Přejít na výpis diskuzí
Zajímaly vás informace o PS3 hacku? Sony o vás ví!
8.3.2011 | Petr Poláček
152 příspěvků
-
Uz pet!
-
Co to sakra? Proč se do toho pořád serou? Omezování svobodnosti -.-
-
Je univerzální, protože platí na všechny PS3ky.
Řeknu to takhle (když máš rád ty byty): Jak by se ti líbilo, kdyby někdo na netu zveřejnil obtisky všech tvých klíčů (tedy něco jako master-key u Sony) včetně návodu, jak je použít?
Shrnul bych to asi takhle: Když někdo zveřejní postup, jak hacknout nějakou šifru (AES, DES, RSA...), tak je to OK. Akorát tím ukáže, že ta šifra není bezpečná. Když ale začne zveřejňovat konkrétní používané klíče (což GeoHot udělal), postižení okamžitě začnou jednat (1. Zastavit únik klíčů, 2. Vypořádat se s viníky). -
Jakýkoliv souhr informaci, vedoucí konkrétně k tvojí osobě, je osobní údaj. Proto kupříkladu v EU je IP osobní údaj.
-
Přesně tak , konzoli zaplatit musím ale hry si kupovat nemusím ...
-
Někdo by měl se Sony jako korporací už vyjexat !
Čeho je moc toho je příliš , takže budu už z protestu Geohotůw follower .... -
A jsme čtyři. :)
-
Sony si může za hry účtovat kolik chce, ceny nejsou žádnou omluvou pro pirátství. Nikdo tě nenutí si ty hry kupovat.
-
Já jen reagoval na ten tvůj argument o zveřejnění na netu, jak vidíš, problém to evidentně neni, když se na netu zveřejňuje prolomení ochrany spousty věcí.
postup Geohota je univesální? to tim jako otevřeš zámek u bytu, nebo tim hackneš i Wii nebo Xbox nebo jak to myslíš? On jen zveřejnil to co se zveřejnňuje běžně a navíc nic universálního, jen jak prolomit ochranu u PS3, někdo ukazuje prolomení ochrany auta, někdo zámku, někdo konzole, proč nežalovat všechny ostatní a jen geohota? -
Že by kvůli faktu, že odemykání zámků bez klíče je občas nutné legitimně použít? Navíc nejde o univerzální postup.
Když bys ale třeba objevil univerzální klíč třeba pro všechny FABky (i když nic takového neexistuje), někdo by se určitě už naštval. Stejně tak jako kdyby existoval a někdo zveřejnil master-key pro takové zamykání moderních aut. Co kdyby někdo dal na net klíč a návod, jak si podepsat certifikát nějakou důvěryhodnou společností... -
To je zajímavý, tihle pořádají mistrovství a další veřejný soutěže, videa otevírání konkrétních zámků taky publikují a v base nesedí, to samé je v zahraničí. Zkusil si někdy dát do googlu slovo lockpicking? zkusil si někdy to samé na youtube? Proč je všechny nesmažou a nezavřou do basy?
http://www.lockpickers.cz/ -
já taky.Nebudu dělat ovci pro firmu SONY
-
Když ten postup pak zveřejníš na netu se vším všudy, tak ano.
-
Přesně toto jsem udělal. Konzoly nekoupil, hry, které mě zajímali také ne.
-
takže když se hacknu do svýho auta, mám jít za to před soud?
-
ale pro případ, že jsi stále mimo, dosaď si za "wireless telephone handset" PS3 a za "telephone handset" si zase dosaď PS3.
-
Přesvědčí to ostatní lidi, že vynášet ven, respektive hackovat nejvyšší zabezpečení nějakého systému (nejen konzole), se neobejde bez následků.
Sony už jednou nedostatečně bojovala s hackery a piráty a dopadlo to tak, že PSP se sice fajnově prodává, ale hry nikdo nekupuje. -
Jelikož jsi trochu pomalejší tak ti to zopakuju ještě jednou
"Tenhle dodatek k DMCA hovoří celkem jasně, stejná situace jako u sporu s Apple"
Jestli ti to pořád nedocvaklo, tak tohle je jak jsem napsal dodatek řešící spor s Apple, kvůli tomu byl k DMCA přilepen, nikde nepíšu, že tohle se týká PS3, jen že je to úplně stejná situace a jelikož se právní systém USA řídí precedensy, tak ten dodatek doufám znovu použijí i v tomhle případě.
Už si v obraze? -
Já tento postup plně schvaluju. Víte proč? Protože čím dříve tento postup vyzkoušejí i jiné firmy tím dříve přijdou na to, že nefunguje a nepřináší to co by přinášet měl. Větší prodejnost her. Dobře tak jsme dopadli jednoho hackera a s ním usvědčíme možná ještě pár dalších pirátů. Naleje to lidem peníze do kapes aby kupovali předražené hry? Nenaleje!
-
A že PS3 je "wireless telephone handsets" jako vyšitá, že? :)