Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ElvisLevis
    S tím připojením jednou za 24 hod a diskuze kolem toho my příjde uplně směšná oproti tomu co se my stalo u kamaráda. Vzal jsem konzoli a hry a že pustím jeho synovi FORZA 3, sice jsem ji delší dobu nehrál, ale kluk si aspoň zajezdí auta a projede se v Audi :-) Ale víte co se stalo, zapojili jsme konzoli XBOX 360 Slim přes HDMI a chtěl se připojit přes Wi fi ale nepodařilo se nám to a na pevné připojení jsme to měli daleko, tak říkám nevadí můžeme hrát off line. Dal jsem hrdě do konzole FORZA 3(kterou jsem min. 2 měsíce nehrál) a víte co se stalo???? Po úvodním videu které Vás zavede do menu se my ukázala tabulka kde bylo napsáno abych aktualizoval data a dál mě to nepustilo. Žádný menu, žádný auta prostě nic, kluk byl smutný, já naštvaný. Kdyby my to udělal XBOX ONE, tak to pochopím ale XBOX 360 ???? Proto my příjde směšný tydle debaty o hraní bez stálého připojení a jednou za 24 hod se připojit. Od teď vím, že to budu mít prostě zapnutý furt a než někam pojedu tak si rači všechny hry projedu a aktualizuji. Byl jsem Xbox xák od roku 2002 a budu i nadále a proto budu kupovat Xbox ONE :-)
    • Robotron3
      Tak to jsi dost tolerantní. Že neni možné hrát hru, kterou už jsi hrál, protože je tam nový update, a nepustí tě to dokud ho nestáhneš je uplně špatný design Microsoftu. Neni k tomu žádný důvod, jen že to Microsoft navrhl blbě.
      • Erien
        Jinak běžná věc u her na androidu. Polovinu z nich bez připojení na tabletu vůbec nespustím, protože vyjede kontrola aktualizace a ta jen porovnává jestli hra je aktualní a stejně mě to nepustí *1*
        • upřímně.. ty si myslíš, že to fakt jen kontroluje aktualizace? :-) Když šla hrát ta hra bez nejnovější aktualizace před dvěma měsícema, tak by mohla jít hrát i teď.. je to jen buzerace a debilní "ochrana", která bohužel a opět buzeruje jen nás majitele originálek. A samozřejmě bez připojení jsi v hajzlu..
          • Erien
            Netvrdím že to ty aktualizace kontroluje, jen to tam píše a je jasné že to musí jít hrát i bez toho. Ochrana stejně k ničemu, spíš se musím smát, jak lidi píšou za ty peníze to nestojí kdyby to stálo xxx tak to koupím. A pak člověk vidí jak se kradou hry na android, které stojí dvacku.
            • Prijde mi to ze delas MS jen reklamu, napises jak jste byli se synem zklamani a presto si novy xbox koupite..a pritom , podle me, pises nesmysl
            • Muzes mi rict jak x360 zjistil ze potrebuje nejaka hra update kdyz nebyl pripojenej k netu?
              Zni mi to jako nesmysl co pises, kdyz je nejakej update ke hre tak to xbox napred nekde musi zjistit a kdyz se nemuze pripojit nema kde to zjistit, tim padem ti tezko hodi tabulku ze hra potrebuje update.
  • nechapu proc jednoduse neudelaji dobrou konzoli a na ni nepodpori vyvojare dobrych her a muzou vydelavat prasule....ne oni porad budou neco prikazovat, zakazovat, upravovat a prekrucovat
    • Mno ja bych rekl ze kroky vedouci k potlaceni piratsvi a bazaroveho prodeje jsou prave temi kroky ktere maji podporit prave vyvojare.
      • jednak je otazka mira skodlivosti piratstvi a bazaroveho prodeje a hlavne tahle opatreni omezuji i lidi, kteri nepirati a bazarovky nekupuji/neprodavaji
        • To samozrejme je otazka ale fakt si myslis ze Microsoft umozni vsechny tyhle tolik neoblibeny veci jen tak sam od sebe a pro sebe?
      • a odsereme to nejvíce my, kteří si ty hry budeme kupovat jako originály. Protože to stejně někdo hackne, crackne a bude na tom vesele pařit hry bez nutnosti "aktualizací" a "nutnosti se aspoň jednou denně připojit online". Jako mnohokráte předtím..
  • PC powa
    • Aké powa? Beží ti na tom ten istý krám od Microsoftu čo pojde do xone
  • spoock
    tenhle článek mi mluví z duše, aneb politika MS, která dělá z lidí povrchní hovádka

http://www.eurogamer.net/articles/2013-06-07-microsoft-kills-game-ownership-and-expects-us-to-smile
    • Navzdory tomu, ze mam velmi rad Eurogamer a je to jeden z piatich mojich najoblubenejsich hernych webov, tento clanok je velmi tendencny a divny. Ten pan ako keby ani nevedel, ze VSETKY tieto pravidla existovali odjakziva, vydavatelia sa ich len konecne rozhodli natvrdo vymahat. Koniec koncov, hra je software. Licenciu na Photoshop, Visual Studia ci databazovych rieseni od Oracle takisto nebudes poziciavat kamaratovi, ani keby o to mal zaujem, jednoducho nemozes. Ved aj open-source software podlieha urcitym licenciam, vid napr. GNU GPL (v ktorej sa mimoine pise ze dany software NEMOZES predavat dalej, nech ho akokolvek upravis, a to je prosim pekne open-source). Takze nerozumiem comu sa ludia divia... a ten pan by si aspon mohol zohnat fakty predtym nez napise takyto clanok...
      • Opravdu? Já jsem měl za to, že GPL vyžaduje, abys při šíření poskytl zdrojové kódy (včetně tebou učiněných změn) a neměnil licenci. Zakazovat šíření pozměněných kopií je podle mě zcela proti jejímu smyslu. Určitě jsi ji pochopil správně?
    • O jakym "ownershipu" to ten pan pise?
    • Trapný, tendenční článek, nic víc. Pravidla se nezměnila, zákony ani licence taky ne, jen se je vývojáři (čili ne Microsoft) rozhodli vynutit, a to ani ne v plné míře. Holt hra není rohlík, bohužel.
    • Robotron3
      Microsoft z nikoho nic nedělá, maximálně na ty povrchní hovádka cílí marketing. Aspoň si víc pořádnejch hráčů koupí PS4 :)
      • jo Xkram je za 18 a ps4 bez dvou za 20 to si pomuzou *1*
  • Remember: Spravny hardcore gameri hrajou jen ve srubu 150 km od nejblizsi civilizace! A ze jich je desitky tisic, alespon podle jejich vyjadreni ve forech. Takze Xbox One jako konzole pada, no...
    • A spravnej hardcore gamer vzdycky vemzes sane, sobi sprezeni a bude jednou denne jezdit doplnit xboxu denni davku internetu. V lete pak na klade po proudu.
    • Robotron3
      Tak to si jich v ČR moc nezahraje. Možná tak někdo na Sybiři, Aljašce, nebo v Amazonii *1*
      • No ja sem tim narazel, i na funny fact tehle vykriku: To nechci, my u nas nemame internet!!! A proto vam sem pisu... z internetu. Abyste vedeli, ze ho fakt nemame.
        • Robotron3
          O tom to ale přeci není. Když se někomu nelíbí ověřování na internetu, tak je to přeci kvuli tomu principu, že je to nutnost. Je to věc, kterou ty jako uživatel nepotřebuješ, je ti to vnuceno. Kdyby to bylo jako volitelná možnost pro kontrolu aktualizací, tak by nikdo neřek ani ň.
          • Takhle bych to nevidel, nikdo te nenuti COKOLIV delat, je to to samy, jako se ti aktualizuje datum a cas v mobilu. Ani o tom nevis. Proste se konzole sama checkne a je to.Nedelal bych z toho tragedii.
            • Robotron3
              Pokud ti zrovna nepojede net (bude výpadek), tak si nezahraješ. Tohle snad chápeš ne?
            • Zapnes Xbox, checkne se, behem par vterin hrajes? Kde je konkretne problem?
            • Robotron3
              No takhle to právě že neni. Zažízení, které aktualizují datum a čas z internetu, jako mobily, počítače, atd. je aktualizují až když se to na ten internet připojí. Do té doby nemáš zablokovaný mobil, prostě se to sesychnronizuje až je to připojené. Takhle to má být i u Xbox One, ale samozřejmě jde v podstatě o DRM, která může někoho obtěžovat, nebo omezovat. Výtky k tomu jsou naprosto oprávněné.
  • kostejnesmrtelny
    Částečně relevantní:
    http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/06/us-tech-giants-nsa-data
  • děkuji nechci
  • No zatím jsem viděl jen hlasově ovládaný ovladač na televizi, pár sportovců, nějakou sportovní hru a jednu hodně špatnou střílečku se psem....je tohle skutečně na hry nebo na co že to je?
  • To je úplně jedno, křiklouni budou nadávat pořád. Napřed vám u vás na vesničce vypadává internet a když se dozvíte že se stačí připojit jednou denně tak vytáhnete otřepanou chatku kdesi v lesích... Co se týče půjčovaní her, to je snad normální dneska ne? Jsem si nevšimnul že bych mohl někomu půjčovat svoje hry které jsem si koupil na pc. Mě je to docela jedno, ať si každý koupí co chce, ale ty vaše křížové výpravy za pochybné práva hráčů už ani nejsou moc vtipné.
    • Miserius
      Tak ale hry na PC se nepujcovali nikdy ne (behem poslednich 10-ti let) na konzole je to naprosto bezna vec a nechcem o to prijit. Kor kdyz ceny jsuo dvojnasobny...vy polovinu her ukradnete a stejne nadavate
      A myslim si ze jde spis o to prodavani spatnejch her a o princip :) Aby jako vyhodu u konzole psali: "Kamaradi u vas doma a navsteva si budou moct zahrat vase hry" tak to uz je zoufaly
      • Tak by neměla a koukám že už nebude :D, cena není dvojnásobná, platíte o dvě stovky navíc. Pokud se konzole prodává pod cennou tak si musí nahrabat někde jinde. Na nic nenadávám a hry si kupuji.
        • Miserius
          Steam kody her stoji polovinu nez konzolovy hry... 6-7 stovek das za AAA titul v dobe vydani na nejakym obchodu s klicema, na konzole minimalne 1299
          • Remeber Me 40€, Bioshock 50€, Předobjednávka Rome: Total War 55€, Metro 50€, jak říka rozdíl tak dvě stovky. Samozřejmě máme slevi ale kdo na ně má čekat?
            • On nemyslel samotny steam ale steam kódy - Remember Me 729Kč, Bioshock 495Kč, Metro Last Light (dokonce česky) za 699Kč. To jsem kouknul jen na první nabídku, určitě by se někde něco našlo i levněji. Není třeba čekat na slevy.
            • Miserius
              Remember me 719 (399 ruskej) Bioshock 599, Rome je hodne daleko, Metro 649... Nesmis koukat na Steam obchod ale treba na Key4You nebo MMOboost...normalni obchody s klicema... Toto jsou vsechno +- poloviny *3*
  • a co kdyz zrovna ten den nebudu mit chut na hraní

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit