Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mart9
    Nejhorší je, že ten "pixel art" tam nacpou, protože neumí nebo nechtějí udělat nic lepšího.
  • +1 *3* jeste jsem si vzpomnel na Gun Fight ( kaktusy, cepice a $$$ ).
  • ja nevim o zadnem AAA titulu za poslednich 15 let, o ktery bych mel zajem ja. Asi mi ten pokrok, o kterem flash porad pise, utekl :)
  • jako byvaly majitel Didaktiku Gama, ano pamatuji :)
  • Hmm pamatuje tu jeste nekdo Colorado ze ZX spectra ? Vsadim se, ze ne *5*
  • nedokazes si to představit? V jiste době byla jasna budoucnost hrani forma interaktivního filmu, všechny největší firmy se predhaneli kdo udela lepsi. pak se objevil první provozuschopny akcelator grafiky,,a během ani ne roku byl s interaktivnim filmem konec. Samozrejme z dnešního pohledu to bylo plus, ale v te době to zlamalo vaz mnoha hernim firmam, distibutorum, prodejcum. A indie manie si získala tolik priznivcu ze na to co pisu vys klidne mohlo dojit. Stesti je ze masinerie konzoli je rozjeta a ma velmi dlouhou brzdnou drahu...stat tenhle problém jen na PC platforme, tak je to v pr*deli:)
  • del0
    "Ve hrach vidim pokrok, něco co se posunuje dopředu, indie manie to cele vracela zpet a zdržovala."

Podle mého názoru zase hry typu Last of Us, The Order, Call of Duty atd. posunujou herní svět spíš k filmům, tudíž se žádný pokrok v hratelnosti nekoná, alespoň ne pro mě. Ale já nejsem casual, takže můj názor (a jiných) tě jako údajně erudovaného pracovníka v herním byznisu nemusí zajímat a stejně tak nemá smysl ho vyvracet.

Btw, je ti jasný, že indie je třeba i Star Citizen? *15*
  • nightborne
    Indie mánie, jak tomu říkáš, podle mě spíš jenom zkoumala a zkoumá možnost pokroku jiným směrem, než výhradně technologickým, a to přece taky není špatně.

Upřímně si nedovedu představit natolik extrémní situaci, že by kvůli indie začaly krachovat AAA mašinérie, ty maj jistotu ve svých hráčských základnách, kterým je indie scéna srdečně jedno, a samozřejmě reklamní masáži, kterou si nezávislí vývojáři pochopitelně nemůžou dovolit. Takže bych to tak apokalypticky neviděl =).
  • ze sobeckého pohledu konzumenta to ma jiste jen vyhody. Ale zase globalne..kdyby indie zustalo středobodem zajmu, pravdepodobne by krachli všechny firmy co profituji na AAA titulech, distributori, vyrobci, prodejci, potazmo s nima vyrobci hardwaru (nebyli by potřeba). Pokrok by se zastavil, a jelikož lidi pokrok potrebuji (aspoň ty civilizovani) doslo by k navratu do 80 let kdy byl hrac bran jako exot, era her jak je zname dneska by skončila. Maximalne by se to presunulo totalne na mobily a tablety, kde by pro tyhle hry byl raj. Zadne nove konzole, zadne nove grafiky,,konec. odvetvi zabavy se musí vyvíjet, nesmí zustat stat, není nutne potrebne pro život, a když prestane expandovat, zakrni a pojde. A indie manie sla presne proti tomuhle smeru.
  • nightborne
    Hele, podle mě jsou ty skupiny dost vyrovnaný, a je to takový pro mě ideální ekvilibrium - vycházej kvalitní AAA i kvalitní indie projekty a pro hráče konzumenta to je výhodná situace, může si dopřávat dobrou zábavu z obou proudů.

Ale jak říkám, to je zas můj osobní pocit a zkušenost, jelikož to tady nepodkládáme žádnejma statistikama, je to asi tak stejně erudovaný, jako kdybychom na sebe pořvávali nad půllitrama =)).
  • problém je ze velikosti tech skupin se meni, a na tu vetsi je kladen duraz a takzvane ridi ruku trhu. jak jsme uz psal, me je uplne jedno ze existuji indie hry a lidi co je radi hrajou, me vadilo ze z toho byl stredobod zajmu.
  • Uz by ty pixelart hry mohli vazne jit dopr... bylo to zajimave kdyz jich bylo par, ale ted je to spise otravne a kolikrat zajimave koncepty se nakonec zabiji pixelartem. Ani hry z roku 1989 nevypadali takto takze tu nejdeo zadne "retro". Mnohem radeji bych jako navrat k retru uvital grafiku klasickych coin up her (golden axe, AvP, street fighter...) Starych adventur atd, tyhlety kosticky uz to vazne prehaneji.
  • nightborne
    Ale jistě, jenže to přece nic nedokazuje. Respektive - dokazuje to to, že existuje hráčská skupina, která, stejně jako ty, staví na první místo technologický pokrok, při volbě svých herních nákupů. A proč by ne, vždyť na to mají právo.

A samozřejmě, koho neláká si zahrát něco v dechberoucí grafice s nádhernejma efektama a nevídanou realističností, všichni máme oči a chceme jim nechat lahodit. Nebudu předstírat, že neteču u tech dem snowdrop enginu. Ale pokud bude mít hra skvělej nápad, parádně napsanej příběh nebo prostě nabízet něco neotřelýho a osvěžujícího, zahraju si ji rád bez ohledu na grafiku.

Nechápu, proč odsuzovat jednu skupinu na úkor druhý, naopak je super to, že existujou vedle sebe a člověk, kterej je otevřenej, si může vybrat podle nálady =).
  • Na PS3 se prodava porad dobře, protože tam uz nikdo neocekava zadny pokrok. V datu vyroby to není:)
  • Protoze je Minecraft hra z roku 2011 a doba kdy se na Youtube o nicem jinem nez o Minecraftu nemluvilo uz je davno pryc?
  • Pokrok ve hrach vždycky urcuje lepsi grafika, když není nahrazuje se to napadama. V době velkého vzestupu grafických akcelatoru se objevil akcelator fyziky Physx, super napad, napadu se na tom mohlo stavet miliony..propadak..totalni..lidi chteli grafiku..nakonec to koupila Nvidia a montuje to do grafik.
  • To není osobní preference, to je zkušenost, dneska je to proste tak, ze pokud hra nemá dobrou grafiku tak si ji hodne lidi proste nekoupi, nebo ji povazuje za menecenou. Hry hraje strasny množství lidi, mají to jako relax, nerejpou se v tom, chteji neco hezkyho, na co se dobře kouka. proc ymslis ze ma Cenega plny sklady Minecraftu na PS4 anikdo to nekupuje, proc to cpou zadarmo k novy konzoli..kdyz si někdo poridi novou PS4 nechce tam ty pixely ani videt.
  • Ja cekam na Eitr a Riot a jsou to dve hry na ktere se ted tesim asi nejvic. Uprime me ted fakt nenapada zadna jina hra na kterou bych se tak moc tesil ale je dost mozny ze si ted jenom na zadnej takovej chystanej AAA titul jen nemuzu vzpomenout.
  • Blue.Shark
    A nemůže náhodou být ten pokles způsobený právě tím, že indie hry nabídly originální nápady, co na trhu nebyly? Sice s indie scénou moc zkušeností nemám, ale např FTL, NEO Scavenger nebo i nekostičkovaná Dear Esther na mě udělaly tuze velký dojem.
  • však ted uz to je jak ma byt. celou dobu o tom mluvim, indie je minoritni...hlavni zajem hracu globalne je zase pokrok..na to skoro každý ceka, neckaji na Hotline Miami 3:)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit