Přejít na výpis diskuzí
Xbox One si prý výkonově polepšil, ale velikost RAM zůstane
13.7.2013 | Adam Homola
496 příspěvků
-
Dalsi pomyslny hrebicek do rakve pc . Za cenu mensiho nakupu dostanete nabusenou novou genreaci konzol. Take herni pc za desitky tisic se tomu nemuze rovnat-.
-
-
Konzole su dotovane. Nie su mienene na to aby predajami zarabali. $ony a M$ zarabaju na pradanych hrach ktore su drahsie. Je lacna preto lebu chcu aby si si ju kupil a aby si potom bol uzavrety v ich cykle z coho potom zarabaju.
Lebo ked uz tu konzolu mas tak na nu pravdepodobne budes kupovat hry, hry na ktorych budu zarabat a ktore budu bezat jedine na ich systeme. cim viac ludi si konzolu kupi tym viac sa na nu bude robit hier, cim viac hier tym vacsia motivacia ludi si konzolu kupit a tym mensia motivacia od konzole odist => zisk pre $ony alebo M$. Tieto korporacie zarabaju v podstate jedine na popularite a nic ine nerobia iba udrzuju jednotnu platformu.
Uz chapes preco su konzole lacne ?
Rovnako je to u operacnych systemov za prachy. Ludia kupuju windows lebo vsetci maju windows a vacsina softwaru je vyrabaneho nanho. M$ sa prizivuje na tvorcoch softwaru, preto ja zostavam u PC a bol by som rad keby sa viac rozsirili open source operacne systemy ako linux. -
To silne závisí od kupujúceho. Trebars ja -- povedzme, že mám 450€. Za 100€ kúpim šesťjadrový procesor, za 30 eur 4gb ddr3 (ďalšie 4gb mám v súčasnom počítači), za 50 € nový kvalitný zdroj (500W seasonic) a zvyšných 270 € investujem do grafiky AMD 7950 s 3GB DDR5. Výsledkom je počítač trúfam si povedať lepší než nadchádzajúce konzoly a to za ten polrok možno pôjdu ceny komponentov ešte nadol.
-
Dávám PC rok, maximálně dva. Rádio přece taky zemřelo s nástupem televize a dnes již ho nikdo neposlouchá.
-
-
Obvzlášť, když se jedná o rádio, které má v sobě i tu televizi... a dalších X spotřebičů schopných vykonávat Y dalších, uplně zbytečných funkcí...
-
Rádio zemřelo?
-
-
Ironie:)
-
-
Tady nikdy nevíš.:-)
-
-
-
No takové hodinky už taky přece zanikly:) Nahradily je mobilní telefony atd. Jo propadliště dějin *1*
-
-
Pravda, kazdy jinak definujem slovo nabuseny. U nas to obvykle znamena silny, vidim ze to tak neni vsude. PC za desitky (desitkY predpokladam tedy aspon dve) tisic se tomu nemuze rovnat, to je pravda, bude 4 a vickrat vykonnejsi. *3*
-
-
Nikdo to zatim nemuze potvrdit, ale to prehrivani u Xone je pry opravdu hodne velky, proto maj take tu bednu o 50% vetsi nez PS4 a to v ni neni ani zdroj, ktery u PS4 je jiz uvnitr.
Vyvojari maj prikazano mlcet, ale prej je to dost velky problem.Xone v prvni varce radeji neporizovat. -
Jsem slepej nebo nevidim ethernet ?
-
2006 "PS3 bude ovela vykonejsia a v hrach to bude videt" = 95% vsech her na Ps3 bylo horsich
2013 "PS4 bude ovela vykonejsia a v hrach to bude videt" Good luck *15* *3* -
-
Mě stačí ta hromada exklusivitek proti které nemá xc*ck šanci *3*
-
-
No většina tvůrců neuměla tvořit na Cell. Ten procesor v té době byl něco neskutečného, když se podívám na současný procák od AMD(nic proti AMD) beru to trochu jako krok zpět. Prostě škoda, že se nedočkáme dalšího Cellu 2.0 např.
-
-
No Sony neumela pripravit dobry vyvojarsky prostredi.
-
-
Ne, vývojáři byly líné lemry a nechtěli se nic učit. Když to šlo třeba u Dantes inferno které bylo na obou platformách stejné, proč by to nešlo třeba u Bayonette. Nemluvě o skvěle zvládnutých exklusivitách které vypadají i dnes božsky.
-
-
jak si chudák justice beaver musí ty plusy klikat sám...
-
Dlouhý text ti pravdu nezajistí. Jaké exklusivity? To snad nemusím vypisovat, každý zná ty klenoty.
Navíc mě zajímá jaký máš důkaz na to že sony muselo něco dotovat? Žádný že.
Jinak jen lži xbox fanboye. *6* *6* -
Je vseobecne znamou pravdou, ze Ps3 je vykonnejsi. Na papire. Je to stejny, jako kdyz tvrdis, ze tvuj pen*s meri 30 cm. Realita muze byt uplne odlisna. Exklusivity? Myslis jake konkretne? Posuzovani grafiky je relativni vec, a navic se vsadim, ze pujde o hry, jejichz vyvoj trval 4 roky, Sony je tvrde dotovala a dost mozna ani nevydelala. To s normalnim vyvojem nema nic spolecnyho.
Hry vypadaly na papirove slabsim Xboxu lepe, protoze narozdil od Sony meli vyvojari lepsi vyvojarske prostredi. Nikdo nebude zamestnavat development team o 200 lidech pul roku navic - stovky tisic dolaru, jenom protoze si Sony vymysleli exoticky CPU a spatny prostredi. Dalsi spatny krok byl pouhych 256 MB pameti, coz vedlo k tomu, ze Ps3 mela u spousty her horsi kvalitu textur a u hry Skyrim kolabovala i pri blbem 20MB patchi uplne.
Cell byl splepou vyvojovou vetvi, coz dokazuje nejlip to, ze samotna IBM vyvoj nastupce Cellu ukoncil a Sony sla s Ps4 konecne do normalni architektury. Necekam, ze to tvuj maly Cell v hlave pochopi *1*
Ad Ps: Jj, dochazi mi argumenty a proto jsi vytahl hnedka na zacatek zamestnance Microsoftu, ty komiku . Znas slogan Nevidi si do huby? Prave jsi to ukazkove predvedl. Ukazkova selfownage. *5* -
Stovky dalších her? Lol to smrdí nějakým zaměstnancem mrkvosoftu. Pominu li fakt že je všeobecně známou pravdou že je PS3 výkonnější než xbox 360 (stačí porovnat exklusivity), tak tvrzení že je cell slepá vývojová větev jen svědčí o tvé kompletní neznalosti. Některé hry sice vypadali na xboxu lépe, ale to jen proto že si vývojáři nedali práci s prostudováním technologie od SONY a nevyužili výkon PS3 na plno. To bylo jedinou vadou na kráse PS3. S příchodem PS4 tato vada mizí a to znamená jedinou věc. Good night xc*ck
PS: fakt že taháš do diskuze nesmysly typu že mám jít ven svědčí o tom že ti dochází argumenty a snažíš se vycouvat, kryt špinavými urážkami. *3* -
Ty jsi taky lina lemra, mel bys se jit probehnou ven a ne smrdet cele dny na foru. Prokrvenim tela, by ses mozna dostal i k nejakemu mysleni. Ps3 byla pro vyvojare Dantes Inferna primarni vyvojovou platformou. Stejne jako Dead Space 1-3. A to protoze kdyz to rozbehali na Ps3 s mizernym Cellem, dostali by takovy vykon i z kalkulacky. Konverze na Xbox 360 uz pak byla hrackou.
Cell byl slepou vyvojovou vetvi, coz potvrdily samy firmy, ktere veskery vyvoj nastupcu Cellu ukoncili. Dani za to byly spatne multiplatform tituly, ktere casto vypadaly i oproti X360 jako nejake betaverze. Viz Mafia 2, Skyrim, Bayonetta a stovky dalsich her.
-
-
-
-
-
-
16 GB je overkill i na PC, jediný kdo to může tak využít jsou profesionální grafikové atd, kteří předpokládám nepracují na konzolích, takže 8 GB je úplně v poho.
-
-
Ne nutně.
1) Tahle generace tu bude mnohem déle, než ta současná, tj. třeba 9-10 let. Když je 8GB RAM + 1-2GB VRAM standardem na PC teď, tak se za chvíli narazí imho.
2) 16GB je overkill na PC, protože většina her je multiplatformních, a když se něco portuje z konzolí, který maj 512RAM, tak se těžko ten potenciál PC vytěžuje.
3) U textur potřebuješ 4x víc paměti, abys dosáhl 2x kvalitnějšího výsledku. A 8GB je z tohoto pohledu jen 16x víc, než je v konzolích teď. Kdybych to extrémně zjednodušil, tak si vezmi jakoukoliv hru, která vyšla na konzolích nedávno a je technologickou špičkou. Dej tam 4x větší/ostřejší textury a bác, právě jsi narazil na limit next-genu. -
-
To uz pak zalezi ciste na vyvojarich, jak budou rychle posunovat latku, a jak daleko budou hnat vykon... Hmm mnoho dele no uvidime - (2005-2013 Xbox360- pani to jsem teda neparil furu her. mi ted dochazi. ) PS3 mladsi ( 2006-13). Nechame se prekvapit bylo by to jedine dobre zaroven - kdyby i dnesni konzole jeste nejakou tu dobu vydrzeli. Coz myslim ze vydrzi.
-
-
tiez si myslim...no pre grafiku je niekedy aj 16GB malo hlavne ked tam ma clovek miliony polygonov :)...viem o com hovorim..resp pisem :D....no na hry je 8GB bohato dokonca popri tom mi na pozadi bezia aj ine veci a stiha to :)
-
-
Jsem slysel ze Killzone: Shadow Fall kterej ukazovali na E3 si bral 3GB RAM, takze se vase slova potvrzuji
-
-
Souhlas vzdyt vetsina her si nebere ani ty 4Gb ( vetsinu stejne vyzere grafika a hlavne cpu) , pak by tu jedine musela ta hra tak narocna nebo naopak spatne naprogramovana (v tomhle pripade hodne blbe- jinak si neumim predstavit kde by vyzadovala tolik gb. ) O tom jsem jeste neslysel tudiz realne tak 3gb a si vemou takze 8Gb je az az. Do budoucna dejme tomu. Ale tam jeste nejsme ze *15* .
-
to je ta klasicka posadnutost o tom kto ma väcsieho vtaka... nedavno som pocuval nejake decka v obchode s PC ako skladali komp a ked som pocul aku ramku tam drbli tak som sa skoro rozrehotal medzi regalmi, ked najväcsia pravdepodobnost je ze ten comp bude fungovat cely svoj zivot iba na samych FPS-kach a NHL-kach... *4*
Ja som si bednu skladal asi tak 3 roky dozadu a doposial som si pridal iba 4 GB ramiek a zmenil grafiku a este budem mat pokoj na dalsie 2-3 roky -
-
No jak vydali nějakou low-end (6550 nebo tak něco) s 4GB (nebo 6?) VRAM tak jsem se pěkně zasmál při vybavení podobné situace *15*
-
-
Mas pravdu. V dnesni dobe urcite. Ale co za 3-4 roky napriklad? Paklize planuji dlouhodobou konzoli,tak bych uvazoval do budoucnosti a myslim, ze je lepsi mit ted prebyvajici pamet nez pak nedostatecnou.
-
-
Nevim, PS 3 to utahla s 256 MB x let, ale je pravda, že současné konzole mají víc architekturu jako PC. Ale i dnes nevím o hře, která by plně využívala 8 GB ram. BF 3 s maximálnim rozlišením co já vim používa okolo 4 GB max. Lehce přes možná.
Ale vůbec nejsem znalec na konzole, takže nevim jak bude přesně ramka hrát roli. Aka hry na PS 3 by člověk s takovou grafikou s 256 RAM vůbec nerozehrál, takže nevim. -
-
Podle me bude dulezitejsi spise propustnost te RAM nez samotna velikost.
-
-
Propustnost RAM je dnes to nejmenší co v kompu potřebuješ, výkon se zvedne tak o 1% na 300MHz *7* propustnost RAMek je dobrá jen tehdy, když máš např. integrované GPU, nebo když ji využívá grafika sama, ale ty maj většinou 1GB+ dnes takže je to useless.
Proto např. takový Veskoslav ti postaví levný komp a dá ti tam ramky za 2800,- Kč -
-
No nechci ti nic říkat, ale tak ještě 2 roky budou 4GB dost, za 8 let podle mě dojde teprve k tomu, že 8GB bude dost jako teď 4, a na 16GB si ještě počkáme. Hlavně jelikož konzole už nemají výkonné RAMky, takže se to propadne a výkon ve hrách se posune akorát k těm 8GB (nebude to 512MB pro xBox 360 = 2GB PC, ale vyjde to stejně)
-
No dám no:-X:) Ale rvu tam 16 GB, což stejně je nesmysl prozatím.
-
Jo já mluvil o PC, sry zapoměl jsem na první threat :)
-
Obe ty konzole maji igp integrovano v apu, proto pro ne bude zadouci mit velkou propustnost ram.
-
-
Takže kolik by jste doporučili na PC mám 4 GB a to už je málo?
-
-
Já mám osobně 16 GB, ale podle mě 8 GB naprosto vystačí a to ještě minimálně 2-3 roky. 16 GB bych kupoval jedině v případě nějaké akce či kdyby Vám někdo daroval. Aspoň můj názor, nevím, jak kolega:)
-
-
-
-
-
-
GPU je o 50% pomalsie ako ma PS4 a tento rozdiel len tak nedobehnu. PS4 bude ovela vykonejsia a v hrach to bude videt, ci to uz bude v urovni detailov, framerate alebo rozliseni.
-
Marketingovy tah ala microsoft?
-
http://25.media.tumblr.com/4cbf65e52329e7efcdd1b0c32ae8a426/tumblr_mod1oxCmIi1st8nyho2_400.gif
-
-
Jakože consumerovi ujede autobus?
-
-
Nechápu, proč tam nedají 16 BG RAM (platí i pro PS4), vyměnitelný disk (což plus pro PS4)...
-
-
K cemu je na hry 16GB? Ja sam mam ted 4GB na PC a temer zadna hra je jeste nedokazala vyuzit, 8GB je opravdu hodne, kdyz PS3 ma 256MB, je to 32x vice.
-
-
Tam je problém, že je to ještě spojené s grafikou. Ale jo, o proti minulé generaci je tohle úplně jiná dimenze.
-
Konzole budou slouzit nejaky ten rok,pocitam 5-6 let,tudiz nevidim duvod tam nedat 16 GB a pripravit se na budoucnost:)
-
-
Pleskoslav si zase přidává pluska lol
-
-
A ty si přidáváš mínuska co? :D
-
-
Dobrý pokus pleskoslave, co budeš příště bernardýn?
-
-
Chvilku vydrž a za to inkriminované první patro tě třeba někdo popostrčí.
-
-
Do druhého, za tebou. *5*
-
-
Já ti dám pleskoslave. Sem sem chodil diskutovat, když ty si ještě nevěděl co to znamená klávesnice.
-
-
*1* *1* Na mě nepřijde, ale tys to s těma patrama trochu nepobral *3*
-
Škoda no, chvíli to vypadalo, že se ti ta primitivní hra líbila. Alespoň do té doby než si se ve změti věžáku ztratil. Neboj veterinář už jede.
-
Ano, vůbec jsem nepochopil tu tvou primitivní slovní hru, jsi skutečný génius a úplně si mě obalamutil. Tak si dej za odměnu jednu hnědou pilulku. *5*
-
Nechápeš co? :)) Nevadí není to s tebou tak špatný, rozhled do prvního patra ti bohužel ale bude muset stačit.
-
Muhehe ty toho očividně nemáš víc a nikdo ti to už dlouho nepřipomněl. Běž si hrát na trolla někam jinam, tady ti ty hlášky ze školky nepomohou.
Pro jezevčíka: pravda pořád stoupá, zrovna je nademnou. -
Zdání klame, pořád stoupá, stačí vynechat pilulky, ale raději i ty granule. Pro začátek bude stačit pramenitá voda na probrání. Bohužel asi nic jiného nepumůže, špatné vyhlídky. Na k*ule pomůže zábradlí.
-
To tezko Justine, zadny nemas.
-
Mě se zase zdá že pořád zůstává ve stejným patře. Asi ji po těch pilulkách svrbějí k*ule.
Posílám jedny růžové na k*ule o patro víš. -
Proč ta čuba pořád leze nahoru, asi má ráda zelené granule.
-
Se pleteš, o patro víš jsou teď veterináři a tam dávají JEN duhové. *1*
-
Žluté berou nyní o tři patra výš. Přestěhovali se.. Ale pozor v prvním něco mleli o duhových. Nebo už se stěhujou také ?
-
Těžko říct, ale o patro víš berou duhové pilulky. Takže jim možná připadají jako žluté, ale jsou stejně tak červené nebo modré.
-
Srandisto, v té již zmiňované jiné diskuzi objasňuji zženštilost zdejšího publika. Jinak žluté pilulky berou již nyní o patro výš taktéž. Tam to potřebujou.
-
Mě tvá reakce přišla dost zženštilá, možná jsi zabloudil do špatného patra. Ještě tam po kávě přihoď jednu žlutou pro zlepšení paměti.
-
Rozeznám, a ty? Červené pilulky zatím dostávají zženštilí jedinci a ty jsou o patro výš.
-
Nerozeznáš dobrou radu od urážky? To chce jednu červenou pilulku před spaním.
-
Před 10 min co to píši na mě v jiné diskuzi reaguješ jako hradba slušnosti, tak se uklidni, vem si zatím pouze jednu zelenou pilulku, to na dítě stačí a nech seniora v klidu diskutovat.
-
Chápu, takže Vám v domově důchodců zavedli počítač? Mno radši ti měli dát o dvě zelené pilulky proti schizofrenii a paranoie víc.
-
-
-
-
-
To že něco nechápeš je u tebe celkem časté.
-
-
Děkuji za skvělou odpověď:)
-
-
Nemáš zač. Hňupovi vždy rád pomohu.
-
-
Velmi děkuji za tvou ochotu:)
-
-
-