Přejít na výpis diskuzí
Watch Dogs štěká i kouše: dojmy z hackerského sandboxu
13.5.2013 | Pavel Dobrovský
80 příspěvků
-
Asi bych i souhlasil, kdyby Finite dostávalo své zasloužené 6-7 a i text recenzí by tomu odpovídal. A jiný hry taky zaslouženě. Ale oba víme, že to se nestane, no jo no.
Jo a Elizabeth není společník. Je to custscéna + menu + animace otevření dveří + nekonečná zásoba základních itemů, aby nikdo nemusel moc myslet při hraní dopředu. Ale funny od Levina, že nedostaneš vždy zrovna ten item, co potřebuješ, to jo. Ale takhle do hloubky asi nikdo na herní prvky nečučí, takže budiž, asi je i společník. -
„Mezi verzemi pro PlayStation 3, Xbox 360 a PlayStation 4 a novým Xboxem nebude prakticky žádný rozdíl,“
Tak to mě zrovna nepotěšilo :D -
Nevidím problém, proč by neměly být Vigory pochváleny jako funkční prvek. Ne každá fps ti dá do rukou kromě bouchaček i něco jiného. Pokud je někdo chválí jako dosud nevídaný prvek, tak to je věc druhá (popravdě jsem takovou recenzi ještě nečetl - no, i když možná na Zingu ano). V podstatě je to alternativa kouzel, kterých je ve fantasy hrách požehnaně. Nevím přesně, koho myslíš tou hopsalkou. Jako Elizabeth? Jasně, herní společník tu už byl mnohokrát. Ale v poslední době se spíš pletou do cesty a nechávají se zastřelit.
Kdyby měli herní novináři každé hře vytknout, co opakuje a co už tu bylo, tak by celá recenze byla jen o tomto. A čím více her vyjde, tím více opakování bude. -
Nechci působit zbytečně přechytrale, ale to co zmiňuješ je podle mě jeden z hlavních problémů s hráči.
Nikdo si moc nepamatuje a lidi věří všemu, co jim vývojáři nakukají. Jo, v Shenmue pršelo už před 14 lety. Ono toho taky hodně bylo už v Shenmue před 14 lety. Hodně, co dneska už není standardem. Herní novináři by měli připomínat takové věci. Říkat, když nějaká hra jen opakuje to, co už bylo a nebo to dělá i horší.
Ech, ech, takový ty Vigory v Bioshocku Finite, to už jsem někde viděl. Jak se ty hry jen jmenovaly... bylo v nich mnohem víc mnohem zajímavější schopností s nespočetně více možností jejich kombinování a aplikací.
Ech, ech, taková ta hopsalka, co tam kolem tebe poskakuje... to už jsem taky někde viděl a mnohem lépe. Třeba v trailerech na Bioshock Infinite z minulých let. Ale i jinde.
Ale přesto s najdou recenze, kde jsou Vigory a hopsalka v Bioshocku Finite chváleny. No jo no, každej hráč neví všechno a ani každej herní novinář. Jaká smůla, no... teď mě lidi ukřižujou, protože Bioshock Finite je momentálně nekritizovatelná hra. -
Taky mě to hned napadlo, když v tom gameplayi skočí do auta. Docela mi to připomnělo Saints Row3 myslím, ale možná i ty Sleeping Dogs (nehrál jsem, ale na videích vypadal podobně).
Spíš bych byl ale raději za styl posledních GTA, trochu věrohodnější chování. -
"Támhleta ženská! Několik skoků, máchnutí rukou a telefon letí od ucha do vzduchu a rozbíjí se na zemi. Nestihli jste to. Policie je na cestě."
A stane se co? Co udělá policie proti hráči, který naprosto otevřeně cheatuje, protože cheaty jsou herní mechanikou? Apropo, hra obsahuje lékárny, nebo autoheal? Avatar reaguje na zásahy od ostatních, nebo je terminátor? Kolik toho vydrží A.I.? Jak se chová bojová A.I.?
„Nechceme vás pustit do hry, kde můžete bez postihu nebo výrazné penalizace dělat ptákoviny na ulici."
A proto dáváte hráči do rukou cheat-device a bezmeznou svobodu.
Po úvodním ohlášení hra v mých očích velmi rychle padá. Škoda, námět se mi líbí. -
„Srovnávejte s jinými,“ vyzvali nás vývojáři. „Je to logické a zdravé. Lépe tak pochopíte, o co snažíme.“
Snažíte se oblbnout masy a vydělat prachy. Tak jako ti "jiní".
"Uvěřitelné město. Slyšíte v těch slovech nenaplněné sliby jiných vývojářů starších her?"
Gothic 1 a jeho campy, Mafia:The City of Lost Heaven, Wither 2 ... ne, neslyším.
"Nepůjde jen o kolektivní vytažení deštníků, když začne pršet, ale ..."
Srovnávání se Shenmue (rok 1999) na Dreamcast? Opravdu? -
Ovládání... ? hmmm pojedeš 200km zmáčkneš šipku a zatočí ti to do pravého úhlu... asi takhle bude propracovanej jízdní model... GTA aspon bylo dobry v tom kdyz jste zataceli byla znat odstrediva sila aspon.. todle bude absurdni jako sleeaping dogs.. (BTW: proc jse jmnuje vsechno dgs ?? :D nebude jeste race dogs? :D )
-
Ten popis zní až podezřele dobře. Byl bych rád, kdyby se to všechno do té hry nakonec dostalo, ale jak to tak bývá, výsledek většinou nedostojí hype, který mu předchází.
Ale nechme se překvapit. *4* -
uz jisty pan goebbels rikal, ze opakovana lez se stava pravdou, a na tom je zalozenej hype, tak dlouho se bude opakovat, ze ta hra je cool, az si vetsina konsoloidnich oveckech vsugeruje, ze je opravdu cool a koupi si ji
true story bro
o nic jinyho v dnesnim svete vlastne ani nejde, aneb jak na joudech, co nejvic vyrejzovat -
Na tu hru se velmi těším vypadá mooc dobře, asi si ji vyberu místa GTA 5( protože se mi nelíbí že bych se měl přepínat mezi třemi osobami) a doufám, že Watch dogs nebude mít on-line prvky ani žádné žebříčky a takovéhle věci.
-
Není toho Watch Dogs už nějak moc? Spíš bych to vidéla na jeden článek a ten pravidelně updatovat.
-
Jak se ovládají auta? Z videa to vypadalo jak pořádná arkáda s minimální fyzikou.
Protože to je sandbox, tak je to celkem podstatné. -
Tak jako to hackování vypadá docela dobře záleží jen jak dlouho to zůstane zábava..
A proč sakra nejdou ty mrtvoly odtáhnou alespoň pár metrů bokem, při tom vloupání to pak působí dost divně... když už to má být teda ten Next-gen :) -
'vyhlášení souboje na život a smrt GTA' tak to uz je watch dogs mrtvy skor nez vstupi gta do ringu. z gameplayov to vyzera ako len dalsia prehypovana AAA na ktoru kazdy po dohrani rychlo zabudne
-
A budú tam papagáje a loktibrada? Pretože v tom historickom prequele, čo sa volá ACIV vraj budú a vraj sa tam budú kradnúť kone ...
-
Oooooo sem okouzlen, kde mam tu kreditku, cvak cvak a předobjednáno. *11*
-
Sliby zní hezky. To ony vždycky. Ale gameplay videa teda spíš odrazují, jak už jsem pověděl níže.
-
Vše vypadá úžasně jen škoda že je odfláklé řízení
-
Mimochodem: Kdo si všiml znaku psa (WatchDog) na Aidanove kšiltovce