Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 2BookerDeWitt: No uz je to dyl, co jsem to cetl a primo ten konretni clanek uz nevim kde hledat, ale zde neco podobneho http://www.escapistmagazine.com/news/view/129437-Microsoft-Xbox-Ones-Lifespan-is-10-Years-Conservatively
    Docela by me zajimalo, odkud si vzal tech 5 let, protoze podobne prohlaseni jsem nikde necetl, i kdyz pravda, nejak moc to deni kolem nesleduju.
    2Erien-Hry pujdou graficky uz jen tezko nahoru? To vazne? Sice souhlasim, ze jsme se dostali do bodu, kdy uz tak markatni skoky ve vizualni strance her nejsou a ani byt nemohou, na rozdil od dob drivejsich, kde kazdy novy efekt a vetsi pocet polygonu byl vzdy obrovsky rozdil a posun. To ovsem neznamena, ze uz se hry nemaji kam pohnout.
    Vim, ze to ted bude znnit otrepane, ale neni lepsiho prikladu nez prave Crysis. Ta hra vysla v roce 2007 a teprve nedavno se hry jaks taks na jeho vizualni uroven dotahly, pricemz vykon na to PC maji uz nejakej ten patek. Tak mi prosimte vysvetli, cim to tedy je, kdyz ne skutecnosti, ze vyvojari uprednostnuji konzole a piplat se extra s pc verzi her se jim vetsinou nevyplaci. A to se tu bavime o generaci konzoli, ktera byla vykonove pred beznym pc v dobe vydani. Coz je neco, co tentokrat uz neplati.
    A nebo z jineho soudku, aktualnejsiho. Watch Dogs. Srovnej si videomaterialy z E3 (udajne real time na PC) pri odhaleni hry a z aktualnich traileru (udajne z PS4 verze), je toho plny internet. Pokud se opravdu ukaze, ze na novych "next-gen" konzolich ta hra bude vypadat znatelne hur, nez na PC, pak o tom, ze uprednostnovani hardwarove zastaralych konzol zbrzduje vizualni posun ve hrach, nebude pochyb. Zejmena, pokud se to deje uz ze samotneho kraje jejich zivotniho cyklu.
  • Erien
    Naivní představa, že konzole brzdí vývoj her. Spíš graficky hry už jen těžko půjdou nahoru. I kdyby konzole měly HW za 40 tisíc, takový skok jakou grafika udělala za 10 let, za dalších 10 udělá jen těžko.
  • s.hih
    v září, v září, v září .... ale kterého roku?
  • sirWallace
    To prave neni pravda, to co pises :)
    Kdyby tu televizi dali do obehu za cenu, kterou ma, nemusel by tohle mistr na foru resit...
    Nediv se, ze lidi shanej to nejlevnejsi, ale zaroven pro ne to nejvykonejsi...
    Televize o ktere mluvis ma totiz realnou cenu neco kolem 3 tisic korun.. Pak uz jen platis za PR kecy kolem.. za to, jakou na ni mas samolepku.. ta sama TV s jinou samolepkou bude stat o 5 tisic mene.. pritom to kluci sikmooky skladaj ve stejny fabrice ze stejnych soucastek...
    Tak se prosim Te nezastavej ocasu, kteri napaluj ceny jen proto, ze je plnej svet trubek, kteri to zaplati .)
  • BookerDeWitt
    To bych rád věděl, kde jsi k téhle informaci přišel. S touhle genrací se počítá maximálně 5 let, oficiální vyjádření, pošlu klidně odkaz. Další generace, minimálně u Xboxu, už bude jen služba, v podobě cloudu. Hardware bude za pár let pravěk, to je jasný, proto Microsoft tolik investuje a sází na cloud a jeho neomezené možnosti. Pokud mi nevěříš, najdi si na youtube video o Brigade Engine 3.
  • Sem zvedav, jestli budes stejne mluvit za dalsich 7 let, kdy se hry po audiovizualni strance, po strance interaktivity prostredí/fyziky tyce temer nepohnou z mista.
    Kdyz vysel x360 a PS3, tak slo o hodne vykonne masinky a presto zacali zaostavat a zpomalovat pokrok relativne kratce po zahajeni jejich zivotniho cyklu vzhledem k obrkvske kupni sile konzolovych hracu.
    A ted se zamysli, jak to asi bude vypadat tentokrat, kdyz nove konzole jsou vykonove prinejmensim prumerne uz v dobe vydani a jejich zivotni cyklus lze (dle slov MS) ocekavat jeste delsi, nez tomu bylo doposud.
  • BookerDeWitt
    Má. Vyjímkou je Halo Reach a Halo 3: ODST, které sledují příběhy jiných hrdinů, více méně běžných vojáků. Halo 1-4 jsou o Master Chiefovi, který se objevil i v knižních předlohách a je hlavní ikonou Halo série.
  • Obema slozkam se v teto serii priklada velky duraz. Tedy i kdyz je hra hodne MP orientovana, neni to na ukor SP, jak tomu v posledni dobe casto byva, kdy je SP na rychlo splacany doplnek k MP.
    Jinak co se navaznosti tyce, tak teoreticky Halo4 zacina novou trilogii, kdy znalost predchozich udalosti neni asi az tak zasadni, ale pro pochopeni toho sveta a postav v nem je lepsi zacit od zacatku.
  • Kdyz uz jsme u toho xboxu tak se zeptam na hru Halo. Asi jsem exot, ale ta hra me bohuzrl trosku minula a jak ted koukam na videa na yt a ten serial, celkem me to oslovilo. Ma ta serie naky souvisly pribeh, kvuli kteremu se oplati zahrat si to od jednicky, nebo je to hlavne o multiplayeru?
  • No ja nevim, ale dokud ani na jednu z konzoli nejsou poradne hry, tak jestli nekde nektera krabicka vyjde pozdeji, nebo ne, je podle me uplne jedno pro vetsinu lidi.
    A nadsenci, kteri to museli mit hned si to stejne sehnali, at uz to u nich oficialne dostupne bylo nebo ne.
  • Už se to pere? :)
  • Nevybiral bych zatim nic. Na nove konzole, pokud teda totalne neujizdis na grafice, nevyslo jeste nic, co by kvalitou prevysovalo hry na X360 a PS3. A hlavne, na predposledni generaci se jeste stale nove hry vyvijeji a ty starsi jsou za pakatel. Ja ted kupoval s zenou x360 s kinectem za smesne prachy, prave kvuli tomu co jsem napsal vyse. Ale samozrejme zalezi na tobe;-)
  • No a já si pánové koupil před necelým rokem PS3 a jsem vysmátej. S PS+ mám hromadu her co skoro ani nestíhám hrát a další spoustu her k dispozici.
    Nová generace konzolí je fajn, ale když na ně momentálně nejsou hry, které za něco stojí (omlouvám se potenciálně dotčených lidí) tak jejich nákup je momentálně dost zbytečný. Takže běžného člověka vydání XBONE v září zrovna trápit nemusí, což samozřejmě MS neomlouvá ze jejich mizerný launch nextgenu.
  • MrSanta
    Ach jo. Co si vybrat. Papírově silnější PS4 s pro mě neznámým Dual Shockem, který sklízí kritiku, nebo Xbox One s jehož ovladačem bych problémy mít neměl. S X360 gamepadem jsem se už docela sžil...
  • většinou se perou PCčkáři vs konzolisti...ale že perou i konzolisti mezi sebou, to je teda legrace.

Jak tu bylo v nějakém příspěvku podemnou. Pokud si já sestavím průměrné PC, vyjde mi na 20 - 25 tis.kč... tak co chcete od krabičky za desítku? (a nejsmutnější na tom je, že je mi ten HW stejně k ničemu, poslední hry co jsem hrál byl Riddick a v současnosti R6 Raven shield)
  • BookerDeWitt
    Mě výkon vůbec nezajímá. Next gen neznamená next graphics, ale next generation. Já hraju, abych se bavil, ne abych si měřil počet snímků za sekundu a pod microskopem hledal rozdíly v rozlišení.
  • Další diskuse, kde se ukázala diskutérská základna Games v celé své "kráse" (záměrně nepíšu čtenářská, protože v diskusích křičí furt ti samí a já tak nějak naivně věřím, že určitě nepředstavují reprezentativní vzorek čtenářů, to už bych sem musel přestat chodit jako na jiné, nejmenované české herní servery).

Nemá smysl diskutovat, vím, ale přesto jen detail: je vám jasné, že Xbox One je funkčně jinde než Xbox 360, PS3 nebo PS4? Microsoft musí zajistit, aby zde v ČR (a v těch dalších nových 25 zemích) zajistili alespoň základní funkčnost. A to zde mluvíme třeba o Kinectu, aplikacích, s trochou štěstí snad i o Xbox Music a Xbox Video (nebo jiných alternativách) a tak dále.

A ano, jsem spokojený majitel Xbox One v ČR.
  • nextgen je asi jak prumerny pc, a xbox mozna jeste navic podprumerny *6*
  • BookerDeWitt
    Tady v Čechystánu je Microsoft jenom ten zlý a prachů dychtivý lotr a Nintendo pro malý děcka. Většina tu Xbox neviděla ani z vlaku, ale už mají tisíc připomínek, proč je špatný. Všechny připomínky se ale shodují, což dokazuje jen fakt, že svůj, rádoby inteligentní názor přebrali od někoho jiného, jen aby si taky mohli plivnout.
  • BookerDeWitt
    Já se bavil o exkluzivních hrách. Multiplatformy si můžu zahrát na PC a porty či indie hříčky, co vychází i na Vitu... No radši končím já.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit