Přejít na výpis diskuzí
XCOM: Enemy Unknown se vrací, tentokrát od Firaxis
5.1.2012 | Aleš Smutný
65 příspěvků
-
no snad tam nebudou cpat 3D, pokud to udelaji jako remake krasnou predrendrovanou grafikov iso pohledu bude to parada. Bojim se ale ze to tak nebude
-
-
Ale no tak nejsme v roce 2000 (Třeba ještě v Generals pobíhaly trojůhelníky s tužkou) .
Dneska už každá hráč má grafiku na úrovni a jde udělat detailní i použitelné 3D s kamerou usazenou do pseudo 3D perspektivy .
Nejlepší engine pro TB dneska je stále ještě ten ze Silent Stormu ... Samozžejmě budou už i lepší jen ty TB hry nikde nevidět :( -
-
3D grafika není problematická jen svými počty polygonů. Je sterilní a to je mnohem větší potíž. Bude ještě dlouho trvat, než 3D v reálném čase dostane skutečně uvěřitelný feel. Isometrický pohled a prokreslené 2D u mě pořád vede i v roce 2012.
-
-
Sni dál :)
-
-
X-COM jsem nikdy nehrál můžete my o tom něco říct??? Tahle věta mě zaujala, všichni z nás, kdo posílali agenty na smrt, počítali složitě tahy, měli vyčleněné granátníky, střelce a běžce, kteří sbírali mrtvé emzáky, prostě všichni fandové původního X-COMu... Říkám si, že bych si doplnil herní zážitky o X-COM...
-
-
tak mas teraz jedinecnu prilezitost si tie stare diely vyskusat - na Steame je prave akcia na balicek prvych 5 dielov iba za 5 e-ciek :)
-
-
Jdu do toho :)
-
-
http://www.youtube.com/watch?v=BWZFj53ri3Y doporučuji se podívat.
-
-
Fakt děkuju za video RavenHolme řeklo my všechno co jsem potřeboval vědět..
-
-
BTW. Z čeho je ten obrázek se šedivákem...
-
-
Všechno lepší než ten FPS XCOM! První X-COM miluju! Jestli se povede přepracovat to i s tou úžasnou atmosférou, bude to neskutečně skvělé!
-
http://www.oldgames.sk/mag/score-6/page/14/
http://www.oldgames.sk/mag/score-16/page/12/
Recenze na druhý díl X-COM: TFTD ve Score, je podle mě jedna z nejlepších co kdy vyšla. Možná i proto mám dvojku nejraději *14*
Od dalšího (kolikátého už?) slibu, že se vrátí staré dobré UFO raději nečekám vůbec nic. Třeba proto budu příjemně překvapen.... *4* -
-
Tak ta recenze ten obrazek toho marinaka, me vratily nekam kam sem myslel ze uz se nepodivam :D do detstvi a nekonecneho cteni te recenze znovu a znovu, protoze uz se muselo jit spat a dalsi prilezitost si zahrat bude az rano...tak aspon naplanovat vsecko poradne dopredu :D, cmrkani planku a poznamek planovanych akci ve skole included
-
-
Jo, přesně. Opisoval jsem si z monitoru Ufopaedii do sešitu a druhý den si ji ve škole překládal.... *4*
-
-
-
tak ja dúfam, že v marci výjde konečne aj pokračovanie UFO Extraterrestrials, lebo sa mi zdá, že to stále akosi odkladajú http://www.ufo2extraterrestrials.com/ , lebo práve tieto hry spomedzi stratégií mám najradšej, asi si idem nainštalovať staršie časti a znovu ich prejsť, nech mám čo robiť, kým sa dočkám týchto ďalších skvostov =)
-
-
A kdyby měl někdo zájem si při čekání v češtině zahrát hru UFO Extraterrestrials Gold Edition (, která je již propracovanější, vyladěnější a hratelnější oproti UFO Extraterrestrials, jsou zde již totiž zapracovány módy a přídavky samotných hráčů), tak tady je odkaz na češtinu (na UFO Extraterrestrials Gold Edition) z mé dílny http://www.lapiduch.cz/klub.php?klub=ufo_extraterrestrials_ge (jsou zde i obrázky ze hry, odkaz na recenzi, diskuze k samotné hře, typy, rady...).
-
To a vyjit uz v breznu? Cekam na to jako na smilovani. Predchozi dil je jediny skutecny remake UFA. I kdyz mel taky chyby..
Tolik roku nic a najednou hned 2 UFA v dohledu *1*
-
-
Enemy Unkown sice nic nepřekoná ale to neznamená, že to nikdo nemůže zkusit...ukápne slza při vzpomínkách na líté boje proti vesmírnému šmejdu...z českých UFO mě bavila nejvíc dvojka...ta komiksová grafika ve trojce mi nějak nesedla...ale to mě nesedne taková grafika nikde i když titul to byl propracovanějčí jak jeho předchůdce...sice jsem myslel, že pro mne bude nejočekávanějším titulem letošního roku ME3 ale má vážného konkurenta...
-
mno nevím, zda se toho dočkám
-
Firaxis = Sid Meier !!!! To už je slovo do pranice . http://www.xcom.com/enemyunknown/index.…
Tak tohle už má váhu . Nějakému neznámému týmu co má pouze vizi bych už po tolika pokusech o vzkříšení Ufa tolik nevěřil .
Ale když vydím to 2K , tak jen doufám že to nebude jen promo flashovka na facebook :(((
Problémem všech remaků je to , že pouze upravují už předtím skvělou hratelnost originálu a popravdě nikam sérii funkčně neposunují .
X-COM: Apocalypse přišla s pozměněným konceptem správy jednoho města a slizoidními emzáky - a snad i díky interface ve stylu Windows 95 tolik nebodovala .
Mně ke štěstí stačí engine podobný tomu v Silent Storm a konečně ovladatelný vozový park (Auto, Tank , vznášedlo s odpovídajícím počtem jednotek nutných pro ovládání ..) ! Nechápu , proč se zrovna TB hry zasekly ve vývoji a pořádný balanc se stroji ještě nikdo neudělal ...
Už i v realtime Suden strike jsme mohli taktizovat s jednotkami a používat techniku nepřítele ... Ufo Enemy Unknown ovšem byl především vrcholným dílem bratří Golopovců (Julian Gollop , Nick Gollop) a vzít další vývoj bez patřičné vize původních tvůrců je jako dělat Civilizaci právě bez Sida Meiera , doufám proto že tohle nebude jen bokovka ale plnohodnotý produkt z Xcomn univerza .
PS : Už jsou k dispozici české titulky na tv seriál UFO z roku 70 který byl předobrazem celé sérii ? -
-
http://www.nowgamer.com/features/1034964/interview_with_xcom_creator_julian_gollop.html
-
-
Tak to mě hodně překvapilo :) První díl jsem neměl příležitost hrát a ani se mi moc nezamlouval, ale X-Com: Terror from the deep je srdcovka. Jsem zvědav, jak se s tím poperou. Osobně si myslím, že by vůbec neškodilo přidat nějaké další technologie k výzkumu či pár nových protivníků :)
-
-
Jak můžeš nemít rád Enemy Unknown, ale mít rád Terror from the Deep? Vždyť TftD je EU pod vodou. *4* A opravdu, téměř vše je tam stejné. všechny mechanismy, zbraně, lodě a cizáci jsou víceméně jen přeskinovaní a mají přepsané popisky, etc.
-
-
EU je v porovnani s TFTD o dost lahsie, v TFTD su lobstermani, na ktorych ked narazis hned na uvode tak mas velky problem. Taktiez si treba dat pozor na to ze niektore zbrane nefunguju na susi...
Doteraz si pamatam na situaciu, ked som sa vylodil na terror misiu na lodi a az pri prvom kontakte som zistil, ze moje zbrane nefunguju na vzduchu :) -
TfD ma lepsi grafiku :D.
-
-
no, hry jsou na chlup stejné co se týče budouv i zbraní, jenom je to překreslené. TFTD má o krapet lepší grafiku a rozlehlejší bojiště. Ve své podstatě je asi TFTD lepší hra, ale pro mě ne, já přímo nesnášel terory lodí, bylo to neskutečný bludiště a ještě dvoulevelový s mixem těch oblud co měly hafo času na pohyb a přeměňovaly vojáky to byla flustrující část hry.
-
Pravda v Tftd není moc změn, ale stejně. Můžete otevřít dveře bez ztráty časových jednotek. Už se vám nestane, že nejproduktivnější voják s 255 časovými jednotkami bude mít v příští misi časových jednotek jen 10. AI byla "vylepšena" tak, že nepřátelé užívají granáty lépe a hlavně na skupinky.
Ovšem jednička taky stojí za zahrání. Hudbu mají např. oba díly dokonalou. -
Souhlasim že TfD má detailnější grafiku (lepší se moc říct nedá...pořát je to 320x240 :D ). Pod vodou sice domodra, ale živější...jak neskutečně to oživovaly bublinky z korálů, granátů a torpéd. :) Mimochodem pokud hraje TfD, nemá cenu hrát jedničku. Dvojka má rozmanitější prostředí.
-
Jak v cem, hlavne pod vodou to podle me vypada podstatne hur kvuli zabarveni do modry.
-
-
-
Zahraj si prvni dil !
-
-
Doufám, doufám doufám.
Což je o dost více než u X-COM od 2K-Marin.
Zrovna v prosinci jsem znovu dohrál Enemy Unknown a i přes své mnohé chyby mě stále baví, takže na tohle se fakt těším.