-
Podlě je ten soubojový systém dobrý i špatný.Když bojujete s jedním nebo dvěma tak je to v pohodě, ale když jich tam těch nepřatel více než 4 tak je to problém.
Chyběl a chybí mi tam ukazatel severu na minimapě a to hodně.Nejvíc v prvním aktu kde v tom lese po několika kotrmelcích člověk neví jakým směrem se dívá a musi otevřít mapu.
Za naprosto otravnou věc považuji nutnost meditovat, abych mohl vypít elixír.
Hra celkově není krátká, ale ani dlouhá.Jeden Akt navíc by si zasloužila.Znovuhratelnost je výha, přesto mohla a podlě mě měla být delší.
Klidně bych ten jeden akt navíc vyměnil za ty "blbosti" přibalené v té premium edici.
Witcher má samozdřejmě spousty +, ale nemá smysl to tu psát všechno.Vypíchnul jsem věci, které mi v W2 nesedly.
O tom jestli to bude "RPG roku" tohoto typu se rozhodne až po vydaní Skyrimu. -
Nevie niekto nahodou ako to je u Witchera 2 s predajnostou? Google mi moc nepomaha a skutocne by ma zaujimalo ci dali aspon pol miliona kopii za ten prvy tyzden - co by znamenalo ze trojka bude urcite... Takze ak ma niekto nejake info, pripadne dokonca link, tak prosim, podelte sa *4*
-
ale jenom hlavni dejovou linku a odklikal vsechny texty
-
Mě trošku štve sbírání předmětů a interakce s prostředím to už to mohl rovnou všechno brat nebo by se to dalo nastavit takhle zase klikat jak blb a otvírání dveří no děs ale nikdo není holt dokonalý :O
-
zasranej Letho, poraďte mi někdo nějakou taktiku, už se u něj začínám vztekat :)
-
Navíc házi do pytle gothic a witcher ne DA a witcher *6*
-
ty si nula..
-
Kdy už lidi pochopí, že zaklínač při prvním dohraní ukáže tak 2/3 hry (možná méně). Hra se tedy spíše zvětšila do šířky než do délky. Takže to chce dohrat minimálně 2x, aby člověk viděl většinu. Stěžovat si na délku je nesmysl. Navíc, když to člověk neprojíždí jak vítr a hru si užívá a zkoumá každé zakoutí, hra vydrží dlouho i na první zahrání.
Těšme se na patch, který snad opraví některé neduhy a na optimalizovane ovladače grafických karet. To pak bude Zaklínač 2 zase o něco lepší zážitek. Nemluvě o dalších DLC.
Žádná hra není dokonalá, ale tohle je prostě výborný kousek. -
A proč by se to nedalo srovnavat?
Jako já hral DA2 na nejtěžší obtížnost a taktizovat jsem musel (pokud teda neutíkaš z boje a nevracíš se pak ano pak je to lehké že?) a DA mně připadala v obtížnosti mnohem lehčí než DA2, právěže když vylejzaj odevšak tak prot je ta taktizace nutná a nemůžeš jen klikat jako debo, v mém případě navíc nějak blbla nastavená taktika spolubojovníků takže jsem musel ovládat v podstatě všechny...
ještě mi řekni že jsi chodil jen s jedním (hlavním hrdinou) a budu ti tak věřit *1* -
Otevřít manuál a nalistovat stranu 23.
-
jo, ME je těřké fantasy budoucnosti. stejné postupy, stejná témata, jen jiné kulisy. Tím samozřejmě nezpochybňuji kvality.
-
aha díky tečky jsem si nevšim *4*
-
DA2 a Witchera 2 nemozes hadzat do jedneho pytla, v DA2 nebolo ziadne taktizovanie (naco ti je tank ked nepriatelia skacu z neba zo vsetkych stran, ze?), nulova obtiaznost (fakt, kto tvrdi opak nech ide hrat tetris) a vsetky skilly sa odlisovali jeden od druheho max tak v animaciach (aj ked pravda, pekne boli *1* )...
DA2 som si nekupil, hra si to nezasluzi, jednotku si mohol hrat stale dookola (morigan ako shapeshifter&arcane warrior tank ma v prvych piatich playthroughtoch ani nenapadlo, natoz aby som to skusal) a v DA2 si si to vyskusal max dva krat, lebo si bol zvedavy co sa stane ak vymenis strany (nic). Witcher 2 nema ziadny z nedostatkov DA2 a pritom ponuka ovela viac -
Mutageny pouzivas u skillu, kdyz ma skill takovou prazdnou tecku, tak lze vylepsit mutagenem, staci na nej kliknout a pak si vybrat prislusny mutagen. ;-)
-
já se na WASD naučil asi až po deseti letech hraní, když jsem musel něco odehrát na notebooku bez numeriky. Dávat levou ruku pomalu až pod pravou bylo nepříjemné a rozložení okolních kláves bylo taky úplně jiné než na klasice. Tak jsem přesedlal během asi pěti minut, protože ty šipky byly naprosto nepoužitelné. A zvykl jsem si během asi čtyřech hodin a už jsem se k šipkám nikdy nevrátil.
-
Osobně upřednostňuju kratší hru s propracovanějším příběhem, atmosférou a detaily, nežli větší, otevřenější a tím pádem nudnější, takové hry prostě nedokážou udržet pozornost (oblivion...), Zaklínač vypadá na něco mezi což by mohlo být fajn *3*
-
Suhlasim s poslednou vetou, bojovy system je zaujimavy a prepracovany (aj ked to na prvy pohlad tak nevyzera) a uz aj na normal obtiaznosti dost tazky na to aby udrzal pozornost hraca a nie iba automaticke klikanie. Posunul Zaklinaca 2 oproti 1. ovela viacej k akcnemu RPG, ale musim pvoedat ze aj ked som si zvykol na bojovy system v Zaklinacovi 1, velmi rychlo som si zvykol na boj v 2. a nemyslim ze je to zmena k horsiemu -samozrejme ale zavysi na vkuse hraca... A pozitivum je ze ak sa nechces zdrzovat fightami (niektore som musel loadovat aj 20x aby som dosiel na ten spravny postup), tak si nastavis easy obtiaznost a proste sa cez nich presekas - ak ti ide hlavne o posun v pribehu... Myslim ze to je velmi dobre vyriesene a oplati sa tomu dat sancu.
-
Může mi někdo poradit jak použít ty mutageny? Nějak nevím co s nima mám dělat?
-
Hlavne gramotnost a zakladni uvladnuti gramatiky uz neni co byvala .D
-
Jo?
Tak minimalne Oblivion/Gothic styl vs. Dragon Age/Neverwinter by se odlisovat dalo, ne?
Otevrenej, obsahem natriskanej svet, versus filmovejsi, pribehovejsi pojeti na uzavrenejch mapach.
Spocitej si stycny body mezi DA a Zaklinacem, a Zaklinacem a treba tim Oblivionem.
Nehlede na samotnej svet, kterej je (ma byt?) temnej a netradicni jak v pripade DA, tak Zaklinace.
A proc by mela byt flame zrovna posledni veta fakt nechapu - leda proto, ze TY si myslis, ze jedna z tech her hodna nenavisti, a poctivyho flameu : P