Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jinak si myslím že proti rytíri šlo bojovat tak, že jste ho bud prostrelili kuší, nebo se stačilo vyhnout jeho meči a pak ho MM stylem zvalit na zem (byl težky a nemotorný, prilba mu omezovala rozhled) no a na zemi jste mu proste vrazili dýku mezi časti zbroje. nebo bych na nej hodil rybarskou síť jak ve starem rímu
    • Rytir nebyl rozhodne pomaly ani nemotorny tohle je mylna zazita predstava. Prostrelit zbroj (vsechny vrstvy) kusi je velmi tezke. Jakmile jednou minete, nez nabijete je po vas. Dyka se skutecne pouzivala, srazit ho na zem a dykou bodnout do krku je velmi ucinna taktika
      • Inquisitor
        Přesně tak, to je zažitý omyl, že byl rytíř nepohyblivá mátoha. Brnění si mohl dovolit jenom šlechtic a těm byla zbroj vyrobená na tělo. Váha byla zhruba 40 kilo, takže vlastně dnešní plná polní. Pohyblivé klouby a spojení umožňovali celkem ladný snadný pohyb. Jenom do některých úhlů se ruka dávala špatně nebo vůbec, ale ochrana to vyvážila.
    • Rybarska sit je takova gladiatorska zalezitost ale v opravdovem boji to nikdo nepouzival....
    • Zbroj tezka byla, ale ber v potaz, ze vetsinou dany clovek pomerne casto (co jinyho chces delat ve stredoveku krome cviceni, zrani a rozmnozovani) cvicil primo se zbroji a vypestoval si fyzicku. Kusi ho prostrelit muzes, a taky se tak delo, dokonce papez, jehoz jmeno jsem zapomnel, oznacil kuse za nekrestanske, protoze neni mozne, aby sedlak bez treninku byl schopen na nekolik desitek az stovek metru zabit rytire.

Prilba mu omezovala rozhled - zalezi jak ktera, typicky vidis dobre dopredu a nahoru, do stran je to diskutabilni, dolu na nohy casto nevidis vubec, ale to se zaclo pozdeji kompenzovat. Pokud proti tobe bezi borec, tak si ho nejspis vsimnes. Proti vrazeni dyky nic nemam, nicmene rybarska sit je blbost jak svina. V boji bys ji musel celou dobu drzet v jedne ruce, takze nemuzes pouzivat stit, je tezka jak prase a pochybuju, ze by ji nekdo dokazal hodit na smysluplnou vzdalenost.
      • Innocenc II. na Druhém lateránské koncilu zakázal užití kuší, praků a luků proti křesťanům. Zakázal taky rytířská klání ohrožující život nebo třeba přikázal světským autoritám vykonávat soudní moc jen pod dohledem a za pomoci církevních autorit a zopakoval zákaz Prvního lateránského koncilu uzavírat v kněžském stavu manželství nebo žít v konkubinátu. (Nucený celibát je až vrcholně středověká záležitost.)
        • Tak ten zakaz kusi mi prijde od papeze jako hodne velka politicka svinarna. Jiste nikdo nechtel riskovat exkomunikaci a tohle dalo vyhodu bohatym statum ktere meli hodne rytiru a taky si mohli dovolit podplatit papeze. Jinymi slovy: bud se podrobite, nechate se laskave propichnout rytirskym mecem nebo budete exkomunikovani.
          • Ten zákaz nikdo nedodržoval.
    • TheGGG
      já osobně bych ho složil kopem z otočky a pak dorazil zabodnutím ukazováčku do jeho srdce...
      • Už jsem se lekl, kam mu ten ukazováček chceš bořit. :D Ikdyž takovýmu středověkýmu spocenýmu rytíři, by se to možná mohlo líbit *1* *1*
        • TheGGG
          tobě asi taky....
      • Ne kluku, tohle není srdce, to je (_|_)
        • TheGGG
          pls anonymku, to jak si měníš nicky ti nepomůže a přestaň mě pořád balit...
    • Si to můžeš vyzkoušet, přidej se k nějaké šermířské skupině a uvidíš, jak dopadneš *1*
    • jamar28
      Ty jo - dobrý. Super taktika, škoda že to za ta staletí nikoho nenapadlo. *1*
      • to je taktika pro boj 1vs1, do bitvy by se to moc nehodilo,
        • jamar28
          Já si myslím, že tam je největší háček v tom "vyhnout se jeho meči" a taky mám pocit, že trochu podceňuješ obratnost a sílu rytířů.
          • Přesně tak. Ti rytíři měli roky tréninku ve zbroji a s meči a nebyli zdaleka tak neobratní jak se může zdát. Navíc v bitvách bojovali v řadách. Kdyby jednoho srazili na zem a útočník se ho pokusil dostat na zemi, tak by sám dostal ránu přes záda ještě dřív než by stačil cokoliv udělat. Tohle není Assasins Creed :)
            • jamar28
              Přesně. Rytíři se jen tak někdo postavit nemohl - byli to víteční bojovníci. Ale vojáci to byli mizerní. *1* A taky na to dojeli.
  • Damarus
    Škoda že hra není spíš z časů říma. Středověk je nuda :) Ale těším se na výsledek jak to dopadne
    • Z časů pozdní antiky na našem území?
      • jamar28
        A tak co by ne, Římané na našem území nějaký čas sídlili.
        • Možná někde na jižní Moravě během markomanských válek? Nevím, jestli se pár nálezů dá považovat za stopy římského osídlení, snad šlo spíš o nestálé vojenské tábory? Ačkoliv je pravda, že na Záhorí po římské přítomnosti stopy jsou, není jich ale zdaleka tolik, jako v Považí. Každopádně o tomhle skutečně mnoho nevím. Ale tuším, že mnoho písemných pramenů není a o situaci na dnešním českém území v té době mnoho nevíme. Každopádně by mi taková fabulace přišla v tomhle případě spíš méně zajímavá, než hra postavená na historických podkladech.
          • jamar28
            Archeologické nálezy tu určité vojenské osídlení prokázaly. Koneckonců Vindobona byla za humny. A nepsal jsem nic o nějakém rozsáhlém osídlení.
          • Kde že to stříháš, jestli se můžu zeptat a není to tajný?
            • A je to tedy aspoň branže herní, televizní nebo filmová? *1*
            • *1* Warhorse to není.
      • Tak antika je dost ohraná, středověk samozřejmě taky. Taková třicetiletá válka nebo osmnáctý století na našem území, hm... Scénáristům by to otvíralo zajímavý možnosti. Tyranny... *4*
    • Inquisitor
      Každý historický období je zajímaví a Řím mi nepřijde nijak zvlášť zábavnější. Asi ti nesedí středověký reálie, ale že by to bylo nudnější?
      • Paulcz
        Přesně tak, navíc husitské války a to co tomu předcházelo je dost hluboká a zajímavá studnice událostí a osudů, je to hodně silné téma. To, že asi máme spíše zidealizovanou představu nemusí být na škodu. Škoda je, že to nikdo moc dobře neztvárnil, krom filmů v padesátých letech, který ještě ujdou a "děl" České televize tu nic není. Jsem zvědavej jak to KC uchopí.
        • Inquisitor
          To je přesně to co mě na histori baví. Ne suchý nudný letopočty a životopisný data. Ale když člověk pročítá ty životy a příběhy, to je často něco neskutečnýho. Období pro hru zvolili podle mě skvěle a jsem zvědavý jak vykreslí tehdejší poměry v království a jakou v něm bude hrdina hrát roli a s jakými osobnostmi se potká :)
          Na filmy mají z toho období inspirace víc než dost. Ale s historickým filmem je to holt těžký, je to celkem dost nákladná záležitost. Taková historická série z toho období, to byla pecka :) Ale to u nás bohužel nikdo nezaplatí. Tak snad aspoň KC se povede :)
          • ČT radši vyhodí peníze na českou verzi kostýmního dramatu z belle epoque, no. Rádoby přeceněnej Downton, rádoby španělskej Grandhotel. :( Přitom Sapkowski nám ukázal, že husitský války jsou výživný a jeho husitská trilogie je ostatně literárně lepší, než Sága o Ciri a Geraltovi. Game of Thrones hadr. *1*
            • Dole jsem četl, že jsi střihač. Podle příspěvků je vidět, že se vyznáš. Jen by mě zajímalo, kde jako střihač pracuješ? Díky...
            • Inquisitor
              No jo takový stavovské povstání, defenestrace, Bílá Hora, poprava 27 českých pánů. No krvavý by to pro film bylo dost :D
            • Nicméně ta Třicetiletá válka nebo Šlikovo období nebo koneckonců Laudon mi přijdou zajímavější, protože to prostě není tak ohraný jako středověk a antika. Ke každý hře zasazený do antiky najde člověk středověký modifikace a vice versa, ale novověk, přinejmenším stejně zajímavej, nikde není, maximálně v podobě niky karibskejch pirátů. *9*
    • Magister_Peditum
      V čem je Řím větší zábava, než středověk? Konkrétně.
  • Chmm .. uz kdyz vidim ten naprazenej mec na obrazku, tak je mi jasny, ze tvurci vzivote souboj v platovy zbroji nevideli ani jako ukazku.

Mec se totiz nepouzival k nejakymu machani, ale daleko castejs k paceni, pripadne bodani - ucelem bylo vyuzit nechranenych casti kolem kloubu. Machani mecem rozhodne platove zbroji(a cloveku v ni) neublizi. To by musela bejt palice/kladivo/...
    • No vidis a autori jsou naopak znami tim, ze dobovym realiim a verohodnosti venuji casu mozna az zbytecne moc. Takze jsi ze sebe udelal akorat osla, ale hlavne ze ti to je jasny :-).
    • A kdo řiká, že ten na koho tim mečem máchá má na sobě plátovou zbroj?
  • zase to iste..release december 2018
  • Meow
    Furt jenom předvádí, ale hra vyjde kdy, za 20 let? :-D
    • maji to v planu vydat pred Star Citizenem.. :D
    • Llour
      Porovnej si dobu vývoje podobných her a pak si liskni *4*
      • Meow
        Podobné hry však nemají neskutečně egoistického vývojáře, kterej všude byl, všechno zná... Tady se nám blíží pěknej průšvih :D
        • ale maj, ale nejsou to Češi, takže jim nerozumíš nebo o nich ani nevíš *15*
    • Plan je na prosinec pristi rok ne?
  • TheGGG
    trochu zapoměli na krev... já chápu, že tam asi kvůli "realitě" nebudou lítat usekaný ruce, ale přeci jen, když někoho majzli palcátem přes lebeň, tak to muselo pěkně vytýct....
    • Té krve je taky ve skutečnosti méně než si lidé myslí z filmů a jiných her. Obvykle dojde k ráně, která ani není od krve a pokud útočník rovna nezasáhne tepnu, tak se jenom podlije krví a loužička se pomalu zvětšuje.

Například u střelných zranění je to opravdu hodně velký rozdíl mezi tím co známe z filmů a jaká je skutečnost. Po zásahu kulkou se člověk svalí na zem, ale nikde není žádný výstřik. Opravdu pokud nezasáhne tepnu, tak krev z počátku ani moc neteče. Pak se místo kolem rány pomalu začne červenat. A to bez ohledu na to, jak moc jsou poškozené vnitřní orgány.
      • to je opravdu různé a opravdu záleží na zasažení /nezasažení tepny. Někdy rána nekrvácí vůbec a je to jen rozevřená kůže, pokud zasáhneš tepnu, tak to může vystřikovat (v rytmu tepu srdce) i na metry daleko.
      • TheGGG
        viděl jsem video, kde střela z odstřelovačky utrhla týpkovi kus hlavy... mozku a krve bylo kolem hodně...
        • No jo, ty jsi vazne KKT, Dzastinku...
          • TheGGG
            pls anonymnku sám nevíš co meleš...
            • Doufam, ze sebe mezi normalni lidi nepocitas, Dzastinku?
            • TheGGG
              naštěstí normální lidi nehodnotí životní úspěchy podle score v nějaké kreslené p2w omalovánce jako ty...
            • Tobě by nepomohlo, ani kdybys do těch pay2win her narval miliony, furt budeš největší looser *1*
            • TheGGG
              ty a další dva anonymci co jsou uprdnutí, že jsem řekl co si myslím o vašich p2w omalovánkách...
            • Naopak, myslim, ze to vedi vsichni... :D
        • V době Husitské se to tu jistě snipery jen hemžilo *1*
          • TheGGG
            kulka ze sniperky, nebo rána palcátem, co myslíš anonymku? Já bych řekl, že bude škoda podobná...
            • TheGGG
              ale né každý podřadný bandita bude mít helmu... ty jeden exšperte...
            • a proto už dávno vynalezli tu skvělou věc, které se říká helma a nenosí jí akorát herci ve filmech, aby byly vidět jejich milionové krásné tváře, jinak by šel do bitvy bez helmy a štítu jen magor
            • TheGGG
              nevíš o čem mluvíš... rána palcátem ti rozmáčkne kus hlavy jak nic...
            • to si nemyslím, trollíku, pří ráně palcátem dojde nejspíš k prasklině lebky v horní části, otřesu mozku a vnitřenímu krvácení, ztrátě vědomi a po čase smrti, tedy klasické tupé trauma (to ty určitě znáš výborně ;) kulka buď projde skrz, nebo hlava exploduje jako meloun, to bude záležet na typu střeliva, zbraně, ráži atd, smrt nastane okamžitě, každopádně dvě zcela odlišné věci
      • TheGGG
        nemluvím o filmech.... doporučuji ti se podívat na reálné záběry z válek na středním východě... tam uvidíš, že té krve je v člověku hodně...
        • Ja ti doporucuji se jit zastrelit, at to teda vsichni vidime.
          • TheGGG
            ty se radši vrať ke svým p2w omalovánkám...
    • Ty jsi mel vytyct...z prosteradla v roce 2002.
      • TheGGG
        uražený fanboyz blizzardu pls...
  • Zatím nejhorší anglické žvatlání, co kdy Vávra předvedl. Kvalita zvuku je špatná, ale jak mluví rychle a příšerně vyslovuje, tak to hrozně splývá.
    • Jako co to v tý zvukový stopě od třetí minuty je? SSSSS So surprisingly SSSSS the armor SSSSS withstood a lot SSSSS.
      • walltar
        Myslím, že za ním v pozadí prší a mikrofon jim chytá ten zvuk toho deště když nemluví. Asi nějaká automatická kontrola hlasitosti nebo něco takovýho.

Ale ani přes to sem neměl problém rozumět. Na to co je u nás anglický standard mluví ještě celkem dobře.
        • Já doufám, že dneska už se u nás anglicky mluví o trochu líp než za mých mladých let, kdy jazyk učily přeučené ruštinářky.

A odstranit ten déšť aspoň dodatečně není žádný velký problém. Akorát si nikdo nedal tu práci, že.
          • Není problém? *1* Co ty o tom víš? *3*

Vávrova angličtina se lepší, zvyká si zřejmě na komunikaci ve studiu a na tyhle deníčky. Ze začátku to vážně nebyla žádná sláva, teď mluví v pohodě spatra, potřebná slovní zásoba mu taky nedělá problém. V zahraničí se naštěstí většina backerů a lidí, který hra zajímá, o jeho angličtinu nestará. Jsou tolerantní, chápou, že nejde o rodilého mluvčího.

Tempo řeči je skutečně trochu přehnaný. Ale zas - Warhorse (a jejich publikum) zřejmě chtějí prezentovat hru slovy hlavního dizajnéra (režiséra) a ne někoho, kdo sice mluví jako profesionál, ale neví, o čem mluví. Vlastně docela sympatickej přístup.
            • Já právě asi ne, jsem střihač, ne zvukař. *3*
            • Jsem rád, že píšeš věcně. A nevěřím tomu, že konkrétně ty by sis s tím "deštěm" nedokázal poradit aspoň do té míry, aby to pokaždé, když Vávra dokončí větu, nezačalo řvát jako když funí přežranej nosorožec.
            • Víš, o tom, že to jde. No jistě.

Podívej, pokud špatně nasnímáš zvuk, tak, že ti mluvený slovo ruší nějakej ruch podobný frekvence, tak s tím prostě nic nenaděláš. Nedá se s tím nic nadělat, protože pokud snímáš jeden nebo dva kanály ze stejnýho místa, máš dvě stopy zvukový informace - dvě jednoduchý křivky. Nemáš zvlášť nahranej komentář, zvlášť ruchy, atmosféry, b-roll... Můžeš si s tím zkusit hrát, ale pokud je ta frekvence podobná, budou zásahy slyšet. Navíc Warhorse asi nezaměstnává profesionálního zvukaře, aby jim postprodukoval youtube videa. To bohužel nedělá nikdo (rozuměj dělá málokdo) a mainstreamovej YT konzument na profesionální mix stejně není zvyklej, nepotřebuje ho. Profesionální mix záznamu z Rode Videomic je zbytečnej.

Vybavení pro profesionální záznam zvuku v exteriéru je navíc drahý. Drahej je taky zvukař, kterej tu šibenici podrží - a ví, kam ji má strčit. (Dobře, klopák by možná tak drahej nebyl a asi by pomohl. Šikovnej člověk dokáže i mimo ideální podmínky natočit za málo peněz hodně muziky, to bezesporu. Proč by to ale dělal u vývojářskýho deníčku?) Koupit si zrcadlovku s nějakej plastovej objektiv prostě nestačí, pokud se chceš videu věnovat pořádně, leze to do peněz a kamera (čip a procesor) je ta nejmenší investice. Warhorse videa nejsou špatný. Tady maj dokonce záběry z dronu.

Výsledek je otázkou rovnováhy mezi investicí (finanční, ale taky časovou) a očekáváním. Ty záběry z dronu mohly bejt snímaný v modrý nebo zlatý hodině, šerm mohl bejt nasnímanej a postříhanej dramaticky jak ve Starejch pověstech českejch, ale dodalo by to tomu videu nějakou opravdovou hodnotu?
            • Vím o tom tolik, že to jde. Spíš mě zaráží, že to nevíš ty...

Vávrova výslovnost je pořád stejná, tj. pořád stejně špatná. Kdyby si dal tu práci a absolvoval pár hodin s dobrým učitelem, tak se s minimem námahy výrazně zlepší. Jenže on si tu práci nedá, protože má patrně dojem, že mluví dobře.
          • walltar
            Celkem dost lidí zvládá psanou, i když i hromada mladších má problémy, ale znám málo koho, kdo by zvládal mluvenou.

Ale nevím jak je to s lidma pod 20.
            • Letos jsem byl na dovolené, kde bylo docela dost mladých Čechů (odhadem tak 19-25 let) a mluvili pěkně. Resp. o dost líp, než jsme mluvili my v jejich věku. A o dost líp, než Vávra na tom videu teda. Ale neptal jsem se jich, kde se to učili.
  • Brutalita v mainstreamovych hrach (co oni chcou byt) je problem, mluvil otom i v jednom fightclublu.
    Ale trend dneska po Doomu a ted ShadowWarrior2 je prave mega-brutalita takze by mohli naskocit na tento vlak a naky gore mod tam pridat.
    • Hlavně to chce aspoň 3m meče a plno světelných efektů. Jinak to bude propadák *1*
    • Myslím že to je nejmenší problém , jde o to že to pořád vypadá jako hra o boji cínových vojáčků
      • Jako Warhammer? Wtf to asi moc ne
  • Takže Vánoce 2016 to jistí. Plná verze bude!
  • Krescz
    tvl na tom dela jeden clovek ve sklepe u rodicu? se to táhne jak smrad ta výroba

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit