Přejít na výpis diskuzí
Xbox Lite: poslední krok před novou generací?
26.3.2012 | levis
101 příspěvků
-
Tak tak, ten ovladač je geniální.
-
Ja te chapu, je to strasny jak se na cloveka vrhnou, kdyz pise vymysleny udaje.
-
Az ted sem si vsiml ze lze reagovat nu coz no...stalo se...
-
Miserius: Tak takovehle podivne jednani se nevidi kazdy den,neda mi to abych si troskou do mlyna nepridal, naprosto nesouhlasim, Ja jsem si uz pred par lety RRODEM prosel, protoze nebyla moznost hrani z hardu,takze se to i da chapat (navic sem ho kupoval z hrejte.cz arcade verzi uz jetou,nebyla nikde tehdy zpiratena,Novy xbox mam po reklamaci asi 3roky
a zatim se mi nikdy nic podobneho musim zaklepat nestalo,PS3 neverim ano je tam plno zajimavych her ale zato,ma i sve nevyhody, a ano nemam penize abych mohl mit i ps3, mozna casem,mam PC a Xbox360 ktery sem si okamzite zamiloval hlavne ovladac ktery stvorily sami hraci,predtim sem mnel PS2 stale mam takze jsem defacto na konzolich vyrostl protoze v roce 1999 sem tehdy ujizdel na Gameboy Color tam paril Maria takze uz odmala mam nejakou tu naklonost k tem konzolim,to nepopiram, nikomu neradim at ma Xbox nebo nema,ja jsem hrac telem i dusi, tudiz bych se bez xboxu asi zblaaznil nudou.
Ty exkluzivni hry bych si na pc nikdy nezahral atp...tot muj nazor do davu. -
No ohledně ovladače - dokázal jsem najít pro PS3 prakticky kopii xboxové ho ovladače (i s páčkama), ale je pravda, že jsem si kupoval xbox taky kvůli ovladači :D
Na druhou stranu má PS3 lepší technologii - můžes napájet běžným USB kabelem, ovladače mají BT, takže je připojíš kamkoliv, a PS3 sežere jakýkoliv HW (ne jen certifikovaný) -
Uncharted ma celkove dobry design. InFamous ma hodne dobry fyzikalni model a castice. Heavy Rain ma hodne dobre udelane postavy a mimiku obliceju - Na xbox vysel LA Noire, a ten vypadal strasne...
-
vždyt trochu lepší telefon dnes stoji 7000
-
stoji 4500....coz je rozumná cena, která tomu co za ty penize dostanes moc sluší *3*
-
Jojo ergonomie ovladače je u konzole alfa a omega, takže to je parametr, který dokáže změnit názor jakou konzoli koupit, tak třeba náš názor někoho přesvědčí koupit Xko *4*
Osobně nejsem žádnej fanboy, přijde mi to dost nesmyslný. Když jsem konzoli kupoval, tak jsem prostě porovnával, četl názory, recenze a dle vlastních preferencí se rozhodl. Pokud bude další generace hrát pro Sony, tak si rád pořídím nové PSko, nemám s tím problém. Dvě konzole bych také asi neživil, sice pracuju, takže peníze nemusím tolik řešit, ale dvě konzole asi ne. Co pracuju, tak už hry nestahuju a hry kupuju. Špatné hry nehraju, vybírám si, protože stejně nemám času nazbyt a když se mi nějaká hra líbí, tak si jí koupim. Jak na Xbox, tak na PC. -
Ja jsem již rok Xboxista, ale konzolu sem si vybral podle ovladače, protože ten jako jediné fyzické spojení s tebou a hrou je podle me nejdulezitejsi a nejsem 150 centimetrovej japonec co vazi 30kg s posteli a ma ruce jak 7mi lete dite aby mi dualshock sedel, cili byl na me titernej a rozmisteni analogu mi bylo pohodlnejsi u x3600 (stejnej jako zapusteny kaliskovity tvar mi prijde mnohem lepsi). Tak sem sel do x360, a po tom co sem cetl na netu jsem rad ze mam slim verzi. myslim si ze obecne se dalo rici ze ps3 byla o fous lepsi jak x360 ( i vykonove), ale pak prisel slim a vychytal vsechny neduhy puvodniho xboxu a diky vyvojarsky pratelstejsimu prostredi na tom hry (jak pises) jdou proste lepe, tedy az na ps3 exkluzivity jako uncharted, heavy rain atd. stejnak mi ta myslenka na koupi ps3 porad vrta hlavou, ale zase nevim jak jako student budu schopen hrami uživit obě konzole zároven *3*
-
Díky za upřesnění, fakt že GOLD účet je placený je dost podstatný info. Já jsem koupil předplatné GOLDu v akci, přesnou cenu už nevím, ale bylo to do tisícovky na rok a jsem spokojenej. Využívám to jen na hraní online a občas si stáhnu nějaké demo, které na jiných platformách ještě neni apod. Na příští rok už s Goldem moc nepočítám a asi mi postačí Silver.
-
Heavy Rain a inFamous mi teda neprijdou jako technologicky skvosty. Ve stejny kvalite by jiste bezeli na Xboxu uplne v poho. Uncharted je jiny kafe :) I kdytz kdo vi...
-
trolololololololololo
-
XBox Live vs PSN:
Live je líp udělaný, ale musí se platit. PSN je sice zadara, ale dost neohrabané... Teď ale získalo trumf v podobě Steamu pro PS3
Ohledně exklusivek. Většina těch asijských her právě vychází už i na xbox (Final Fantsay, DmC, Bayonette, Resident Evil...), ale ty exklusivky co má PS3 jsou fakt grafické lahody - pokud se vývojář PS3 věnuje, dokáže udělat skvosty (Heavy Rain, Uncharted, InFamous), ale pokud s ní neumí, tak to dopadá bídně (Mafia 2, Mass Effect 2, Risen) -
Serte na ty bedýnky, jenom vás to omezuje a dělají z vás idioty.
-
Miserius - víš nevěř všemu, co najdeš na wiki, a už vůbec nevěř anketám...
Až najdeš věrohodný zdroj (je jich tu několik), tak tahej informace z něj. Určitě tam najdeš, že staré revize x360 byly hodně poruchové, ale od revize Jasper už tak poruchový není. Mám první Jasper z roku 2009 a nikdy jsem s ním neměl problémy...
Slim je dokonce ještě méně poruchový. -
Úplnej souhlas, dobře napsáno *3*
Jeste dodatek k XBOX Live vs. PSN: XBOX Live si musis predplatit, abys mohl hrat multiplayer a dostal se ke kompletnimu obsahu jako je hudba, videa, atp. (nicmene zrovna ten kompletni obsah je z velky casti v CR stejne blokovanej).
PS: Jsem XBOXar. To jen kdyby nahodou *3* -
A za co proboha ted minuskujou tebe? Souhlasim s tebou v vsech bodech. Na PS nedam dopustit na Uncharted, stejne tak bych ale chtel zahrat Alana W... 100 dolaru je supr cena, i kdyby to melo vydrzet rok ... omlouvam se vydrzi to století, jak já se rouhám.... *8* *8*
-
Neznam dopodrobna Xbox Live, ale jako PS3kar musim rict, ze PSN neni moc dobre udelany. Ted uz je to trochu lepsi, ale jeste nedavno chybely v nasem regionu cele sekce, jako napr. nove vydana dema atd. A nektere nedotazenosti stale pretrvavaji. Jako napr. ze vsechny postahovane dema a zakoupene plne hry a dlc jsou v jedne jedine historii na jedne hromad, dokonce i se zakoupenym obsahem z PSP. Pokud ma clovek koupeno digitalne hodne obsahu a potrebuje si znovu stahnout urcite veci, je to peklo v tom neco najit. A takovych prikladu bych mel vic. Sony obecne moc uzivatelsky privetivy prostredi neumi. Ale to tak jedina vytka, co mam ke svy PS3 :)
-
No já bych taky přidal svojí trošku do mlýna. Pokud jde o poruchovost XBOXu, tak souhlasím s názory že vysoká poruchovost se týká prvních revizí, já osobně mám verzi Slim a po cca roce a čtvrt intenzivního používání žádný problém. Chce to opatrně číst a sledovat datumy a čerpat z více zdrojů.
Pokud přidám svůj názor na současnou generaci PS a Xbox, tak se budu opírat o vlastní zkušenost, to co jsem četl a v případě PS3 o zkušenost kolegy z práce, který vlastní PS3.
Design: První Xboxy byli mizerné, PS3 jasně hezčí, kvalitou zpracování PS vedlo také až do vydání nových revizí ( Slimka jsou OK ). Slim edice je podle mě velmi pohledná a obecně se hodí skoro kamkoliv ( ano, design mě zajímá také ).Mechanika: Jasně vítězí PS. Mechanika Xboxu je i dokonce u Slim edice velmi velmi hlučná a co jsem četl, tak to nebude problém mého kusu.Ovladač: Jako ergonomičtější ovladač mi připadá ten Microsoftí. Měl jsem v ruce oba a Xboxový je takový mohutnější a lépe mi padne do ruky a při dlouhém hraní mě z něj nebolí ruce. Kolega, vlastník PS3 potvrdil a co jsem četl názory a recenze na Netu, tak víceméně potvrzují.Xbox Live versus PSN: Osobně mi to připadá velmi vyrovnané a oba systémy mi přijdou OK. Multiplatformní tituly: Tady jasně vede Xbox, protože her, které měli na PS3 velké technické trable bylo spousta.. z poslední doby například Skyrim ( potvrzeno kolegou ). Faktem je že architektura PS3 je dost komplexní a vývojáři na to prostě neumí, tak dobře programovat a často to podle toho vypadá a projevují se například problémy s FPS apod. Zároveň u většiny her má Xbox buď plynulejší chod ( o něco vyšší FPS ) nebo lepší kvalitu obrazu. HW: Papírově je PS3 výkonejší, ale jak jsem psal, obtížně se na ní programuje a musí se to umět, což se projevuje u multiplatform titulů viz předešlý odstavec. Na Xku ty hry jsou většinou OK u PS3 je často krapet horší kvalita obrazu a nemála titulů problém s chodem.
Portfolio exkluzivit: Tady je to podle mě o tom komu co sedne a právě tehle parametr u mně rozhodnul, kterou konzoli koupit. Xko mě nalákalo na hry jako HALO, Gears Of War, Alan Wake apod. Na druhou stranu je několik PS exkluzivit, které bych si opravdu rád zahrál, například Uncharted nebo Kilzone. Obecně je mi, ale bližší MS portfolio, PS3 je podle mě prostě více cílené na asijský trh a hry tomu odpovídají. Je to podle preferencí každého.
Jinak to že ty konzole ztrácí dech je pravda, ne vždy drží 30fps a na grafice je to cítit. Hraju na Samsungu LED 40 uhlopricka a tam to proste clovek vidi pokud si sedne k vykonému PC, což je i můj případ. Mám doma celkem slušné PC ( 4jádro, 8GB RAM, GTX570 ) takže hraju na obou a mnohých her na PC je to prostě vidět. Na druhou stranu svalit se na pohovku a hrát je super a dost to kompenzuje to méně user-friendly ovládání u některých her jako jsou různé akce a FPS. Nový, levný Xbox je podle mě celkem zbytečný, ale pro určitou skupinu lidí to možná bude mít nějaký smysl.