Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • DummyTarget

Tak na to NFS kategorie guilty pleasure vážně sedí. Pro mně to jsou zase simulátory... ne ty závodní ale hry jako euro/american truck simulator, car mechanic simulator nebo z poslední doby signal simulator (simulátor pracovníka SETI) 

Jinak s dohráváním to mám stejně jen se mi v poslední době stane že hru koupím, zapnu, baví mně ale znovu už se k ní nevrátím. Takhle to dopadlo třeba s Dishonored 2... jednička mně bavila hodně ale do dvojky jsem se nedokázal tak zažrat i když myslím že je to dobrá hra. Stejně tak druhý Witcher. 

Co se týče RPG tak už to tady někdo uvedl ale já nedávno narazil na shadowrun return a sám jsem byl překvapený jak moc mně to chytlo. Kombinace fantasy a cyberpunku zní jako hroznej guláš ale funguje to skvěle.

• 0tecFura

A jo. Pravda s těma zkratkama. 

• Derp_1337

^ Haters gonna hate.

Nikdo tě tohle vlákno nenutí číst. V klidu ho můžeš přeskočit a ještě dokonce ušetříš trochu času psaním tvého úplně zbytečného komentu.

• Derp_1337

Že by Railroad Tycoon??? (Dost zvláštní volba pro top5)

RollerCoaster Tycoon je RCT.

• 0tecFura

😂

Takhle to určitě nebylo ode mě mysleny. Ani mi nepřijde, že by se tahle diskuze zvrtla v nějaké nostalgické vzpomínání. 

Do mojí top 5 se určitě tlačí i nové hry. Např Red dead redemption 2, nebo kingdome Come. 

Opravdu mě zajímá, jak jsou na tom oproti mě ostatní hráči. Zajímala by mě třeba i tvá top 5. Myslíš, že bys ji mohl dát? 

Ale je pravda že v takovýchto osobních topkach hraje nostalgie určitě velkou roli. 

• Derp_1337

"Já bych to zase tolik nehrotil. PS4 - nainstalováno 28 her, využito 445,1GB."

LOL

To je teda argument. Já to nevyužiju, tak ostatní taky ne.

Samozřejmě se najdou malé hry, které nemají moc velké požadavky a takových se na disk vleze hodně (např. Sayonara Wild Hearts chce 2GB). Ale klasická AAA produkce většinou zabere HODNĚ místa.

Např. CoD Modern Warfare = 175GB , CoD Black Ops 3 = 101GB , CoD Infinite Warfare = 95GB , Destiny 2 = 165GB, Red Dead Redemption 2 = 105GB , GTA5 = 76GB.

Jestli takové hry nehraješ, tak dobře pro tebe. Ale ostatním lidem, co to hrajou, přijde 500GB fakt málo. Navíc je ještě potřeba vzít v potaz to, že nová generace her má slíbenou podstatně lepší grafiku (snad až 4K), což bude znamenat větší objem dat na disku.

• 0011

Monolith tvrdí, že portovat X na switche by byl problém kvůli mapě, ale poté, co jsem viděl jakou práci si dali s portem jedničky jsou to akorát kecy. Xenoblade, dokud nevyšla dvojka byl prodejní propadák který nebýt snahy fanoušků ani na západě nevyšel. I jednička delfinitivní edice je na měřítka monolithu velký úspěch takže myslím, že port X je jen otázkou času, ale už mě to čekání přestává bavit.

• Maxianimal

Kolikrát už tu takový příspěvek byl proboha. Tak se holt zase jednou  všichni chyťte za ramena, zavzpomínejte jak dřív bylo líp a poplakejte si, že už vám není 15. 

• 0tecFura

Tak to jsem ani nezaregistroval že Journey je i na pc. To se po tom určitě kouknu (snad někde seženu krabicovku). 

S tím guilty pleasure. Dobrej dotaz. Musel jsem dlouho přemýšlet, ale vyloženě žádnou takovou hru nemám. Možná série need for Speed. Dokážu si užít i ty nejnovější díly, protože mě baví prostě arkáda s realnejma sportakama. 

Ja jsem notorickej dohravac. Takže se mi stává, že hraju hru a vím, že to je kravina. Ale když už jsem to koupil a rozehrál, tak to prostě musím dohrát. Takových her mám celkem dost. Např. Call of juarez gunslinger, nebo code of honor. 

Pak jsem velkej fanda rpg žánru. A dokážu si užít i slabší hry jako je např. Bound by Flame, nebo arcania: gothic 4

Ty máš nějakou takovou hru? 

I když. Teď mě napadlo. Jsem fanoušek piranha bytes. A i když jsou už asi od dob gothica dávno za zenitem tak třeba elex jsem si vyloženě užíval a bavil mě. 

• Derp_1337

Tak první díl je vyjímka, která vyšla na více konzolí.

Ale ono to nevyšlo na různých konzolích naráz, ale vývojáři to vydali s odstupem času. První bylo Wii, pak s odstupem pár let vyšla verze pro 3DS a Wii U a letos vyšla verze pro Switch.

Jinak platí, že X-ko vyšlo pouze pro Wii U a 2-ka pro Switch.

• Aja1984

"pocítím, když překročím" Tady jde o to, že u levnějších TLC disků (oproti MLC) se při zaplnění začne využívat třetí vrstva buněk a prodlužují se přístupové doby, je to daň za větší kapacitu oproti dvouvrstvým MLC.

• DummyTarget

Já celý život jedu jen PC a Journey naštěstí vyšlo i n něj... byla by škoda kdyby taková hra měla omezený dosah jen kvůli exkluzivitě (a určitě jsou i další u kterých mně to mrzí) 

Další díl oriho jsem ještě nehrál ale určitě na něj dojde a dám ruku do ohně za to že mně to zase okouzlí.

Máš nějakou guilty pleasure hru? Taková co je vlastně hloupost ale těžko se vysvětluje proč tě baví?

• "potřebuje volné místo, aby mohl správně fungovat"

To jo. ale to je snad u normální SSD navíd a zdánlivě nedostupné ne? Když si koupíš 1TB SSD, tak tam prostě uložít 1TB dat. Fakt to není o otm, že by jsi měl k dispozici méně místa. Protože něco takového by ČOIka (a její zahraniční obdoby) roznesla v zubech. Dělá se to prostě tak, že ten disk má reálně třeba 1,2TB a funguje tak, aby jsi z něj do deklarované 1TB mohl bez problémů používat a zbytek se ti neukazuje. Není důvod, proč by to najednou mělo fungovat jinak.

A 4K textury apod... těch 100GB a víc her jako normy bych se fakt ještě nebál. Ono to není jen o HW, ale taky o rozpočtu. Naprosto všichni vývojáři můžou i do PS4 hry nacpat stejné množství obsahu a grafické detaily jako má třeba TLoU2 nebo RDR2. HW jim v tom vůbec nijak nebrání. Přesto tak hry normálně nevypadají, protože běžné studio si to dovolit nemůže. A na PS5 na tom zničehonic nebude lépe.

Naopak právě SSD má přinést to, že by některé hry mohly zabírat méně místa, protože se nemusí řešit seek time. Třeba u toho Spidermana se několikrát řešilo, že malé objekty, kteér jsou všude (pouliční lampy, pytle odpadků, atd) jsou na disku uloženy ve stovkách kopií, jen aby se mohly načíst rychle s čímkoliv jiným a čtecí hlava nemusela skákat jinam. To na PS5 odpadne a najednou můžeš vše ukládat jen jednou.

• 0011

Uvidíme, já myslím, že ano, aspoň u většiny AAA produkce a first party her a až nebudou konzole stačit vyjde revize PS5pro/Series whatever.

• iSpirit

Jako nic Tomáši, jen ze nemáš vkus ani na hry, kterými žiješ. Blbý,ne?

• 0011

Aha takže to že jsem první Xenoblade dohrál na 3DS byla asi halucinace 😉První Xenoblade vyšel i na Switch a letos je to asi nejhezčí sběratelka a graficky nejhezčí hra v sérii, to jenom X vyšlo na propadák Wii U.

• 0tecFura

Já taky dlouho jen cetl zdejší diskuze a zaregistroval jsem se před nedávnem. 

K tvé topce. Fallout a heroesy jsou už klasika. Oriho jsem dohrál a rozhodně chápu, že ho máš v top 5. Je to skvělá hra. A k Journey jsem se jako pc hráč bohužel nedostal. Ale podle recenzí i hráčů vidím, že to je výjimečná hra. 

Hrál si už oriho dvojku? 

• DummyTarget

Tak až tvoje příspěvky z poslední doby mně přesvědčily abych si založil účet a namísto konzumace diskuzí pod články i něčím přispěl. Mám to totiž stejně s těmi hráči v mém okolí a je škoda že člověk nemůže sdílet s blízkými to co ho nejvíc baví.

Jinak mých top 5 by vypadalo asi takto:

Fallout 2, Fallout 1, Heroes of might and magic 3, Journey a Ori and the blind forest

Bylo nečekaně těžké vybrat 5 her. Bavila mně jich spousta ale nejvíc mně oslovilo a zarylo se mi pod kůži těchto 5

• iSpirit

Neverim, ze konzolovky budou mít 4K textury jako standart.

• 0tecFura

🙂 Díky. Jsem rád když se nějaké me offtopic téma chytí. Baví mě sledovat názory ostatních hráčů. 

Mimochodem. Napíšete taky svůj top 5?

A nebudeme si spíš tikat. Diskuze tady na tiscali je taková ,,neoficiální,,. Nevadí? 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit