Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já sice konzoli nemám, ALE nepřeju konzolistům nic špatného. *4* *4* *4* *4* *5*
  • Mnozí si neuvědomují, že to co dělají hackeři, je regulérní forma společenské neposlušnosti stejně jako stávka, hladovka nebo demonstrace. Někomu uškodí, ale hlavně ukáže na mezery v legislativě. Správně by totiž míru zabezpečení uložených dat měl hlídat a pokutovat nějaký úřad na ochranu osobních údajů, obdobně jako je hlídán provoz firem, co obchodují se zbraněma, krví nebo třeba i potravinama. Neděje se tak, a proto je třeba vyvíjet tento společenský tlak...
    • Pitolost, tí bys takhle mohl obhajovat kdejakou lumparnu. Ve skutecnosti jde ze strany hackeru o mstu za to, ze sony zazalovala jednoho z nich. A jde o pokus ji znicit. A to neni spolecensky prospesne, spis naopak. Sony s tim prakticky nemuze nic delat, nemuze utocit, jen se branit a to jeste jen omezene. Hackerske utoky muze zastavit jen stat dopadenim hackeru. A ten mozna zjisti, ze je vuci nim kratky a ze neni schopen plnit svou zakladni funkci, zajistit bezpecnost svych obcanu a danovych poplatniku. A to bude znamenat, ze bude muset na internetu provest zasadni zmeny. Osobne bych zacal zakazem anonymity s tim, ze pokud nekdo jinemu anonymitu pískytuje, prebira tim trestne pravni zodpovednost za jeho ciny. A to mimo jine internet pekne prodrazi a take zpomali jeho rozvoj.
    • Zdravím, já se zamyslel a vychází mi, že težko můžu hájit člověka ("hackera") který se tváří jako že upozorňuje na chyby korporací, ale pak ty nakradené údaje v pohodě vystaví na net jako trofej, ať je k dispozici skutečným zlodějům. A v tom je - domnívám se - skutečný rozdíl mezi stávkou a hackováním: stávka upozorní na problém, hack ten problém vytváří. K čemu je mi dobrý vědět, že se hesla dají ukrást, když už jsou vlastně ukradená? Proč mám brát vážně skupinu lidí, která touží své útoky vysvětlovat jako službu společnosti, když jasně vidím, že mně jako zákazníkovi to jenom uškodí?
      Mám jeden neoriginální názor. Jasně, hack vede k pozdějšímu posílení prevence bezpečnosti. Ale kdyby nebylo hackerů, žádná prevence by ani nebyla nutná, (jednoduše řečeno, není zlodějů, není zámků), a TO je kořen problému a důvod, proč nemůžu stát na straně GeoHota, LulzSec a dalších, a upřimně ani nevím, jak někdo může.
      • A nemáš primárně pocit, že tě okrádá ona firma? Zákazníkům slibuje ochranu svěřených údajů, jež však fakticky neexistuje. Tohle je první loupež...

Menší zlo proto je, ať jsou zákazníci poškozeni a hned o tom vědí, než aby jejich data někdo zneužil potajmu. Ostatně to, že "správný" hacker si data nenechá, neřku-li nezpeněží je sice ohraná písnička, ale platí.
        • Poškození zákazníci by se o tom přeci stejně dozvěděli oficiálními cestami, není třeba se s nimi chlubit - pokud nesleduješ ještě další cíle. A představa, že jedním z těch cílů je i bezpečnější net, mi přijde, s odpuštěním, k smíchu.
          • da-a - Ano, to by mohlo uškodit, pokud by neřekli, že se jendá o podvrh, známe tohle vykrucování. Mohou si zvyšovat respekt, ano, jinými slovy, víte co umíme, tak se chovejte slušně, nebo se to bude opakovat. Výpadek PSN a poškození vývojářů ale stále hází špatníé světlo na Sony, která je v očích investorů a partnerů nedůvěryhodná a to byl hádám účel, obyčejný zákazník byl poškozen výpadkem minimálně, respektive nic co by se nedalo vydržet, nesnažím se to zlehčovat, jen říkám, že kdyby byla snaha poškodit zákazníky Sony, tak to udělat mohli, ale nestalo se tak. Jejich blahořečení? To už trochu přeháníš, o to se nikdo nesnaží.
          • Bud si jistej, že kdyby se tím útokem nikdo nechlubil a nezveřejnil důkazy, že se skutečně stal, tak by ti Sony byla schopna nakukat něco ve stylu jako když pan Burns v Simpsonových vysvětloval jak to bylo s haváriíí v jaderný elektrárně "Šlo o planý poplach, ukázalo se, že do našeho poplašného systému vletěla zatoulaná vrána"
            • Naopak, chtěl jsem říct, že si myslím, že utajením pravé povahy úniku informací by si sama Sony dost uškodila, protože pravda by stejně vyšla najevo (právě ze strany hackerů, auditorů, bezpečnostních složek státu apod.). A to by potom byl mazec. To Sony narozdíl od pana Burnse moc dobře ví. Já se jen ošívám při představě, že to zveřejnění je od hackerů tak nesobecké. Je mi jasné, že si tímhle zvyšují recpekt a hodnotu svého jména v komunitě a bráním se jejich blahořečení, vlastně dělám přesný opak. Nějaký Sony zákazník je jim tak hluboko v zádi jak jen může být. Viz výpadek PSN na víc než měsíc a ztráta vývojářských firem ve statisících (viz "Capcom") a znemožnění užívat Ps3 tak, jak jsme si ji koupili (takže podobný efekt jako odstranění Linuxu, tedy od hackerů výtečný a velmi logický krok)
            • To přeci neni laciný argument, ani snaha je ospravedlnit, nebo tím chceš říci, že kdyby to neukázali a nevyšli tím na světlo, tak by se žádný zločin nestal? ten se přeci stal i bez zveřejnění už tím, že data ukradli, ale tím že to ukázali nedali Sony možnost se z toho vykecat něčím takovým jako když Burns vysvětloval tu jadernou havárii.

Jak by si Sony ublížila kdyby celou akci zatloukli a svedli to třeba na selhání zdrojů, poškozený disky, servery apod.? Je to japonská firma, která útočila a sklízí to co zasela.
            • To už mi přijde jako trošku laciný argument, jak je ospravedlnit, ale budiž. Myslím ale, že nezveřejněním plného rozsahu svého selhání by si Sony ublížila nadvakrát a to by hoši z managementu neradi dopustili. Nezapomínejme, že je to právě japonská firma, která se v současnosti brání, nikoliv útočí.
            • Přečti si tuhle větev vlákna, jediný co říkám příspěvkem na který reaguješ je jen to, proč ti hackeři zveřejnili onu "trofej", kdyby se nepřihlásili a neukázali důkaz, o tom, že se nějaký útok stal a že se něco ztratilo, tak by si se jinak ze strany Sony ztěží něco dozvěděl.
            • Takže tímhle prostě říkáš, že účel světí prostředky. Klidně ať ty data ukradnou pokud je to pro "dobrou" věc. To jsou určitě všichni které kdy nějaký hacker napadne hned klidní. To, že se tentokrát nestaly žádné škody neznamená, že by je měl někdo obhajovat.
              I když chápu, že se mohli snažit ukázat na to jací jsou darebáci ve firmách, tak udělali hodně špatným způsobem, protože tak jak tak, útokem hackerů jsou vždy poškozeni obyčejní lidé. Je to prostě medvědí služba.
      • Je to dobré vědět do budoucna, protože kdyby někdo chtěl ty daje zneužít, tak se tim nebude někde chlubit, to dá docela rozum, je to jako ukrást z banky miliony a pak se tim chlubit. Ted si možná někteří začnou vážit svého soukromí a nebudou důvěřovat kde kodmu, a už vůbec ne zrovna Sony, který neni schopný zabezpečit tyto citlivé informace ani víc jak měsíc po tom velkém útoku, je vidět, že udělali prd, uběhl čas a ukazuje se, že jejich zabezpečení je stejně fórový. Vystavení údajů neni nic tragickýho, pokud neni člíověk úplnej trotl, tak už má dávno jiný hesla atd., takže zbytečný drama, je to prostě jen důkaz, kdyby náhodou Sony celou věc zlehčovala a bagatelizovala.

Jen pro představu, takový stávky stojí nás všechny a ekonomiku daleko větší prostředky než tyhle problémy Sony, navíc nezaujatý lidi to zásáhne v podstatě jen tak, že nemůžou hrát, velká tragédie, větší než nemožnost dostat se do práce apod.

p.s. nejsou to hackeři, ale crackeři.
        • To moc dobře nechápu. Tak buď to je zbytečný drama, jak píšeš ty, anebo to je otázka sekund vzít heslo a prubnout ho na tvoje účty, jak píše někdo pod námi. Každopádně si rozvrhněme časovou osu: kdy se útok odehrál - kdy byly nahackované informace zveřejněny -- kdy se k nim dostal někdo, kdo neměl --- kdy sis pustil zprávy a dozvěděl se o útoku. Chápeš, co mě na situaci s hackerama znepokojuje? Je kolem nich příliš mnoho paradoxů, abych je mohl brát vážně, nejhorší z nich to, že zabraňují nepříjemnostem tak, že je TVOŘÍ. A já jim to mám jako věřit? Pokud má Sony PR kecy pro veřejnost a my se jim naučili jim nevěřit, proč to má být s Geohothem, Anonymous či Lulzsec jiné? Otázka za milion.
          • Já vím to, že probehl útok, Sony to dala lidem vědět až někdy za týden a během té doby v podstatě měl ten kdo data ukradl možnost je zneužít, stalo se tak? Nestalo a proto je tohle zbytečná dramatizace, účel byl podle mě jen ten poškodit firmu Sony a to se stalo, žádné jiné poškození se neukázalo kromě toho, že lidé nemohli nějakou dobu hrát hry, jestli tomu řikáš poškození, tak je to hodně velká dramatizace, poškozena je jen firma Sony a může si za to sama svými ne/činy. Že tvoří nepříjemnosti? A jak? že udělají odvetnou akci na subjekt, který si za bezpečnost nechává platit ale o bezpečnost se vlastně nestará a prachy jdou bůhví kam? Bud rád, že ten tok dělá někdo kdo neměl v úmyslu někoho okrást a poškodit jejich zákazníky, protože tu možnost měli, takhle upozornili na problém Sony dřív než by někdo ten samý útok udělal s jasným úmyslem okrást lidi.

"Otázka za milion."
            Hele, použij logiku, to je nádhenrá věc, věř mi, pokud nevíš komu věřit, polož si jednodušše otázku co PR řečičkama může získat/ztratit firma jako Sony a co PR řečmi může získat banda crackerů či nějaký Geohot apod. takhle se nad tim zamysli a dojde ti kdo má potřebu ve svých prohlášeních lhát a manipulovat.
            • Já taky neznám vědce a věřim jim, že je Země kulatá a na ověření fakt nemáš čas : ) to je holt těžký dneska někomu věřit když ho neznáš a proto logika je poslední bašta a ta velí že Sony má asi milionkrát větší důvod lhát a manipulovat než ti crackeři. Já neříkám jim být vděční, já to řekl pouze jako argument pro moje tvrzení, že účelem útoku nebylo skutečně poškodit zákazníky.

Prvotním spouštěčem bylo podle nich to co Sony sama dělala, to znamená odstranění funkce OtherOS, špiclování uživatelů internetu, pronásledování geohota, chvástání se. To byl podle nich ten důvod, to kdy ten útok proběhl tomu i celkem odpovídá, jinak by přeci zaútočili už mnohem dříve ne? Nebo by zaútočili na stovky jiných firem co maji teoreticky daleko menší zabezpečení, ale oni si vybrali Sony, náhoda? Kdepak, nemyslím si. A že účelem bylo zranit Sony? No samozřejmě, jak jinak by si je chtěl potrestat za jejich svinstva? Tím, že budou blokovat hraniční přechody s Rakouskem?
            • Právě že ji používám. Pokud se pohybuješ na hraně zákona, tak máš potřebu to vybalancovat k dobru a vždycky budeš tvrdit, že ten správňák seš ty. Pěkné, ale já ty lidi osobně neznám, aby jejich prohlášení mělo nějakou váhu. Že informace nebyly zneužity? No sláva, tak abychom jim za to byli ještě vděčni?
              Jinak si nerozumíme, já tady netvrdil, že nemožnost hrát přes internet nebo ztráta e-mailu a hesel je nějaká neřešitelná tragédie, máš pravdu, že ve srovnání s opravdovými kauzami dost nepodstatné. Ovšem mě jde o vztah Sony -hacker -zákazník. Díky Sony mám Ps3, díky hackerům a crackerům nefunkční online. O své informace se dělím s firmou, nikoliv s pochybným expertem přes PC. A uvědomme si, proč se na Sony vlasně útočí, (a teď pozor, použiju logiku!) protože než k útoku dojde, hackeři nevědí o úrovni ochrany na straně firmy, ty díry najdou až při přípravách. Takže prvnotním spouštěčem jejich snah je už něco jiného - zranit Sony, protože má na hackery tvrdý, nekompromisní postoj. A to mi má být něčím sympatické? Znovu opakuji, ještě více než samotný hack mi vadí jejij rádobyčestná prohlášení, ale jeijch pravé motivy vyplývají jen z kontextů událostí.
      • Jde vidět, že se tu najde i někdo kdo trochu nad tímto tématem přemýšlí a ne jen tleská hackerům, jak krásně někoho okradli. *4*
    • Pokud vím, tak ani u stávky, hladovky nebo demonstrace neokrádáš lidi, kteří s tím nemají nic společného, alespoň ne úmyslně. A jestli nám tady chceš tvrdit, že jsou vastně hackeři ti hodní, kteří hackují pro dobro lidstva, tak jsi pravděpodobně trochu zvláštní člověk. Ale rozhodně bych řekl, že je to originální názor. *7*
      • Ne všichni hackeři jsou svatí. Stejně tak nesympatizuju s demostrujícíma náckama nebo stávkujícíma komunistama. Pointa je nad každým takovým konfliktem střízlivě přemýslet a ne jen tupě baštit, čím nás krmí PR Sony.
        • Já osobně Sony nemám rád (i když mám PS3), jejich nesmysly jim rozhodně nežeru, ale chválit hackery kteří okradli zákazníky sony aby poukázali na problém mi příjde opravdu od tebe hodně hloupé.
      • Hm, na to si přišel jak? Když se stávkuje v dopravě a nedostaneš se do práce, tak to nikoho nepoškozuje a neokrade jo? Zkus nad tim trochu přemýšlet, je to daleko citelnější poškození nezaujaté osoby než to, že si nemůžeš pár dní zahrát svojí oblíbenou hru.

Originální názor to je a nutí k zamyšlení, něco na otm skutečně je.
        • No na to jsem přišel jednoduše. Co se týče stávky, tak ta většinou nastane, když určitý druh zaměstnanců není s něčím spokojen, např. když stávkovali doktoři, protože se jim nelíbilo, že s nimi stát nejedná o zvýšení platů, proto přestali vykonávat svou práci. Hodně zjednodušeně to znamená: nedostaneš prachy za práci, tak něděláš. (osobně odsuzju, že zrovna doktoři šli do stávky). Většinou tak nastane když se tito lidé dostanou do situace, která běžnýmy prostředky nejde řešit a proto jsem napsal, že těmito prostředky neokrádáš lidi úmyslně.

Na druhou stranu, vem si takového hackera (Kuřvuřt to napsal stylem, že myslí všechny hackery, jeho chyba, že nenapsal konkretně hackery "bojující za lepší zítřek" *1*)
          ten si někde sedí, hezky v teple a z nějakého důvodu (který je dobře znám jen dotyčnému hackerovi) ukradne osobní data tisíců lidí aby pravděpodobně poškodil firmu se kterou okradení lidé nemají téměř nic společného (kromě toho, že jí museli dát osobní data, bez čehož, by nemohli využívat služeb dané firmy). Nezapomeň, že byla ukradena i data o kreditních kartách i když se jim nepovedlo ukrást bezpečností kódy. Spousta hackerů krade přímo peníze, jak jistě všichni dobře víme.

proto mě přišel názor Kuřvuřta stejný jakoby napsal, že bankovní lupič vykrade banku aby upozornil na to, že policie nedělá dobrou práci a že banky vykořisťují své klienty.
          (neber to doslova je to jen hodně za uši přitažený příklad)
          • Tak hlavně, stávka nastane primárně ve státním sektoru, a primárně tam, kde je možný někoho vydírat, tím vydíraným je vždycky nezaujatý a nevinný občan, to si uvědom, v tom je smysl stávek. Nebo si snad někdy viděl stávkovat úředníky třeba z finančáku? Asi těžko, ti by totiž neměli jak tlačit na pilu, ti by nikomu nechyběli a na jejich místo čeká plná pr**l dalších. Viděl si snad stávkovat zaměstnance soukromých firem? Asi těžko, opět, ti totiž taky nemají na koho tlačit jelikož soukromník se s nimi vypořídá po svém a nebo prostě řekne "Nelíbí? Tak běž, mám tu na tvoje místo další". Takže stávkují jen doktoři případně policajti, hasiči, dopravní podniky apod. Hasiči a pár dalších má ale pech, že ze zákona maji stávkování omezený. Ale pointa je jasná, vydírat, kdyby nemohli vydírat, nemohli by stávkovat. Dále se to týká jen profesí, kde nejsou lidi snadno nahraditelní a na tom všem stojí stávka a oni jsou si toho moc dobře vědomi když stávkují.

Lidé firmě nemusejí dávat žádná data pokud nechtějí, nutil je snad někdo? Nenutil, mohli to odmítnout nebo třeba zorganizovat stávku více lidí, že se jim nelíbí poskytovat soukromé údaje. Jak souvisí soukromé údaje se hraním hry, mně upřímně hlava nebere, snad mi nějakej pařan z PSN vysvětlí na co mám poskytovat jméno, adresu, rodný čísla a já nevim co všechno na to abych mohl hrát hru, na demenci, proč jsou lidé líní vyplnovat číslo kreditky znovu a proto radši nechají vše uložené pro budoucí platby, na to už se radši ptát nebudu.

Tvoje přestava hackera/crackera se stávkujícím se liší jen v tom, že podle tebe cracker sedí v teple, zatímco stávkující musí stát venku aby bylo jeho hulákání slyšet a vůbec se o ně někdo zajímal. Cracker krade údaje (zatím neni žádná zpráva, že někomu bylo něco ukradeno jako následek za prolomení PSN) a stávkující kradou peníze nám všem tim, že nepracují ač mají, poškozují práci ostatních tim, že jim brání se někam dostat atd. stávka stojí skutečně stovky milionů. Na jednu stranu obhajuješ stávku, na straně druhé odsuzuješ crackery za nabourání PSN, pokrytectví.
            • Kuřvuřt tou krádeží asi myslel okradení zákazníků např. o OtherOs si myslim.

Jako hrdiny je lidé nevidí, alespoň to tak nevnímám z reakcí, vidí jen to co už každý zná minimálně ze základní školy "každá akce vyvolá reakci"
            • Pro Kuřvuřta: Sony kradla první? Měli na nic ochranu i když za ni chtěli platit, to asi ano. ASI protože jak jistě dobře víš, vždycky se najde hacker, který překoná stávající ochranu. Jak napsal da-a, kdyby nebyli hackeři není třeba ochrany.

Pro Stana: Co se týče těch stávek, všichni víme, že stávka je špatná věc, ale jediný důvod proč jsem to začal rozebírat, je to, že mě to přišlo jako hodně hloupé přirovnání k tomu proč hackeři hackují.

Co se týče téhle záležitosti s hackeri, tak jediné co mi vadí je to, že je hned někdo začne vidět jako hrdiny i když zrovna oni jsou ten problém. To že sem si nemohl zahrát mě ani trochu netrápilo.

Jinak se omlouvám, že se díky moji reakci začala taková pro mnohé asi ne příliš zajímavá diskuze, ale Kuřvuřtův příspěvek mi přišel jako příliš hackery idealizující.
            • Napsal si to dobře, vím o tom, ale působí to tak, že odsuzuješ jen stávku doktorů ne stávku jako takovou jak si řekl teď.

To neni o zásadách i když opravdu zásadový jsem, ale já prostě nejsem z těch co když je nespokojenej tak brečí ať mi někdo pomůže. Kdybych byl na pozici špatně placený nebo nevyhovující práce, tak prostě půjdu za lepší a ne zneužít mojí profese a společenského dopadu té profese k prosazení svých zájmů, všichni ti uplakánci co stávkujou snad moc dobře věděli jakou práci dělaji a kolik za ní budou brát. Já jsem za přerozdělení peněz od např. politiků k doktorům apod. to by bylo v pořádku, ale ne oškubávat obyčejný lidi, kteří ty prachy musí dá, protože se bojí, že se nedostanou do práce, nebude je mít kdo ošetřit apod. Ale to je na delší debatu o politice. Ta stávka doktorů byl stejně jen bluf, věř, že by stejně neodešli. Každopádně vyhovět stávkujícím ohledně platových podmínek je vždy chyba, já uznávám pravidlo "s vyděrači se zásadně nevyjednává" Vsad boty, že to nebude trvat dlouho a podobné stávky např. doktorů tu budou zas, však když to vyšlo jednou...Sátvka je trestně postižitelná u hasičů, armády apod. tyhle složky to mají tuším ze zákona zakázaný, stávkovat můžou tak maximálně mimo službu což ale neni stávka, u armády tuším nemůžou protestovat vůbec, ale nejsem si jistý. Stávka je legální ale v podstatě je to svinstvo stejně jako to crackování, a já neposuzuju správnost jednání podle opory v zákoně, takže pro můj pohled na správnost jednání nejsou zákony důležité.

Cracker není spasitelem lidstva, to byla jen reakce na činy Sony jak to tak chápu já, ukázali na nedostatky aniž by ublížili zákazníkům pokud tedy nepočítáš ten herní půst, špatný čin to je, ale nedramatizoval bych to. Nezapomínej prosím stále na to, že ukradli jen data, a zatím nedošlo k jejich zneužití což znamená, že už k tomu asi nedojde, vzhledem k tomu, že si lidé změnili hesla atd. Takovej stávkující krade vyloženě peníze. Já je neobhajuju, ale koukám na to trochu jinak.
            • To už to hodně překrucuješ a dá se na to odvětit jen jedno...

Sony KRADLA první.
            • To sem se v tom případě špatně vyjádřil nebo jsi možná přehládl větu o tom, že stávku odsuzuju (napsal sem sice, že odsuju stávku doktorů, ale to z toho důvodu, že jsem zrovna o nich psal). Já tvé myšlence rozumím, ale opravdu jsi tak zásadový, že bys třeba ty nestávkoval kdyby ses cítil nedoceněný a měl tu možnost stávkovat. Možná se pletu, ale zrovna stávka myslím, není trestně postižitelná.

Co se týče poskytování dat. Máš samozřejmě pravdu, že bez posytnutí dat si můžeš zahrát. Podle mě pokud někdo zrovna na psn dal třeba své rodné číslo nebo podobná data, je to jeho problém, že je tam dal. Ale vysvětli mi prosím, proč má být zrovna hacker tím spasitelem lidstva, který upozorní na tento problém a naví tím, že to UKRADNE. Pokud vím, krádež je trestně postižitelná.

Takže si to shrnem.
              NEUZNÁVÁM stávky i když jsou LEGÁLNÍ.
              ODSUZUJI hackeri protože ať už z jakéhokoliv šlechetného důvodu KRADOU.

To je to co se snažím celou dobu tady vysvětlit, Kuřvuřtovo vyvětlení počínání hackerů mi přijde opravdu na hlavu. Zloděj je prostě zloděj i kdyby pak ty data smazal.
  • lol, tomu se neda rict jinak nez EPIC FAIL :)
    • no FAIL je posledni dobou cela spolecnost Sony s tim co predvadi
  • Tak tohle si jejich (IT) security department teda do CV asi nezapíše =D
  • keny11
    Ať už jdou s těma útokama někam.
    • říká někdo, kdo má Bin Ládina jako avatara :D :D
      • Hanzales
        Ty jo, jeste dva takove "deja-vu" prispevky a si tu fotku asi zmeni.
        Ja mam taky cerveny ocicka a barva HW je zelena, no a ? :)
        • no oto ani tak nejde tomas v poho ale vem sito z jineho uhlu tobe by nevadilo kdiby treba tvoje rodinu zabyl nekdo a pak by siho lidi davali na profily jako nakiho hrdinu ?? takovi lidi nechapu jestli to ches skusit tomas stejne posluti tricko s fotkou hitlera a skus se projit venku po ulici a pak my rekni jestli sto prezil *4*
    • Říká ten co má na fotce Osamu ;D Ale máš recht, je to nasrávající:)
      • keny11
        Na fotku kašli.
        • tak si tam dej nakiho sviho oblibece nebo hrdinu ale ne terroristu nevinich lidi pak se stebou budu bavit normalne takhle to vipada jako zeho obdivujes zato co udelal ?? nechapu
          • keny11
            Já se ale s tebou nebavim.
    • Ať už jdou korporace s hazardováním s privátními daty někam ...
    • No hele, když si nějaká společnost nezabezpecčí databázi proti triviálnímu SQL injection a nechá hesla v plaintextu, tak nejenom že si o hacknutí vyloženě koleduje, ale měla by dostat taky zákaz práce s jakýmykoliv osobními údaji až do doby, kdy prokáže, že už má v týmu alespoň jednoho bezpečnostního experta. Tohle je ze strany Sony vyloženě WTF!
      • keny11
        To ale pořád neomlouvá ty co je napadají.
        • ty si neuvedomujes ze hackeri ti robia obrovsku sluzbu. Ak pouzivas sadu hesiel dokola, je mozne ze to iste heslo co mas u sony mas aj u svojho privatneho xxx mailboxu alebo inych citlivych dat. Je len otazkou sekund obehnut tvoje konta a vyskusat hesla od Sony, ci nahodou nemas to iste aj k banke a podobne. SONY ohrozuje tvoju bezpecnost - nie hackeri. SONY by malo platit milionove pokuty, nie hackeri ktori na problem upozornili. O doslova velkohubych vyhlaseniach Sony pred hackerskymi utokmi ani nehovoriac. Skus sa nad tym zamysliet...
          • keny11
            Mě teda žádnou službu nedělají.
            • keny11
              To jsi to teda rychle vyřešil. Mě žádnou službu nedělají protože u Sony nemam žádné údaje ani jsem jim nedal nic co by se dalo zneužít. Ale ono je asi moc těžké chtít po tobě nějaké to myšlení že?
            • tak takhle, vidim ze si extremni kkt se zadubenymi nazorama, takze diky za diskusi. nabuduce sa s tebou nebudem obtazovat
      • Hanzales
        Je pravda, ze v tomto pripade hackeri spise poukazali na pretrvavajici neschopnost v zabezpeceni. Zacinam si myslet, ze muj PC je zabezpecen lepe, nez vsechny ty jejich uber-servery. Důležitá hesla atd např. snad samozřejmost zakriptovat někam na disk. Přece si nenechám válet registrace ze všech stránek atp. někde na seznamu na serveru, nebo volně na disku.
        Když nemáte pod oknem plot, a dáte za okno voňavou buchtu, je jasné, že vám ji kolemjdoucí sežere :D
        Druhá věc je to, že tou jejich neschopností pak trpíme my. K čemu je mi opatnost, když pak gigant, u kterého je ochrana osobních údajů samozřejmost to takhle lehce hodí do ethernetového éteru. *3*
      • Zdroj je uveden v článku: "Our goal here is not to come across as master hackers, hence what we're about to reveal: SonyPictures.com was owned by a very simple SQL injection, one of the most primitive and common vulnerabilities, as we should all know by now.
        From a single injection, we accessed EVERYTHING. Why do you put such faith in
        a company that allows itself to become open to these simple attacks?
        What's worse is that every bit of data we took wasn't encrypted. Sony stored
        over 1,000,000 passwords of its customers in plaintext, which means it's just
        a matter of taking it. This is disgraceful and insecure: they were asking for it."
    • Hanzales
      Dnes uz je hackovat Sony nejspise IN ;o)
      • A doufam,ze bude..... a ted nebudu psat o konzolich a PC

Tyhle korporace potrebujou dostat nakopano tam,kde mi cenzura nepovoli a kort za jejich masaze v podobe reklam a mazani medu kolem huby.

Samozrejmne,ze konzument ted nepochopi a chytne si genitalie do svych rukou...pomasiruje nazorem a nepochopi,ze SONY stoji za velikou fukusimu
  • ja se vrhnu na dead nation a infamous,pokud se pripojim :-)
  • v položce "Welcome Back" mám jen PSN+, žádný hry :(
  • Co na to říct, hackeři jsou prostě šmejdi, nevim komu tim prospějou, hlavně že to dělaj pro lidi. Fuck of na ně!!!
    • Padlo ti snad PSN? Nie? Tak bud rad... Od zaciatku to bolo preto lebo: zrusili otherOS a nasledne udali par ludi (geohot, graf...) z coho mne viac vadil ten graf, lebo on nemal s piratenim nic. Len sa snazil vratit funkciu ktoru sony odobralo. Vysledok vidime vsetci. :)
      • keny11
        To je pěkný jak bojují za navrácení otherOS i když ho používal jen zlomek hráčů. Kolik jich vůbec bylo 1%? Proč teda takhle nebojují i jinde a za něco co má smysl?
        • Jak víš kolik lidí tu funkci používalo a má snad být omluva pro tuhle sprostou krádež zaplacené funkce, že to používalo málo lidí?

To je fakt na palici, ale když tě tu tak čtu, tak si asi jen další placenej profidiskutér od osny.
          • keny11
            Ano je na palici jak bojují za něco tak bezvýznamnýho. Nevim kolik lidí to používalo ale pokud vim tak na PS3 s Linuxem nejdou hrát hry. Tak k čemu potom ta konzole je? To si teda dávali jen nějací technofandové. Vzhledem k tomu že se tato funkce stala cestou k nabourání tak i chápu proč to odstanili. Sice mohli místo toho dát něco na oplátku ale i když nedali neni to důvod k takovým útokům. A proč hned musim být placený od Sony? Jen proto že mam jiný názor než ty.
            • "No tak mi napiš k čemu je PS3 s Linuxem." - znám podobnej:

Wiggum - "Zatýkám tě za vraždu, Tony."
              Tony - "Co je to vražda?"
            • Já se tě ptal první, tak mi na ty otázky odpověz a pak odpovím já, Quid pro quo.

To je těžký když to posuzuješ takhle, to mně Hitler nebo mojí rodině taky nijak neublížil.
            • keny11
              Mě Sony nijak neublížila. A odpovíš mi na ten Linux?
            • Já se tě snad ptal jako první a tušim, že na tři jednoduchý a konkrétní otázky, někam se ti zatoulaly odpovědi.

Nejde o to se pouze zapojovat, jde o to jak zapáleně hájíš všechny kroky Sony a PS3, ještě jsem tě neviděl říct na jejich adresu něco kritickýho, i kdyby firma Sony žrala děti, tak to jistě nějak šikovně ale plně dementně omluvíš.
            • keny11
              No tak mi napiš k čemu je PS3 s Linuxem. Zapojuji se do diskuzí které mě zajímají a jelikož jsem vlastníkem PS3 tak jsou to hlavně články o konzoli a hrách. To je novinka že?
            • Takže podle tvého způsobu uvažování je na palici bojovat proti nečemu, pokud bylo poškozeno jen malé množství lidí, je to tak? Když přijdu k tobě domu a odstraním něco co si stejně nepoužíval a ani ti za to nezaplatim kompenzaci, nebudeš proti tomu mít námitek, je to tak? Když nevíš k čemu se PS3 s linuxem dá použít, tak je to jedna věc, druhá věc je o tom rozumovat a vydávat svů názor pramenící z neznalosti za bernou minci. Tato funkce se stala cestou k nabourání, hm, máš nějaký rozumný vysvětlení proč jí tam teda dávali?

To, že si nějakej placenej diskutér nesoudim podle odlišnosti nebo hlouposti názorů, soudim to čistě z toho, že si pečenej vařenej u každýho článku o Sony a PS3 a vždycky je bráníš ať jde z jejich strany o sebevětší svinstvo.
          • heh, od Sony.
    • Treba takovej tupcum jako ses ty, ktery davaj svoje data firme, ktera je nejen ze neumi zabezpecit, ale jeste se rozciluje, kdyz to nekdo rekne nahlas.
      • A jako co? Holt sem asi tupec co je prostě se svojí konzolí spokojenej, holt se stalo že Sony měla prů.... Já nemám důvod tě urážet, jen reaguješ na něco čemu moc nerozumím, v čem jsou hackeři dobří? To mi vysvětli...komu tím pomáhají? Tobě to pomůže že ti pár šmejdů schodí službu na kterou jsi zvyklej? V čem ti tyhle lidi pomohli? tyhle lidi bych zavřel až by zčernali, je to zločin který se má trestat. Ať má kdokoliv názor na chování sony beru to, ale proč opěvovat zločince? Proč? To mi někdo vysvětlete...Sorry mám pár pivek v sobě ale diskuze na tomhle webu....kolikrát nechápu..A mimochodem, myslíš že mě sere že maj mojí adresu a jméno? Děkuju za slušnou odpověď
  • Tak v článku je chyba, psn plus je zdarma jen na měsíc, na dva pro předplatitele služby, kteří měli zaplaceno, ale měsíc se na službu nedostali. Je vidět že sestavujete články bez jakéhokoliv ověření, jelikož v posledním odstavci zase píšete, že se hry (psn +)po uplynutí 30 dnů deaktivují. Jak se v tom pak má čtenář vyznat...
    • blixa
      chybku jsme opravili, dik za upozorneni
  • Co si mám z těch 6 gamesek stáhnout? Který dvě?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit