Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Urug
    Konzole nebrzdí technický (možná by byl více na místě termín "technologický") vývoj obecně, ale vývoj HW. Jediné co možná rozvíjí je vývoj softwaru především z pohledu optimalizace. Nicméně to stejně nemá nijak valný smysl vzhledem k tomu, že se jedná o platformu, která nutně bude po pár letech nahrazena novější, s naprosto odlišnou architekturou a s žádnou zpětnou kompatibilitou (mám namysli zpětnou kompatibilitu architektury, to je například to, že vám na 64bit procesoru fungují 32bitové aplikace, nikoli to že vám jdou hry z PS2 na PS3 díky tomu že se tam nachází i starý PS2 čip). Čili všechno co momentálně pro onu optimalizaci a tedy i pro technický vývoj dělají, smetou za dva roky ze stolu a mohou začít znovu. Je to asi jak kdybyste přišli s lepším palivem do motoru, ale zároveň jste věděli, že za 2 roky vznikne úplně jiný lepší motor na jiné palivo a ten starý už nebude mít žádné využití.
    Ale ona zpětná nekompatibilita přináší velkou výhodu...vlastně kdybychom vyvíjeli počítače bez toho aby byly zpětně kompatibilní měli bychom k dispozici daleko výkonnější stroje. Jenže i ten nejvýkonnější počítač je bez softwaru k ničemu. Nikdo si nekoupí počítač na který nejsou aplikace a nikdo nebude dělat aplikaci, na kterou nikdo nemá počítač.
    A protože konzole tento problém řešit nemusí a vyrábějí se ve velkém, nabízejí poměrně velký výpočetní výkon za malé peníze.
    • posila
      Libi se mi tvuj komentar. Jenom nesouhlasim ale s tim, ze vsechny optimalizace, ktere se nauci delat, za nekolik let budou moct akorat tak zahodit. ... Problem je, ze lidstvo je stale jeste strasne nezkusene s programovanim pro vicejadrove systemy. Je obrovsky problem vymyslet, ktere ulohy je vhodne paralelizovat (a jak to dobre udelat), takze pokud se tyhle veci na dnesnich platformach nauci, na pristich platformach je urcite vyuziji. Kdyz zjisti jak rozlozit jednu ulohu na 6 jader, zcela jiste nebudou mit priste problem stejnou ulohu rozlozit treba na 24 jader.
      • Urug
        Tak jasně, z každé činnosti si vždycky odneseš nějakou zkušenost, kterou více či méně někde využiješ. Je otázkou do jaké míry tím pomůžeš jakoby sám sobě nebo vývoji globálně. Každopádně s tím paralelním programováním je to zajímavé a musím říct, že jsem hodně zvědavý jak to bude vypadat, když Intel kdysi oznámil, že do budoucna počítá s 60 a více jádrovými procesory... Vzhledem k tomu že miniaturizaci nelze provádět do nekonečna je to zřejmě nevyhnutelný fakt a vůbec bych se nedivil, kdyby počet procesorů byl v budoucnu podobný údaj jako dnes třeba frekvence procesoru. Čili každý by měl počítač s jiným počtem jader. Proto se domnívám, že tu paralelizaci stejně bude z větší části řešit nějaký middleware.
        • posila
          No, kdyz se podivas na soucasnou generaci procesoru, tak jejich jadra maji frekvence v rozsahu cca 1,4 - 3,4 GHz. Coz od roku 2005 neni ve frekvenci zadny pokrok, protoze 3,4 GHz melo uz Pentium 4 (procesory v Xboxu i PS3 maji 3,2 GHz). Takze uz par let se vykon zvetsuje jinak, nez zvysovanim frekvence ...
  • Paulcz
    blabla.. to jde u každý platformy optimalizovat engine, jen u Playstation 3 z toho udělaly PR kecy
  • Konzole by byla boží... mít myš a klávesnici
    • Ataker
      Na Xbox jde klávesnice a myš, ale musíš mít koupenou redukci :)
    • Tak zkus nejakou nahradu, jako frag fx ovladac a klavesnici k hrani uz nepotrebujes a na chat si ji muzu vyndat, mam ji v supliku *2*
    • Mne dokonca ani nechyba mys a klavesnica, dokonca aj PC mam pripojene na TV a hram sa cez Gamepad, u konzol mi vsak chyba FullHD pri STABILNYCH 60fps a textury vo vysokom rozliseni!
    • naprostý souhlas, jenže tím by asi konzole ztratily tu svoji "výhodu snadného ovládání"
  • proboha k cemu chcete furt lepsi grafiku? treba takovy bad company 2 vypada stale velmi dobre a to nemluvim ani o battlefield 3.vemte si ze cim bude grafika hezci tim bude ta hra vic stat a tim bude kratsi a celkove osekana jinde
    je to tak do jiste miry uz i dnes, jeste pred 5 lety jste nedohrali zadnou hru pod 20 hodin a dnes muzete byt radi za to ze ma aspon 8 hodin a to jen kvuli lepsi grafice a s ni spojenymi vetsimi naklady.
  • A TECHNOLOGICKÝ vývoj brzdí hlavně pirátský PCčkáři, protože jednoduchou logikou, kdyby si všichni, co hru paří taky zaplatili, měly by společnosti mnohem víc prachů na vývoj nových možností a her..
  • co to je za kecy ? vždyť od dob vydání Crysis, grafika na PC stagnuje a to jenom díky tomu, že by konzole nezvládla trend vývoje grafiky, jaký tu vždycky na PC byl. Dřív člověk musel ob rok kupovat high-end grafickou kartu aby mohl hrát hry na max. nyní už 3 roky stačí mainstream grafická karta a co je nejhorší, stačí stále na plné detaily. Neoptimalizoval se software, pouze stagnuje grafika. PS: co jen tak bokem sleduji, tak u multiplat. her, má vždy o krapet leší grafiku X-box, teď už chápu proč PS3 nebyla využita na 100%
    • Podivej se na only pc tituly traba na Zaklinace 2 only pc...atd. vidis tam neco prevratneho je to o programatorech a graficich.PC ma oproti konzolim vyhodu staleho hardwaru a DirectX na konzole to chvilku trva nez se programatori nauci vyuzivat hardware na plno
      • sorry, ale u RPG hry nikdy nečekej převratnou grafiku...
      • ucia sa uz "par" rokov.... xD
    • Meles blbosti podivej se na only pc tituly traba na Zaklinace 2 only pc...atd. vidis tam neco prevratneho jeto o programatorech a graficich a tom to je.
      • Hezky receno... Mas recht, proste ja nevidim take zadne zazracne pecky, ktere by mi vytrely, kdyz uz ty multi. hry tomu PC hazi klacky pod nohy a vypadaji diky tomu hrozne. Ano, tak to vidi PC hrac only nebo mi to aspon tak pripada a reci, zrusrit konzole?! Aha, asi bych se rozmyslel byt vyvojarem, na ty mi to alespon neco vydela...
  • Tak teď jsem na svém 2 dny starém nabušeném PC zahrál maxed out DX11 Metro 2033 demo a shodou okolností mám na PS3 KZ3 demo. Nechci nic říkat, ale tohle rozhodně není rozdíl generace. Kromě vyššího rozlišení nevidím vpodstatě žádný velký rozdíl....
    • smejki
      rozumbrado, Metro 2033 není DX11 nativní
      • Kderá hra vypadá teď na PC líp?
  • Ataker
    Zase hádky typu "která konzole je vlastně lepší" že vás to pořád baví... nemá to absolutně cenu.
  • Mno ze se to nevyzdimalo je jedna vec, ale rekl bych ze mluvi o vypoctech pres procesor, ro je delo, ale grafika je tam proste omezena co se tyce efektu ktere holt ty pet let stary cipy proste nezvladaj, tady je pc dal, problem je ze tyto featury nejsou tolik videt. takze je to vlastne jedno, co vsak neni jedno je ze konzole brzdi rozvoj her a kazi mnoho her ktere sou predelane pozdeji na pc z toho duvodu ze ovladani konzole je proste zastarale a debilni...nikdy si tam nezahrajete hru tak jako s mysi a klavesnici, stupidni vypomahani pri zamerovani ve strileckach ci nemoznost hrat poradne online hry a strategie atd. to je proste des...vsechno se musi zjednodusovat, mys nelze nahradit ani pohybem kinectu
    • Víš co tohle je blbost. Kdyby PC hráči víc kupovali hry a míň kradli tak bude hlavní vývojářská platforma PC a bude taky míň konzolových portů. Konzole nemůžou za nic...
    • Nepovedal by som ze konzole brzdia rozvoj hier vo vseobecnosti, pravdou vsak je, ze ak sa robi port konzolovej hry na PC, nie vzdy to dopadne "idealne." Ale kvalita portovania nijak nesuvisi so schopnostami PS3 poskytnut vizualne rovnocenny zazitok ako PC.
    • Psychotic
      Brzdí jen technický vývoj, ne hratelnostní
      Ovládání: přesnější ≠ zábavnější
      Stručnost nade vše.
  • Asi takhle. Radsi si zahaju vyborne vypadajici hru na konzoli, nez nadupanou skvostne vypadajici hru na PC, s tim, ze si budu muset udelat kazdy rok a pul upgrade, abych z toho dostal maximum! A kolik lidi ma high-end PC vzdy v dobe vydani hry? Dejte 5tisic na PC a uvidite, co postavite *3* A ja jsem rozhodne s hrami na konzole spokojen a kdyz se podivam na takove Killzone, reknu wow, to si mi kolikrat nestane ani na PC. *5*
    • člověk co si koupil před 3 rokama high end, dnes nemá problém vše rozjet na plné detaily. Trošku jsi zaspal dobu jak dlouho PC vydrží a co dnes PC stojí. Za cca 10 tis dnes máš PC co vše rozjede na full + ti určitě pár let vydrží...
      • Panove, dobu jsem nezaspal, nebojte *3* Ale rozhodne nerozjedes vsechno na PC za 10tisic a kdyz jo, tak tomu nebude za rok, ano mozna kdyz si koupis PC za 25, tak tam to jeste pujde. Je mi jasne, ze PC zastanci na nej nedaji dopustit, ano ja ho take mam a neresim to. Sry, ale za poradnou grafiku das jak za celou konzoli, co se tyce zobrazeni, muzes to hrat take na 22, v tom tedy nevidim zadny problem a v cene her uz vubec, kdyz tady stejne 90 procent lidi hry stahuje... Nerikam, ze je PC spatne, ale proste pro me je na hrani konzole, na ostatni PC, na hrani je to draha zalezitost, aneb vim, jak PC maniaci u nas v praci upgrade delaji a rozhodne to neni za 5 let, takze davam upgradu rok, maximalne dva *2* Ne rok je malo, dva optimum *3*
        • Lenže ak upgradujú tak často, tak väčšinou hrávajú skutočne na absolútne max grafike vo FULL HD (ak nie dokonca v eyefinity) s pokročilými efektami, o ktorých sa konzolám môže len snívať. Ja ti za seba z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že na mojom trojročnom obstarožnom PC (ATI 3850 256 MB, procesor Athlon X2 3.1, 2GB RAM), ktorý ani v dobe kúpy nebol úplne maximum (za tieto komponenty + matičná doska som dal v súčte okolo 8000 Kc) som zatiaľ nenarazil na portovanú hru, ktorú by som mal problém rozbehať na 1280*720 v grafike ekvivalentnej tej z konzolí (ak nie aj lepšej -- 3850ka zvláda aj DX 10.1). Ak vieš o takej, ktorá by mi mala robiť problémy, skús ju sem napísať.
          • Jasan, mas pravdu, urcite to hraji v max.detailech a rozliseni, ale na to jsem narazel tady na predeslou odpoved na muj prispevek. Ano, kdyz si koupis slusne PC, nejakou dobu ti vydrzi a rozjedes vse, ale rozhodne ne za 5 let ze ti neco pobezi ve FULL kvalite. Jak rikam, PC mam, ale konzole pro me v tomto nema konkurenci, jednou koupim, ted ji budu mit 5.rokem a jsem spokojen a nemusim mit ultra rozliseni, vyhlazovani a vse okolo, staci mi v cem to hraji a nemusim menit a dokupovat a kdyz se podivam na hry PS3 only, tak je to pecka a nevidim ultra rozdil, ze by me melo neco z PC uplne posadit na zadek *3*
    • 5 litrů dáš do konzole - fajn, ale kde se ti ta hra zobrazuje???
      K PC ti BOHATĚ stačí 22" a sluchátka, ale válet se na gauči, 2m vod TV - to už chce trochu lepší bednu... + si k tomu připočti cenovej rozdíl u her pro konzole a pro PC a vychází mi z toho jiný počty
      P.S.: miluju keci, že musíš mít high-end a každýho půl roku musíš upgradovat - na to ti řeknu jedno, kámo OC...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit