Přejít na výpis diskuzí
Wasteland 2 - dojmy z hraní rané bety
30.12.2013 | Jan Smejkal
114 příspěvků
-
neni kickstaret nahodou postaven na tom že backeri davaji sve podnety a pripominky a tvurci je poslouchaji. takže jste se hold meli vic činit když se hra delala, ted je pozde byka hniti, jak se rika a maslo na halve ma kazdej
-
-
To ani nahodou, ten je postavenej na tom, ze nekdo neco naslibuje, a lidi mu na to bud daj nebo nedaj. Jestli pak sbali prachy nebo neco stvori ... pripadne dokonce komunikuje, to uz je jeho vec ...
-
Tvůrci nemusí poslouchat. Co jsem koukal na fóra tak něco berou něco ne. To by to taky dopadlo kdyby vše měla řídit nesourodá skupina lidí.
-
-
Zaroven by ale meli vychazet hracskym potrebam co nejvice vstric a ne naopak. ( samozrejme na nejake potouchle napady a nesmysli nezlepsujici hratelnost vypustit mohopu to zcela urcite).
-
-
Maji proste naslouchat a komunikovat. To se myslim delo. Rozhodne nemusi (a NESMI!) poslechnout kazdy prani, meli by ho posoudit a zvazit, ale ne bezhlave zrealizovat. Tech backeru je docela dost na to, aby si kazdej mohl diktovat co by se jemu libilo...
-
-
-
-
No možná moc dlouhé, ale dost poutavé, dobrá práce, až na některé dokola omýlané věci. A to jsem si myslel že už mám od článků "typu LEVEL" pro dnešek pokoj :/ *1*
-
...takže jsme se nakonec na těch lokacích shodli, Smejki?
Jinak nemohu se ubránit dojmu, že funkční model hry je koncipován spíše jako Fallout Tactics než klasický open world Fallout - hop z mise do mise a při plnění misí hráč udělá situační úkoly v dané lokaci. Tohle ještě těžko soudit, třeba nějaké common lokace přibudou, zatím se ale objevují lokace pouze skrze questový skript...tak nějak jsem čekal onu Fallout volbu, chodit si po pustině a jít si do jakého města chci a to v libovolný čas a pořadí. Vím, že Wasteland není fallout, ale nikdo Fargovi neodpáře to, že se na původní Fallout 1 a 2 hodně odvolával, tak se teď nesmí nikdo divit, že je Wasteland porovnáván s těmito RPG princi Interplaye (Král je imho PT)
Jinak s článkem v drtivé většině souhlasím, byť bych teda já osobně bugy tak moc nevytýkal, bylo to jasně deklarováno. Naopak v čem se neshodnu je vzhled hry. Ten, dle mého, moc pěkně nevypadá. Interiéry ještě jo, ale venkovní dung..pardon lokace se mi vůbec nelíbí, jak stylem, tak grafikou. Alespoň parallax textury a odlišné povrchy textur použít mohli. A styl zmiňovat netřeba - zbraně moc velké a všude se povalují zhořelé lamba. Co jsem si ale všiml je to, že problémy s měřítkem nemají jen zbraně, ale i objekty na mapě - například některé vraky jsou strašně velké oproti jiným, pak různé objekty jako pneu, sudy apod. -
-
neshodli. Shodli jsme se na tom, že nejsou dobré, ale už ne na příčině.
Minimálně druhá mapa by měla být "zcela" svobodná. Jestli ale lokace budou mít nějaký přesah alespoň tam, to těžko soudit.
Kritzováno není, že je hra nedodělaná a rozbitá, ale míra nepoužitelnosti a načasování. Vydat placený 10-15hodinový výsek ze hry, kde blbne GUI, chybí balanc, padá to ablablablabla, je v pohodě. Vydat to uzavřeně zadarmo by bylo úplně košer. Vydat placený 10-15hodinový výsek ze hry, kde se to každýmu zhruba po hodině nenávratně rozbije na jednom a tom samém místě, myš má půlsekundový input lag a stěžejní, již implementovaný, mechanismus velice nápadně nefunguje, v pořádku imho není. Zvlášť ne, když se ukáže, že jsou do týdne schopni to opravit. Jak jsem psal, povaha chyb svědčí o tom, že chtěli stihnout Vánoce. Proč, to ať si každý zodpoví sám. -
-
asi chtel fargo koupit svoji milence novy ferari za tvy penize
-
No, co si tak pamatuju, tak gró naší debaty bylo, že já nevěřím, že mapy ve finální hře dokáží opravit a ty teď sám píšeš, že to bude "velmi obtížné" a "zdali vůbec", přijde mi tedy, že se s tím tak nějak už smiřuješ také. To zdali pak jsou mapy uzavřené, jak jsem tvrdil já, nebo "se zdají uzavřené" jak tady teď píšeš ty, považuji pak jen za kosmetiku, ve výsledku to na hráče působí stejně.
-
-
gró naší debaty bylo o tom, zda všechny lokace jsou nebo nejsou víceméně lineární kaňon. Takové jsou jen některé a to přiznaně. Mapy netrpí svým "layoutem" nýbrž designem jejich průchodu. Ty i já máme s mapami jiné problémy, ale pro oba platí, že mu to budou opravovat jenom těžko. Že je něco špatné a že se to bude špatně opravovat, přeci není podstata problému. Podstatné jsou příčiny a vliv jejich změny na veškeré přítomné systémy. Pokud tomu chceš říkat kosmetika a slovíčkaření, tak prosím.
-
a neni ta uzavrenost dana tim, ze je to takova iniciace do rad rangeru? radovej pesak nema moc velkej vliv na to, kde se bude angazovat...
stejne tak si dokazu představit, ze ciny, které vykona moje parta při treninku, se pak vrati jak bumerang, az budu mit nad svým osudem vetsi vladu
-
-
-
-
Podle první věty to vypadá na super zcelna propracovanou věc. Co jsem koukal tak tomu ale asi není.
Blbci se netrefí brokovnici na 10 cm vzdálenosti do postavy (nemají šanci na zásah 99%). Tohle je tak hovadský systém, který šlo řešit jinak. Nevypadá to zatím nějak dobře co se týká grafického zpracování. A přehnané nadšení z možnosti voleb je komické. Je to sice skvělé ale není to první hra ani to nelze stavět nad vše. Navíc je potřeba studovat jak vlastně ten RPG sytém dovedností funguje, protože je podle nějaké zvláštní logiky. To je také zmíněno v textu.
I když jsou borci, co tvrdí, že příběh v Mass Effectu byl nejvíce věrohodný co kdy hráli... Tak, je možné vše. -
hram tohohle typu uz odzvonilo. A to dost davno. V době kdy svet nakupoval garficke karty a zacal boom grafiky a jejího vylepsovani takovehle hry delali jen v rusku (Metal Hearts :Replicant..jedna z mnoha), a nikoho moc nezajimaly. urcita skupina lidi samozrejme o tenhle typ hry zajem ma, a podporili ji na kickstarteru, ale domnívat se ze s timhle někdo udela diru do světa v dnesni době je omyl, i když oni to asi vedi. Schvalne, zkuste si tipnout, az vyjde Fallout 4 co bude majoritu hracu zajímat vic. Pro me osobne jsou tyhle projekty vykopavanim mrtvého psa, ale na druhou stranu, proc ne:)
-
-
Hele, já bych IZO RPG nepodceňoval. Tyhle hry nikdo nekupuje, jednoduše proto, protože se přestaly vytvářet a pokud nějaká vznikla, tak nebyla nic moc. Aby Wasteland nepřekvapil, i když teda, musím přiznat, že zatím taky jeho milovník nejsem.
-
tak si jdi hrát svoje call of duty a neotravuj tady ty majorito. jiste to neni hra určena pro masy protože u ni treba premyslet a je narocna. a jak víš jestli o to zájem bude nebo ne? za to ze kravataci rekli ze takove hry nemaji budoucnost? oni se taky muzou mylit a nikdo nevi, protože podobna hra už 15 let nevyšla (od posledniho falloutu 2)
i když je pravda že pokud to bude takhle nedodelane tak to lidi kupovat nebudou. no a osobne za mne rikam ze f4 od bethesdy je mi u p... -
-
Prave ze jich vyslo docela dost, v tom rusku, a byla by chyba si myslet ze ty hra byli spatne, sice kvalit starych Falloutu nedosahovali ale měli něco do sebe ale holt herni svet sel uz jinudy a je tam kde ma místo na vysluni spis ten Fallout 4. A neridim se nazory kravataku, ale vlastním usudkem, říká se tomu vlastní názor. Dost problém pro nektere lidi.
A Call of Duty? Hmm, kdysi jsem hral druhy dil, kousek, a moc me to nebavilo. A jinak jsi me spatne pochopil, to nemel byt utok na tenhle typ her, ale jen soukrome konstatovani toho jak si myslim ze to je.
-
-
Radsi zabavnyho mrtvyho psa, nez AAA paskvil s onebutton mechanikou. *3*
-
-
V článku bylo tolik fantaskních slovních obratů, že mají games alespoň na rok vystaráno a mohou psát jen v holých větách *2*
-
Jak autor dojmů píše autoři upozorňují ŽE HRA JE NEHOTOVÁ a OBSAHUJE MNOŽSTVí CHYB. Stejně jako v tomto tak v DAYZ případě se najde větší množství hráčů, kteří si stěžují, že to je rozbité a to a to nepracuje a potom se nedivím, že v USA musí psát, že kočka se nemá dávat do mikrovlnky.
-
-
Ja zas nechapu tubpce, kterym nekdo nasere do dlani ... a oni si pochvalujou, jak je to vonavoucky.
-
To som tiež nepochopil. Early acces je niečo ako alfa, podivovať sa na tým, že je hra rozbitá nedáva zmysel *7* Okrem toho ukázali nejakých 15% z hry, ale autor súdi, ako by už písal recenziu.
-
-
a krom toho poukazuje na chyby v level designu a zpracovnai map a dalsi chyby ktere jak pise tak pujdou velmi stezi opravit..
-
-
-
smejki nemužes prosim psat stručnej, kdo to ma cist. a taky ten divnej styl psani tomu moc nepridava, nejsi nahodou dyslektyk?
-
Proč jsou dojmy z early bety delší než většina recenzí?
-
-
Protože "Wasteland 2 je boží hra" *3*
-
Protože ostatní pisálci na Games na to totálně kašlou. Potřebujou mít rychle spíchlou recenzi, aby měli co do huby.
-
-
A taky se snaží vyškrtat zbytečně opakující se pasáže. *7*
-
-
-
Homola ví jak, ale nemá co, smejki má co, ale neví jak. Zase středoškolská slohová práce a zase snaha zaujmout kravinkami na efekt. Zbytečný! Obsah je fajn, není nutno tunit!
-
-
Nutno ale uznat, ze pomerne kvalitni stredoskolska prace. V davnych dobach let devadesatych, kdy jsem jeste byval mladym jinochem, jsem za podobne (jiste ale na nizsi urovni) dostaval jednicky:)
Ale recenze(preview, whatever) na hru v serioznim platku, by preci jen asi mela vypadat trosku profesionalneji.
Na hru se kazdopadne tesim, nicmene mnohem vetsi nadseni ve me vyvolal kuprikladu Fallout 1.5.
Vic takovych a grafika at si klidne vypada jak v roce 97.
-