Přejít na výpis diskuzí
Xbox One časem uvolní 10 % zadržovaného výkonu
3.10.2013 | Ladislav Loukota
148 příspěvků
-
O AA jsem nic nerikal, ale je to prave dobry priklad, kdy je obecne lepsi mit HD s AA nez FHD bez AA, oboji je zhruba stejne narocne na vykon. Vyjimkou jsou treba hry se statickou 2D grafikou a spoustou textu, napr. Magic the Gathering, ale u bezne 3D produkce to plati beze zbytku.
Samozrejme pri neomezenem vykonu je lepsi FHD+AA, ale vykon omezeny je, takze je potreba se racionalne rozhodovat o jeho vyuziti. A u televizoru v naproste vetsine pripadu (do 50" a koukas z 2,5 a vic metru na pohyblivy obraz) neni rozdil mezi HD a FHD nijak zvlast pozorovatelny. Kdyz vykon vyplytvas na FHD, ziskas za hodne penez malo muziky. -
No vidíš, já zas věřím že PCčkář ani nerozezná dobrou hru, kvůli všem těm šuntům z východu co normálně hraje. *6*
-
Ne, šílený PC kult tu byl i předtím než jsem začal poprvé diskutovat, já jsem jen reakce na tuto fanatickou PC bandu. Do mé profilovky je ti houby, tak si sežeň vlastní, nebo nezáviď.
-
Jenže oni urážejí konzole jen proto že se snimi nesmyslně povyšuješ nad PC platformu. Kamkoliv se někdo podívá do PC sekce najde tam tvoje hanlivé komenty o tom jak je nejlepší hrát na konzoli a že se jí PC nikdy nevyrovná. Kdybys toho nechal oni toho taky nechají, problém bohužel je že ty nikdy nepřestaneš protože jseš malé dítě které když si netahá za pysky pomlouvá a uráži PC platformu a PC hráče. Doufám že až skončíš v pekle tvůj trest bude hrát ty největší konzolové sra*ky co někdo portoval na PC a přitom tě bude do prd*le mrd*t tvůj oblíbenec Bieber.
-
timhle MS usetri tak maximalne CPU ne GPU (GPU je ta zasadni brzda v Xboxu).. tohle mi pripomina ceskou predvolebni kampan :)
-
Red Ring of Death 2nd Edition
-
X tamagotchi *4*
-
Jejdasek má pravdu. 720p na hraní opravdu stačí. I kvalitativně na filmy. Samozřejmě 1080p je malinko ostřejší, ale u toho hraní na televizi to není příliš velký rozdíl. Navíc abys to FullHD opravdu ocenil, je potřeba mít minimálně 50" televizi a to už je celkem macek, kterého doma nemá každý...
-
verím, že konzolista zvyknutý na nízke rozlíšenie obrazu i textúr, ktorí mnohdy ani nevie ako hra v 1080p vyzerá, nevidí rozdiel *4*
A to nemyslím nijak v zlom, aj ja keby som hral primárne na konzole asi by som mal problém určit čo je 720 a čo 1080. Keďže som PCčkár tak mi ale väčšinou ten rozdiel v ostrosti hneď udrie do očí. Ono to súvisí aj s tým, že na lepšie sa zvyká ľahko ale zmenu k horšiemu si človek všimne hneď.
A filmy ktoré mám v 1080p sú lahôdka a za nič menšie by som ich nemenil. -
Tak ja ti nevim, ale chybejici AA a 720p u vetsiny her zpusobuje dost nepekne zubate hrany. Jestli to nevidis, tak to mas fajn, ja to ale vidim.
A kdyz konzole nezvladne 1080p, tak tezko jeste AA. Takze next gen hry budou vizualne hezci, ale opet kostrbate. -
Doslova k nicemu, jen to cislo lip vypada a navozuje dojem neceho lepsiho, klasicka marketacka finta :-).
U pohybliveho obrazu v naproste vetsine obyvaku 720p bohate staci. Stejne nikdo nepozna rozdil a usetreny vykon lze vyuzit mnohem rozumneji. -
to je čisto vecou interpretácie, pojem "pixel quality" je úplne korektný a používa ho aj nvidia. Ak na bod obrazu pripadá presnejšia informácia môžeš tento bod/pixel označiť bezobáv za kvalitnejší, pretože zobrazuje kvalitnejšiu informáciu.
-
Když pořád čtu, jak Microsoft přetaktoval CPU na vyšší výkon, že uvolní časem další výkon konzole vývojářům, už vidim ty zástupy reklamací během prvních pár měsíců, až se všem konzole upeče *15*
-
Asi ho nel spatne postavenej tak mu furt padal, a kdyz jeste se neinstalovaly hry na HDD, tak po padu zadna pr+el - se pretocil laser a skrabl DVD a kdyz ho skrabl ve vrstve s daty tak bylo po parade. *3* Takze asi proto vyzkousel jednou spadl a sel do PS3 radsi, jistota je jistota *15* prece.
-
Nebyl stabilní? Ty myslíš co přesně ? Jako že nestál pevně na místě nebo co :-)?
-
Ano, barevná hloubka hovoří o rozsahu barev, které mohou být zobrazeny - 32bitová (dnešní standard) udává 16.7 milionu barev (2^24 + alpha kanál). A máš pravdu, že když se použije nižší rozlišení, vykresluje se méně pixelů a tak zbývá více výkonu na kvalitu renderingu. S kvalitou jednotlivých bodů obrazu to ale nemá nic společného, ty zobrazují POUZE určitou barvu, která pak ve výsledku vytváří dojem hezčího obrazu. Jedinou informaci, kterou nesou je informace o barvě. Jak moc je zkreslená ovlivňuje grafická karta. Tudíž říct, že kvalita pixelu je vyšší, protože nese barvu fialovou místo červené (http://www.tested.com/tech/pcs/1194-how-to-choose-the-right-anti-aliasing-mode-for-your-gpu/) je dost zavádějící. Barva pixelu je přece stejně kvalitní, ať už se zobrazuje žlutě, nebo bleděmodře *3*
-
Dostacujici HD rozliseni ? Lol , takze k cemu teda filmy v 1080i. Dle tveho tvrzeni, by byly zbytecne a 720p vlastne staci, to tedy nestaci. A kdyz to technologie dovoli, tak by ani stacit nemelo Xbox stabilni nebude ale to ani nebyl predtim, neduhy se vrati a jeste nejake pribudou njn . trny vyvoje jsou ostre, vetsinou se jim jen tak nevyhnou.
-
Beru *3* (jenom jsem si ověřoval, jestli si to pořád ty, akorát pod jiným jménem *4* )
-
No, to je jeste dozvuk toho, ze Kinect mel byt nevypinatelny, takze trvale mu vyhradit cast vykonu se jevilo jako rozumny napad pro dosazeni plynulosti. Ale jestlize konect neni uz povinny, pak je hloupe tim vykonem plytvat kdyz muze byt vyuzit ve prospech her. Microsoft musi mit horke chvile a prekopava celou architekturu na posledni chvili, obavam se, ze z pocatku XBox nebude moc stabilni system.
A co se tyce rozliseni, rikam to porad, na televizoru je HD rozliseni naprosto dostacujici, lidi se dodnes bezne divaji na DVD (coz je dokonce SD signal) a netresou se z toho odporem a neutikaji si kvuli tomu houfne kupovat bluraye. HD je oproti tomu zlaty a v neproste vetsine obyvaku nebude pro pozorovatele rozdil mezi HD a Full HD pozorovatelny, zvlaste u pohybliveho obrazu. Full HD je u konzoli zbytecna marnivost a plytvani vykonem, ktery muze byt vyuzit pro uzitecnejsi veci. -
Vis mily Jacku, to bude nejspis tim, ze jsem nereagoval na tebe *1* .