Přejít na výpis diskuzí
World of Tanks přeřadila na osmičku - jak jí to šlape?
22.11.2012 | Tomáš Jung
180 příspěvků
-
Viditelnost je omezena enginem hry a celkem funguje, jen je treba doladit napr. mizeni na par metru. Co by ale dle myho dost zlepsilo hrani by bylo odstraneni obrysu tanku pri jeho zamereni. At si tam je ikona s HP/% tj fuk ale at neni mozno videt obrys. Tim by se znacne zmenila hratelnost.
-
-
A jak bez obrysu poznas nepritele ty chytraku? Uz takhle je tam spousta lidi, co to praskne do clena sveho tymu (a team killery na mysli nemam).
-
-
Ikonou nad tankem chytraku. Ta by normalne zustala. Jde o to ze by nebylo videt jak mas natoceny podvozek a delo, znacne by to zmenilo herni postupy. A pokud nekdo pali do svych tak tj jeho blbost, dostane za to pokuty tak jako ted. V FPS sou snad taky okolo hracu obrysy abys ho trefil ? Ne, a to tam byva daleko vetsi chaoz.
-
-
-
Pro všechny co si tu budou stěžovat na Match making, spotting, nulový dmg,... naučte se prosím herní mechaniku, od doby kdy jsem ji pochopil já se mě nestalo něco co bych mohl označit za cheat, hack, chybu, případně nulové zásahy. Bohužel hráčů, kteří toto chápou je asi kolem 10-20%. Zbývající hráči ani pořádně neví jak hrát, nemyslí při hraní (což je celkem důležitý faktor u této hry. Např: kam střílet, kam ne, vidí na mě arty, proč jsem neprobil, jak mě můžou vidět...). Z 95% je smrt, nebo neúspěch zaviněn samotným hráčem.
-
-
Naprosto souhlasim s tim o cem tady mluvis, ale stale existuje par neduhu,ktere teto mechanice musim vytknout. Jednim z nich, ktery me trapi jiz delsi dobu je absence poskozeni pri kritickem zasahu. Jakoze trefit t-50 12.8cm delem a zabit mu tak strelce je sice hezke, ale prave mu tu zachranilo zivot. Oni sice autori tvrdi, ze maji jednotlive moduly vlastni HP, ale tak sakra oka, kdyz uz tam napalim, celkove poskozeni by melo byt to co bych udelil minus HP modulu a tecka. Tohle me fakt dozira.
-
Ano, protoze zmizeni tezkeho tanku uprostred otevreneho pole nebo ulice je naprosto normalni. Stejne tak zasahnout a prorazit tank 4x po sobe za nula damage je o.k. protoze spaced armor ze? Vlastne v realu pod kazdym tankem byl jeste jeden... Opravdu nikdy nepochopim lidi, co jsou schopni obhajovat totalne rozesrany system. Nastesti takovych lidi neni moc a WG se mozna jednoho dne rozhoupe to opravit, protoze, ano, JE TO ROZBITE.
-
-
Já zase nechápu lidi co nemůžou pochopit herní princip. Ono kdyby jsi chtěl vidět každého přes celou mapu, tak by museli i oni vidět tebe. A to ty přece nechceš. Taky závisí na tom co má tank za schopnosti a moduly. Myslím, že jsi typický příklad člověka, který nechápe jak hra funguje.
-
-
Kdyz budu kritizovat MM, ze s desitkovym tankem ma dneska clovek na publicu v kazde treti hre v tymu 5 nebo 6 artyn, zatimco kdyz hraju napr. tier 6 tak je to v prumeru 2, nechapu co to ma spolecneho s neznalosti mechaniky hry. Stejne tak, kdyz MM hodi na jednu stranu same medka a na druhou same heavy, na jedne strane 3 scouti, na druhe zadny ani rychle medko apod. Rozhodne to chce vychytat.
Samozrejme mas pravdu v tom, ze i takove situace jdou ovlivnit a prizpusobit se, ale jsou mapy a situace, kdy MM je zasadnim faktorem pro vyvoj bitvy. -
Herni mechanismy mam docela nastudovane, ale presto se mi obcas stanou veci u kterych jen nevericne kroutim hlavou.
S timto nazorem nejsem sam. Staci prolezt oficialni fora a podobne to vidi i spousty zkusenych hracu.
Kazdopadne souhlasim s tim, ze spousty lidi vubec nevi na jakych principech hra funguje a pak nadavaji a divi se.
Jinak na uspechu se podili mimojine i inteligence tvych spoluhracu. Muzes byt sebelepsi hrac, ale pokud ses v teamu s idiotama tak ti nepomuze nic. *1* -
jj, presne tak. Minulou debatu, pred 3 tydny jsem za tohle odporuceni dostal same minuska =)
Lidi jsou lini si neco nastudovat a jenom nadavaji. Hraju bez premiaku, bez gold munice, mam skoro 19Mega kreditu. Win ratio 55%. Tedy je to zcela urcite F2P a ne P2W =)
-
-
Hele...ale je pravda, že než jsem začal WoT hrát, tak jsem znal jen tigra, pzIV, pak několik ruských tanků, jelikož na Slezku, kde žiju, se povalujou všude kolem a pak nic. Teď znám většinu pásové výzbroje WWII.
Ta hra mě strašně se*e, vždycky se u ní nervuju jako u žádné jiné online hry a po docela dlouhéí pauze ji zase opět hraju...FFUUUUU...proč? -
-
Tak to bud rad, ze nejsi fand historie a historicke techniky, protoze pak bys musel brecet nad tim, co soudruzi z WG vydavaji za historickou presnost. Jasne protinemecke zamereni autoru, nemecke provodovky vepredu, co po jejich zasahu hori motor (doted nechapu, jak zasah prevodovky zapali motor, to asi vedi jen soudruzi z WG), nerealisticke velikosti modelu, kde je KT a JT mnohem vetsi nez ve skutecnosti, protoze to prece nejde, aby byly lepsi nez vsemocne ruske tanky a tak dale.
-
-
A nez zacne nekdo kafrat, at se koukne sem
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/128237-petition-to-give-the-tiger-ii-its-historical-size/
-
-
tak bud si masochista abo magor *15*
-
Mam vskutku stejny nazor a pocity, momentalne mam uz 14 dni pauzu :-)
-
-
mě se to líbí až na tech strom, přijde mi nepřehledný...
-
Co se týče toho přidávání tanků, tak WG má už od začátku dlouhodobý plán tj. Němci, Rusové, Amíci, Britové, Francouzi a Japonci (pak se přidal i EU strom). Čínský strom je podle mě snaha proniknout na obrovský čínský trh a vyrejžovat co se dá.
-
-
A pro nas co nemame premiaky, dalsi volny misto v garazi. Tak at je tam klidne daji =)
-
-
Přesně *15*
-
-
-
Teda, osobně mám na osmičku jiný názor. Grafiku samozřejmě jedu ve starém nastavení, především kvůli tomu, že hraji na tři roky starém noťasu a také vzhledem k tomu, že o grafiku mi nikdy v žádné hře nešlo a ta nová mi prostě nějak nesedla, takže jsem neměl důvod ji měnit.
Fyzika je rozhodně výbornou novinkou, hratelnost to hodně změnilo a dle mého názoru, k lepšímu. I když tedy při prvním zahráním, jsem si zničil podvozek své, kredity vydělávající mašinky M3 Stuarta, hned na prvním hrbolu. Ale je to jen o zvyku.
Za to technologický strom se mi tedy zrovna moc nelíbí.
Každopádně, celkově rozhodně update povedený. -
-
Patch 8 přinesl spoustu dobrých změn, ale co se tech tree týče tak to je fail - vzhled nového tech tree je okopírovaný z jiných her podobného modelu (f2p), a jelikož se mi ani v jiných hrách nelíbí tak ani tady nemá co dělat :), došlo to tak daleko, že už je na světě mod který to vrací do starých kolejí (sice s menšíma úpravama, ale přehlednost je větší). Osobně nechápu proč ta změna k horšímu, místa tam bylo dost pro nové tanky a měnit něco co už je od alfa verze stále stejné, to mi nepřijde jako dobré rozhodnutí :). Dále by už konečně mohli opravit visibility system, konkrétně mizení tanků pár metrů před vámi (přímá viditelnost).
Pro nechápavé proč je hra nazývána P2W: není to kvůli prémiové munici, ale kvůli zbytku výhod (prémiový účet přidává 50% XP a kreditů navíc, prémiové tanky jsou stroje na peníze a pak do nedávna nerozdělené statistiky premko vs nepremko hráčů, navíc i naprostý lůzr si je schopný s premkem vydělat, ale bez premka a s T8 tanky je to docela záhul :)
Zeptáám se: Kdo z vás hraje CW bez premka? Já zatím žádného nepremkaře nepotkal :D -
-
v nasem klanu par takovych lidi je. Kdyz se chce, vsechno jde, ale samozrejme to jde bez premiaku hure a cloveka prohry s top tanky holt vice boli, protoze pak musi dele vydelavat.
-
-
-
Ďalší update bude 8.1 a čínske tanky, to už je veľa. Myslím, že update zameraný na hrateľnosť je v poriadku, ale neustále rozširovanie o ďalšie národnosti je zbytočné a prehnané. Nemecké PZ ma bojisku s čínskym neviem čím...., ale proti gustu.... WOT nie je špatná hra, ale ja som WOT uninstal.....okrem iného mi vadilo osočovanie a nadávky medzi hráčmi....bohužiaľ nie len pri prehre. Toto však nevyrieši ani update 10 *13*
-
-
muzes si tam nastavit, ignoraci a neuvidis prispevky jistych hracu.
Jinak nevim co si stezujes na cinskou vetev. Bud rad, paneboze, vzdyt budes mit dalsi volny slot v garazi. To fakt nikdo nevidi???, ze muze hrat zdarma s vetsim poctem tanku ??? Kdyby tam byli jenom 3 tak by zas vsichni nadavali, ze je to malo. -
-
A co treba lidi, co nepotrebujou tri p*dele tanku? Ja jsem nikdy zadny dalsi slot nedokupoval a nepotreboval. A proc mam byt rad, ze misto opravovani chyb tam cpou dalsi, v tomto pripade totalne zbytecne, tanky, ktere budou jen kopii ruskych? Ale chapu, mam byt desne happy, ze dostanu ty same tanky jen s jinym nazvem, ze? No, nekomu staci malo ke stesti... A udelat copy - paste je tak jednoduche...
-
-
vyřešil by to lock zhruba v oblasti Polska
-
-
Francouzkými tanky to mělo skončit.vybalancovat 7 národností aby měla každá neco do sebe pujde špatně.
quality not quantity -
-
Jo, procpat tam ty frantíky byl velký omyl, že někdy mohla nebo může Francie konkurovat Německu nebo Sovětům, tomu se prostě můžeme jen zasmát *1*
-
-
Resit takovehle veci u hry, ve ktere se sovetsky stroj vyrovna nebo i prekonava nemecke je docela usmevne.
Je to arkadova hra a vramci vybalancovani neodrazi skutecnost.
Kdyby tomu tak bylo, tak pulku tanku by museli vyhodit, protoze byly maximalne tak na papire pripadne jako prototyp.
Nemluve o tom, ze vetsina nemeckych tanku by prevalcovala vetsinu ostatnich. -
trupmeto, mas dasli volny misto v garazi. Pouzivej mozek. A je to jenom hra, ne simulator. Tak bych se nad tim vubec nevzrusova, ze jsou tam francouzi. Ale dasli volny misto v garazi potesilo.
-
-
Ano, protoze vsichni maji milion tanku a potrebujou misto v garazi. Prober se prosim te.
-
-
-
-
Nejsem žádný znalec, ale tvrdit o SU-122, že je to tank mi přijde trochu přehnané. Stíhač tanků nebo samohybné dělo je vhodnější označení.
-
-
Technicky a znalecky máš pravdu, ale pokud by se na tom u hry lpělo, měla by se jmenovat World of Tanks, Self-propelled guns and Howitzers *3*
-
Ale 95% ludi netusi co je to stihac tankov alebo samohybne delo....
-
-
Vlastní nápisy na Tank bych asi nechtěl.Vzhledem k tomu jak se nadává v random hrách tak by to samé bylo i na tanku.
Nevím jestli to zavedl osmí update ale konečně lze jezdit všude možně a dokonce se tak zničit.
Sranda jak jsem jel z kopce trochu nadskočil a zničil si podvozek.
Strašně rád bych viděl lepší balancování hry než omezení HP DMG případně zdražení munice.Pak má člověk SPG a jednou je nějak a pak zase jiná..To je komedie.Stačil by možná limit na počet atd.
- Nechápu proč mají tak složitý systém kdy vidím/nevidím tank.
Je to naprosto nelogické.Koukám do lesa a vidím jak tam padají stromy ale velký tank nevidím.Je automaticky neviditelný.Hloupé.Proč to není normálně,že vidím to co vidím a hotovo.Přidali by větší křoví a tank by nebyl stejně vidět a přitom by nebyl neviditelný. -
-
Kdyz sem zacinal hrat, tak sem si taky rikal co to je za hloupy system ne/vyditelnosti tanku, ale po case clovek prijde na to, ze v ramci zachovani hratelnosti to je tak lepsi.
Jasny, ten system ma mouchy a obcas to dela psi kusy.
Ale kdyz clovek pochopi jak to funguje, tak ve vetsine pripadu vi co od toho cekat a jak to vyuzit ve svuj prospech.
Pokud by byly tanky normalne viditelne, musely by se podstatne zvetsit mapy, prekopat parametry kanonu, bitvy by trvaly mnohem delsi dobu a zrejme by se to cele zvrhlo v jedno velke kempeni. -
nj, napsat at to udelaji jinak je tak strasne jednoduchy. To se musi vsechno programovat a to neni tak jednoduchy jako napsat at tam je tohle a tohle a takhle at to funguje.
Neco si o tom nastuduj jak to funguje a prizpusob se.
Ostatni, byt je to neuveritelny, maji uplne stejne pominky jako ty.
http://www.youtube.com/watch?v=5ML4oXjG6ag -
-
No Ty jsi fakt lol *16*
-
Jednoduchý to asi není ale lidi na to nadávají již od bety.
Mně jako hráči stačí vědět,že to lze udělat a zde to není.Mnoho FPS je tak dělané.Vidím to co vidím a hotovo.Když je voják za křovím tak ho nevidím protože je za křovím,ale nemá žádnou neviditelnost.Když stoji na pláni tak ho vidím tak kam dohlednu. -
-
Kdyby to bylo tak jak říkáš, tak by se většina bitev zvrhla v camp festy a otevřenější mapy (prochorovka, malinovka) by byly úplně nehratelný, protože by jsi viděl přes celou mapu. Nynější systém má občas mouchy, ale funguje docela dobře a většina hráčů si na něj zvykla tzn. vědí co od něj očekávat. Tím samozřejmě nechci říct, že by se na něm nemělo zapracovat, jen bych nedělal žádné dramatické změny.
-
-
jj, presne, lidi proste nechapou sirsi souvislosti.
Staci si nastudovat jak to funguje a prizpusobit se.
-
-
ty budes asi peknej rizek, co =)
kdyz vystrelis tak je videt zablesk, taky zvuk atd. Tak to zohlednuji tim, ze se ti snizi a rapidne ta tvoje neviditelnost. V tom videu to mas vsechno vysvetlene. Dival jsi se na to vubec? Max dohlednost je 445m. atd. Na foru najdes i indexy maskovani keru na jednotlivych mapach.
Jo a zitra zacina testovani 8.2 tak kdo porad breci, ze s t10 si nemuze zahrat tak ma sanci.
Ale hrani je stejne jako kdyz hrajes s nizsimi trier.
V tom videu je, ze padly strom nema zadny vliv na maskovani. V 8.2 uz bude mit.
http://worldoftanks.eu/news/4729-public-test-version-82-cs/ -
-
Ano a proto je naprosto bezne ze vidim, jak na mne letaji strely zepredu odnikud. Jj, skvely system. Opravdu nechapu lidi, jako ty, co jsou schopni ho obhajovat. A pro tvou informaci, ne, vsichni nemaji stejne podminky, protoze ne vsechny tanky maji stejny dohled, vis?
-
-
mas pravdu.
stojim v krikoch , mam su-85 + camo a predsebou len vidim ako padaju stromy a zrazu som dead. nechapem ako. ved stojaci tank destroyer v krikoch + camo bonus je extrene tazke odhalit..
po druhe - extremna narocnost na moj AMD e-350 / 5-20 fps , nehratelne. uz som to asi pol roka nehral - to sa neda pri tak nizkom FPS -
-
jozko, ty vole =)
tak te asi spotnul nekdo z boku, nebo ze zadu, to, ze vidis padat stromy pred sebou jeste neznamena, ze 15 tanku jede za sebou proti tobe a zadny neni nikde jinde.
Mozna byl jinej nepritel (treba t50-2, vk2801, t24) bliz jak 50m, spatne jses maskoval, atd.
-
-
-
-