Přejít na výpis diskuzí
Warhorse blog řeší rizika nevyzkoušeného game designu
6.8.2012 | Petr Poláček
83 příspěvků
-
Ještě k tomu Robinsonovi to nechápu tu jeho kritiku že když se málo oblékl tak dostal rýmu a přitom na začatku článku si stěžuje že barbarky běhají ve sněhu polonahé :) Je pravdou že někdy řeší opravdu blbosti tak jako v kritice na film Batman.
-
Myslím že on nechce přimo realistickou hru ale hru která je postavena na logickych prvcich a to moc her dneska není. Ale to je zpusobeno tím že plno hráču nad hrou nechce ani přemyšlet ale prostě chvilku sednout a hrát. Tedy pro uspěd Danovi hry bude duležité jak se ty jeho prvky budou ve hře prezentovat. Ale myslím že jeho velkym vzorem bude práve Fallout:NW...
Nejvetší přinost tyhle články ale dávají samotným tvůrcům popřipadně Danovi protože reakce na jeho články jsou opravdu dobré a věřím že mu vnukli plno nápadů co ještě zlepšit....(bohužel v téhle diskuzi zatím není žádný)
Nejde ani tak o to jestli je to možné ve virtualním světě je v podstatě možné cokoliv jde o to příjit jak to udělat a taky jak optimalizovat kod. Ona Arma jde v podstatě podobnym směrem jako co píše Dan ale její uspěch vždy končí na bugach a na tom že v době vydaní si ji zahrajete jen na těch Hi-tech mašinách...
Jen to co Dan nastinil v tom článku myslim moc casual hráču nezaujme. Ikdyž jim bude stačit povedeny (efektní) soubojovy system a to ostatní muže byt pro hrače kteří RPG milují...Otazka je je dosta takovych hraču aby hra měla komerční uspěch který bude rozhodovat o další budoucnosti studia? Přece jen ta hra nebude tak silná značka jako je Witcher a pravě reklamu si bude muset dělat kvalitou a recenzemi...nevím jaky mají rozpočet ale pochybuji že si budou moct dovolit světou reklamní kampan...
Rozhodně držím palce Dan většinou neříka blbosti. Každopadně myslím že mezi programatorama moc kamarádů nemá :D -
Jinak ukázka, napíšu to po paměti, protože skripta už nemám: "Chytí-li se zloděj v noci, pověsí se. Chytí-li se ve dne, pustí se, pokud škodu nahradí a odpřisáhne se městu. Chytí-li se pak znovu, pověsí se". Oni se s tím naši slavní předkové moc ne*rali. *4*
-
Nikdo nebrání tvůrci hry nastavit obtížnost nebo udělat různý stupně herní mechaniky. Robinsona bych nezatracoval, ty hra byla špatná díky zpracování, ale nápad je super. Dneska se podobné prvky snaží převést např. do Day Z. Každej nechce hrát hry typu Call of Duty nebo BF kde s americkou vlajkou strčenou v řiti zachraňujete svět :)
-
No, na malou chvilku jsem věřil, že Dan Vávra půjde za realističností tak daleko, že bude do hry implementovat alespoň základy českého středověkého práva. *4* Což by bylo neskutečně cool, ale piplat se s tím pro těch pět lidí v republice, kteří to ocení, to asi nemá význam.
-
Náhodou fajn, hned jsem z audioknihovničky vylovil a vrazil do přehrávače Horrorscope *1*
-
Možno sa spýtam blbo a fanúšikovia ma ukrižujú ale táto hrá má byt na všetky hlavne platfmy? Dikes
-
Tak zrovna s Mafií bych to nesrovnával :)
-
Me osobne vic nez potreba jidla vadi ze v nekterych hrach jsem ani jednou nesel spat (ve Skyrimu se mi quest pro dark brotherhood aktivoval az v pulce hry kdy jsem poprve usnul ;-), v jinych (zvlast starsich podle D&D pravidel) jsem kazdych par minut usinal na osm hodin. Treba prvek unavy by nemusel byt tak tezky a docela by prispel k realismu.
Co se tyka jidla, tak proc ne, ale pak se zase najde nekdo komu vadi ze porad jis a pijes a nikdy jsi nebyl na zachode, a muze to skoncit shanenim toaletniho papiru ;-) -
až tak ako v tomto nie.
-
Vavra se snazi logiku realneho sveta napasovat na vsechno, v tom vidim jeho slabinu. Nedokaze pristoupit na to, ze v jinem svete plati jine pravidla, a posuzovat to podle nich. Jelikoz mafia i tohle rpg maji zaklad vicemene v realnem svete, nebude to problem. Ale pri posuzovani ostatnich her / filmu ma diky tomu klapky na ocich, vidi jenom urcitym smerem.
-
v mém Skyrimu ani ty polonahé barbarky nebyly v pohodě, jelikož jsem to hrával s Frostfallem (dekuji moderum) a musel jsem hledal tepelné zdroje, žrát polívky a mít na sobě kožíšek, abych neumrzl :) jinak souhlasím, nejlepší je kompromis mezi realitou a nerealitou.. všeho moc škodí i v tomto případě
-
Hele já to myslel ze srandy ale omlouvám se za ty záchody ale nemohl sem si pomoct.
-
Ano,ne vzdy to bylo reseno idealne,ale mnohdy to pro staci. Treba ve F:NW jsi asi tezko nosil 50 jidel,protoze byly hodne tezke a nosnost tak mala....
-
No, vzhledem k tomu, že Vávrovo rpg bude zasazené do reálného světa, tak tam polonahé barbarky nepřicházejí samozřejmě v úvahu. A obecně si takový koncept vyžaduje mnohem větší zaměření na "reálnost" herního světa. Zatímco barbaru Conanovi dokážu uvěřit, že sejme 50 chlapů v jediném souboji 50 na 1, tak by bylo docela komické, kdyby takový geroj byl ve středověkém prostředí.
-
problem je v tom, ze u takovych her to pak vypadalo nasledovne...dostal jsi hlad a klikl jsi na 1 jidlo v inventari, kterych jsi tam mel treba 50, to same s pitim a spanek se resil tim, ze jsi nekde rozdelal ohen (tam to byvalo aspon obcas spestrene nejakym tim prepadenim)
-
Mojsejova že kecá o podnikání? Aha, v tom případě je omluva na mé straně. Vávrova hra sice není hotová, ale příležitostí, jak nahlédnout do jejího vývoje a do logiky Vávrova přemýšlení/kritiky je díky blogům dost.
-
Tak to píše od samého začátku, pokud bys si přečetl jeho články.
-
no veď práve preto píšem, že konečne cítim nejakú známku pokory v tom zmysle, že sám uznáva že nie je všetko tak jednoduché ako si možno aj sám predstavoval a že implementácia jeho vízií napokon ani nemusí výsť.
-
- Mojsejova väčšinou kecá o podnikaní a keďže je podnikatelka, tak v tomto smere nie je žiadny rozdiel.
- Vávra nemôže argumentovať svojou pripravovanou hrou, keďže tá hra ešte neexistuje :)
- rozdiel medzi nimi je v tom, že ona trepe dve na tri a Vávra väčšinou to čo povie má reálny základ a dáva zmysel.