Přejít na výpis diskuzí
Xbox One se kvůli hraní musí připojit k netu jednou za den, bazarovky nebude blokovat
7.6.2013 | Adam Homola
213 příspěvků
-
Líbí se mi ten přístup, že s fyzickou hrou člověk dostane automaticky i digitální verzi na stáhnutí. To by Sony taky měla udělat, i když se tak asi nestane.
-
Vzhledem k tomu že si nehodlám připojovat konzoli k internetu tak smůla na xbox kašlu. Doufám že u sony mají víc rozumu.
-
-
Sony ma hlavne tu vyhodu ze Xbox uz jednu cesticku vyslapal a ukazalo se ze alespon co se publicity tyce tak to neni ta spravna a v Sony ted muzou delat svaty :D
-
-
No já doufám že půjdou jinou cestou a nebudou nás omezovat. Nehodlám si kupovat konzoli která mi bude něco vnucovat jinak se jí vypne ta nejdůležitější funkce. Na to jim kašlu.
-
Dokud to neoznámí na E3, protože vydavatelé jim nepovolí se od nastoleného standardu na Xbox One příliš odchýlit.
Ono když pak na mítink přijde k Sony takové EA, Ubisoft a Activision a řeknou, že DRM chtějí, tak nějak se jim těžko oponuje, když jejich hry jsou nejprodávanější na světě a Sony je tak nějak na své konzoli chce (teda doufám).
-
-
-
To jsem zvedavej s cim vyleze Sony, ktera zamerne o tomhle mlci, MS ma alespon koule to rict. neco mi rika, ze firma, ktera zavadela na konzolich online passy na tom bude mnohem hur. *16*
-
-
taj nějak souhlas *3*
-
-
Jsem rad ze mi microsoft ulehcil volbu mezi xboxem a ps4. Microsfti politika se mi vubec nelibi. Takze pudu do PS4 a nebude mi neco nahlodavat, ze jsem si mel spis vybrat xbox
-
-
Proč si nepočkáš na E3 abys posoudil obě verze, rozhoduješ se o PS4 a ani z polovičky nevíš co bude obsahovat. Viděli jsme jen ovladač, spoustu upoutávek na hry, která většina bude i Na Xbox One. Neviděl jsi ani jednu hru jak valí na PS4 a na Xbox One, abys mohl posoudit a porovnat.
-
No ona taky ale neni stoprocentní jistota, že to bude všechno tak, jak při uvedení konzole. Při startu PS3 taky byly některý věci, co vypadaly super, a pak je Sony po čase odstranila. Jako kompatibilitu s PS2, instalaci Linuxu, atd. Politika se může změnit i za chodu...
-
Sony este radsi nerekla nic, asi chysta sladky prekvapeni *1*
-
Jen aby PS4 nebylo nemlich to samý *10* , nejakou ochranu mit budou urcite
-
-
spíš si počkají, jak dopadne konkurence, pak se rozhodnou, kdy a jak naserou ty, co si už konzoli koupili *1*
-
-
No Sony ted nechat dosavadni styl, tak Xbox One si poridi One clovek
-
-
Chápete, že o tom ale nerozhoduje ani Sony, ani Microsoft... :-)
-
-
No o tomhle rozhodujou, to se jen snazi lidem vnutit myslenku, ze je vse na vydavatelich
-
-
-
-
-
-
Teda i po videu od Angryho Joea a vasem clanku jsem zmatenej ohledeni pujcovani a prodavani her (u nas asi tezko, do toho bude zapojenej tak GameStop a podobny)... Kdyz kamaradovi pujcim hru a on bude moct hrat jen hodinu, to je proste šikana nejvetsiho stupne, nehlede na to ze u poloviny her jeste bude muset zaplatit poplatek ze jsem mu to vubec pujcil...to je tak neskutecny omezovani ze mi to hlava nebere... Ja si vydelam na hru, koupim si ji a pak ji treba chci pucit kamaradovi, ale ten bude muset zaplatit poplatek? Jako PROC?! to ma EA penez malo? Copak kdyz si koupim rohlik a chci dat pulku nekomu, musi ten nekdo jeste bezet do obchodu s korunou? Kde na tohle prisli? ... Ach jo, Microsoft si nasel inspirace v Mein Kampf asi :D Pokud toto udela i Sony, pápá konzole, pokud to neudela, Microsoft go home
-
-
ze preco? Tak ma velmi dobre pocuvaj! Ako mozes hru prirovnat k rohliku preboha? Ty si kupis hru za povedzme 30$, no jej vyvoj stoji povedzme 10 000 000$, preco si preboha myslite, ze hra je vase vlastnictvo ako keby ste mali rozok. EA tada fakt nebude mat vela penazi ked preda hru za 30$ a kupca uz ju vlastni a moze rozsirovat ako sa mu zachce.
Aby bolo jasne ja nie som ziaden zastanca MS a nemam nic proti tomu, ked hru pozicias kamaratovi. Ale, ze necitite ziadnu zodpovednost za to ze by ten tvoj kamarat mozno naozaj mal zaplatit a, ze hry prirovnavate k rohlikom. Keby sa hry predavali ako rohliky asi by ziadne nevznikali a nikto by ich nehral. -
-
Lenze ked preda tych hier milion (co uz dnes nie je problem pri marketingu) tak su v zisku 20 milionov. A to si myslim, ze milion predanych kusov je malo este. A co sa tyka vlastnictva. Oni mi predavaju nieco co stoji pri launchi 60 eur. To je myslim sakra velky peniaz pri hrach ktore maju niekedy max 6 hod gameplay. Ale co je hlavne, oni mi tu hru PREDAJU ! Podla zakona JA sa stavam jej vlastnikom a mozem si s nou robit co chcem. Niekomu ju pozicat, predat dalej, alebo disk polamat. Vydavatel dostal uz svojich 60 eur. bodka. Cely ten tvoj koment je k***tina
-
-
To jsi asi špatně pochopil - kamarádovi půjčíš hru a on ji bude moct hrát libovolně dlouho, tam není žádné časové omezení. A žádné poplatky nejsou, to byly jen dřív spekulace, ale teď to právě MS vyvrátil. Nebo teda jinak - potvrdil, že on žádné poplatky chtít nebude. Jestli si za to pak budou chtít účtovat někteří vydavatelé, to už bude na nich.
-
-
Pockat, ale muzu to pujcit jen jednomu kamaradovi ze? A ted se rika spekulace oficialni zprave kterou vydal Microsoft? O tech poplatcich? Vzdyt pod tim byl podepsanej nejakej kravatak z Microsoftu pri interview
-
-
Jaké poplatky? Kde jste to vzal? "There are no fees charged as part of these transfers."
-
-
Tak at se uz konecne rozmysli. Clovek by rekl ze kdyz mu ukazou hotovou krabicku tak budou mit vymyslenej i princip fungovani sluzeb a dokazou potencialnim zakaznikum dodat informace co maj hlavu a patu a nerozchazej se kazdej den jinym smerem. Tohle je proste selhani epickych rozmeru. Kdo tu ma pak cist ty rozcileny Miseriuse :D
-
-
No sorry, ale tohle me fakt vytaci :D Vzdy tyden co tyden to upravujou, ale ve finale to vzdy znamena +- to stejny *2* Me to stve protoze uz vidim jak neco podobnyho udela i Sony a budem mit vsichni po hehe, ja proste chci mit moznost hru prodat pokud to bude spatna hra a nebo to nekomu pujcit, to toho chci moc? Na PC hry stoji polovinu, nekdy i tretinu hned par tydnu po vydani, tak tam by me to nestvalo, ale kdyz dam 14 stovek za hru u ktery si po hodine rvu vlasy, tak s tim chci neco delat
-
-
Každý týden nic neupravují, jen nesmíte číst/poslouchat fámy a nějaké výmysly "zdrojů blízkých Microsoftu", které jsou svou kredibilitou na tak vysoké úrovni asi jako informace od Mařeny z prasečáku, nebo věty z rozhovorů naprosto vytržené z kontextu. Naopak čekejte vždy na oficiální informace.
-
Jako uzivatel Steamu povazuju provazani hry s uctem za logickej krok ke kterymu herni prumysl smeruje uz nejakou dobu ale chapu ze to cloveka rozcili a to specialne pri cenach konzolovych her.
-
-
Na Steamu jsem to nikdy neresil, v dnesni dobe kdy Grid 2 stal pri vydani 469 korun (steam klic) by me to bylo ukradeny i kdybych hral 3 hodiny... Ale 14 stovek (v lepsim pripade) je proste moc, stejne kdyz to prodam prodelam ty 4 stovky, ale aspon tu nemam desetitisice v hrach ktery byly zklamanim.... Jo, pokud by ceny digitanich her byly jako na Steamu, libal bych jim nohy i za tenhle system, ale ted digitalni treba Black Ops 2 stoji 1899,--
-
-
-
-
Ono stejně kdo chce psa bít, hul si vždycky najde.
-
-
Když ten pes mu tu hůl podává sám.
-
-
nemá náhodou MS online na Xboxu zpoplatněnej? :-D komedianti
-
-
Gold je zpoplatneny ne? Takze zadarmo budes moct byt online ale ne hrat multiplayer, tak to ti snad singl nijak neomezi
-
-
MS tam zpoplatňují úplně všechno, to je to, co se mi nelíbí na řešení Xboxu už nyní, s tím bazarem už je to jen sladká třešinka na tom kočičko-pejskou dortu. Bude hezké sledovat, jak lidi budou platit za onlineovky, budou platit bazarovky, budou platit Xbox Gold Live a ještě u toho budou čučet na placenou TV. *4*
-
-
No ale byt pripojenej k internetu abys mohl chatovat s prateli, za to se neplati ne?
-
-
-
-
Nemusíte být připojení pořád k netu, ale když se jednou denně nepřipojíte nebudete moci hrát. To je opravdu gigantický rozdíl který až neskutečně mění situaci. *4*
-
No podle mě je už úplně jedno jestli musíte připojit konzoli jednou denně k netu, nebo ji mít připojenou trvale. To je už fakt jedno. No holt se s tím musíme vypořádat, doba si to žádá, musíme jít s dobou, jinak se staneme zaprděnýma dědkama :-)
-
-
Ok, tak čistě teoreticky - jel bys s partou na víkend (nebo déle) na chatu, kde není připojení k netu a chtěl bys vzít konzoli .. ale ouha, máš smůlu, tvůj xbox one vyžaduje připojení k netu.
A takových situací může být více..tvůj provider může mít dlouhodobější výpadek apod.
Jak souvisí být neustále online s tím, že "musíme jít s dobou"? Kdyby to mělo nějaký užitek pro uživatele a neomezovalo ho to, tak ok, ale takhle je to prostě jen omezující opruzárna. -
-
Tak ono to není jenom totální výblud inženýrů Microsoftu. Všichni neustále žadoníme po lepší grafice, umělé inteligenci a obecně po lepších hrách, ale to vše chceme za rozumný peníz. Microsoft zdá se udělal konzoli, kterou si pořídíš za cca 10 - 15 tisíc a je logické, že za takovou částku asi nebude oplývat těmi nejnabušenějšími komponentami. Prostě to vyřešili tak, že se ti část hry bude streamovat z netu. Těžko říct jestli je to dobré řešení, jestli to bude dobře fungovat i v ČR, ale víš co? Já to beru jako snahu o pokrok za rozumný peníz. Často se ty nejlepší nápady zprvu jevily jako totální krávovina. Až čas ukáže, ale odsoudit to, když to ještě nikdo neměl tu šanci vyzkoušet je prostě kacířství.
-
-
Co se Ti bude streamovat z netu ? Vždyť to bylo minulej tejden jasně dokázaný, že cloud výpočetnímu výkonu konzole XBOX nepomůže, protože je to technicky (zatím) nemožný - takže to jsou jen marketingový kecy ....
-
-
Výkonu jako takovému nepomůže - streamovat grafické nebo CPU výpočty, které potřebují rychlou odezvu, nelze. Nicméně lze streamovat mapy/rozšíření, která si nemusí člověk stahovat, ale stáhnout se prostě během hraní hry - vývojáři zvětší/změní mapy a ty změny se jen budou streamovat z internetu, vše uloženo na serverech. A podobně. To skutečně lze. A dokážu si i představit, že budou servery počítat i výpočty s dlouhou odezvou (ať už třeba různé externí vlivy - výpočet počasí, možná fyziky, ekonomiky, ...).
Nemyslím si, že potřebujeme lepší grafiku nebo víc jader. Už hry na Xbox 360 vypadají prostě dobře a komu to nestačí, jděte do PC. Mně by technicky stačilo mít kvalitu Xbox 360 (případně mírně vyšší - ostřejší textury např.) v 1080p a 60 FPS.
-
-
-
-
Ne ne, svoj nazor davas najavo penazenkou. *3* Je fajn, ze ludia sa vedia ozvat, pretoze to by sme tu mali take produkty ze az... *11* Inak, je to vec softwaru, tak sa to moze do buducna zmenit ak budu mat taky "uspech" ako s Windows 8. *1*
-