Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 20.11 0:00
  • každý kdo hraje hry si vlastně hraje. Oni i dospělí si rádi hrajou. Někdo třeba vleze do politiky a hraje si tam v boji o moc.
    Je ale otázka, co každého z nás na tom hraní baví. Někoho baví akční souboje a střílení, jiného baví číst tuny textu jako v interaktivní novele, a jiného luštění hádanek. Já jsem hodně ten čtecí typ, tj. čtu si všechny kodex entries, zajímám se o ten svět, proto je pro mne ten lore důležitý.
  • Nebudu Thedas obhajovat (podle mě to není špatný svět, ale je spousta lepších), ale ačkoliv jsou Forgotten Realms mým oblíbeným settingem, tak musím uznat, že je šíleně přeplácaná (a už hodněkrát totálně předělaná, nemají problémy zrušit celé kontinenty a překopat ty, které zůstaly :) ), je tam od všeho něco a působí to dost nerealisticky - i na fantasy.
    Ale to samozřejmě nemění nic na tom, že FR mám už někdy o základky moc rád (hlavně díky sáze o Drizztovi, Baldur's Gate a stolní (A)D&D, které na FR stavělo) - ale teda stav, který byl do vydání D&D4e. Ten potom už "prozkoumaný" nemám *4*
  • hehe, tak to jsi četl víc než já. Já jsem od Salvatoreho zatím četl 6 knih - prvních 6 v sérii o Drizztovi.
    Já mám k Forgotten Realms pozitivní vztah, protože jsem léta hrával Dračí doupě, které vychází z DnD a z Forgotten Realms, takže znám podrobně celý bestiář, pravidla atd. No a počítačové hry z FR jsou to nejlepší co na poli RPG vzniklo - Infinity Engine games, Neverwinter Nights 2, hry ze série tzv. GOLD BOX, které jsem ale nehrál a asi je tu ani nikdo nezná.

Obecně se ale dá říct, že ta lore FR světa je mnohem, mnohem bohatší. Se stačí podívat jen na tzv. Outer Planes a jejich lore. Ale máš pravdu v tom, že ten svět může působit přeplácaně, je v něm totiž nějak nacpané všechno možné co kdy ve fantasy vzniklo :-)
  • ja nechapu proc furt rikate e to vyjde 21. listopadu, jak v alze tak v JRC jasne pisou 20. listopad - tedy zitra
  • Kdyby ses radsi soustredil na hrani a hru bral jako jedinecnej celek. Tohle mrmlani kolem me prijde jako když někdo nesnasi film Alien jen kvůli tomu ze cetl knizku kde byli ti vetrelci dva:)

Kolem her a obvzlast rpg se nadela hroznyho poprasku kolem věci jako je lore a jak je hra podlozena nejakejma knihama, dokumentama a buhvicim ještě, přitom dle mého nazoru jde primarne jen o to ze plno lidi tyhle informace cilene vyhledava a tvori si kolem hry jakesi univerzum a přitom vsem si u toho prijdou desne duleziti a nepripadaji si jako 15ti lety deti co si vlastne jen hrajou. A jaksi jim unika ze hry jsou v první rade jen zabava, a ta omacka co kolem toho lejou je vlastne jen o nich samotnych a se skutečnou kvalitou hry to nemá nic moc co delat.
  • celoush
    A to mne po asi 17 Salvatorových knihách přijde Forgotten Realms jako pelmel všehomožného. Osobně mi teda sedí vic Thedas.
  • toto už opravdu trochu působí jako reklama před vydáním hry: zveřejnění recenze týden před tím, než to má kdokoliv jiný možnost hrát, a pak to pořád hypovat a hypovat.

Thedas není špatný, ale ani nic extra. Graficky je hra samozřejmě krásná, ale ta lore toho světa mi začíná připadat dost průměrná. Nechci působit jako troll. Tak jsem se těšil na DAI, že jsem si před měsícem zahrál DA2, a znovu rozehrál DA1. Ohledně DA1 však platí, že 2x do stejné řeky nevkročíš, protože mne to nebavilo. Taky jsem si přečetl ty fantasy knihy od Gaidera (Rozštěpení, Volání) a celý ten svět mi přijde nevěrohodný a nelogický. Jak funguje magie tu není vysvětleno, vysvětlení ohledně podstaty Fade a duchů jsou neogické, na jednou stranu jsou duchové z Fade popisování jakoby nebyli živí, na druhou stranu se zcela jak živí chovají i cítí. Mágové i templáři mi přijdou nevěrohodní a mám problém sympatizovat s kterýmikoliv z nich. Atd. Prostě z natěšenosti jsem svůj názor na Thedas lehce přehodnotil.

Myslím že s Forgotten Realms se nemůže měřit *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit