Přejít na výpis diskuzí
Xbox One se kvůli hraní musí připojit k netu jednou za den, bazarovky nebude blokovat
7.6.2013 | Adam Homola
213 příspěvků
-
Tady to je krasny priklad zkrypleneho autorskeho zakona, pokud hru koupim tak JSEM jejim vlastnikem a muzu s ni nakladat libovolne. Stejne jako auto muzu pujcit komu chci aniz by mi do toho vyrobce ci prodejce kecal.....Autorsky zakon je nehorazny vysmech demokracii
-
-
Nejsi vlastnik hry a nemuzee si s ni delat co chces. Nemuzes treba udelat tisic jejich kopii a prodavat je. A to vlastnik hry muze. Zkus pochopit tuhle jednoduchou skutecnost a zacnes chapat radu dalsich veci.
-
Myslis to spravne, napsal jsi to spatne. Kdyz si koupim licenci na hru, jsem vlastnikem licence. Muzu licenci preprodat dal, licence uz byla zaplacena. Neporusim tim nijak autorsky zakon, ten chrani dusevni vlastnictvi (hudbu ve hre, grafiku atd.). Jen dam licenci jinymu cloveku. (samozrejme nesmime hrat hru oba atd.)
Autorsky zakon je dobra vec, ale prave nesmi timhle zpusobem zasahovat do nakladani s licenci, tak jak spravne rikas, ze vyrobce auta nezasahuje do nakladani s autem. Navic auto je taky chraneno autorskym zakonem, nesmim vyrabet stejny auto, stejny design, patenty atd.
Cotillion: Kdyz se necham ostrihat v kadernictvi, jsem pak majitel ucesu. Muzu s nim chodit kam chci, muzu si vlasy vyrvat a dat jine osobe na hlavu atd.
port: on myslel licenci na jednu kopii, pak to smysl dava. -
pokial je hra TVOJA, mal by si zaplatit jej plnu cenu s vyvojom atd.
Keby to takto fungovalo hry by sa ani nevytvarali, kedze by ich nikto nekupoval za plnu cenu a keby predavali lacnejsie, tak staci predat jednu kopiu a uz by hra nebola ich a nemali by z nej zisk.
Autorsky zakon je tu preto aby si si vobec mohol zahrat tie tvoje hry, ty chudak. Samozrejme ze nie je dokonaly ale pri takomto pocte obmedzencov, ako ty je lepsi ako sloboda. -
-
Blbost. Když si kupujete auto, taky neplatíte plnou cenu vývoje. Přesto můžete auto prodat, půjčit nebo modifikovat. Na druhou stranu, kdybyste auto zkopírovali a začali prodávat*, už je to nelegální (komerční využití pantenotvaných techologií).
*pro své potřeby si kopii udělat můžete
-
-
Ked sa nechas ostrihat v kadernictve, vlastnis kadernika?
-
-
Nevlastním. Stejně jako koupí hry se mi nedostává do vlastnictví vývojář. Ale svůj účes můžu klidně ostříhat, vyrobit z něj paruku a prodat ji dál...
-
-
Vono to souvisí z nesmyslným poměrem cen Autor Vydavatel atd..
Proto má Indie herní (Kickstarter) scena takový uspěch. Relativně dobré zisky pro Autory a dobré ceny pro hráče. Proto proti tomu velké skostňatělé studia bojují. Oni se nechcou přispusobit.
Jak jsem psal výše. Je to v celé ve společnosti. Cena za výslednou práci Dělník vs Manažer a odpovědnost. Tyto nerovnosti se přelevají do herní branže, neb čím větší odvětví tím více se do toho začne míchat bussines.
-
-
Nevim, jestli sem jedinej, ale taky se vám zdají všechny kecy typu "my ne, to publisher to může zakázat" strašně alibistický? Protože tahle policy byla dávána dohromady s velkýma publisherama sedícíma ve speciální komisi utvořené Microsoftem. Takže nepředpokládám, že to tam dali jenom proto, aby pak stavěli blahosklonně PRko na tom, jak žádnou z těchto skvělých featur ve své hře nemají. Což znamená, že každá hra od EA, 2k, Activisionu bude mít zábrany proti bazarovým prodejům. Každá bude muset být always on a pokud si budete chtít zahrát nějakou nezávislou hru nezatíženou podobnýma sračkama, tak hádejte co....tam žádné nebudou, protože by publisherům a Microsoftu moc lezla do zelí. Když k tomu připočítám debilní zlaté členství, bez kterého se člověk na Xboxu ani neuprdne, sraní na jakejkoli jinej než americkej trh, sraní na hry, mám pro Microsoft jedinou odpověď a můžete třikrát hádat kterou.
-
-
Oni to shazují na vydavatele, ale vždyť Microsoft Xbox One navrhl a vyrobil. To neudělali vydavatelé, to udělal VÝROBCE. Nejsem konzolista, moje první a poslední konzole byla PS1, ale tohle je výsměch všem hráčům Xbox 360. Mně je to vlastně ale jedno, většina z nich buď přejde na PS4 nebo na PC a pokud na PC, tak se možná zvedne ziskovost PC a začnou se na PC dělat také velmi dobré exkluzivní hry, kdo ví ... ?
-
-
No bohužel si asi stejně Xbox One koupí kupa lidí. Jen doufám, že je PS4 převálcuje v prodejích, aby si alespoň částečně uvědomili, jakou kokotinu udělali. Microsoft poslední dobu sere na co šáhne a očividně si ani neuvědomuje, že dělá něco blbě. Windows Phone nejsou hit, W8 nikdo nekupuje a poslední bašta, kde se MS nějak tak dařilo, očividně pude ke dnu jakbysmet.
-
Stejne je to se steamem a valve, ja rikam, podporuje dvoji ceny a region lock. A steam fanatici zaslepeni slevami, ze jsem blbej, ze za to muzou vydavatele, nikoli steam, ktery tyhle sluzby vytvoril a za uplatu poskytuje.
-
-
Za a) ne vsechny hry jsou na Steamu, spousta her jde v dnesni dobe stale bez nej. A za b) ukaz mi nekde na konzolich takove, akce, jako ma Steam. Tedy jarni a zimni vyprodeje, 50-75% slevy a podobne. Takze kdyz si koupim za 100ku Civku 5 nebo za 150 Fallout New Vegas, tak pak opravdu nemam potrebu ty hry preprodavat dal...
-
Já si nemyslím, že zrovna Steam je zlo. Znám mnohem horší služby.
-
-
-
S tím zlatým členstvím mi to připomnělo, jak jsem si ho kvůli multiplayeru zakoupil, a pak zjistil jak je u těch konzolí příšerný matchmaking - čekání na hráče, nesmyslné dlouhé načítání atd. Nechápu, proč si za tohle někdo platí.
-
-
Já sem si naivně myslel, že když už se platí zlaté členství, tak všechny ty servery zajišťuje Microsoft a třeba i udržuje multiplayer starších anebo né tak populárních her. Ovšem chyba lávky. Microsoft jenom rejžuje a když si pak člověk chce zkusit takovou starší FIFU přes net, zahlásí mu to, že online zápasy už nejsou podporované protože EA...stejně tak tomu je u první Army of Two, která pak celkem přestává dávat smysl. A když vidim tenhle přístup, začínam se děsit všech her, které budou mít nutnost always-on, protože vývojáři na vzdálených serverech budou počítat ovečky a jakmile jim přijde, že uběhlo dostatek času od vydání, tak už si jí nikdo nikdy nezahraje. A to ještě nevíme, jestli náhodou k těm vzdáleným výpočtům nebude potřeba Gold.
-
Tak to rozhodne neni konzolema :D Hraval jsem roky a roky na pc, ted hraju roky a roky na PS3 a je to naprosto totozny *2* zalezi na nastaveni routeru a na hře
-
-
Presne to stejny jsem psal do Obecny diskuze (trosku jednoduseji) a bylo mi receno, ze jsem hater co nicemu nerozumi, tak ti nevím *2*
-
-
You..fucking..idiots!
-
Zlatý CD Projekt a GoG
-
No mě to příjde hrozné i tak. Navíc je to křáp už dle specifikace, nic tak exkluzivního, kde by neexistoval substitut na xbox nikdy nevyšlo. To PS3 má zajímavější tituly.
-
" Xbox One jen doplatil na neschopnost Microsoftu říkat věci otevřeně hned od začátku. Připojení jednou za den není tak ďábelské, Kinect půjde deaktivovat a půjčování a přeprodávání her minimálně ze strany Microsoftu taky půjde, byť s určitými omezeními."
Ja si spis myslim, ze to co MS rikal drive myslel vazne... ale po vseobecne rakci na internetu to proste zmenitm musel jinak by si to moc lidi na hrani nekoupilo ;) /a jako multimedialni centrum uz bych radsi poridil do obejvaku pocitac nez xbox/ *1* takze to mozna je tak trochu experiment -
-
Neni dabelske? Kdo net nema vubec, tak je stejne v pr.... A ver tomu nebo ne, X360 je rozsireny jak v armade USA, kde si ho berou vojaci na mise, tak napriklad ve Francouzskych veznicich (neptejte se mne proc). A ani na jednom miste net urcite nemaji.
A ty poznas deaktivovany kinect? To, ze nekde zaskrtnes off neznamena, ze je to opravdu vypnute.
A ano, Microsoft vlastne nic, to zalezi na vydavateli. Ale MS je ten, kdo tu konzoli tak navrhnul proboha. Takze ted, po tom shitstormu udelali radoby zmeny, na ktere jim skoci snad je tupa ovce.
-
-
"Microsoft to odůvodňuje tím, že Xbox One byl nadesignován od základů s tím, že si bude po internetu ověřovat aktualizace systému, aplikací i her"
To ale nieje žiadny dovod. To isté dokáže aj súčasná PS3 a bez neustáleho pripojenia... -
Pro ty slušné, kteří se nemají čeho bát a tak jim nevadí dohled v obýváku.
http://technet.idnes.cz/nsa-fbi-sledovani-prism-usa-soukromi-data-f15-/sw_internet.aspx?c=A130607_065544_hw_monitory_pka -
-
Pro prism by byl kinect naprosto fantasticka vec. Trvale v pohotovosti, pripojen k sirokopasmovemu internetu, vybaven algoritmy na rozpoznavani hlasu a tvari, dalkove ovladani, desitky milionu uzivatelu. Imho vlhky sen pro tyto agentury.
-
-
Stejnak si myslím že pokud by chtěli opravdu udělat KROK vpřed tak udělají všechny hry Free TO Play a za poplatek rychlejší přístup do vysších levelů ,ale nikdy vyhody vehře za prachy to ne to by byl konec herního světa , ze všech PC hráčů by se stali smažky zloději a podfuckáři *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16* *16*
*1* *1* *1* *1* *1* *1* *1* -
Ani sa to ešte nezačalo predávať, a už sa to samo zasamovraždilo- Great Job Microsoft, Great Job- PS4 - WIN!
-
-
PC win!
-
-
Vzdyt pc tohle ma jako prvni, microsoft se silne inspiroval u steamu, jeneze ms nema tak kvalitni pr, takze mu to lidi nezerou.
-
-