopil, co přišlo Alešovi na epilogu špatného? Bylo to jednoduché, pointa byla naprosto jasná a nějaký sáhodlouhý rozhovor by to celé mohl jedině zkazit - samotní lidé z Black Library (toho skutečného, ne "Black Library of Chaos") samo v knihách psali, že Iterátoři byli od mluvení, Mariňáci od zabíjení. Ostatně každý Iterátor dělal to samé, co Hitler - dokázal dostat davy lidí na svou stranu "pouhým" proslovem.
Jinak něco podobného, jako Games udělali na Game Trailers, kde hru vychválili a poté dostala 7,6 - což nikomu nešlo do hlavy, protože z recenze to vyznělo na takových 8-8,5 bodů.
Ještě pro Games, zkuste stejně hledět na hry od EA či ActiBlizzardu. Strhejte ty, které si to zaslouží (je jich dostatek) a pak nám dejte vědět, co na to vydavatelé říkají - v zahraničí by daný server dotyčnému člověku (autorovi recenze) domluvil nebo by s ním ukončil spolupráci a nebo by nedostávali náhle hry k zrecenzování. Nejlépe dejte recenzovat Diablo 3 někomu, kdo miluje "opravdová" RPG ;). -
-
You said it again. A měl jsem na mysli výtku v recenzi, ne tvoji.
-
-
-
Touché. Ale místní příšlušníci a placení agenti GameSStapa ti to nedarují, Císař chraň tvou duši. *2*
-
-
V pohodě, tento měsíc jsem nedostal ani korunu, takže mu to daruju.
Agent.
-
-
-
Tak jsem to dohrál a nenudil sem se ani jedinou minutu. Tahle hra sice není na 9/10, ale dát tomu 5/10 je pitomost.
Co se týče problémů s healováním, co recenzent zmiňuje, tak jsem je buď neměl vůbec, nebo jen minimálně (v posledním boji). Musim se přiklonit k názoru, že v tomhle případě nejde o nedostatek hry, nýbrž o nedostatek skillu hráče. -
Nevim co resite se subjektivnosti. Subjektivne, kazdy fanda warhammeru musi dat 10/10 za tak skvelou akci a řež za člena Super Marine. Jinak bych hodnotil 7/10. Zase tak monotonni to neni kdyz to srovnam s jinyma, grafiak je uchvatna a architektura obycejnych mist ktere jen probihate nuti zastavit a kochat se. U her mi slo vzdy o atmosferu a tady to 10/10 je 100%. Pribeh stereotypni rozhodne neni, vetsina zvratu je necekanych a v momentech kdy uz clovek mysli ze hra konci a bude nejakej zaverecne klyse pokracuje s podivem dal. Podivejte se jake hodnoceni ma trapny Seriou Sam, to mi prijde jako podobny masomlejn s chabou grafikou, trapnym pribehem a neuveritelnym stereotypem... A pak tyhel dve hry srovnejte ;-) Tiscali mam rad za nestranost, ale tahle recenze je hnus *11*
-
tak Gears of War si potom zaslúži 6/10
-
-
...tak urcite, hlavne od ludi, ktorym to moc neslo...alebo si to nehral vobec? :D
-
to souhlasí *1*
-
-
Dělate si srandu?? Vždyť to jsou vesmírní mariňáci a i když kampaň neni moc dlouhá tak to nevadí protože kdyby byla delší už by byla stereotypní.Pro mě je to zase jednou výborná rubačka se spoustou krve a střílení.
-
To jsem fakt jedinej koho souboje v demu nadchli? Asi jsem divnej :D
-
-
Snad jo *1*
-
ne nejsi, o hre se pise jak ma repetitivni souboje, ale me orkove vybuchujici po zasazich z bolteru a hrani "baseballu" s 10 orky naraz za pomoci thunder hammeru ci baletni predstaveni "modra labut" v podani power sekery neomrzely do konce hry, resp. hra byla tak akorat dlouha aby me to nezaclo vadit
-
-
Nejsi. *3*
-
Jj s orkama bylo uplne nejvic zabavy. Likvidace desitek orku v gejzirech strikajici krve je neco co mi vyvola usmev na tvari stale. Demo jsem dohral asi 15x na nejvyssi obtiznost :D
-
-
-
Ja zrovna nemám moc času na hraní ale na tuhle hru se chystám, videl jsem spoustu videí a hrál jsem demo nekolikrát a ta atmosféra tam proste je. Knihy jsem nečetl ale jsem fanouškem odkdy jsem hral Dow1. V podstate když nekdo hral DoW a predstavoval si jake by to bylo hrat v third person tak tohle je ono. Par postu niže jsem tady na to nadaval ale pak me to demo chytlo. Proste to ma pro me kouzlo diky tomu že je to warhammer 40k, kdyby tam nebyli marinaci, warhammer arcitektura, tak bych se na to koukal jinak.
-
-
Já sem odjakživa fanoušek her od prvního DoW. Teď sjem začal číst i knihy a popravdě, nějak jsem se do toho zblíznil tak, že i mou lásku k Warcraft Universu to zastínilo a strčilo do pozadí. Pokud budeš chtít i knížky, doporučuji si sehnat ságu o Ragnarovi(Warhammer 40k : Hvězdný vlk - první 4 díly od William King a další dva od Lee Lightner). Tuhle hru jsem si koupil hlavně kvůli tomu, co mi provedly ty knížky :-)
-
-
Teda už dlouho jsem nečetl takový žvást jako je takhle recenze, kdyby zde aspoň autor nějak obhájil své špatné hodnocení jenže je zde typická snúška řečí která mají obhájit průměrné hodnocení jenže v zásadě nic neřeknou. Pane Smutný nesnažte se za každou cenu odlišit od recenzetské obce a zkuste taky někdy hrát. Jelikož poslední dobou vaše příspěvky jsou dosti slabé.
-
No nevim no, poslední dobou se mi zdá,že si Ales Smutny si zacina pěkne sr*t na hlavu.
Ze zacatku jsem proti nemu nic neměl, ale poslední dobou se mi zdá, že jeho nazory jsou až moc subjektivni a občas psaním i naprosto ***** článků, který spíš odpovídá někoho kdo píše recenze,články na svem blogu kde je jasne, že pujde ciste o subjektivní nazory.
Myslím si, že když už nekdo píše na celkem prestižní web o hrách, tak svuj nazor musí trochu krotit. Proste když nenavidim RPG tak nebudu recenzovat Zaklinače/oblivion.
Tady autoroj hra podle me opravdu hodně nesedla, jelikož jeho hodnocení se mi zdá hodně slabé a hlavně celkem neopodstatněné. -
-
Technická: názor je subjektivní z principu.
-
-
Technickou si nech pro technika. Samozřejmě že recenze bude vždy v určité míře subjektivní, ale taktéž musí být objektivní, tudíž jí má dělat člověk, který má rád daný typ her a může objektivně srovnávat s jinými hrami podobného ražení, protože opět tu recenzi budou číst převážně ti, kteří daný typ her hrajou ! Osobně nesnáším Jap/Korea RPG a onen grafický styl. Pak by asi nebylo rozumné abych psal recenzi na Final Fantasy XXX, když sem to po hodině hraní smáznul...
-
-
"Samozřejmě že recenze bude vždy v určité míře subjektivní, ale taktéž musí být objektivní" Chlape, ty dneska perlíš! To je jedna kontradikce vedle druhé.
-
-
Tak to pozor... To žádná kontradikce není:
Příklad. Jako profesionální recenzent, rcenzuji FPS Hru "Sejmi svého poslance..."
Určitá míra subjektiviti: Všichni chválí animace postav, mě prostě přijdou špatné. Výsledek hodnocení sníženo o 1 bod.
Objektivita: Porovnávám s jinými FPS, které jsem hrál a hodnotím grafické zpracování, atmosféru, ovládání, chytlavost a další maličkosti. Ačkoli hra je mi proti srsti, protože mám rád politiky, jsem profesionál a vzhledem k tomu, že nebýt oné maličkosti, hra je výborně zpracovaná a chytlavá, dávám místo subjektivních 6/10, objektivních 8/10.
Animace postav ale prostě nemůžu odpustit a výsledkem je tedy 7/10. Objektivní hodnocení se špetkou subjektiviti. -
-
Malá rada k tomu poslání - zaregistruj se a budeš moci příspěvky editovat. Bez toho bych často vypadal jako naprostej tydýt *4*
-
No tak to jo, taky když sem to poslal sem si řikal, že to spojení vypadá trochu nešťastně.
Jinak k tomu hodnocení, mě tohle skutečně až naštvalo. V tom případě by tedy každá MP hra měla mít zvlášť hodnocení MP části. Když hra se skvělým MP dostane 5/10 v konečném důsledku to znamená, že méně lidí si onu hru koupí a následně ji méně bude hrát, což pro mě znamená méně hráču MP, tedy se mě to hodnocení dotýká. A bohužel je dost lidí, kteří jakmile vidí 5/10 tak si ani onu recenzi nepřečtou, nejsem vyjímka, pokud nějaká absolutně mě neznámá hra dostane pod 6/10, recenzi nečtu...
A jak už píšu ponikolikáté, pakliže SP ji čistý průměr až podprůměr, což není, mohu srovnat s mnoha hrami a ano sám bych v nejhorším případě dal SP 6/10 (jako kritický fanoušek W40k), ale MP je jiný kafe, ten si prostě objektivně 7-8/10 plným právem zaslouží, z mého subjektivního pohledu 9/10, protože v mých očích je téměř dokonalý. Má hlavně něco co už sem dlouho u MP postrádal a to atmosféru a chytlavost. Pak konečné hodnocení nemůže jít objektivně pod 6/10, což ihned má psychologickej efekt a čtenář W40k neznalý si třeba recenzi přečte, ale přesto je to jen 6/10. Proto jsem pro to, aby se SP a MP hodnotili zvlášť. Protože je rozdíl když dotyčný uvidí 6/10 nebo SP 4/10 MP 8/10, pak to ihned vrhá na hru jiné světlo. No nic, tahle recenze mi přišla špatná, stejně jako ona na DeusEx, což je nepochybně vynikající hra, ale 10/10, tak dobra neni... -
Spíš než slovo objektivní bych v tom případě používal odborný, ale ok, jde o slovíčkaření. Mně prostě ty tvoje fráze přišly tak nešťastně napsané, že jsem si musel rýpnout. Ale v zásadě s tvým přístupem souhlasím.
Při jakémkoliv posuzování se počítá pouze odbornost a zkušenosti. Recenzent by měl mít nezaujatý přístup, mít hodně nahráno a hlavně hrám rozumět. Já to vidím takhle: Zhodnotím všechny aspekty hry (od grafiky po příběh) plus ještě počítám s tím, jak moc je ten který aspekt pro daný žánr důležitý. Pokud žádný z aspektů nevybočuje, s klidným svědomím dá hře pětku, jelikož jde o průměrný kousek. Má-li ode mě dostat třeba osmičku, musí mi něčím vyrazit dech. A zdá se, že panu Smutnému nevyrazila dech vůbec ničím. *4*
-
-
-
Problém je v tom, že já mám tenhle typ her rád, stejně jako svět WH40K (i když ne tolik jako Fantasy Battles) a na samotnou hru jsem se těšil. Takže tady ta teorie poněkud pokulhává...:)
-
-
Ani ne, pakliže máš rád W40k, pak SP může být zklamáním, což je pak nakonec kontraproduktivní a opět se to negativně projeví na hodnocení, které by W40k světa neznalí subjektivně nezapočítal. Ještě bych vzal 6/10 za SP, ale 5/10 je čistě subjektivní hodnocení bez špetky objektivity. Plus pokud sis střihnul, alespoň zběžně MP, pak je hodnocení naprosto zcestné, protože právě MP je splněním snu každého W40k SM fanatika a nejen to, objektivně je prostě MP ve Space Marine vynikající...
-
-
2 Ales: Cítíš, ale očividně nejsi... O MP se nezmiňuješ dostatečně, a pakliže ho chválíš, konečné hodnocení nemůže odpovídat tomu co píšeš. Čistě MP je min za 7/10 a to pro neznalé W40k, pak je SP za 3/10, což by znamenalo, že SP je v podstatě odpad a to rozhodně není. Hodnocení 6/10 bych ještě vzal s tím, že recenzent byl extra přísnej, ale 5/10 je opravdu k smíchu, resp. k pláči...
-
2 Cahir: Ano já si to napsat mohu dovolit, nejsem recenzent a když porovnám MP s jinými akčními hrami posledních několika let, je zatím nejchytlavější, nejatmosferičtější a nejzábavnější. Tedy dle mého názoru objektivně je MP Space Marine vynikající...
-
No vida, ale já se naštěstí, velmi neomaleně, cítím natolik zběhl v kramflecích, že nějaké zklamání dokážu v pohodě od finálního dojmu odfiltrovat. Ta hra je prostě dle mého názoru zcela průměrná, čemuž ona pětka odpovídá.
A o multiplayeru se zmiňuji a chválím. Přijde mi, že se až moc lidí soustředí na číslo a ne celý text :) -
" objektivně je prostě MP ve Space Marine vynikající..." *1*Chtěl jsi říct subjektivně, že jo?
-
-
-
-
-
-
nezlobte se na me ale to si delate prd*l? 5 bodu??? Osobne povazuju tuhle hru za jednu z nejlepsich akcnich zalezitosti za posledni dobu...kazda hra ma nejaky chyby ale 5/10????
tady je neco hodne spatne a tahle hra to rozhodne nebude. Ad se na me pan Smutny nezlobi ,ale jeho "vytky" jsou uplne zcestne a hodnoceni uplne mimo...ke kvalite recenze jako takove se vyjadrovat nebudu... -
-
Recenze je subjektivni nazor cloveka, takze muze udelit znamku jakou chce, navic tahle hra si nezaslouzi ani tech 5/10, je to naprosta bezducha strilecka
-
-
Recenze má být objektivní. Subjektivný blitky si každý může psát na blogísek, ale když se snaží o seriozni recezni na pseudo-seriozni server měl by se snažit o objektivitu...
-
recenzent sa ma pokusiť o objektivitu. Predstav si že by som bol recenzent a recenzoval FIFU. Mňa ale futbal vobec nebavi a dal by som 0 bodov s tým že je to srač.a a je to môj subjektívny názor
-
-
Objektivita z pohledu jednoho člověka je hovadina. V závislosti na odbornosti, zkušenostech a racionálním přístupu se zvyšuje kompetentnost recenzenta, toť vše.
-
-
-
Každá recenze je subjektivní a pokud jsi tu hru hrál, tak ti snad jedno kolik tomu autor dal. Nikdo ti nebrání napsat vlastní recenzi, místo toho abys koapl asi dítě.
-
Pětka je průměr. A podle všeho je tahle hra průměrná od grafiky až po délku kampaně.
-
-
Přesně tak. Ta hra je průměrná. Má svá pozitiva, svá negativa. V dobách mého fanatického zapálení do W40k bych asi také hodnotil lépe, ale dneska už jsem poněkud více kritický a uznávám, že tato hra prostě na více jak 6/10 nemá (pokud 5 nebo 6 bereme jako průměr - jiné servery mají průměr 7/10, pak je to jasná 7).
-
až sa tu všetky recenzie budú riadiť pravidlom, že 5 je priemer, tak ok:)
-
-
Co se mě týče, tak bych řekl, že se jím řídí.
-
-
Ano, mimo vyhypovaných her... což je vlastně skoro každá ze zámoří...
-
No tak to určitě ne.
-
-
-
sigle jsem hral zatim 2x po sobe a ted hraju MP. Muzu s klidnym svedomim rict ze ta hra neni prumerna naprosto v nicem...a co se tyka grafiky uz vubec ne. Naopak po dlohy dobe neco co ma kvaltini jak artdirekci tak je to zaroven odladeny a technicky zvladnuty. Delka SP kampane na stredni obtiznost je standartni...
-
-