-
Odkdy se indie = špatná grafika/brzda pokroku?
-
Ja myslim ze se moc soustredis na desitky hracu denne a unika ti global :D
-
Pixel sem pixel tam pixel kam se podívám... laciná prezentace a úspěch zaručen - tohle nemá s nostalgii už absolutně nic společného... Jsem rád že lidi stále nejsou oslepeni a ví že už ty pixelovky, nikoho moc neohromí.
-
protože třeba pro me to je casta do praveku kde jsem uz byl. Zazil jsem komunisty, byl jsem na vojne, a nosil kalhoty do zvonu a hral pixelovaty hry se zvukem z PC speakeru. Ve hrach vidim pokrok, něco co se posunuje dopředu, indie manie to cele vracela zpet a zdržovala. generaci co je ted hlavne u herního vesla jsem to pral, pac to neznaji..ale uz stacilo:)
-
A je ten vzorek hráču reprezentativní? Osobní zkušenost je sice krásná věc, ale ráda kalí pohled na objektivní realitu.
-
A o co vůbec jde? K vůli pixel hrám nevychází hry se super grafikou? K vůli pixel hrám si nemůžete zahrát hry se super grafikou? Může mi někdo vysvětlit proč vás štve, že vychází hry i pro někoho komu se takový hry líbí? Proč přesvědčovat někoho, že je to pro vás hnusný? Já pixelart taky nemusim, ale proč bych to měl někomu cpát? Nechápu.
Trochu tolerance lidi! Nic víc to nechce. -
Reakce na flashe:
Takto drazí přátelé vypadá názorná ukázka argumentačních klamů a demagogie. Autor takového výroku přednese několik styčných bodů, na kterých staví svou obhajobu avšak tyto postrádají jakékoliv přímé relevance s probíranou látkou. Asi tak, jako když populistický politik řekne, že za nesplnění jeho předvolebních slibů, mohou migranti.
Realita je taková, že vzájemné koexistene indie her a technologií, které ve své tezi uvádí, není pouze možná, ale dokonce vítaná (nabízí možnost alternativy k mainstramovému trhu). Čověce, ty uvažuješ jenom v maistramových intencích. Je to stejné, jako bys mávnutím ruky odsoudil všechny festivalové filmy jenom proto, že tranforméři měli rozpočet v řádech miliard korun.
A je to sice můj názor, ale známku 7/10 rozhodně nemohu považovat za špatnou. -
Me je 45, doba pixel her je za mnou..zato většina z vas to nezazila, tak je z toho ted na vetvi:)
Pixelovaty hry uz tu byli, a byli mnohem lepsi uz jen proto ze tenkrat to byla evoluce, nevim proc bych je mel hrat znovu. -
zbytecne se v tom rejpete a unika vam global..ale nic..denne prichazim do kontaktu s desitkami hracu..vim svoje a ten muj dojem, narozdil od vas, mam aspoň podlozenej reálnou zkusenosti:)
PS: 4k, dx 12 atd jsou věci co klepou na dveře a zajem o ne je, ze to hned překrucujete na dnesek je vas problém. -
já mám plné zuby komentářů lidí, kteří mají plné zuby této grafiky.
-
Nejsi sám kdo to tak má, čeho je moc toho je moc a čeho je...(šak víme). *7* *12*
-
Ono, abych pravdu řek, obrázky tomu nedělaj moc čest, ale ta hra v pohybu nevypadá až tak mizerně =).
-
Vyloženě mě štvou komentáře typu: "Z té grafiky je mi nablití". Ano, zrovna v této hře je to ošklivé, ale samotný pixelart je hezký a nenáročný. Děti, které vyrůstají v době 4K (flash) to nepochopí, ale koho zajímá názor těchto dětí, že?
-
To vis ze jo:) mel bys prestat pit tu retrokofolu abys nemel tyhle halucinace:)
-
Aha takze je to jenom tvuj dojem... rozumim.
Zrovna na virtualni realitu na ktere se udelalo a dela spousty nezavislych titulu protoze vetsina velkych vydavatelu tak nejak porad poradne nevi jak s tim nalozit. 4k je ted hodne mainstream a ten odklon od indie her kvuli 4k je videt na kazdem kroku. Co nezvladlo HD rozliseni zvladne 4k a jestli 4k nebude znamenat konec pixelatych indie her tak uz snad jenom 8k. A jak s tim vsim souvisi DX12 teda netusim uz vubec. -
To je fakt, tomuhle fenomému se dneska věnuje i řada sociologických studií. Žijeme v éře historického eklektismu (se všemi klady a zápory z toho plynoucích). Někteří autoři to dávají za vinu vyprázdněnosti neoliberálního kapitalismu.
-
"zajem lidi se presunul jinam..nove konzole, 4K rozliseni, DX12...."
To je pěkné, že se ten zájem přesunul jinam, ale proč by nemohla indie hra mít 4k rozlišení nebo vyjít na nové konzole? Nevidím tam jediný důvod. V době Kickstarteru je to možné. Navíc, jaké procento lidí má dnes 4K monitor a grafiku, která takové rozlišení utáhne. GTA V při 4K rozlišení vyžaduje 3 GB VRAM a takové grafiky nejsou zrovna levné. Většina lidí se spokojí s FullHD. -
Díky za info. Určitě vyzkouším. Pixelartových her není nikdy dost. Mikit vyjadřuje svůj názor. Je úplně mimo mísu, ale necháme jej při tom. Přehlíží fakta a statistiky. Dnes se vše veze na mohutné retro vlně. Lidi jdou a vrazí 60-120t. za retrobicykl, který jako by z oka vypadl tomu pradědečkovu. Pak si domů koupí retronábytek, do retrolednice koupí zásoby retrokofoly pustí si hudbu z retrohifisoupravy a na retroPC připomínající doby sálových počítačů si rádi zahrají nějakou novou retrohru. Retro frčí, můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat. *5*
-
Ale já vůbec netvrdím, že to není otevřený svět. Akorát je směšný to o takové hře říkat, když už před 13 lety vyšla naprosto špičková Mafia.
-
Tvá argumentace je chybná. Open world hra není charakteristická vizuálem, ale právě otevřeným světem. Chápeš jaký je rozdíl mezi těmito dvěma kategoriemi? Mám ti udělat myšlenkovou mapu?