Přejít na výpis diskuzí
Záběry z Kingdom Come se věnují infiltraci kempu banditů a následné bitvě
20.12.2017 | Patrik Hajda
266 příspěvků
-
To je pravda. Kuše krátce po jejich vynalezení běžným lidem zakázali, protože každej rolník s nima mohl efektivně zatnout tipec vymahačům "práva" (narozdíl od luku), ale i tak to bude nerealistický, pokud budou ostatní lučištníci stejný polena jako hlavní hrdina a on sám se nebude zlepšovat. Zkušenej lučištník je ekvivalent kulometčíka Hanse na Omaha Beach, pokud nestojí proti jízdě nebo formaci s velkýma štítama a doufal jsem, že to Warhose udělají líp než třeba Bethesda, když už i novej Assassin vykazuje aspoň znaky nějaký snahy.
Mě luky baví, takže si na tom asi základam víc než většina ostatních, ale doporučuju třeba přečís si o nejslavnějších lučištnících, nebo se aspoň podívat na nějaký videa lidí, který umí střílet. Pak snad člověk pochopí, že by ta hratelnost měla bejt mnohem blíž střílečce, než tomu, jak to vypadalo ve hrách do teď. Např. střelba z krátkýho luku na krátkou vzdálenost ve Skyrimu spíš odpovídá střelbě z dlouhýho luku na velkou vzdálenost a to je prostě úplně špatně.
Od hraní Deliverance mě to neodradí a chápu, že to už musí vydat a dělali spoustu kompromisů, ale je to škoda a měli se podle mě krotit s těma prohlášení o realističnosti, protože to vyvolalo především nerealistický očekávání. -
Takže podle tebe má být bandita oblečen v roztrhaných hadrech a v ruce držet klacek.
Ten bude navíc ovládat jako malé dítě, protože bandita prostě do školy šermu nechodil a tudíž nemůže umět svou zbraň ovládat... -
Myslim, že se budeš asi dost divit, jak úspěšná ta hra bude, pokud nepodělají launch.
-
Takze pred mesiacom to bolo video desat minutove a teraz je to rovno patnast minutove. No je to posun *2*
-
Kdybys nebyl Bob, tak by ses za prvé tak nesmyslně neptal a za druhé bych ti třeba i vysvětlil, proč je tvůj koment opět mimo. *7*
-
O to vůbec nejde.
-
Takže každý bandita v hre bude bývalý šľachtic žijúci v lese to dáva zmysel. Holt história dostala zabrať (zase raz )
-
Tiež som prekvapený že si hra drží stabilných 30 fps (keď sa na obrazovke nič nedeje ). Čakal som že to bude horšie
-
Spíš by mě zajímalo co plánují vývojáři dále, protože je naprosto nereálné aby si na sebe tato hra vydělala. Co tentokrát zajít třeba za Rittigem aby založil novou herní devizi?
-
Zdá se mi to, nebo je ten inventář solidní ripoff Oblivionu? Jinak to nevypadá špatně (až na animace), krajina a hlavně les vypadá fakt hodně dobře.
-
Naklikáváni začalo. Nejspíš dorazil femtáček nebo rovnou nekdo z warhorse
-
s tim realizmem to tak horke nakonec nebude jak se puvodne zdalo
-
Možná tě to překvapí, ale bandity ve středověku někdy dokonce i tvořili skuteční rytíři. zchudlá šlechta, která se rozhodla přivydělávat na živobytí nelegálními způsoby. Pojem loupeživý rytíř jsi určitě už někdy slyšel, ne?
EDIT: Ona tím ta doba dokonce byla i typická. Viz "Slabá vláda Václava IV. znovu vede ke stále větší zločinnosti v Českém království. Ve Starých letopisech českých se o přelomu 14. a 15. století píše: "Mnozí z rytířstva, promrhavše statky své, chtějíce se pánům vyrovnat i ochudli a dali se v loupeže." -
Takže plátová zbroj nakonec nebude 'zbroj', ale opět jenom modifikátor utrženého zranění, podobně jako je to např. v Gothicu?
-
No..musíte uznat, že na to, kolik si tam vymysleli sračiček jim to docela šlape.
-
Ja sem ti ten minus nedal *4*
-
presne, navíc je srandovní jak ma každej bandita naleštene rytirske brnení
-
hmm, dobývaní tábora banditu. Kde jsem tekhle originální quest už predtím videl? *7* *6*
Tak doufám že tam budou i originální nápady protože zatím to vypada na jedno veké kliše. davam plus za nápad a možnost otrávit guláš a prevlect se za banditu, i když tyhle mechaniky se nakonec ukazaly jako naprosto zbytečne (protože se stejne nikdo neotravil, a AI je natolik tupá že se ani nestačí prevlíkat). Co se týče hratelnosti snad bude fanoušky bavit nekolika hodinove prozkoumávání a dobývaní jednoho tábora. -
Taky mi to nejdřív přišlo divné, ale upřímně - já znám šerm max. tak z holywoodských filmů a seriálů jako Hra o trůny. A o tom jsem četl, že to nemá s realitou nic společného a dělá se to čistě jen pro efekt. Když jsem si pak pustil pár šermířů třeba na youtube, tak ten realistický boj fakt vypadá úplně jinak a vůbec není tak efektní. Já věřím, že ve Warhorse se snaží spíš o ten druhý způsob, ale oko diváka, který je ovlivněn hlavně populární kulturou, to prostě vyhodnotí jako divné. A já osobně teda fakt netuším, jaká byla úroveň lapků ve středověku, ale přijde mi logické, že nějaké základy boje s mečem mít museli, jinak by asi moc úspěšní nebyli. Ale fakt nevím, k tomu by se měl vyjádřit někdo, kdo tomu rozumí (ve Warhorse na to pokud vím lidi mají).
-
Zas na druhou stranu co jsem tak četl, tak naučit se dobře a rychle střílet trvalo mnoho let, proto se nakonec uchytily spíš kuše a pušky, které sice vesměs nebyly tak dobré jako luky, ale voják si je mohl rychle osvojit i bez předchozích zkušeností. A kovář Jindra asi nebude mít v lukostřelbě moc praxe. Jen hádám.