Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jsem zvedavy, jak dopadne souboj s Xenonauts. Pro me osobne jsou favoritem prave Xenonauts, protoze to bude mnohem vice podobne puvodnimu xcomu. A navic jsou snad trikrat levnejsi (15 EUR). V den vydani XCOMu prejdou do Bety a potom uz by to mela byt zalezitost par mesicu
    • Pro me osobne byli doposud favoritem UFO:EX 2,ale po precteni clanku se tesim jako maly kluk i na tuhle hru. Xenonauts me ,prestoze jsem skoro az sileny fanousek x-com sertie,nechavaji zcela chladnym
    • Tady zadny souboj nebude , archaicky vypadajici xenonauts , i kdyz se vsim vsudy , nemaji proti AA hre vydavane na vsechny platformy sanci. Par fanousku na forech bude vykrikovat jak Xeno jsou lepsi , a to je tak vse. ( tim nechci rict ze se mi Xeno nelibi)
      • Keyz
        Souboj nebude určitě v prodejnosti,ale porovnávat to lze.
        Jestliže Xenonauts je propracovanější (hru neznám),tak pak v tom bude lepší.Navíc je podle mně dobré to porovnávat, protože pak hráči kteří budou chtít například výzvu se lehce dovědí kde jí hledat.
        Kdyby se porovnávali jen AA hry mezi sebou tak bylo dost jednotvárné.Mnoho menších her vyčnívá nějakou specialitkou kterou AA hry nemají a byla škoda to nezmiňovat.
    • v den vydání přejdou teprve do bety? Velká chyba, že to nestihly vydat v době čekání na nový XCOM....
  • Pravdupovediac tieto dojmy ma viac odradili ako navnadili. Zjednoduseny inventory management, malo vojakov, mensie mapy, jedna zakladna atd... dokonca problemy s ovladanim mysou pri strategii?
  • sice to nebyla recenze, ale dozvědel jsem se o hře více než z 90 procent plnohodnotných recenzí zde. Bravo *14*
  • No, s tím vystupováním z letadla je to trošku smutné, protože zrovna tahle část byla na ufo/xcom velmi zajímavá.
    Spíš se trošku bojím, jestli nezmizí atmosféra z původních her. Přece jen průzkum baráku/ovocného sadu/podmořského komplexu stojícího těsně před sestřelený ufem za doprovodu parádního ozvučení... to mělo svoje kouzlo. Každopádně nový xcom určitě vyzkouším a pokud se jim to povede, tím líp.
    • Tak já se obvykle nepletu do toho, jakým způsobem jakou hru kdo hraje, ale také by mě zajímalo, co bylo zajímavého na tom, že po přistání ti do letadla vlítla raketa, či tě někdo pokropil plasmovkou, a 80% vojáků ti zařvalo a ty jako přítel zajímavé části hry jsi řekl:"No jo, co už, v rámci hry se vrátím na základnu a vytrénuji si nové žoldáky." Jestli jsme hráli stejnou hru, tak jsi spíš nadával a použil LOAD.
      A co se týká atmosféry. Buď si jistý, že rozhodně zmizí. Pro nás, co známe originál tak určitě, ale alespoň se budeme snažit objevovat kouzlo nové. Nelpěme tolik na historii. Alespoň co se her týče *3*
      • kostejnesmrtelny
        Tak nějak. Ti, co pořád brečí po starým XCOMU by měli....no, nainstalovat DosBOX a zahrát si starej XCOM *4* . Kopírka 1 k 1, akorát v nový grafice, nemá žádnej smysl.
        • Co například kopírka 1:1 v moderní podobě + inovace? Např.: stále více základen, ale jejich umístění ovlivňuje vlastnosti základny - ve skále v horách (vyšší obrany schopnost při napadení), podzemí na poušti (dražší na zásobování ale lepší kamufláž), či plovoucí na vodě (dražší rozpočet na výstavbu, ale možnost operovat nad oceánem). Nový výzkum, letecké jednotky, možnost mobilních základen pro levnější a rychlejší operace při terorech, širší možnosti při spolupráci s dotujícími státy - např. pomocné síly zadarmo na určité mise apod. (jako ve Spellcrossu). Ano jsou to jen úvahy, ale moc dobře si dokážu představit původní UFO s novinkami, které hru udělají ještě komplexnější. Ano, musí se dnes volit "kompromis" kvůli prodejnosti.
          • Co třeba tohle všechno v modifikacích pro nový XCOM? Jestli Firaxis umožní podobnou modifikovatelnost jako u Civilizací, tak se máme na co těšit a tvoje docela slušný nápady by nemusely zapadnout... *3*
          • Shania
            Na to tu mas extraterestrials nebo jak se to jemnuje, pokud neco udelaj s tema silene dlouhyma tahama nepratel, tak to bude treba i dobrahra.
          • Skvěle napsáno
    • Nevím, čím bylo zajímavé to, že si vylezl z letadla a okamžitě ti zabili vojáčka, pro tohle jsem používal spíše slovo frustrující. Možná to bylo reálnější, ale rozhodně ne zábavné.
      • Byla to prostě část atmosféry. To, že umřel voják při vystupování mi přišlo stejně nepříjmené, jako voják, co dostal dávku plasmy do zad, při zajišťování ufa.
        Je pravda, že ztráta v prvním kole působila trošku hůř, ovšem to se stává. V případě, kdy nebyl po ruce voják určený na první linii (pokud možno nováček), tak stačilo hodit před východ z letadla kouřový granát. Takhle jsem to tedy řešil já.
        V nové xcomu, kde bude hráč celkem omezen na počet vojáků, by to byla zřejmě slušná výzva :)
        • To první plusko máš ode mne, protože myslím že je dosti zřejmé, že se prostě těšíme oba stejně *1* Ať už jsme to hráli jakkoli.
      • Bola to sucast hry, vyuzitie dymovych granatov, tanku, novacikov s vysokym hp , musim so SAS suhlasit bola to zabavna cast a sucast taktickych moznosti.
  • Koukám, že i tenhle článek mi potvrzuje to co od xcomu čekám už podle videií a informací z dřívejška(tj.slušná tahovka..mizerný následovník). Bohužel negativa mi vadí víc než výčet pozitivních prvků, ale počkám si, zkusím a uvidím.
  • MickTheMage
    Nepozerajte sa na vsetko hned tak negativisticky. Jednou vetou by som to opisal asi takto: V konecnom dosledku je reimaginacia X-COMu spolocnostou Firaxis ovela lepsia ako reimgainacia Star Treku JJ Abramsa :)
    • A že StarTrek od Abramse je dobrý (nebo mi tak alespoň jako skrytému fandovi seriálu přijde)!
      • walltar
        Jak ta slátanina může někomu připadat dobrá? Ten poslední film nestál zanic.
        • Rozhodne lepsi restart od JJ Abramse, nez ta kokotina Nemesis.
        • Nesmysl. Poslední film byl náhodou kvalitní i když na Nemesis nemá. Byl to zkrátka alternativnní děj a já jsem za něj rád. Lepší než dokola točit Pickardy. (I když je to můj nejoblíbenější kapitán). Ruku na srdce, Star Trek nemá a nikdy neměl úžasné duchaplné scénáře. Takže je vrámci stylu Star Treku je to důctojný díl.
  • Jenom jedna zakladna? Male mapy? Nemoznost pokleknout? Vysadek vzdy na kraji mapy a hra sama vypusti vojaky ven? Mala variabilita prostredi? Zadne time units? Problemy s ovladanim? Jakysi divny prurez zakladnou misto pekneho isometrickeho pohledu? No tak ted nevim, jestli do toho pujdu. Tesil jsem se, ale ted mam pocit, ze to nebude ani zpoloviny tak dobra hra jako prvni dily - alespon pro ty, co je hrali a muzou srovnavat.
    • Ano jedna zakladna, ale pekne udelana, z toho strach nemam. A na co pokleknout? Co jsem videl, tak pokud posles vojaka do krytu za auto, tak tam poklekne. A uprimne pokleknout uprostred otevreneho prostoru je opravdu strasne uzitecne... Time units? Abychom pulku mise stravili nekonecnym presunem jednotek po mape? Podle mne je tohle skvele reseni. O problemech s ovladanim jsem necetl, ale to je mozna tim, ze mne zajima PC verze. Takze ja se tesim, zatim jsem nevidel nic, co by se mi nelibilo nebo mne odradilo. Navic je tu spousta jinych her, jako UFO Alien Invasion, nebo UFO Extraterrestrials pro ty, co nutne museji mit puvodni herni principy. P.S. Hral a dohral jsem vsechny puvodni UFA od enemy Uknown, pres Terror from the Deep a Apocalypse po XCOM Interceptor.
    • Tak já na původním UFU prakticky vyrostl (a na prvním prince of persia také, ale to tady nepatří), tu dobu paniky při chybných sektorech na disketách při kopírování atp. už asi nikdo nikdy nezažije :o)) Ale abych se vrátil k tématu, tak za mě můžu napsat, že, i přes těch několik zásadních změn, se hrozně těším. Doba šla dál a nelze jen žít ze vzpomínek. Spousta z nás zamáčkne slzu nad vzpomínkou legendárních her na pc, ale dnešní "děti" už si žádají jiné typy her. A i když si myslím, že nyní jsme to právě my, tedy naše generace, která drží herní scénu nad vodou, tak pomalu ustupujeme a drtí nás jednoduchost nového herního světa *4* A neustále se vymlouvat na to, jaké to bylo za nás, je dosti nefér pro ty ostatní, kterým jakoby dáváme najevo, že jsme větší profíci? Ne, ne. Já se na toto UFO těším, neboť nám sice nevrací úplně vše, ale i v těch malých náznacích (např. skiny, účesy někteří ufoni atp.) ve mě vyvolávají malou nostalgii a to už mi vzhledem k mému věku stačí k probuzení vzpomínek. Navíc, kolik typů her tohoto druhu vůbec máme? Od našich dob asi velmi málo, takže já jsem rád i za to málo. *3*
  • Nejde zakleknout nebo lehnout? Safra to je doufam jen vtip, to je jako rict zbrane jsou hezke ale nestrileji...to jsem cekal asi vic :(
  • Nejlepší část boje byl počátek výsadku s postupným zajištěním okolí letadla. To mi fakt chcete říct, že tam tohle není? Navíc maximum 6 vojáků je taky docela málo. Mít od každého "druhu" vojáka jenom "1 ks" je prostě blbost. To je pak houby strategie :-( Větší výsadek prostě k Enemy Unknown patří :-(
    • No vidis a mne naopak 6 vojaku skvele vyhovuje. A jestli tvym kriteriem pro dobrou strategii je pocet jednotek, tak potes koste.
      • 6 vojakov staci ak hravas save - load systemom. Povodne ufo slo ale paradne hrat aj bez loadovania v pripade neuspechu, a to so 4 ci 6 ide velmi zle (bolo treba zdvojovat kvoli moznosti obladnutia, medikov na rychle osetrenie a stiahnutie polomrtvych vojakov, vojakov na nosenie municie pre tazke zbrane, tank ako stit pre prvu vlnu atd.) jasne, ze v tomto vykostenom ufe to uz nie je take narocne ale aj tak je to dost obmedzujuce.
        • Nesmysl. Samozrejme nechci nijak narazet na tvuj styl hrani,kazdeho bavi hrat jinak. Ale ja jsem vsechny x-com dily prochazel max se 4 vojaky. Vice vojaku na misi me uz silene stvalo a ztracel jsem k nim jakykoliv vztah. A ver tomu nebo ne,nepouzival jsem system save-load.
          Idealni je samozrejme mit moznost co nejvice vojaku a kazdy si vybere sam. Ale me osobne 6 prijde jako dostatecny pocet
      • K Enemy Unkwnon prostě větší počet jednotek patří. Dají se s ním dělat složitější taktické manévry - např. právě zajištění okolí letadla, budovy, ...). Většina her je soustředěna buď na taktiku ve "velkém" (Starcraft, World in Conflict, ...) a nebo naopak malém měřítku - např. Commandos z roku 1998. UFO krásně vyplňovalo mezeru mezi tím.
        • No tak si nainstaluj DosBox a puvodni UFO. Mne se maly pocet jednotek libi. Rozhodne se vic sziju se sesti vojaky nez s tuctem anonymnich panaku. Rozhodne se budu sakra snazit, aby z tech sesti zadny nezarval, nez u tuctu, kde jich zarve polovina a nijak to misi neovlivni. A ano, pocatek boje, kde te nepritel pokropil plasmou nebo tam poslal raketu a pulka vojaku zhebla byl opravdu "skvely".
  • ach spominam na tie casy UFA na amige ked som konecne vynasiel PSY-AMP a ovladal mimozemstanov,zabijali sa navzajom,vyhadzoval im zbrane a prikazal aby isli ku mojim vojakom ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit