Přejít na výpis diskuzí
Watch Dogs se chlubí chválou, dle videa zaslouženou
5.8.2013 | Aleš Smutný
64 příspěvků
-
Tak ta hra ještě nevyšla a světová herní média už sypou z rukávu výrazy jako "Best game" či "Best multiplayer"?Ano velice objektivní,nezávislá novinařina.
-
-
ps: kdoví, jak to ve skutečnosti s těmi oceněními je - pamatuju si po vydání SimCity 4 se tuším na krabicové verzi objevil nějaký citát podepsaný Games.cz a Lukáš Grygal tu v diskusi napsal, že nikdo z redakce nic takového neřekl - takže si buď gamesáci nechali zaplatit, anebo tahle věc není dostatečně právně ošetřená a vydavatelé si můžou vymýšlet co a jak chtějí
-
-
Nana, ono to bylo se SimCity trochu jinak. Po zahrátí preview (která prý vypadala skvěle) se EA dotázalo, jestli můžou tenhle výrok použít. Viz komentář Sleeplesse ze dne 13.03.2013:
"
Lukáš se bohužel zapomněl zeptat, jak to je, než odpovídal. Celé se to má takto. Ano, ta hláška pochází od nás, bylo to s EA domluvené.
Po preview eventu, z něhož Honza Horčík psal své první dojmy, jsme byli EA dotázání, zda je možné umístit naši citaci na krabičku. Ptal jsem se Honzy, jestli si na to troufne, ale dojem ze hry byl výborný, byl si celkem jistý, takže jsme souhlasili. Ta citace je tedy založená na dojmech z preview verze a je staršího data.
V této chvíli to samozřejmě může působit dost bizarně, ale s tím už nic nenaděláme. Že se plná hra ukáže v podstatně horším světle, to netušil Honza ani já. A upřímně, nikdy se mi to nestalo, aby rozdíl mezi preview verzí a plnou byl tak výrazný. Citace na krabičky jsou poměrně běžná věc, a opravdu je dáváme jen, když jsme si jistí. No tentokrát pocit jistoty zklamal a obrátilo se to proti nám. Také poučení pro příště.
" -
-
super, tohle jsem už nečetl, díky za info *3*
-
-
omlouvám se za zkomolení jména
-
-
jo ten konec s "more than 90 E3 awards" mě docela překvapil
třeba to bude zábava, ale mě ta postava hl. hrdiny už začíná docela iritovat - agent 007 v civilu na způsob novodobého Robina Hooda co se svým iPadem jedním kliknutím zastává funkci Boha, působí na mě jak lidé trpící cukrovkou, kteří si s sebou berou nástroj na měření hladiny cukru v krvi pomalu i na záchod
ale třeba se mýlím, na druhou stranu hry jako Deus Ex nemůžu výstát - mezinárodní spiknutí, nadnárodní korporace, globální viry, implantáty... *6*
-
-
Nač čekat na hru než vyjde, stačí si přečíst vždy osvícené názory v těchto diskuzích a vím jaká ta hra bude :D
-
-
Přesně! Tady je to občas taková herní alternativa pro Novinky.cz, co se diskusí týká.
-
To máš pravdu, spousta lidí dokáže dobže vyjádřit to, co si myslí. A zatím máme pouze informace, které vypustili sami vývojáři, takže nezbývá než soudit z nich. A používáí výmluvy "nevíš jaká bude skutečná hra" je pouhej wishful thinking od někoho, kdo příliš chce, aby byla dobrá.
Na mě Watch Dogs zase působí jako klasický Ubisoft - držíš páčků a hrdina skáče kolem, mačkáš tlačítko a dějou se cool věci. Spíše než hra je to jen přehlídka a gameplay je nic moc. Assassin's Creed 3 tak takový bylo.
Vzpomeň si na to video, kde ukazovali hack jednoho kontrolního centra města. Aiden prostě procházel zadem, "hackoval" se do systémů jedním stiskem tlačítka, stráže se pohodlně dívali jinam, pohodlně chodily pod věci, co na ně pak mohly spadnout stisknutím tlačítka atd. Dobře se na to dívá, ale silně pochybuju, že se to bude dobře hrát. -
-
Tak určitě *1* Jelikože trailer kde by hlavní hrdina loadoval 10x ten samej úsek, protože je to blb by přilákal hromady diváků *1* Já bych s těma rozsudkama opravdu počkal *3*
-
-
A jak se změní mechanika "jedno tlačítko = akce proběhne, čučíš na animaci" tím, že hru bude hrát nezkušený hráč? Jak se změní přihlouplé "držíšpáčku vpřed a (pře)skoky se dělají samy"? Nezkušený hráč nebude vědět, že má držet páčku a tak bude jen stát na místě?
Ano, já taky s posledním rozsudkem čekám až to vyjde. Ale to neznamená, že nesoudím i to, co ukážou předtím.
Lidi říkají "počky až to vyjde", ale to je v mých očích jen schovávání se před tím, že hra nevypadá zatím zrovna super. -
-
Tipuji že zde se asi naráží na rozdílné pojetí zábavy.
Taky osobně nerozumím, co je skvělého na tom, když se hra hraje prakticky sama a hráč pouze volně zasahuje ve velmi limitvaném a zjednodušeném herním prostoru, který je mu vymezen game-designem. Připomíná mi to hentai hry od Illusionu (jenom shoda názvů jsou to japonci ^_^): hráč může chodit po mapě téměř jak chce kam chce, na mapě je rozházeno pár interakčních bodů, jeden *erhm* "cíl" a při zapojení elementární logiky "příčina -> následek" jsi schopen během pěti až sedmi minut dosáhnout "cíle".
Ale chápu i v případě Illusionovek, i v případě zde Watch Dogs (potažmo posledních dílů AC). Je to jendoduché, prosté, je možno vypnout. Prostě okamžité uspokojení na míru.
Poznámka pod čarou: bodejť by se M$ (a tipuji že i ostatní) ostatní nezabýval(i) s otázkou, jak měřit množství "zkonzumované" zábavy a jak toto množství zpoplatnit za jednotku. Masa sama dává jasný signál, že je to správná cesta. -
-
Ano, já znám hry od japonského Illusionu. A nakonec se ani nedivím, že je znáš i ty.
Osobně se mi nikdy nelíbily. Ne, že bych psychicky neunesl existenci hentai her, ale ten styl grafiky jaký mají mi nepřijde vůbec... no, vzrušující. Srdíčko mi nedělá doki doki, nejsem celej waku waku a iratto vůbec nepřijde.
-
-
Ten poslední odstavec je hroznej kec. Z převáděcího videa hru nemáš možnost jakkoliv objektivně zhodnotit. To není žádné schovávání ale fakt. Ta hra obsahuje více složek, než jen mačkání tlačítka a vypínání žárovek a jako celek to může fungovat parádně, nebo taky nemusí. Ale to se nedozvíš z předvádějícího videa.
-
-
Nabízí se otázka. Proč tedy neukáží komentovaný gameplay, který vysvětlí na jednom příkladu obsahu to, jak spolu komplexní systémy fungují.
Jeden z hrdinů dnešní doby, Insti8iveJournalism, vysvětlil, že ač se jednotlivé mechaniky CoD série zdají špatné i samy o sobě, mohou v různých kontextech fungovat dobře. A je to tedy až jejich mix, co dělá z CoDu výplach mozku.
Dané video: https://www.youtube.com/watch?v=qB7eqwKYdy4
Nemám tedy problém věřit, že i na první pohled tupé mechaniky jako "drž páčku a (pře)skakuje to samo" a "jedno tlačítko pro spouštení cool scén" mohou fungovat dobře v nějakém kontextu. Ale je právě na marketingu Watch Dogs, aby ukazál, že je to ten případ. A to se jaksi neděje.
Co se ale podlě mě děje je to, že hra představí libivý koncept a pak jen přiživuje hype hráčů. Potom nebude vadit, že její hratelnostní mix nebude nic moc, když líbivost koncetu je to, co se hráče drží nejvíc. A proto jsem ani nemyslel "schovávání" tak, že trailer něco schovává. Trailer jen ukazuje naaranžované situace, co mají zapůsobit na určitou skupinu hráčů (jak popsal Tanbou -"Vše snadné,..."). Jsou to naopak ti hráči, co se schovávájí před uvědoměním si toho, že jsou zamilovaní jen do konceptu a skutečná hra bude jen mačkání jednoho tlačítka a sledování cool scének. Ale hej, třeba i to někomu stačí, že? -
Witcher 2, Dark Souls ... jde to. Ale musí to být záměr. V přáípadě Watch Dogs je předpokládám záměr a cílová skupina jiný než u výše zmíněných a tomto jinému záměru je podřízeno ladění prezentace. Vše snadné, rychlé, prosté, dávající okamžitý pocit moci nad lidmi i technikou.
-
-
-
-
-
-
na mne ten hype funguje presne obracene, cim vetsi hype tim vic si zacinam myslet ze to bude zase dalsi blbost. protože cim vetsi hype tim to zrejme miri na vetsi masu lidi a to znamena kompromisy a zjednodusovani na mx. moznou miru.
-
-
Nebo je to jen marketingová strategie, bez které se dnes nic neprodá. A jelkož toto byl opravdu drahej projekt, není se čemu divit, že to opravdu chtějí dostat mezi lidi. Navíc, co máš vůbec na myslí tím zjednodušováním? Jelikož je to typ hry, jaká tu zatím nebyla (hacker a "terorista" v otevřeném herním světě), není vůči čemu ji zjednodušovat.
-
-
Deus Ex Human Revolution byl o hackování a otevřený svět byl (i když do velikosti moc nepobral). A mám trochu strach, že Watch Dogs už bude vážně jen o mačkání jednoho tlačítka. Ale velmi rád se nechám překvapit (bohužel se většinou mé obavy vyplní).
-
-
Deus Ex měl ale po skoro celou dobu mnohem poklidnější/méně intenzivní atmosféru a hackování tam sedělo. Ve Watch Dogs to skoro určitě bude o mačkání jednoho tlačítka a podle mě je to dobře. Obklíčí tě skupina nepřátel a ty máš jen teleskopický obušek. Opravdu chceš v tento moment hrát minihru na telefonu hlavního hrdiny? Já ne. Chci aby ta intenzivní atmosféra zůstala zachovaná. Zmáčknu tlačítko čímž vypnu světla a můžu na ně ve tmě zaútočit.
-
-
Já jsem naopak, rád, že mám k té hře k dispozici solidní množství videí. Lepší, než vydat jediný trailer, navíc bez pořádného gameplaye a říct "hotovo".
-
-
-
Na tohle se těším od doby, co to ukázali poprvé. Ubisoft mě trochu štve, tím jak některé svoje značky vyvíjí, protože né vždy to jde tím směrem, jak bych chtěl. Ale na rozdíl od jiných nestojí jejich hry na místě. A k tomu jsou ještě schopni vytvořit něco zajímavého a za to mají ode mě respekt.
-
-
Přesně tak. Naprosto souhlasím. Ať už jde o AC nebo FC, pořád se ty hry posouvají a teď ještě navíc vymýšlí nové(Watch Dogs, The Crew).
-
-
(... The Division).
-
-
-
Hra este nevysla a nikto ju nemohol celu hrat. Hodnotenia niesu validne.
-
Myslím si že první dvě hodiny mě ta hra ukáže co mám dělat. A zbytek hry budu neustále dělat to samé jako v assassins creed 1.Různorodost misí jako v gta to mít asi nebude.
-
Nevíte někdo název songu ?
-
dyby nehackoval i zachodovy prkynko pouhym pohledem libilo by se mi to *1* ale treba to nakonec nebude takova hezky vypadajici primitivnost jak se mi naopak z videi zda. necham se prekvapit :)
-
-
A jak bys chtěl hackovat? Jednou za hodinu a nejakou 5 minut dlouhou minihrou? Ne, díky, já chci ať má ta hra spád, napětí a atmosféru. Nehledě na to, že tento stav dává smysl. Hackování je prostě environmentální nástroj pro lepší zážitek ze hry a já se na to moc těším. V jaké jiné hře můžeš vypínat osvětlení, přepínat semafory atp? Kdyby tam byl na hackování nějaký herní mechanismus jen sem tam občas, tak by to akorát kazilo napínavou tmosféru a ochudilo o ten pravý zážitek. Díky nechci.
-
-
Naprosto totožná situace jako s Dishonored. Hype u té hry fungoval tak dobře, že hráči a recenzenti absolutně ignorovali fakt, že je to zcela průměrná hra. Teď už je Dishonored považován za klenot a stačilo k tomu opravdu málo - jen hodně dobře zaplacená reklama a stejný případ se zatím jeví Watch Dogs. Herní byznys je jedno velké lejno *11*
-
-
uz mluvis skoro jako pc-ckar, jsem na tebe hrdej
-
Stejný případ jako s Bioshock Infinite.
-
Dishonored byo hlavně hypovaný, protože se žádná AAA stealth hra na způsob Thiefa neobjevila hodně dlouho. A tak všichni odpouštěli průměrnost, protože mezi slepými je jednooký králem.
A stealth je žánr, který jistá skupina lidí prostě pozitivně hodnotí automaticky. -
-
Ano tohle chápu u normálních konzumních hráčů, ale aby Dobrovský prezentoval Dishonored jako klenot je absolutně mimo mísu a svědčí to o amatérismu herního průmyslu.
-
-
Plus ještě jednu věc je potřeba si uvědomit.
Komu se "Dobrovský" (tady si představte prostě jakéhokoliv herního žurnalistu) musí hlavně zavděčit? -
-
Stádu *3*
-
-
Koblihu, kámo, a kdo myslíš, že dává tu sledovanost a čtenost?
-
Musí se zavděčovat hlavně svému nadřízenému, eventuálně lidem z herního byznysu(ty podrbeš mě,já tebe).Na stádo se může z vysoka vysr.t.Tady jde v první řadě o čtenost,sledovanost,prodeje.To jestli je někdo oblíbený nebo ne tady nehraje žádnou roli.
-
Tak vidíš, že je všechno jasný. Protože jinak by to dopadlo takhle.
https://www.youtube.com/watch?v=uXND6fkW4zM
-
-
-
Jenže co je dneska klenot, že jo...
-
-
-
-
Hra která bude uspesna diky neuvěřitelnému hype . Uz ted am tolik oceneni ze si o tom lecjaka deset let stara dobra hra muze nechat jen zdat a to ještě ani nevysla.
Osobne si myslim ze si to tak hodku dve zahraju a prestane me to bavit, podle videii to tak vypada.
PS: ale vypada to pekne, to jo -
-
nevim.. ale ja bych si treba hru jen kvuli tomu kolik ma oceneni nekoupil..
bud me bavi a libi se mi (omrknu napr. gameplay videa).. nebo ji ignoruju.. a je mi jedno jestli ma 1 nebo 50 oceneni :)
-