Přejít na výpis diskuzí
Warhorse předvádí výhody plátové zbroje a představuje nové typy zbraní v Kingdom Come
2.9.2016 | Aleš Smutný
211 příspěvků
-
kudrnac jak vsechno odkejval, zaslouzil by pamlsek *1*
-
-
Jak by řekl můj čoklík: mňamku. *1*
-
-
Jinak, to brneni ve videu mi neprijde uplne kvalitni, to jak seknutim do nej udelaji sram jako prase nepusobi dojmem, ze jde o kvalitni zbroj.
Doporucuju tohle video, jen pro udelani si obrazu o tom, jaka je v brneni mobillita atd https://www.youtube.com/watch?v=5hlIUrd7d1Q -
-
jojo pro demonstraci sekat do drahýho kvalitního brnění, aby to zdejšímu párečkovi přišlo co nejvíce reálné
-
Je vidět, že oboje brnění mají jiný tvar. To na videu co si postoval je hodně vyboulený, tzn. meč po něm spíš sjel - síla přenesená na brnění byla pod jiným úhlem než na plochém ve Vávrově videu. Nemyslim, že je to o kvalitě jako spíš o jinym typu, možná z trochu jiných let.
-
Nikdo nerika ze byl ritir nemobilni, ale zapasnik MMA obleceny jen v trenclich je mobilnejsi omnoho vic
-
-
Jo, jenže zápasníka MMA v trenclích skolí první rána mečem.
-
A taky zranitelnější.
-
-
-
No tohle video bylo asi spíchnutý horkou jehlou, boj mě zajímá ze všeho nejméně, ale na hru se fakt těším. Na prvních záběrech jsem si říkal, že s tou herní grafikou nějak kouzlej a on to byl dron :)
-
No man sky po česku?
-
-
Hmm tak když to lidi srovnávali s bannerlordem, sem si řekl "Tak jo, aspoň je to obojí ve středověku" ale srovnávat příběhovku, která se odehrává na celkem malé ručně dělané mapě, se sci-fi sandboxem, kterej je kompletně procedurálně generovanej už je moc.
-
-
zase jsi pres sve ego nepochopil co tim chtel trolit.. ok klasika
-
-
-
zajimavy, ovsem jaka bude hratelnost a zabava to je ve hvezdach, on se ten realismus ve hrach taky nema prehanet. Mno snad se mu to povede.
-
-
Mam dojem, za Vavra nekde zminil cosi o 20-25M dolaru. Kickstarter byl jenom pitch pro investora, jestli je o to skutecne zajem. Takze tolik k tvemu "nebude to o moc vic nez 3M" (kde jsi vlastne vzal tak smesne male cislo? Za tolik se takovahle hra fakt udelat neda), vic to samozrejme bude. A o hodne.
20-25M je mimochodem celkem normalni cena za ackovou hru bez penez za reklamu (s reklamou to klidne splha pres stovku). -
Toho bych se vůbec nebál. Prostředí vypadá skvěle, je tam hodně míst, kromě vesnic třeba jen statky, tábory, různé řemeslnické osady, tábořiště v lesích, s postavami se často dá mluvit, snad na každém místě je nějaký quest (originální, ne "tam je tlupa banditů, zabij je a přijď"). Boj je promakaný, není to jen tupá rubačka. Vůbec bych se nebál toho, že to nebude super. Jediná věc, která mě trápí, je kdy. A samozřejmě technická úroveň.
-
-
Problem je jen v tom ze to co popisujes dnesni herni mainsteam hrat moc nechce, chteji pravy opak. A cilit na jen urcite publikum , mi v tomhle pripade celkem draheho a megalomanskeho projektu neprijde jako dobry napad. Mozna by to chtelo tam dat trochu obojiho aby na obou stranach zustala koza cela a vlk se nazral.
-
-
Kingdom Come a celkem drahé? Mě přijde, že tu hru dělají prakticky zadarmo.
Tam je celková cena kolem 6-8M USD ne? Což je úplně nic na takhle vypadající hru. A myslím, že i pokud si to koupí celkem omezené publikum tak se jim to splatí.
Když Mount & Blade série prodala kolem 6M kopií a to je si myslím, ještě o dost okrajovější záležitost, než KC, tak si nemyslím, že by museli nějak cílit na mainstream. -
-
No, ja nevim, kdyz clovek vidi zabery z jejich studia tak na indie vyvojare teda nevypadaj, spis to tam vypada jak v centrale EA, jen ten provoz tohohle zazemi musi stat majlant.
nevim ze by Kingdom Come mela byt serie , ze by se to dalo srovnavat s prodeji nejake jine serie..spis se podivat kolik prodal treba prvni dil mount and blade to by asi bylo presnejsi..teda jestli tou ,,serii,, nemyslis rozkouskovani na nekolik casti.. -
-
Tak všechen zisk z prodeje hry taky nepoputuje přímo vývojářům a provoz kanclu v Karlíně něco stojí, nicméně Warhorse musí mít spočítaný, že je ten projekt jakžtakž rentabilní.
-
No já právě nevím kolik prodali jednotlivé díly... ale řekněme, že pokud prodají 1M kopií (M&B má 4 hry v sérii, takže bych neřekl, že to je nereálné) tak se jim hra splatí a ještě dost vydělají.
A taky je potřeba si vzít, že splácet musí jen to co jim dal investor... ostatní jsou peníze od lidí, kteří si hru vlastně koupili dopředu.
Takže vlastně jim stačí velice málo prodaných kopií, aby zaplatil investora + mu vygenerovali nějakej zisk. Samozřejmě je možné, že jim investor dal víc, než ty původní 3 miliony, ale pochybuju, že to bude nějak extra víc.
-
-
-
-
-
-
Je to pěkný, Dan Vávra si dal vysoký cíl a jde si za ním. Je neskutečný, co dokázal. Jen tak dál, na hru se těším. *4*
-
-
"To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze." ...tady tedy nepůjčují, ale dávají
-
-
kdo dal Bábrovi peníze?? *8*
-
-
jj přesně on to dělá celý sám, ty ostatní lidi kolem to jsou jen najatí herci..
-
-
Boze...troll debilni...takze nekdo, kdo ma vizi, nemuze nic vytvorit a neni hnaci mechanismus veci? Hitler nemuze za vznik treti rise? Steve Jobs a Woz za vznik Applu? Gates za vznik Microsoftu? Kdyz by nebylo jich, tak nic z toho co udelali, by nevzniklo...
-
jo tak, pán je trotl *1*
-
-
-
Didly weapon *1* A jak tam Hellboy stál vedle toho čuníka, propuknul jsem v šílený smích... aby si je tak spletli *1* Nic ve zlém, sám nejsem hubený, ale je ho kousek...
-
Já pochopím objektivní kritiku, ale tady se zase sešla banda blbečků, co si léčí svoje mindráčky. *7* *7*
-
-
Ja Vavrovi fandim, jen mam obavy, aby kvuli perfekcionismu mu nedosly prachy a nemusel vydat polorozdelanou hru s neodladenymi mechanismy.
-
Ale no tak. Vždyť je to legrace. V době, kdy jsme byli spolubydlící, pošťuchovali jsme se prakticky furt. Taky jsem si jistý, že je mu to tady zdravě fuk *3*
-
-
však tebe jsem na mysli neměl
-
-
-
Jako obvykle, opet nic o hre jako takove. Vavra si precetl zrejme nemale mnozstvi příslušné odborne literatury, ale myslim, ze nabyte vedomosti mel manifestovat radeji nejakym dokumentárním serialem, historickym blogem nebo treba knihou. Bohuzel si vybral asi nejmene vhodné medium, kterym chce verejnosti stredovekou atmosféru zprostredkovat - videohru. To kvuli tomu, ze trpí utkvelou představou, ze je znamenitym hernim vyvojarem. Není. Koncept Paskvildomu je cim dal roztristenejsi, katastrofa v podobe alfy vyvojare zrejme nepoucila, ackoli meli dostatek zpetne vazby, jak hru vylepsit. Predevsim se potvrdilo, ze cely koncept je chybny, resp. prilis ambiciozni. Je třeba puvodni plany trochu zkrotit a přizpůsobit schopnostem a moznostem teamu. První akt by nemel byt openworld sandboxem, je to zbytečné, stačí poctive podany hlavni příběh, nastineni loru (ktery bude tim nejobtiznejsim, protoze se potáhne celou případnou sérií) a zakladni herni prvky (boj, rpg prvky, crafting,..). Napechovat sem vse, co Vavra nasliboval, je nemozne a je opravdu potřeba si tuto skutečnost konečně uvědomit a chovat se podle toho. K cemu je takova video prezentace o stredovekem boji, kdyz ve hre jde přece o úplně neco jineho - o zabavu. Hra musí byt v první druhe i treti rade zábavná, vse ostatní je druhorade. Takove video je mozne schovat mezi bonusy, ale boj ve hre je zatim (dle alfy) priserne nudný a na tom by se melo usilovne pracovat namisto sekani a bodani do prasecich kadavru. A (pseudo)realisticnost rozhodně neni omluvou. Vavra si neuvedomuje, ze je se svym produktem jiz v prodlení a stale se zabyva marginaliemi. Opravdu si myslim, ze se bohužel do puntiku vyplnuje, co jsem rikal uz na zacatku projektu, a sice ze Vavra nikdy nemuze byt schopnym vyvojarem kvuli svemu osobnostnimu profilu. Je příliš narcisistni, zahledeny do sebe, nesnese kritiku, je přesvědčen o svoji pravde a neni svolny k jakymkoli kompromisum. Chybi mu pokora a realisticky, objektivni nahled na vec. Lituji jeho vyvojarsky tym, protože svoji zatvrzelou zabednenou snahou o vytvoření megalomanskeho projektu pohrbi snahu vsech, kteri se na nem podileli. Rysuje se zde totiž propadak formatu No Man's Sky. Jenze v jeho případě ma z ostudy kabat pouze 15 lidi, zatimco ve Warhorse jich pracuje nekolikanasobne vice..
-
-
tl:dr
-
-
dr:tl
did read
troll low
-
-
Já jsem ten boj osobně nezkoušel, tak nevím, ale možná to tak špatný není. Jako vyloženě blbý mi to nepřijde. Akorát ty animace jsou příšerný.
-
Kvalitní výkaly. Děkujeme..
-
-
Podle zápachu tipuju he7he...
-
-
-
Bude tam i dobová hudba? *1*