Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ringmancz
    možná rozumí hrám, ale psát o nich neumí. horší verdikt a úvod jsem dlouho nečetl
    • ringmancz
      pokud to někdo nechápe, tak mi jde o stylistiku, ne o hodnocení hry
  • Smejkal sa vytiahol..zatial co ini CS recenzenti zatiahli ruzove a slepecke brile, tak toto je naozaj oaza pravdy. Wasteland 2 je odflaknute nemrle a vyjst v dobe Fallout 2 tak je to cisty podpriemer. Nalepka oldschool poctive rpg nestaci ked to je pravda len z polovice...
    • Naprostá pravda.
  • však v pohodě, 6/10 je stále nadprůměrné hodnocení *5*
    • na stupnici o 1 do 10 ano. Ovsem je to velky podprumer hodnoceni, ktere se na tiscali udeluje (napriklad hodnoceni 2 je zde videt daleko mene nez 9, to same 3 vs 8, 4 vs 7). Tiscali prumer je podle meho odhadu 7/10, rozhodne ne 5/10.
    • Je to přesně takové hodnocení, jaké si ta hra zaslouží.. s velmi dobrým dodatkem, že opravdoví staromilci s očima zalepenýma růžovými býlemi si můžou přidat bod až dva.
  • Mistr to recenzoval měsíc a pak tam asi našel všechny možné chyby a vše otestoval. Proto 6/10. Jo, kdyby to tak bylo i u jiných here a recenzovali se měsíce... *1*
    Pak to vypadá komicky. Jeden recenzent rychle něco vychvaluje, jiné něco po dlouhém hraní strhá, další vsadí vše na jednu poetickou kartu a daný kodex jak hodnotíme je k ho*nu.

Za mě bych souhlasil s recenzí v levelu. 8-9/10. Propracovaná hra těch je dnes minimum. Borci si dali práci s příběhem a dalšími navazujícími prvky. Jestli se hře, kde fungují nelineární questy a hráč musí trochu myslet dávat velice málo a AAA perlám které se vezou na slavném jméně hodně..To, se blízká na špatné časy.
    • vonTossis
      Ne nedává se jim málo. Podívej se na recenzi na Divinity. Tam to ale opravdu fungovalo. Človek si připadal, že má velký svět na hraní a spoustu možností, jak co řešit. Navíc tam výborně fungoval RPG systém. Wasteland je hodně rozbitý a to i po stránce samotného designu. Což mě mrzí nejvíc. To neopraví ani sto různých patchů.
      • Tady, máš přece také možnosti jak co řešit. Oproti mega hrám co jsou nejlepší, kde nemáš nic. Jako slavná hra shadow of mordor, podle věrné předlohy pána prstenů...Zajímavé, že se tam neřeší jak to je zcela jinde oproti předloze. A je na místě to řešit, protože se to tak naschvál jmenuje. Navíc ten kec. Zapomeňte, že se to jmenuje pán prstenů..Jasně, proto to všude pod daným jménem propagují.

Spíše to je posun v čase, kdy hodně lidí co dnes preferuje lehké hry tohle vidí jako problém. A možností, svobodného jednání jsou pro dané hráče problém.
        • vonTossis
          Hele, mně se nový Mordor líbí a Wasteland 2 ne. A to z toho důvodu, že Wasteland není zábavný a nehraje se dobře. To není o tom, jak moc je nebo není komplexní. Divinity je hra náročná, dává ti možnosti svobodného jednání a funguje. Baví.
  • vonTossis
    Já si hru koupil hned první den po vydání. Strávil jsem u ní 20 hodin a více už to nešlo. Pro mě 5/10. Spoustu věcí ta hra dělá slušně. Většina je však průměrná a hra jako taková začala nudit. Nemám rád fantasy a přesto můžu za sebe zcela upřímně říct, že Divinity je minimálně o dvě třídy dále. Možná tak pět hodin u Wastelandu jsem strávil jen loadováním. Rád bych to dohrál a ještě radši bych byl, kdyby ta hra byla skvělá. Ale ona není. Pro mě největší zklamání roku. Vyšlo samozřejmě hodně hovadin, ale od těch jsem nic nečekal. Od Wastelandu jsem čekal pecku a dostal jsem průměr. *9*

EDIT: Jo a recenze je výborná. Hodně obsáhlá a umí si obhájit to číslo. Jde vidět, že autor hru opravdu hrálo, zamýšlel se nad obsahem a nevařil pouze z vody. Díky.
    • Obhájit číslo *1* To, si pak lehce obhájím 0/10. Jestli to tak bereš.
      Protože napíšu, že se mi tohle nelibí a hotovo anebo dám důraz na negativní prvky jako zde. Nesmysl.
      Vůbec, jak by to obhajoval? Budou dva dohadovat a vlastních názorech a vyhrajte ten kdo bude více vytrvalí v dané debatě.

Vlastní názor v konfrontaci s jiným vlastním názorem si obhájí každý blb. Nepíše jak to je. Píše, jak to podle něj je. Tedy nic z čeho by jsi mohl usuzovat, jestliže nejsi fanda daného recenzenta. Jednoduché jak facka.
      • vonTossis
        Četl jsi to vůbec? *4*
        • Jistě. Ale prostě obhájit si číslo *1*

Jako, kdybych obhajoval proč mám raději rohlíky s kámošem který má raději housky.
          • vonTossis
            To, co čtu v recenzi by mi ve výsledku mělo dát pochopit, proč autor zvolil číslo jaké zvolil. Já tomu říkám obhajoba toho čísla. Můžeme tomu říkat jinak. Chtěl jsem tím naznačit, že u této recenze mi to jako celek i s tím číslem dávalo smysl. Mnohdy to smysl vůbec nedává a mám pocit, že obsah je nějaký a číslo úplně jiné. Možná z důvodů, aby číslo např. vůci konkurenci nevyvolávalo rozpaky. Protože většina (myslím si) jde stejně jen po čísle a recenzi si ani nepřečte.
  • MickTheMage
    Je to vyborna hra po vsetkych strankach. Nie dokonala, ale stale vyborna. Skoda, ze sa takych viac nevytvara (aj ked uz takto clovek nestiha hrat v poslednych mesiacoch, takze to je mozno aj dobre). Smejkal je vedle jak ta knedle - tentoraz ;) Obzvlast k jednemu bodu recenzie by som sa rad vyjadril, ale miestny cenuzorvaci system to moc neumoznuje a nechce sa mi vymyslat ako ho obchadzat, takze smola :) Ako jedina vyraznejsia chyba je, ze im na niektorych miestach jemne uhlo skriptovanie, ale nic co by uplne znicilo hru. Clovek si to vsimne, ale pokojne sa da pokracovat dalej. Pri tak rozsiahlej hre je to normalne.
    • takže ty máš pravdu a recenzent ne? Podle mě je ta recenze hodně profesionální a tak obsahově nabitou recenzi jsem dlouho nečetl... Hru jsem zabalil po 34hodinach..
      • La_Furia_Roja
        Proč kecáš? Nikdy jsem to nehrál *4*
        • to jsi udělal dobře zloději...
          • La_Furia_Roja
            Neplakej Justine. Však oni zas vydají nějakou PS exluzivitu s filmovým FPS pro lepší zážitek *1*
            • Já nevím proč lezeš do diskuze o Wastelandu, stejně jsi to nehrál, já jsem se chtěl pobavit, jak to vidí ostatní a nemám chuť reagovat na nějákoho trotla, co si vytvořil na mém nicku acc a teď mě tu vytroluje...
            • La_Furia_Roja
              A jinak tě baví psát sám sobě? Myslím, že to bude nějaká porucha osobnosti *1*
            • Hele GGG už je to od tebé trapné, kradeš nicky a ještě obvinuješ druhé...
  • lets agre to disagree :-) Zdá se že smejki chtěl radši fallouta a wastelan je na něm moc "old school". Po letech konečně nějaký dobrý RPG a ne slátaniny typu DA2
  • s hodnocenim se neda jinak nez souhlasit, zatimco divinity me prekvapilo prijemne, wasteland neprijemne... ja to teda jeste nedohral, protoze jsem byl znechucenej jednim bugem ve velkym questu, kterej odstranil az ted ten update, ale moje dojmy oscilovaly mezi 6 a 7 na desetibodovy stupnici i bez toho zadrhelu
  • InfidelBro
    Wasteland 2 je prostě hra z devadesátek se vším všudy a v dnešní době je už šíleně zastaralá. Je to zkrátka cílovka pro hardcore RPG fandy.
    • Hlavně, že jsi napsal v čem je zastaralá... Graficky ano.

Ale nutnost myslet, morální dilemata, dlouhá herní doba atd = zastaralé? Ano, pro tupce co vyrostli na rychlokvaškách zcela určitě...
      • ..myslet? Morální dilemata? Tys asi hrál jinou hru. :D Ježiš šmarja, přečti si tu recenzi ještě jednou, promni si oči a zkus se dívat projednou nepovýšeně a bez automatického urážení ostatních.. máš v podstatě JEDINOU větší možnost trochu rozsáhlejší volby, co udělat - a to je hned na začátku, jestli zachránit jedny, nebo druhé. Nehledě na to, co uděláš, to bude vždy vnímáno jako špatná volba.. morální dopad dál ve hře nulový. Plus šíleně nelogické (celá citadela je plná posedávajících rangerů-profíků.. a proto, když to nestihne oběhat jeden nováček, tak se nedalo nic víc pro záchranu udělat a lidé nadávají tobě.. jasně). Dál tady není VŮBEC ŽÁDNÉ "šedé" morální rozhodnutí.. žádný výběr mezi zlem a menším zlem, nebo mezi dvěma neutrály. Vždycky je jedna strana konfliktu vykreslená jako fanatičtí magoři a druhá jako ta lepší, vždycky je naprosto OČIVIDNÉ řešení "za dobro". Nikdy nemusíš udělat žádnou velkou oběť, která by doopravdy něco znamenala nebo změnila. Nikdy nemáš na bedrech žádné rozohodování, které by vedlo k něčemu velkému. Svět je šablonovitý až hrůza a nijak nedokáže reflektovat činnost hráče, nikde není žádná zapamatovatelná věc, žádný quest nebo rozhodnutí, o kterém by člověk doopravdy přemýšlel do hloubky i po vypnutí hry. Sakra, i to Dragon Age 2, které je pitomá arkádovitá akce, má v sobě v tomhle ohledu víc. Hraju hry už dvacet let a tohle není žádné zjevení.. jen se tak tváří, že je pro ty "dospělejší" hráče, co rádi "přemýšlí". Jenže skutek utek.
    • kde nefunguje ani ten RPG system...
  • NonSuch
    ja porad nechapu proc se lidi divi, co kdy udelali inxile dobryho? mozna tak maximalne bard's tale

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit