Přejít na výpis diskuzí
Žádná hra neprověřila PS3 na 100%, ani Killzone 3
24.2.2011 | Aleš Smutný
91 příspěvků
-
Tak teď jsem na svém 2 dny starém nabušeném PC zahrál maxed out DX11 Metro 2033 demo a shodou okolností mám na PS3 KZ3 demo. Nechci nic říkat, ale tohle rozhodně není rozdíl generace. Kromě vyššího rozlišení nevidím vpodstatě žádný velký rozdíl....
-
No to je ale problém vývojářů když to nechtěli dělat aspoň na PC tak je to jejich věc. U CoD 4 vyklánění bylo potom už ne a přitom to bylo vždy i na konzole. Za tohle můžou pouze a jen vývojáři a vydavatelé. Je snadné všechno svádět na konzole aby si člověk nemusel přiznávat skutečný důvod.
-
asi takhle, u call of duty bylo zrušeno vyklánění, Crysis 2 už také nemá klasické vyklánění, přeskakování překážek je už skriptované, takže bohužel ten kluk má dá se říct pravdu. ( a to jsme uvedl pouze jeden příklad )
-
co to je za kecy ? vždyť od dob vydání Crysis, grafika na PC stagnuje a to jenom díky tomu, že by konzole nezvládla trend vývoje grafiky, jaký tu vždycky na PC byl. Dřív člověk musel ob rok kupovat high-end grafickou kartu aby mohl hrát hry na max. nyní už 3 roky stačí mainstream grafická karta a co je nejhorší, stačí stále na plné detaily. Neoptimalizoval se software, pouze stagnuje grafika. PS: co jen tak bokem sleduji, tak u multiplat. her, má vždy o krapet leší grafiku X-box, teď už chápu proč PS3 nebyla využita na 100%
-
Jak já to z článku vidim, řekli výrobci konzolí vývojářům: Heleďte klucí nemůžete říkat že jste vytěžili výkon našich strojů po 4 letech na 100%. Protože my prostě neuděláme novou konzoli dalších pár let a tyhle vaše kecy nejsou moc produktivní k prodeji současných mašin.
Tak se vývojáři museli naučit vylepšovat stávající enginy a programy pro tvorbu her.
*7* -
Utři si mléko co ti teče po bradě a potom něco piš ty moulo.
-
Všechny ty zasrany konzole bych zrušil, akorat kur... hry, všichni se cpou na konzole a pak podle toho ty hry nejen vypadaj, ale taky se ovladaj (viz autoaim a jine vychytavky pro joypad) Hnus velebnosti *11*
-
5 litrů dáš do konzole - fajn, ale kde se ti ta hra zobrazuje???
K PC ti BOHATĚ stačí 22" a sluchátka, ale válet se na gauči, 2m vod TV - to už chce trochu lepší bednu... + si k tomu připočti cenovej rozdíl u her pro konzole a pro PC a vychází mi z toho jiný počty
P.S.: miluju keci, že musíš mít high-end a každýho půl roku musíš upgradovat - na to ti řeknu jedno, kámo OC... -
Musite se podivat na obe strany.
Mezi obdobim starych a novych konzoli prospival jen trh PC her. Jelikoz PC nemelo hranice, tak jsme meli obrovsky boom grafiky, jenze ted se preslo z cim dal tim lepsi grafiky na lepsi model - cim dal tim ODLADENEJSI grafika!
Pokud se vytvori rovnovaha, kterou osobne ocekavam s prichodem pristi generace konzoli (jelikoz developeri uz budou mit zkusenosti jak v poli vyvoje, tak i optimalizace), tak se bude primou umerou zlepsovat grafika, aniz by se drasticky zvysovaly naroky na hardware. Ttot by mohlo zapricinit to, ze pristi generace konzoli by vydrzela daleko dele nez ta stavajici, a zaroven by ji PC neutekl, jelikoz by nerostly naroky na hardware taj rychle, jako je tomu dnes. -
Tak jasně, z každé činnosti si vždycky odneseš nějakou zkušenost, kterou více či méně někde využiješ. Je otázkou do jaké míry tím pomůžeš jakoby sám sobě nebo vývoji globálně. Každopádně s tím paralelním programováním je to zajímavé a musím říct, že jsem hodně zvědavý jak to bude vypadat, když Intel kdysi oznámil, že do budoucna počítá s 60 a více jádrovými procesory... Vzhledem k tomu že miniaturizaci nelze provádět do nekonečna je to zřejmě nevyhnutelný fakt a vůbec bych se nedivil, kdyby počet procesorů byl v budoucnu podobný údaj jako dnes třeba frekvence procesoru. Čili každý by měl počítač s jiným počtem jader. Proto se domnívám, že tu paralelizaci stejně bude z větší části řešit nějaký middleware.
-
XBOX, ale brzdí vývoj *4*
-
Libi se mi tvuj komentar. Jenom nesouhlasim ale s tim, ze vsechny optimalizace, ktere se nauci delat, za nekolik let budou moct akorat tak zahodit. ... Problem je, ze lidstvo je stale jeste strasne nezkusene s programovanim pro vicejadrove systemy. Je obrovsky problem vymyslet, ktere ulohy je vhodne paralelizovat (a jak to dobre udelat), takze pokud se tyhle veci na dnesnich platformach nauci, na pristich platformach je urcite vyuziji. Kdyz zjisti jak rozlozit jednu ulohu na 6 jader, zcela jiste nebudou mit priste problem stejnou ulohu rozlozit treba na 24 jader.
-
Konzole nebrzdí technický (možná by byl více na místě termín "technologický") vývoj obecně, ale vývoj HW. Jediné co možná rozvíjí je vývoj softwaru především z pohledu optimalizace. Nicméně to stejně nemá nijak valný smysl vzhledem k tomu, že se jedná o platformu, která nutně bude po pár letech nahrazena novější, s naprosto odlišnou architekturou a s žádnou zpětnou kompatibilitou (mám namysli zpětnou kompatibilitu architektury, to je například to, že vám na 64bit procesoru fungují 32bitové aplikace, nikoli to že vám jdou hry z PS2 na PS3 díky tomu že se tam nachází i starý PS2 čip). Čili všechno co momentálně pro onu optimalizaci a tedy i pro technický vývoj dělají, smetou za dva roky ze stolu a mohou začít znovu. Je to asi jak kdybyste přišli s lepším palivem do motoru, ale zároveň jste věděli, že za 2 roky vznikne úplně jiný lepší motor na jiné palivo a ten starý už nebude mít žádné využití.
Ale ona zpětná nekompatibilita přináší velkou výhodu...vlastně kdybychom vyvíjeli počítače bez toho aby byly zpětně kompatibilní měli bychom k dispozici daleko výkonnější stroje. Jenže i ten nejvýkonnější počítač je bez softwaru k ničemu. Nikdo si nekoupí počítač na který nejsou aplikace a nikdo nebude dělat aplikaci, na kterou nikdo nemá počítač.
A protože konzole tento problém řešit nemusí a vyrábějí se ve velkém, nabízejí poměrně velký výpočetní výkon za malé peníze. -
Tak zkus nejakou nahradu, jako frag fx ovladac a klavesnici k hrani uz nepotrebujes a na chat si ji muzu vyndat, mam ji v supliku *2*
-
Asi takhle. Radsi si zahaju vyborne vypadajici hru na konzoli, nez nadupanou skvostne vypadajici hru na PC, s tim, ze si budu muset udelat kazdy rok a pul upgrade, abych z toho dostal maximum! A kolik lidi ma high-end PC vzdy v dobe vydani hry? Dejte 5tisic na PC a uvidite, co postavite *3* A ja jsem rozhodne s hrami na konzole spokojen a kdyz se podivam na takove Killzone, reknu wow, to si mi kolikrat nestane ani na PC. *5*
-
rozubrada...
-
taky mam rad kolacky *1*
-
Jo kdyz koupis "skvelou" sestavu nekde v obchode tak to potom opravdu je pristavaci jumbo jet.Kdyz si jednotlive komponenty vyberes a poskladas sam tak muzes mit krasne tiche pc *3* .Co se her tyce,vic me vyhovuji hry na pc a xboxu nez na PS3 az na par vyjimek jako heavy rain a little big planet.Zbytek me nejak nebere a nebo to nejsou pro me zas az tak must have hry ,abych kvuli nim kupoval dalsi konzoli.
Zejmena tedkom s perspektivou otravnych DRM na ps3 nemam nejmensi zajem -
A pak se probereš a ruka v trenkách ...
-
tak jestli potrebujou pomoc, tak ja nemam problem s tim napsat na par radku program kterej ps3 vytizi na maximum