-
Na tuhle hru se moc těším, hrál jsem demo, to mě dost navnadilo a jen utrvdilo v tom, že předobjednávka na xzone je dobrá volba, už jen kvůli dodatečné češtině a propisce :-)
A ač z recenze a videí je zřejmé, že ovládání je primárně určené pro gamepad, urychlil jsem upgrade PC a čekám na PC verzi, tahle hra si prostě full HD zaslouží a vůbec mi k ní PC sedí více.
Z původních XCOM her jsem hrál pouze Apocapypse, tehdy nám to taťka koupil v Makru ve výprodeji se slovy "Chtěli jste strategicku hru, tak máte tohle." (bylo mi asi 12). Říkám ségře: "Hele to je něco jako ty ufonci, co měl bratránek, akorát s lepší grafikou a není tam ta planeta!" (Ano, u babičky, když mi bylo 7, měl bratránek compa a pařil UFO:EU). A ač byla XCOM Apocalypse jedna z mých prvních PC her vůbec a nikam moc daleko jsem se nedostal (ve 12-ti jsem na to prostě neměl), mám na ni stále nostalgické vzpomínky a hltám každý článek o XCOM:Enemy Unknown od doby, co jsem se dozvěděl, že se hra připravuje...
Tím, že nemám s původními XCOM:EU zkušenost, ale pouze sympatie k celé sérii díky apocalypse, dokážu se snadno poprat se zjednodušením celého konceptu a na hru se moc těším, už aby tu byl pátek! -
-
Ty jsi právě sám sebou definoval cílovku pro novej xcom;)
-
no ano, ale xzone keca, jako uplne prvni ziskaji cestinu exlusivne zakaznici cztorrentu a warfora
-
-
Pěkná recenze, líbila se mně. Bonusové body za kvartet Tuzemák, Vodka, Becher a Fernet, to mě pobavilo. *15*
-
Tohle Ufo je takový ... no takový ...... nový , kartónový a se spoooustou videí s big fuxking špuntovkama . Kdo by chtěl dneska přebíjet zásobníky a hledat výbavu na mapě . Kdo by dneska chtěl sestřelovat vlastnoručně ufo . Ne Ne , Firaxis je boží a tak nám optimalizuje na gamepady .
Echhh no tak a ted´vystřízlivět a podívat se na to co nám po lobotomii zbylo . Masová tahová strategie pro COD generaci wow ... to zde fakt nebylo už dlouho . No hodně mne odpudilo už pojetí dema . Nelámu hůl ale doufám , že v nějaké ultimate goty edici s firemně posvědceným obsahem od fandů a doladěnou hratelností by to nemuselo hned říct poslední slovo . Ještě že “I-Go-You-Go“ pracují na Extraterrestrials 2 .... -
-
Bouzel castecne musim souhlasit, mel jsem moznost hrat plnou verzi a na muj vkus je to az moc zjednodusene. Na druhou stranu "hardcore" remake by se asi moc dobre neprodaval, takze chapu, proc to tak je :)
-
-
Ale hardcore remaku jsou, s odpustenim, tri p*dele. Sam jsem zkousel UFO AI, docela verne predloze, ale proste uz mne tenhle styl nebavi. Behat 10 minut po mape a honit posledniho schovaneho aliena, nebo otevrit inventar, vzit medikit, prohodit ho se zbrani, zavrit inventar, vypnout setreni action points, protoze jinak nelze pouzit, pouzit ho, otevrit inventar, prohodit zpatky zbran a zavrit inventar je podle mne v dnesni dobe opravdu prekonane. Chapu, ze nekoho to bavi a ten si to muze uzit. Ja se zase tesim, ze tyhle kroky udela ten vojak sam a ja se budu citit jako opravdovy velitel, ktery jen rekne uzdrav toho a toho a vojak se prizpusobi.
-
-
No tak si cielovka tejto hry. Tiez som si ju kupil a cakam ako ma bude bavit ale po vsetkych tych veciach co citam o xcome som si rovno nainstaloval demo na xenonauts a skusil ci ma sancu zachranit pripadne sklamanie z xcomu. A po x rokoch ma ten styl stale bavi rovnako, aj ked je tam vidiet ten priepastny rozdiel v rozpoctoch.
-
-
Nápodobne. Ja som v DOS BOXe znova rozohral XCOM: TFTD a stale je to perfektné.
-
-
-
-
Demo byl jen tutorial co tě na tom mohlo odpudit ?
-
-
demo slouži na to aby si človek udelal obraz o hre
-
to je zřejmé i beze slov.
-
-
-
Neviem preco stale porovnavate stare ufa s tymto novym a znervoznujete sa s tym. Doba pokrocila, nemozte chciet aby prvky starej hry v starej dobe fungovali v novej hre novej doby.. Uplne vitam vsetky zmeny (az na par)... To ze sa zmensil tim ktory ovladate a niektore mapy sa zmensili prispelo k urychleniu hry, nie kazdy ma dnes totiz cas hrat 6hodin hru denno denne. Doba je rychlejsia, preto musi byt hra menej narocna na cas... Za cias stareho ufa ma niekedy priam frustrovala epicka dlzka jednotlivych misii.. Podla par videi, ktore som doposial videl, usudzujem, ze autori vybrali zo starej hry zdravy zaklad a trochu ho okorenili a prisposobili vacsiemu poctu hracov..Nemozem si vsak pomoct, ale velmi mi bude chybat v novom xcome vacsi sortiment stihaciek a system zostrelovania ufa z povodnej hry...
-
-
Pokud nekdo pouzije stejny nazev hry a to navic jeste takove legendy, pak by clovek ocekaval trosku vice podobnosti. Pokud se to bude jmenovat Lidi vs Emzaci (jak uz tu nekdo zminil), at si je hra takova, nebo makova. Muj pocit je, ze autori se ji snazi prezentovat jako neco cim opravdu neni. Ano, vim ze je to pouze marketingovy tah, ano je mi jasne ze dnesni hrac je proste jednodussi, ano vim ze s tim ni neudelam. Ale i tak me to proste trosku vadi :)
-
-
Aaaa, koukam hromada tupcu se ozvala - k cemu je recenze, ze ktery se clovek nic nedozvi? K cemu je recenze, kde se jaksi autor "zapomene" zminit o takovych detailech jako neexistujici inventar ... ? K cemu je recenze, kde neni ani zminka o tom jak probiha sestrelovani UFO ?
A kcemu je recenze !!!!!!!!!!!!! PC !!!!!!!!!!!!!!!! verze, ktery da autor 9tku po konstatovani, ze ovladani na PC stoji za houno? Pak je bud autor placenej PR (to chapu) nebo d.bil.
https://www.google.com/search?q=borderlands+2+crashing+patch
... taky dostalo 9 ... -
-
Treba proto, ze autor, jako vetsina hracu, nepovazuje inventar za dulezity? Hmm, a co jdyby rovnou autor zacal tim, jak hru vubec nainstalovat a spustit? A uz vubec nikde nevidim zminku o ovladani na PC na houno.
P.S. Ano, protoze to, ze hra nekomu pada a autorovi jede v pohode je opravdu duvod na snizeni hodnoceni... -
-
Trepes , hra tazi zo znacky, ktora ma svoju historiu a hrstelnost. Inventar a praca s nim bola jej sucastou a v recenzii by o tom zmienka mala byt. To, ze kazdy kto sa o hru aktivnejsie zaujima to uz vie je druha vec. Podla mna je to vynechane zamerne.
-
-
Nekteri lide si ocividne pletou recenzi s navodem pro blbce. Recenze tu neni pro to,aby ti vypsala kazdy detail hry.
-
-
Každý detail sice ne, ale o podobných vcelku důležitých věcech by informovat mohla.
-
-
Prosimtě, ocituj mi, kde tam přesně autor konstatoval, že ovládání na PC stojí za houno. Buď tak hodnej.
Jinak táhni.
-
-
Hra výborná, demo super, pro mladší ročníky, asi nejpodobnější původnímu Xcomu. Recenze dost průměrná a nač výrazy typu "zmrdi" ? To už je ubohost.
-
to zase někdo okopíroval starcraft... *11*
-
-
Tohoto člověka znám je mentálně! retardovaný! raději si ho nevšímejte.
PS: starcraft je totální bulšit který to zajímavé obšlehl z warhammeru 40 000 a to špatné ze SW, ale to ty výš pane hentaiii
PS2: Ta hra má šarm poblitýho bezďáka -
Jak je možné okopírovat něco, co nemá s tím vůbec nic společného. Ani originál ani nový díl nejsou RT strategie, natož nemají nic společného s klasickou mechanikou sběru surovin ala Dune 2 resp C&C.
Nejdřív si laskavě vyjasněte o čem píšete pak teprve své výplody posílejte. -
Co to má společného se Starcraftem. Mě to přijde oboje dostatečně rozdílné. Starcraft není tahová strategie a nevyužívá v takovém měřítku RPG prvky (tím myslím vylepšování vojáků, atd.).
-
Starcraft?? no to jsou věci, a na to jsi přišel jak?
-
Starcraft ? Ty asi nebudeš pamětník původního Xcomu ?
-
-
klasika, někdo vymyslí něco převratného. viz. starcraft. A všichni hned kopírují.. já jim to neberu, prachy jsou prachy *15*
-
-
LOL Hlavně že StarCraft je taky kopie a to prosím pěkně Warhammru 40K. Jinak původní Starcraft vysšl někdy kolem 98 a Ufo vyšlo kolem 94? Fakt si to hodně pleteš :)
-
heleď na StarCraft mi nešahej! Pro mě je to stejná kultovka jako Fallout (mluvím o 1 a 2) Systém Shock (bohužel hrál jsem až 2ku) a XCOM (serie UFA)
akorát škoda že první ufo vyšlo někdy v 1993 zato SC o pár let později... UFO je ve své podstatě originál. SC je ve své podstatě jedna velká kopie serie Vetřelec a Predátor... I přes to že mám SC jako modlu netvrdil bych že UFO je kopie SC -
My o voze, on o koze *1*
-
-
velmi konstruktivní odpověd pane pupe, jestliže moudrost nadnáší tak vy jste zřejmě už o pár galaxií dál. divné že první xcom hra vyšla v mezičase kdy se pracovalo na prvním starcraftu.. hm...
-
-
Kdyby hloupost byla hmotna, tak z tebe by byla cerna dira.
-
not sure if trolling or just stupid
-
Lynch: vidím že nečtete POŘÁDNĚ, navíc nemluvím nutně jen o hrách.. Ale co bych měl čekat na stránce zaměřené na hry, že jo? *1* *1*
-
Ufo enemy unknown: 1994
Starcraft: 1998
-
-
-
-
-
-
věřím, že to může být super hra, asi to zkusím, jen se mi nelíbí ta komiksová grafika...
-
hmm, proč objektivne nestrhli body za grafiku?
-
-
P.S. taky jsem si všimnul ve videu kryti se za autobusovou zastavkou (sklenenou), nebo autem. to by vam asi moc nepomohlo. asi se tam nerozlisuje lehky, tezky a stredni kryt jako v hrach od relicu co?? taky ty auta jsou tam umyslne nasazene aby se dalo za co kryt a aby melo co vybuchovat. no v dnesni dobe dostane 9 kde-co :((
-
-
Kryt nemusi poskytovat jen fyzické kryti, ale staci kdyz znesnadnuje strelbu (stromy, kere, bedny), pokud vim, tak lze cil zasahnout i za tezkym krytem. Kryt dela pouze to, ze se sance na zasah snizuje.
Zkus se v realu kryt za autem.... pokud neni v ceste motor, tak ti ten plech moc ochrany neposkytne.... ale jsi hur videt a jsi daleko horsi cil, nez kdyby jsi stal upostred silnice. -
To je dneska normální, v Mass Effectu jsem se běžně kryl za zábradlím. Je to prostě móda, krejt se, bez krytí dneska není pořádná hra.
-
já jsem si všim rozdílné úrovně krytí za autem, zasávkou a třeba pevnou překážkou. Je to v tom videu myslím. Dle výplně štítu je kryt účinný. Tedy tak jsem to pochopil.
-
Tak ještě že máme šikovné analytiky, kteří vědí, že velká pozornost při výsledném hodnocení by se měla klást na auta...
-
-
-
30 hodin??? Tak takhle krátký UFO jsem zatím ještě nehrál. *7*
-
-
Ja ano, volalo sa to UFO: Enemy Unknown :)
-
Já jo: Ufo Afterlight
-
-
Afterlight je nedoceněný klenot, stejně jako Original War *14*
-
-