Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Linux byl z konzole odstranen JEN diky hackerům který se pomoci linuxu dostali přes ochranu Sony.Ano máš právo zažalovat firmu Sony za odstranění funkce pro kterou sis konzoli koupil ale už nemáš právo vratit si funkci zpět tím pádem má právo na žalobu firma sony.
  • Tím že se hackneš do svého vozu nevznika výrobci žádná škoda tím pádem tě nebude někdo žalovat.U Sony je jiná situace.
  • presne mas pravdu tomas to same jako kdiz za vrazdu mas 14-17 let na tvrto ale kdiz autem zabijes nekoho tak but to dostanes 5-7 let nebo podminku zakon je naprt jetam plno mezer lepsi je se zamyslet a podle svoji ciste uvahy cti moralky a dalsich vecech
  • uz 6 *3*
  • porat to nak nechapu tak je dobre zeto dal na net aspon ukazal ze tomaj blbe zabespecene aspon po priste sony se zamysli jak jinak to zabespecit toje to sami jak unas byl ten tipek jak dal do televize jak ochcat bankomat.nemusel to nikomu rikat a moch mit myliony a on zatim to zverejnil televizi a banky hnet to zabespecily a jeste mu podekovali zeje nato upozornil sorry za moji cz
  • Moje rec :D
  • tak specialné pro Sony jděte do prde.e *1* *1*
  • fakt shit...
  • To je joe. taková pomatená mentálně nemocná figurka co žije v bludu, že je velký guru ps komunity. prokazuje jí medvědí službu a reagovat na něj je spíše únavné... Ale výkřik s Tibetem mě rozesmál :D
  • Ono je to hlavně tím, že hry na PSP za tolik nestojí a dobrých je pomálu. Sám to vím, PSP mám první, atko, nehacknuté, nepirátím, ale za koupi mi stálo za ty roky cca 12 her.
  • Těžko je budou soudit za něco co jim soud povolil... To by měli spíš soudit toho soudce. Neříkám že je to správné dát všechny údaje Sony ale jsem rád že Sony bojuje proti pirátění. Udělal bych to jednoduše, pro majitele "fat" PS3 obnovit podporu Other OS protože je to funkce která byla u produktu při zakoupení dostupná ale zakázal bych SW/HW modifikace. Chápu že je určitá skupina lidí co si PS3 koupili jako výpočetní HW ale ostatní ten hack obhajují jen proto, že se jim nechce platit za hry.
  • No aby taky neudržovala PS2 servery když pořád prodává PS2.
  • Co dělal Geohot bylo správné, bránil tu slavnou Svobodu. Ale co dělá Sony je taky správné, brání svoje produkty. Škoda, že to je pro Sony předem prohrané *1*
  • "2007 from Sony's Phil Harrison: "One of the most powerful things about the PS3 is the 'Install Other OS' option"

"Sony engineer Geoffrey Levand wrote to a PS3 mailing list in August 2009, "Please be assured that SCE is committed to continue to support for previously sold models that have the 'Install Other OS' feature and that this feature will not be disabled in future firmware releases." "

Tvoje oddaná obhajoba Sony je obdivuhodná a tvojí loajality si mohou skutečně cenit, ale přijde mi to už trochu moc.
  • Ne. O tom na co kdo ma pravo rozhoduje soud a soud rozhodl, Sony v tomto ohledu nedela nic protipravniho.
  • Sony na uzivatele nekasle. Sony napr. jeste dnes udrzuje v chodu multiplayer servery pro PS2. Sony dala uzivatelum monost instalovat na PS3 linux (a odebrala ho, kdyz uzivatele toho zneuzili k hacknuti PS3).

Neni dobre ze ten hack vysel. Poskozuje Sony, poskozuje vsechny vyvojare her, poskozuje uzivatele, poskozuje celou herni scenu.

Hele, kdyz ti nekdo zabije brachu, rodice, manzelku nebo dite, tak budes chtit, aby byl potrestany. Nebo se spokojis s argumentem, ze ti dotycnou osobu nikdo nevrati, tak at si ten vrah klidne beha spokojene po svete? Asi ne. Jestli je Geohot vinny a ja jsem presvedcen ze ano, musi byt potrestany.
  • Vyborne, dalsi prasarna od Sony. Nekdy mi pripada, ze to ma legalni oddeleni Sony zapsano na prvnim miste ve svem etickem kodexu.

- Sony se pokusilo o kartelovou dohodu na cenach displeju a optickych mechanik. Nastesti se nepovedlo.
    - Sony zazalovalo moddera AIBO, kteremu se podarilo vyrobit SW, ktery byl lepsi nez jejich vlastni (normalni firma by od moddera SW koupila nebo jej zamestnala - viz. Microsoft, Facebook, ...).
    - Sony zazalovalo LG kvuli poruseni patentu u SmartPhone zarizeni, moc se jim to nepovedlo, ale LG to Sony vratilo u PS3 (a tem se to povedlo).
    - Sony zrusilo OtherOS
    - Sony ukradlo zdrojaky firme Solid Oak Software.
    - Sony zazalovalo geohota (vsichni vime) :)

Je toho samozrejme vice, ale toto je v posledni dobe asi nejznamejsi. Neznam firmu, ktera by delala vetsi prasarny (solidni prasarnu jeste udelal provozovatel myspace, ale (zatim) jen jednu). Predstavte si, ze by majoritni OS nemel pod kridly Microsoft, ale Sony. To bychom byli pekne v haji.
  • ps3 nemam ani nexcem a po citani vsetkych prispevkov ohladom sony si ju ani nikdy nekupim, je ubohe, kam az sony zasahuje.... europska komisia im dufam zase nejako siahne na krk, je az nenormalne kam to siaha....
  • "Že by kvůli faktu, že odemykání zámků bez klíče je občas nutné legitimně použít?"

Ještě mě napadá, že tohle se dá použít i na PS3, někdy je potřeba legitimního hacku, třeba v případě, kdy jsi obětí podvodu a je ti odebrána z PS3 funkce, která tam při koupi byla a která byla jedním z důvodů proč si ps3 kupoval, co ty na to? Koho ten můj hack konzole poškodí? komu to způsobí škodu? víš to?
  • A jsme tam kde jsme byli, stejně jako to platí na všechny ps3, tak ti ostatní zase zveřejňují prolomení všech zámků onoho typu, onoho auta atd., takže zase lichej argument.

Nemám rád jen byty, použít můžeš cokoliv, ale u toho tvýho příkladu, to jako, že si po internetu stáhnu obtisky klíče? aha, zajímavé, co takhle použít nějakej reálnej a trochu pravděpodobnej příklad? Mimochodem, na obtisky nepotřeuješ být žádnej expert, obtisknout klíč do něčeho měkkého snad umí i totální trouba, když natočim tohle na video s postupem jak pak klíč vyrobit, což už je těžší, tak tě zklamu, za to fakt sedět nepůjdu.

Ty prostě říkáš, že když si ochranu každý prolomí sám doma, tak je to v pořádku, nesmí to ale říkat ostatním a učit je to, to je ale dost podivná logika, pokud je něco trestný, tak je to trestný vždy, on jen zveřejnil nástroj kterým si každý může PS3 hacknout, kolik se na netu válí nástrojů od nadšenců pro úpravu nějakýho softwaru či zařízení? miliony? kolikse na netu válí nástrojů, kterými se dá páchat trestná činnost? miliardy? Nutí někoho hakcnout si PS3? hrozí, že ti nějakej lump naběhne do kvartýru a hackne ti konzoli? Nikoho nenutí, jen uvolnil nástroj, jak se t oběžně děje, jeho použití je na každém.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit